jimmis1974 12 Ιανουαρίου 2012 #1 Share 12 Ιανουαρίου 2012 χτες ειδα τον αστερια μου με ενα ποδαρακι κομενο , τι παιζει ??? Τον χανω η θα εχω γεννητούρια ?? Παντως τον τελευταιο καιρο δεν ηταν κινητικός πολυ , σχεδον στασιμος στον ιδιο χωρο, ουτε μες την αμμο δεν έμπαινε. Εχω την εντυπωση παντως οτι παει για γεννητούρια γιαυτο ηταν χαλια τον τελευταιο καιρο , δεν νομίζω να πεθαίνει με τετοιο τροπο ενας αστεριας !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamprosk 12 Ιανουαρίου 2012 #2 Share 12 Ιανουαρίου 2012 Πολυ φοβαμε οτι αυτο δεν ειναι ενδειξη εγκυμοσυνης αλλα κακης ποιοτητας ζωης!!! Μπορει να κανω και λαθος βεβαια αλλα τσεκαρε καλυτερα τις μετρησεις σου.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 12 Ιανουαρίου 2012 Author #3 Share 12 Ιανουαρίου 2012 (edited) παντως υπαρχει και δευτερος ιδιος πολυ πιο μεγαλος και ειναι μια χαρα , παει σφαιρα , ανεβενει και στο τζαμι ... αν ηταν κακη ποιοτητα δεν θα την ακουγε και αυτος ? Παντως ο αστεριας ειναι εν ζωη τον ειδα τωρα , τα πλοκαμακια του απο κατω δουλευουν αλλα και το κοματι που εχει κοπει εχει και αυτο ζωη !!! Έγινε επεξεργασία 12 Ιανουαρίου 2012 - jimmis1974 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 12 Ιανουαρίου 2012 #4 Share 12 Ιανουαρίου 2012 Δυστυχώς δεν θέλω να σε στεναχωρησω αλλά οι αστερίες δεν έχουν πολύ χρόνο ζωής μέσα στα ενυδρεια μας, ο δικός μου απεβιωσε μετά από 8 μήνες μέσα στο ενυδρείο μου, αν έχει γίνει βραδυκινητος και και έχει χάσει και μέρος του σώματος του ίσως δεν είναι καλά, πάλι μπορεί να κάνω και λάθος και να είναι αυτό που λες που θα ήταν και το πιο ευχάριστο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 12 Ιανουαρίου 2012 Author #5 Share 12 Ιανουαρίου 2012 θα δουμε , αν και τον γυρισα τωρα λιγακι και εχει ζωη , βεβαια ειναι στο ιδιο σημειο. Αλλα και το κοματακι και αυτο ειναι ζωντανό !! περιεργο !! Αν ειχε προβλημα λογικα δεν θα τα ειχε τιναξει ?? Τελος παντων προς το παρον τον αφηνω μεσα και βλεπουμε , δεν τον βγαζω οσο ειναι ζωντανος !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 12 Ιανουαρίου 2012 #6 Share 12 Ιανουαρίου 2012 Δεν πεθαίνουν κατευθειαν, ο δικός μου υποφερε αρκετό καιρό μέχρι που κάποια μέρα τον βρήκα κόκκαλο κάτω από ένα βράχο, όπως είπες θα δείξει και φυσικά δεν τον βγάζεις εάν δεν πεθάνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAVY 12 Ιανουαρίου 2012 #7 Share 12 Ιανουαρίου 2012 Το φαινόμενο που παρατήρησες είναι πολύ σύνηθες και θα επαναληφθεί πολλές φορές στο μέλλον. Ο λόγος που χάνει κάποιο πόδι ο αστερίας αλλά και όλα τα είδη των οργανισμών αυτών πιθανά να μην είναι μια συνειδητοποιημένη ενέργεια για αναπαραγωγή, αλλά απώλεια λόγω ατυχήματος ή απομάκρυνση του μέλους λόγω έλλειψης τροφής. Το σίγουρο είναι ότι με τον καιρό θα επανακτήσει το μέλος του. Το χαμένο πόδι τρέφεται και αναπτύσσεται κανονικά μέχρι να γίνει τέλειος οργανισμός. Τα μικρά ποδαράκια τα οποία ανατέλλουν είναι ευάλωτα στις επιθέσεις άλλων οργανισμών, όπως ορισμένων ερημιτών ,καβουριών, ορισμένων γαρίδων αλλά και των ψαριών. Οι νέοι οργανισμοί έχουν αρκετές πιθανότητες να επιβιώσουν. Εγώ είχα την τύχη να δω στο ενυδρείο μου την γέννηση και την ανάπτυξη ενος αστερία ,!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 13 Ιανουαρίου 2012 Author #8 Share 13 Ιανουαρίου 2012 χχμμ δηλαδη το κομενο ποδι θα γηνει αστεριας κανονικος ?? Δεν τον εχω ταισει ποτε γιατι εχω ακουσει οτι οι συγκεκριμένοι τρέφονται απο την άμμο , τωρα να προσπαθησω να του βαλω ενα κοματακι γαριδας απο κατω ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 16 Ιανουαρίου 2012 Author #9 Share 16 Ιανουαρίου 2012 ο αστεριας καταρχην ειναι ακομη εν ζωη , απλα πριν λιγο που τον ειδα εκοψε και αλλο ποδι . οποτε μαλλον δεν ειναι καλα τα πραγματα , τωρα αν βγαλω δυο αστεριες ... ......?? Παντως το κομμενο ποδι ζει ακομη , καπου καπου περπαταει ... !!!!!!!!!!! Δεν ξερω τι να κανω .... να τον βγαλω η να τον αφησω ?? εφοσον ειναι ζωντανος λυπαμαι να τον βγαλω !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 16 Ιανουαρίου 2012 #10 Share 16 Ιανουαρίου 2012 Δεν τον βγάζεις είπαμε, άστον εκεί και ότι γίνει, αν πεθάνει μόνο βγάλτον εκτός ενυδρείου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
