Jump to content

Αφαίρεση Βιολογίας

Recommended Posts

Καλημέρα

Εδώ και κάποιους μήνες έχω ξεκινήσει να αφαιρώ το βιολογικό υλικό από το φίλτρο του ενυδρείου μου σιγά σιγά(αφαιρώ περίπου 5 με 10 μπαλάκια κάθε εβδομάδα).Μου έχει μείνει κάτι λιγότερο απo το 1/3.Τα σφουγγάρια ποτε να τα αφαιρέσω?Μέσα στο νάνο reef μου έχω περίπου 2kg βράχο.Αυτή την στιγμή έχω στο φίλτρο μου αντιφοσφορο και ανθρακα όπου τα αλλάζω κάθε 7 και 25 μέρες αντίστοιχα.Ρίχνω κάθε δεύτερη εβδομάδα ιχνοστοιχεία τις api και κάθε εβδομάδα reef evolution coral san.Παραθέτω και μερικές φωτό από τον βράχο μου.

img011xm.jpgimg052y.jpg

img054xc.jpg

img055qw.jpgimg056r.jpg

Για να βγάλεις το βιολογικό υλικό (πράγμα σωστό) πρέπει να στηρίξεις κάπου αλλού την βιολογία σου . πχ. στον βράχο που όμως μου φαίνεται λίγος . Εγώ άνθρακα και αντιφόσφορο τον κρατάω σίγουρα 1 μήνα . Ιχνοστοιχεία θα σου έλεγα να μην ρίχνεις καθόλου . Πόσα λίτρα είναι συνολικά το nano σου ?

Είναι 25 λιτρα αλλα ειναι στα σκαρια και ενα σαμπ κοντα στα 15 λιτρα.

Και εγώ θα σου έλεγα να προσθέσεις κανα δύο κομμάτια παραπάνω βράχο.Γενικά μέχρι να τελειώσεις από τις αλλαγές σου θα σου έλεγα να μην ρίχνεις τίποτα εκτός από βακτήρια αν θες.Όταν τελειώσεις με τις αλλαγές που κάνεις, να βάλεις στο πρόγραμμα σου συχνές αλλαγές.Είναι το κλειδί για να πετύχει ένα τέτοιο ενυδρείο(10-15 μέρες περ. η κάθε αλλαγή).

Και εγώ θα σου έλεγα να προσθέσεις κανα δύο κομμάτια παραπάνω βράχο.Αυτη την στιγμή εχω περιπου 2 κιλά ποσο ακόμα να βάλω?Γενικά μέχρι να τελειώσεις από τις αλλαγές σου θα σου έλεγα να μην ρίχνεις τίποτα εκτός από βακτήρια αν θες.Κανώ κακκό τωρα που ρίχνω και τα άλλα?Όταν τελειώσεις με τις αλλαγές που κάνεις, να βάλεις στο πρόγραμμα σου συχνές αλλαγές.Είναι το κλειδί για να πετύχει ένα τέτοιο ενυδρείο(10-15 μέρες περ. η κάθε αλλαγή).

Δεν αμφισβιτώ αυτά που λές απλα ρωτάω

Ίσως 1-2 κιλά ακόμα.Ναι κάνεις κακό καθώς το σύστημα σου είναι φρέσκο και δεν έχεις κάτι να τα απορροφήσει γι'αυτό και έχεις ανάπτυξη άλγης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...