Panos2011 12 Ιανουαρίου 2012 #1 Share 12 Ιανουαρίου 2012 Καλησπερα, Το σαββατο στηνω ενα 50 αρι και θελω να ρωτησω αν μπορω να βαλω cuba με μια T5 aquael econoline 24w και η αλλη πρεπει να ειναι T5 arcadia plant pro 24w. (υπο παραγγελια οι λαμπες αυριο παραλαμβανω oποτε παιζει να κανω και λαθος) Επειδη η cuba απ οσο μου ειπαν χρειαζεται και co2 ειπα να βαλω, αλλα στο pet shop μου ειπαν οτι επειδη θα χρησιμοποιησω seachem flourish, δεν χρειαζεται το διοξειδιο επειδη μπορει να το αντικαταστησει. Ισχυει κατι τετοιο? Επισης θα χρησιμοποιησω και υποστρωμα αλλα δεν θυμαμαι ποιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 12 Ιανουαρίου 2012 #2 Share 12 Ιανουαρίου 2012 (edited) συμφωνα με τα λιτρα σου,με 2χ24βατ τ5, ναι μπορεις. αλλο πραγμα το εξελ της σιτσεμ που εχει τον ρολο υγρου διοξειδιου,και αλλο αυτο που λες,το οποιο ειναι το κεντρικο λιπασμα της σιτσεμ. απαιτητικο φυτο με παροχες απο πλουσιο φως,και λιπασματα,χωρις την χρηση διοξειδιου,θα ειναι σαν ακριβο αυτοκινητο χωρις ομως βενζινη.. Έγινε επεξεργασία 12 Ιανουαρίου 2012 - klaz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos2011 12 Ιανουαρίου 2012 Author #3 Share 12 Ιανουαρίου 2012 γι αυτο και ρωτησα αν ισχυει κατι τετοιο γιατι και γω ηξερα για το εξελ . τελος παντων, αυριο θα μαθουμε και θα επανελθω στο θεμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos_d7 12 Ιανουαρίου 2012 #4 Share 12 Ιανουαρίου 2012 Απο προσωπικη εμπειρια το co2 ειναι πιο σημαντικο και απο τον φωτισμο για τη cuba.Υποστρωμα δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε αλλα ειναι πολυ βασικο. απο τη στιγμη που εχεις λιγα λιτρα παιξε με diy co2.Το excel καλο αλλα το diy καλυτερο κ φθηνοτερο.θα βαλεις μηπως γαριδες μεσα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos2011 13 Ιανουαρίου 2012 Author #5 Share 13 Ιανουαρίου 2012 ναι, ειναι στην ψαροσυνθεση.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos_d7 13 Ιανουαρίου 2012 #6 Share 13 Ιανουαρίου 2012 Η cuba να ξερεις ειναι απο τα πιο δυσκολα οσο αφορα το φυτεμα.Μερικοι τη βαζουν μαζι με λιγο απο τον υαλοβαμβακα που εχει το γλαστρακι.Εγω την εχω φυτεψει κανονικα.Αλλα για να πιασει....................ειδα και επαθα. Οι γαριδες δε θα σε βοηθησουν λογω "εσκαφων".Ειναι πολυ ελαφρυ και θα βρισκεις συχνα κομματια στην επιφανεια. Το καλυτερο ειναι να τη βαλεις,να αφησεις να στρωσει ο βυθος και μετα να βαλεις γαριδες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAZERAKIS 13 Ιανουαρίου 2012 #7 Share 13 Ιανουαρίου 2012 τελικα το exel να το βαζουμε η οχι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos_d7 13 Ιανουαρίου 2012 #8 Share 13 Ιανουαρίου 2012 Το excel πρωσοπικα θα το βαζα μονο για την αντιμετωπιση bba αλγης.Αν εχεις εστω και diy co2 δε χρειαζεται. Σε φυτεμενα καλιο,σιδηρο,flourish και εισαι μια χαρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος