kixlidatos 15 Ιανουαρίου 2012 #1 Share 15 Ιανουαρίου 2012 Αδελφια Αφρικανοι καλησας μερα Χθες το βραδυ ,πηγα σε ενα φιλικο σπιτι που ο φιλος ειναι και Αφρικανος. Εκει που ανταλασαμε αποψεις περι αφρικης,μου εδειξε και τον fryery αρσενικο ,που τον εχει ενα χρονο,μαζι με δυο θηλυκες ,ο οποιος δεν ειχε παρει ακομα τα χρωματα του.Εγω βλεπω το ψαρι και διαπιστωνω οτι η κοιλια του ειναι πρισμενη.ετα κατσαμε να φαμε ,και οταν επιστρεψαμε ξανα μπροστα στο ενυδρειο,βλεπουμε το υποτιθεμενο αρσενικο μπουκωμενο. Τα υπολοιπα αρσενικα που υπαρχουν μεσα ειναι.Μεγκανο,λαμπιτο,αλονοκαρα,και ιοντοτροφεους.Η απουσια μας απο το ενυδρειο ηταν μονο δυο ωρες και δεν ειδαμε χορους απο αλλο αρσενικο. Ερωτηματα. Υπαρχει περιπτωση υβριδισμου και με ποιον? Υπαρζει περιπτωση να μπουκωθηκε ενστικτοδως μονη της? Εχω να μαθω πολλα ακομα :bigemo_harabe_net-111: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 16 Ιανουαρίου 2012 Author #2 Share 16 Ιανουαρίου 2012 :bigemo_harabe_net-82: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 16 Ιανουαρίου 2012 #3 Share 16 Ιανουαρίου 2012 To ερωτημα ειναι αν υπαρχει περιπτωση υβριδισμου,η πως βρεθηκε ενα ψαρι που υποτιθεται πως ειναι αρσενικο να ειναι μπουκωμενο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 16 Ιανουαρίου 2012 Author #4 Share 16 Ιανουαρίου 2012 Στρατο τα ειχε παρει μικρα,και πιθανον εγινε λαθος ,οποτε ειναι θηλυκο.Αλλα με αυτα τα αρσενικα που προανεφερα,υπαρχει περιπτωση υβριδισμου?Αν οχι ,μπορει μονητης να τα εβαλε στο στομα?Εχεις ακουσει κατι τετοιο?Αν δε το εβλεπα εγω,και μου το ελεγαν,δεν θα το πιστευα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 16 Ιανουαρίου 2012 #5 Share 16 Ιανουαρίου 2012 Maigano,labido,iodotropheus και aulonacara,δεν υπαρχει περιπτωση να υβριδισουν με το hap scianochromis fryeri απ'οσο γνωριζω. Η καποιο αλλο του ειδους ηταν αρσενικο,η το θυληκο κατεβασε αυγα και ενστικτωδως αλλα αποτυχημενα μπουκωσε. Απ'οσα γνωριζω........τι να πω......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 16 Ιανουαρίου 2012 #6 Share 16 Ιανουαρίου 2012 Βασίλη μου θυμισες αυτο το θέμα με την ερωτηση σου...... http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=68078 Εγω παλι να αναφερω πως εχω δει substrate brooder θηλυκο να σκάβει φωλιά και να εναποθέτει τα αυγα του στο βράχο και να τα περιφρουρει κανονικά περιμένοντας να σκάσουν χωρις να υπάρχει καν αρσενικο ψαρι μεσα στο ενυδρειο..... Πραγματικά ειναι αξιο απορίας κατα πόσο τα ψαρια κρατουν τα ενστικτα αναπαραγωγής παρ'όλη την απουσία ζευγους. Σε τι κατασταση βρισκεται το ψαρι τωρα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος