vales_red 17 Ιανουαρίου 2012 #1 Share 17 Ιανουαρίου 2012 Καλησπερα παιδια! Παρατηρησα κατι κι ηθελα να το μοιραστω μαζι σας... Εχθες μαζεψα 30 λιτρα νερο απο την Α/Ο μου η οποια στο τελευταιο σταδιο της εχει και ρητινη... μετρησα με το TDSμετρο και η ενδειξη ηταν 0-1ppm... εβαλα μεσα τον κυκλοφορητη για να μην ειναι στεκουμενο το νερο, ωστε το απογευμα που θα μου ερχοταν το αλατι να το εβαζα και σημερα να εκανα την καθιερωμενη αλλαγη νερου... Το αλατι ομως δεν ηρθε, οποτε και μεχρι πριν λιγο το νερο απλα στεκονταν με εναν κυκλοφορητη να δουλευει μεσα σε αυτο... Σημερα θα ερθει το αλατι, και για να δω οτι δεν αλοιωθηκε το νερο, ξαναμετρησα με το tdsομετρο και η ενδειξη ειναι 54ppm... χωρις να προσθεσω κατι, μεσα σε κλειστο δοχειο... Εγω δινω 2 πιθανα ενδεχομενα: 1) ο κυκλοφορητης (ο οποιος ειναι για να σπαω το αλατι) ειχε κρατημενα λιγα αλατα και αυτο δημιουργει την ενδειξη των 54ppm 2) το δοχειο που μαζευω νερο δεν ξεπλυθηκε καλα απο την τελευταια αλλαγη νερου, και τα τοιχωματα ισως ηταν "αλμυρα" Καμια αλλη ιδεα?! Γιατι ξαναμετρησα καινουριο νερο απο την Α/Ο και η ενδειξη ειναι 0-1ppm... Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 17 Ιανουαρίου 2012 #2 Share 17 Ιανουαρίου 2012 Βαλεντίνο αυτά τα δύο είναι τα πιο πιθανά σενάρια.Δεν νομίζω το δοχείο να ήταν ανοιχτό γιατί έτσι μπαίνουν και άλλοι παράγοντες. Τσέκαρε και μια το tds αν είναι οκ(θα μου πεις τι να άλλαξε σε λίγες ώρες αλλά ποτέ δεν ξες). Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 17 Ιανουαρίου 2012 Author #3 Share 17 Ιανουαρίου 2012 Ορεστη, το ξαναμετρησα μετα την ενδειξη των 54ppm, και το παλιο και καινουριο νερο....το παλιο εδειξε 54-55ppm και το καινουριο 1ppm... αρα το νερο αυτο παει για τους γυαλοκαθαριστηρες ε?! Η για τη γυναικα στο σιδερο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 17 Ιανουαρίου 2012 #4 Share 17 Ιανουαρίου 2012 καπως ετσι ειναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frakto 17 Ιανουαρίου 2012 #5 Share 17 Ιανουαρίου 2012 Ιονίζεται και οταν έρχεται σε επαφή με την ατμόσφαιρά . Συν ότι μερικοί για να διατηρούν το pH υψηλό ,βάζουν στο βαρέλι με το νερό κυκλοφορητή ή αεραντλία για 24 ώρες πρίν ρίξουν αλάτι . Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 17 Ιανουαρίου 2012 Author #6 Share 17 Ιανουαρίου 2012 Παιζει ενα θεμα με την αεραντλια μεσα στο βαρελι, τοσο στο βαρελι αναπληρωσης οσο και στο βαρελι που λιωνει το αλατι. Το ανεφερε ενας φιλος σε αλλο θεμα, οτι δεν ειναι καλο να βαζουμε αεραντλια μεσα στο βαρελι γιατι το νερο λειτουργει σαν φιλτρο...περναει ο αερας με ο,τι βρωμικο περιεχει μεσα στο νερο...το νερο κραταει σκονες, ουσιες κτλ..και βγαινει μετα καθαρος αερας...Ειναι κατι σαν τις συσκευες που εχουμε στο δωματιο του μωρου, που ρουφανε τον αερα και τον περνανε μεσα απο νερο... Το εχω δει τι μαζευει κι επαθα πλακα... Εγω μετα απο εκεινο το θεμα εχω βγαλει την αεραντλια απο το βαρελι αναπληρωσης... Ετσι κι αλλιως νερο απο Α/Ο με ρητινη ειναι...δεν θα ανεβασει αμμωνια κτλ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος