Jump to content

Kατασκευη Ξυλινου

marnieros

Recommended Posts

και καπως ετσι αρχιζει!

πειρα 2 φυλλα κοντρα πλακε θαλλασης

http://imageshack.us/photo/my-images/705/38825674.jpg/

αρχισε το κοψιμο

http://imageshack.us/photo/my-images/31/48336712.jpg/

περασμενο με 1ο χερι ασταρι

http://imageshack.us/photo/my-images/515/46018375.jpg/

καπως ετσι

http://imageshack.us/photo/my-images/607/94330783.jpg/

1ο χερι ρυτινης

http://imageshack.us/photo/my-images/706/33750753.jpg/

σχολεια και κριτικες δεκτες!

πολύ καλή προσπάθεια δείχνει, έχω όμως τρεις ερωτήσεις:

1.- οι ενώσεις πως έγιναν? Με ανοξείδωτες βίδες και εσωτερικά πέρασες το σημείο επαφής με σιλικόνη?

2.- το τζάμι που όπως καταλαβαίνω θα μπει εσωτερικά, πως θα κολλήσει με το κόντρα πλακέ? Είναι συμβατά τα δύο υλικά? και

3.- δεν ξέρω τις διαστάσεις του, αλλά έχεις εξετάσει τις αντοχές του κόντρα πλακέ θαλάσσης από τις πιέσεις του νερού?

οι ενωσεις εγιναν με ξυλοκολα πολυορεθανης και ανοξιδοτες ξιλοβιδες

το τζαμι θα μπει εσωτερικα με συλικονη θα παταει σε βαμενη με ρυτινη περιοχη

οι διαστασεις ειναι 160χ55χ65 το κοντρα πλακε ειναι 15χιλιοστα το θεορω υπεραρκετο!

δηλαδή περίπου μισό τόνο καθαρά, πιστεύω πως θάναι εντάξει. Η ξυλόκολλα πολυουρεθάνης όμως δεν υπάρχει περίπτωση μετά από κάποιο διάστημα να προκαλέσει πρόβλημα στους οργανισμούς?

Πες μας για το αστάρι και την ρητίνη που πέρασες.

Θα περάσεις μετά πολυεστέρα ή μόνο με τις ρητίνες;

Πες μας για το αστάρι και την ρητίνη που πέρασες.

Θα περάσεις μετά πολυεστέρα ή μόνο με τις ρητίνες;

ασταρι περασα τωρα πιο ηταν δεν θυμαμε εχω το κουτι στο εργαστηρι

ρυτινη χρεισημοποιηθηκε η rm22 τις sintecno δεν θα περαστει με πολυεστερα σκετη ρυτινη απλα 5 χερια θα εχω λιγο ποιο δυνατο αποτελεσμα απο οτι 2 χερια πολυεστερα

αν εμπενα στην διαδικασια να περασω καποιο υφασμα σιγουρα δεν θα ηταν πολυεστερας

αλλα κατι τετοιο στην ουσια ειναι ανθρακονιμα και απλα δεν ξανασχολισε ποτε

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=71289

Καταρχην σου ευχομαι ολοψυχα καλη επιτυχεια.Ενω δεν ειμαι αντιθετος ,εχω καποιους προβληματισμους, τους οποιους τους εχω πει στο ποιο πανω θεμα,και το καταθετω για να μην τα ξαναγραφω.

Απο εσενα θα ηθελα ποιο μεγαλη λεπτομερια για την κατασκευη.Δηλ.τι ποιοτητα κοντρα πλακε εβαλες,τι παχος βιδας κτλ.Τα λεω αυτα γιατι πχ αν εβαλες 8 χιλιαστα παχος ,με 15αρι εχεις προβλημα.Αν δεν εβαλες σιλικονι στην τρυπα της βιδας ,εχεις προβλημα.Παντος να ξερεις οτι ,το αδυναμο σημειο αυτου του ξυλου,ειναι τα σοκορα του,οποτε ελπιζω να μεριμνησες σωστα .

Επι της κατασκευης.

Αν το εκανα εγω,θα εβαζα διπλα 15αρια ξυλα,για να μην σκευρωσει η για καλυτερο 50αρι και παντα Γαλλικο

Πριν βαλω την ριτινη θα εβαζα παχια πολυεστερα με τζιβα η ψυχρο λαστυχο,η ακομη ακομη σιλικονι με σπατουλα,Ολα αυτα ειναι θεωρια μεν,αλλα βγενει απο καποια εμπιρεια.Και κατι αλλο ,γιατι επελεξες να βαλεις ξυλοκολα και οχι σιλικονι?Η ξυλοκολα οταν ξεραθει σκληρενει και χανει την ελλαστικοτητα της,οποτε καποτε μπορει να εχει ρογμες.Οπως και να ειναι,μακαρι να ειμαστε εδω μετα απο πολλα χρονια ,και να καμαρονουμε το ενυδρειο σου φιλε μου :)

καταλαβαινω τις ανυσιχειες σου! μιας και τις εχω ακομα και εγω!

η ρυτινη εχει μονο 1 μειονεκτιμα δεν ειναι ελαστικη αν εβαζα συλικονη στο κολλιμα των ξυλων στο 1ο γεμισμα θα το ειχα χασει

αν δω και ανοιγει μετα που θα μπει το νερο θα βαλω εξωτερικες κ εσωτερικες κοντρες και οχι 2ο 15μμ κοντρα πλακε που τελικα θα βγει ασυνφορο οσο για το 5αρι δεν το συζηταω για αυτα τα λιτρα καν! ειναι πολυ λιγα για 50μμ κοντρα πλακε

κοντρα πλακε συμιδα 15μμ

ξυλοβιδες 4χ3.5μμ αν δεν κανω λαθος (δεν τις εχω μπροστα μ)

αν ενοεις αδυναμια το να ανοιξει απο τα σοκορα το ξυλο δεν νομιζω να παιξει τετοιο σεναριο μιας και προτρυπιθηκαν και περαστικαν οι βιδες εκει που πρεπει να ειναι και οχι αριστερα δεξια πανω κατω

οσο για το ψυχρο λαστιχο σπατουλαριστη συλικονη κτλπ τα θεωρω δευτερα αν κρατησω το ενυδρειο οπως πιστευω θα το εχουν και τα δισεγγονα μου

Εγω θα ελεγα ,καλου κακου να βαλεις αλουμινογωνιες σιλικονο+βιδες η φτιαξε απο μπρουντζο η ανοξειδοτο 4 ορθες γωνιες και δεστο :)

Αυτο που μπορω να σε συμβουλεψω φιλικα ειναι να προσεξεις τα δεσιματα, την πληρης στεγανωτητα και οσο αφορα την τοξικοτητα των υλικων που εκανες χρηση να κανουν για ποσιμο νερο.

Επισης αστα να στεγνωσουν πολυ καλα και αφθονο ξεπλυμα στο τελος.

Κατα τα αλλα Marniero η κατασκευη απο μια πρωτη ματια φαινετε προσεγμενη και σου ευχομε να ειναι και καλογεμιστο!! :)

Ελπιζω να εχεις σκεφτει να βαλεις και πανω κοντρες!

Έγινε επεξεργασία - Rik

ειναι προσεγμενα ολα τα παραπανω επισης μετα το τελευταιο χερι θα μηνει 1 ευδομαδα για "στεγνωμα" των υλικων και μετα θα γεμισει σταδιακα για καλο και κακο επισης μολις γεμισει θα δουλεψει για περιπου 10 μερεσ με σκετο ανθρακα μπας και!

σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες σας (μιας και πιστευω οτι ολοι θελουν το καλυτερο για τους συνχομπιστες τους)

ειναι ιδι βαμενες οι κοντρες :P

Έγινε επεξεργασία - marnieros

λοιπον πεδες σημερα κοληθικε το τζαμι και μπηκαν οι πανω κοντρες για κακη μου τυχη ξεχασα το καλοδιο του κινητου στο σπιτι οποτε φωτογραφιες αυριο

Να χαρω εγω πισινα! :bigemo_harabe_net-134:

Μπορεις εαν θες να βαλεις περιμετρικα και εξωτερικα σιδερενιες φασες 10 εκατοστον, δεσιματα πανω και απο κατω για περισσοτερη ακαμψια του συνολου μια που θα αγκαλιαζουν την ολη κατασκευη κατασκευη.

Η ιδέα και μόνο να ξεκινήσει κάποιος (που πιάνουν τα χέρια του), να φτιάξει κάτι παρόμοιο πιστεύω οτι είναι διπλή χαρά για τον οποιδήποτε χομπίστα, αλλά και για όλους εμας που περιμένουμε το αποτέλεσμα.

Δείχνει πολύ καλά μελετημένη η κατασκευή σου και ελπίζω να πάνε όλα καλά, (γιατί 500 λτ δεν είναι αστείο), να είναι καλογέμιστο και να το χαρείς! :bigemo_harabe_net-64:

Περιμένουμε πολλές φωτο από κάθε στάδιο της κατασκευής για να παίρνουμε και εμείς ιδέες. :bigemo_harabe_net-66:

Πολύ ενδιαφέρον!

εγκυκλοπαιδικά, υπάρχει άραγες κανένας "τύπος" για υπολογισμό πάχους κόντρα πλακέ Θαλάσσης, αντίστοιχο με τους υπολογισμούς πάχους τζαμιών? ή κάποιες αντιστοιχίες, πχ ότι πάχος θα έμπαινε σε τζάμι επί δύο ? πως μπορούμε να ξέρουμε σε ποιό πάχος θα κινηθούμε?

οχι γιατι ολα ειναι πολυ σχετικα πχ 1 ενυδρειο 2500λιτρων μπορει να εχει 15μμ κοντρα πλακε αλλα να εχει περιμετρικα δοκαρια η ακομα ολοκληρη κατασκευη για κοντρες ο αλλος μπορει να επιλεξει να το κανει με 50μμ κοντρα πλακε

αναλογως τι θες να κανεις το πως θα το κανεις το που θα μπει υπολογιζεις τι ζηταει η κατασκευη για να αντεξει

και οι ποιοτητες απο ξυλο σε ξυλό ειναι τεραστιες

Έγινε επεξεργασία - marnieros

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...