Jump to content

Pico Reef 20 Litres

isildur_13

Recommended Posts

Ενα moby dick 20 λιτρακια που περισσευε ηταν η αφορμη για να μπλεξω κεγω με τα αλατια.. Η προσπαθεια εμπεριεχει πολλους κινδυνους...αλλα πιστευω ολα να πανε καλα! εχουμε λοιπον... 3 κιλακια ζωντανο βραχο.. 4 κιλα αραγωνιτη και ανθρακα και αντιφωσφορο στο μικρο χωρο υλικων του φιλτρου...! απο φωτισμο εχουμε ενα reef led bar και μια 11 w λαμπιτσα απο το ενυδρειακι...! δε σκεφτομαι πολλα για ψαρια ισως και τιποτα... αλλα θελω να το γεμισω με απλα μ****α κοραλακια και ζωοανθη! λιγα και απλα πραματακια :)

post-14768-0-54606700-1326736757_thumb.jpg post-14768-0-97300800-1326736843_thumb.jpg

σιγουρα θα παιξουν τα γαριδακια... αλλα με ενδιαφερουν βασικα τα κοραλλια...! γιαυτο και εδωσα βαση και στον φωτισμο! απλα δεν ξερω ποτε θα ημουν ετοιμος για να αρχιζω να βαζω τα πρωτα...! ενα στοιχειο που δεν ειπα ειναι οτι τα λιτρα ειναι απο νερο reef που τρεχει καιρο! και το ενυδρειο τρεχει 4 ημερες!

Δες προς το τέλος του άρθρου κάποιες από τις επιλογές που έχεις....

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=50474

Γλυκο μου μικρο μου και φθηνο μου reef...αυτο το ποστ με εκανε να ανεβασω απο την αποθηκη το ενυδρειακι... και να ξεχασω τα αφρικανικα μου γονιδια!! Φυσικα δε παραβλεπω το γεγονος οτι μιλαμε για 3 ιδεες που διαθετουν sump και ειναι πολυ πιο προσεγμενα... γιαυτο και εκφραζω την απορια μου.. αν καλυπτομαι με ενα μικρο φιλτρο... και ενα μυλο στην ακρη που κοροιδευομαι οτι παριστανει το σκιμμερ..! ισως να ειμαι τελειως σε λαθος δρομο..

Από κυκλοφορία πως είσαι?Γενικά μην υπολογίζεις για σκιμμερ τον μύλο.Περισσότερο δουλειά θα σου κάνει μια καλή ανατάραξη στην επιφάνεια παρά ο μύλος.Το κλειδί για την επιτυχία θα είναι η αλλαγές νερού. Επίσης χωρίς να θέλω να σε ξενερώσω μπορεί η μπάρα Led να φανεί αρκετά δυνατή για το ενυδρείο σου,αλλά θα δείξει η πορεία.Όσο για το πότε θα είναι έτοιμο το ενυδρείο,αν και ο βράχος δεν ταλαιπωρήθηκε και είναι δουλεμένος σε 15 μέρες θα είσαι οκ.

Μια πρόταση για φωτισμό είναι αυτή η λάμπα.Οικονομική και θα σε καλύψει άνετα για μαλακά και κάποια lps.

oggetto_538.jpg

δηλαδη λετε οτι το reef bar ειναι too much εε?? παλι καλα που δε το εχω προσαρμοσει ακομα!!! FotiGt αυτη θελει και μπαλαστ και τα σχετικα εε?? σου εχει δουλεψει στο ενυδρειακι σου?

Δεν θέλει ballast... ένα απλό βιδωτό ντούι θέλει... στα pico reef της παρουσίασης τέτοιες λάμπες βάλαμε.

πολυ ωραια αλλα στεγανοποιηση??? και παντα μιλαμε για ιντερνετικη αγορα εε? δεν υπαρχει καπου αθηνα...

Κι εγω εδω http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=34309 αυτες χρησιμοποιουσα ... Ειτε την σκετη ασπρη και σκετη μπλε... Και κρατησα και Ephylia, mushrooms, Polyps, Xenia...

πολυ ωραια αλλα στεγανοποιηση??? και παντα μιλαμε για ιντερνετικη αγορα εε? δεν υπαρχει καπου αθηνα...

Θεσσαλονικη εχω δει σε κανα 2 μαγαζια .... το οποιο το ενα ειναι και υποκαταστημα της Αθηνας και μαλιστα ειναι και εισαγωγεις της συγκεκριμενης εταιριας...αν θελεις να μαθεις περισσοτερα στειλε μου πμ να σου πω για ποιο καταστημα λεω/..

Θα τα πουμε ναι... σευχαριστω! Οποτε μαλλον ειναι υπερβολικο το ledακι... ομορφα παμε για πατεντουλες!! οσο για την κυκλοφορια που αναφερθηκε παραπανω ο κατασκευαστης λεει για 300 l/h αλλα φυσικα πρεπει να ειναι λιγοτερα..

Και 300λτ/ω να έχει μου φαίνεται λίγο χαμηλό.

Θα κάνει δουλειά αλλά λίγο παραπάνω θα ήταν καλύτερο.

εχω παραααα πολλα που μπορουν να αυξησουν την φιλτρανση... αλλα το νουμερο 1 προβλημα μου και εννοια μου ειναι να μη χασω καθολου χωρο απο τα λιτρα μου.. και λογω εμφανισης!! πιστευω και ελπιζω να κανει δουλεια... ! Για τον παραπανω λογο δεν εβαλα μεσα και κυκλοφορητη.... που καταλαβαινω οτι ειναι αναγκαιος... ή οχι?

Eπιδη καταλαβαινω οτι το φιλτρακι σου υπερχειλιζει το νερο μεσα στο ενυδρειο,δεν εχεις ροη μεσα στο ενυδρειο...χρειαζεσαι εναν μικρο κυκλοφορητη,π.χ. μπορεις να παρεις ενα φιλτρακι απο αυτα τα κινεζικα που ειναι για 20λιτρα ενυδρειακια κ να αφησεις μονο την κεφαλη.

Θα μπορούσες να πάρεις μια εξωτερική αντλία 1000λτ/ω και να έχεις μόνο δύο σωληνώσεις 12mm.

Να κάνεις ένα κλειστό loop δηλαδή.

εστω και καθυστερημενα να σου πω πως στην Αθηνα εχω βρει αυτην την λαμπα

http://www.atlantideonline.com/public/31369681_blu_30watt.jpg

που βγαινει σε 15 watt white - blue - pink ή white/blue - white/pink

και σε 30watt σε white- blue - pink ή white/blue/pink

Καλησπέρα, έχω και εγώ το συγκεκριμένο ενυδρείο και θέλω να το μετατρέψω σε nano reef.

Με το φωτισμό τελικά τι έκανες, γιατί ψάχνω και εγώ λύσεις.

Οι οργανισμοί που θα φιλοξενηθούν σε τόσα λίγα λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις σε φωτισμό, οπότε μπορείς να βάλεις και ταινίες led (άσπρη και μπλε).

Θα σου κοστίσει λίγο παραπάνω απ ότι η λάμπα αλλά είναι το καλό ότι είναι των 12 volt και δεν θα υπάρχει φόβος βραχυκυκλώματος από την συμβατική λάμπα μιας και το ντουι δεν είναι στεγανό.

Ευχαριστω για τις ιδεες και για τις προτασεις! Φιλε ανδρεα αυτο σκεφτομουν για την κυκλοφορια με ενα εσωτερικο fluval που εχω.... οσο για το φωτισμο ηδη παρηγγειλα κατι απο ebay... θα καταργησω τη λαμπα του sicce γτ θελω να την εχω σε χρονοδιακοπτη και θα εχω αυτες... http://www.ebay.com/itm/Submerged-Aquarium-Fluorescent-Light-blue-4W-W-Switch-/170692158987?_trksid=p5197.m7&_trkparms=algo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D2%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D5841528450772865295#ht_4655wt_901 αυτη τη μπλε και αντιστοιχη ασπρη...

Παιδακια εγω στα 20 λιτρα ποσα kelvin θελω ?? αμα σκεφτουμε οτι μπορω να φιλοξενησω απλα μ****α κοραλλια καμια ξενια δηλαδη και τιποτα ζωανθη??

Καλησπερα.. ειναι ζωντανος αραγωνιτης της Caribsea...(ζωντανος και καλα) γιατι?

Ψάχνω και εγω να βάλω της CaribSea τον Arag-alive σε bahama oolite ή ocean direct oolite.

Εσένα συγκεκριμένα ποιος είναι και αν μπορείς να μου πεις η εδώ η σε pm από που τον πήρες.

thx.

Έγινε επεξεργασία - donnie

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...