toyomania8617 26 Ιανουαρίου 2012 #11 Share 26 Ιανουαρίου 2012 καλησπερα φιλε μου...ευχομαι να ειναι καλα ο αστεριας σου!!παντως παρομοια κατασταση επαθα και εγω με τον αστερια μου...μονο που μετα απο 3 ποδια που του κοπηκαν σε διαστημα 1 βδομαδας...τον εχασα!!ευχομαι να μην γινει το ιδιο και σε σενα..!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 26 Ιανουαρίου 2012 Author #12 Share 26 Ιανουαρίου 2012 μεχρι στιγμης ειναι ζωντανος , παει 2 βδομαδες τωρα και αντεχει , βεβαι δεν περπατάει μενει σχεδον στο ιδιο σημειο αντε να κινηθει σε μια μερα 10 με 15 εκατ. Υπομονη ... οσο την παλευει τον αφηνω .... Τα ποδαρακια τα κομμενα εχουν εξαφνιστει δεν μπορω να τα βρω ...... τελευταια φορα που τα ειδα πριν κανα 3αρι μερες και ηταν ζωντανα και περπατουσαν !!! (περιεργα πραγματα !!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 26 Ιανουαρίου 2012 Author #13 Share 26 Ιανουαρίου 2012 μολης τωρα που τον ειδα η κατασταση ειναι λιγο τραγικη , εχουν μεινει μονο δυο ποδια και τα υπολοιπα δεν υπαρχουν τελειως , ειναι ως το σωμα (κεντρο) του αστερια . Λυπαμε που τον βλεπω ετσι , κριμας . Βεβαια τον γυρισα λιγο και ειδα οτι εχει ζωη , στα δυο ποδια τα πλοκαμακια κουνουνται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 27 Ιανουαρίου 2012 Author #14 Share 27 Ιανουαρίου 2012 Αστεριας ΤΕΛΟΣ , η μαλλον εεε χχμμμ .......οχι αστεριας ακριβως..... αλλα ενα ποδι εμεινε , σωμα δεν υπαρχει ... εγηνε αποσυνθεση. Το εβγαλα το ποδι πριν λιγο . ΚΡΙΜΑΣ .... , παντως ο αλλος ο μεγαλος που εχω ειναι μια χαρα (φτου φτου) , τωρα γιατι αυτος την ακουσε ετσι ...... να πω οτι εχει και κατι το νερο ...?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
toyomania8617 27 Ιανουαρίου 2012 #15 Share 27 Ιανουαρίου 2012 κριμα jimmis.....δεν φταις εσυ....αλλα απο τι ξερω δεν εχουν και πολλη διαρκεια ζωης....μεσα στα ενυδρεια μας.οπως και να εχει χαιρεσαι τον αλλον!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 10 Ιουλίου 2012 Author #16 Share 10 Ιουλίου 2012 επανέρχομαι στο θεματακι γιατι δυστυχώς σημερα ειδα και τον αλλο αστερια που τον εχω σχεδον 1,5 χρονο με τα ιδια συμπτώματα , 2 ποδια εχουν κοπεί στο μισο . Ισως και η ζεστη τον πείραξε..... γιατι ανέβηκε λιγακι αυτες τις μερες η θερμοκρασια .... τι να πω ... κριμας και τον καμάρωνα τοσο καιρο που τον ειχα !!!! Παντως το νερο απο μετρησεις ειναι μια χαρα . Μαλλον τελικα οπως ειπε ο φιλος πιο πανω ισως να μην εχουν μεγαλη διαρκεια ζωης. Κριμας ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Road Tail 10 Ιουλίου 2012 #17 Share 10 Ιουλίου 2012 Κρίμα για τα ζωντανά να φεύγουν με αυτόν το βάρβαρο τρόπο διαμελίσματος των άκρων ..... Κι έχω κι εγώ έναν μικρούλη Red Sea Star περί τα 3-4cm που κυκλοφορεί στο ενυδρείο ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamprosk 10 Ιουλίου 2012 #18 Share 10 Ιουλίου 2012 Γενικά οι αστερίες αλλα και τα υπόλοιπα ασπόνδυλα δεν δέχονται μεγαλες αλλαγές στην χημεία του νερου. Οι αστερίες αντιδρούν με αυτό τον τρόπο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 11 Ιουλίου 2012 #19 Share 11 Ιουλίου 2012 Και ιδίως τώρα το καλοκαίρι με τις θερμοκρασίες που ανεβαίνουν είναι από τα πρώτα που επηρεάζονται τα ασπόνδυλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος