sySpyrosas 10 Ιανουαρίου 2012 #1 Share 10 Ιανουαρίου 2012 στο θαλασσινό μου ενυδρείο έχω ένα σφουγκαρι(ζωντανο)που εχει αρχισει να σαπίζει ,διαλύεται τι να το κάνω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bill28 10 Ιανουαρίου 2012 #2 Share 10 Ιανουαρίου 2012 (edited) Τα περισσοτερα σφουγγαρια ειναι φωτοφοβικα βαλε μια φωτογραφια να δουμε και εμεις πιο ειναι. Οπως επισης και μετρησεις αν εχεις. Έγινε επεξεργασία 10 Ιανουαρίου 2012 - bill28 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sySpyrosas 10 Ιανουαρίου 2012 Author #3 Share 10 Ιανουαρίου 2012 μόνο το ασβεστιο είναι λίγο χαμηλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 10 Ιανουαρίου 2012 #4 Share 10 Ιανουαρίου 2012 Απ ότι βλέπω το έχεις σε σημείο που φωτίζεται. Τα σφουγγάρια θέλουν σκιερά σημεία, ανάμεσα σε βράχους και σε σπηλιές..... και με λίγα λόγια τις κατάλληλες συνθήκες για να επιβιώσουν. Σε γενικές γραμμές όμως η διάρκεια ζωής τους τους δεν είναι πολύ μεγάλη σε κλειστά συστήματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sySpyrosas 11 Ιανουαρίου 2012 Author #5 Share 11 Ιανουαρίου 2012 λεω να το βάλω σε καραντίνα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikman 11 Ιανουαρίου 2012 #6 Share 11 Ιανουαρίου 2012 Αν έχεις χώρο στο sump βάλτο εκεί. Το αγόρασες ή το έβγαλε ο βράχος; Την ονομασία του την ξέρεις; Θέλω να πάρω κι εγώ κανένα για το αυτοκρατοράκι μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
sySpyrosas 12 Ιανουαρίου 2012 Author #7 Share 12 Ιανουαρίου 2012 το αγορασα απο pet city και φυσικά ούτε το όνομα του ήξεραν , ούτε τις ανάγκες του , θα το βάλω σε καραντίνα Link to comment Share on other sites More sharing options...
irinichan 14 Ιανουαρίου 2012 #8 Share 14 Ιανουαρίου 2012 Φίλε, επειδή έχω ασχοληθεί πολύ με σφουγγάρια ελπίζω να μην βγήκε από το νερό καθόλου. Αλλιώς μπορείς να το κλαις από τώρα. Άπαξ και βγει στην επιφάνεια δε σώζεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos gn 15 Ιανουαρίου 2012 #9 Share 15 Ιανουαρίου 2012 Εμενα γιατι μου μοιαζει λιγο για Sinularia Dura?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAVY 15 Ιανουαρίου 2012 #10 Share 15 Ιανουαρίου 2012 το αγορασα απο pet city και φυσικά ούτε το όνομα του ήξεραν , ούτε τις ανάγκες του , θα το βάλω σε καραντίνα Τήν ευθύνη της επιλογής και της αγοράς ενός οργανισμού για το ενυδρείο την έχουμε ΕΜΕΙΣ..!!!!!!! το κατάστημα απλά κάνει την δουλειά του.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 15 Ιανουαρίου 2012 #11 Share 15 Ιανουαρίου 2012 Δεν μου φαίνεται γιά σφουγγάρι αυτό ρε παιδιά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 15 Ιανουαρίου 2012 #12 Share 15 Ιανουαρίου 2012 Sinularia Dura είναι δεν έχει καμιά σχέση με σφουγγάρι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sySpyrosas 15 Ιανουαρίου 2012 Author #13 Share 15 Ιανουαρίου 2012 παιδιά αυτό π είπατε είναι . Το έχω βάλει σε δικό του ενυδρείο καραντίνα μέχρι να συνέλθει http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=69594 Link to comment Share on other sites More sharing options...
almuros 16 Ιανουαρίου 2012 #14 Share 16 Ιανουαρίου 2012 sinoularia μου φαινεται και εμενα μιας και εχω και εγω στο ενυδρειο μου το ιδιο ακριβως κοραλι(σε καλλυτερη κατασταση βεβαια)...δεν θα ηταν καλλυτερο να το αφησεις στο κανονικο ενυδρειο και οχι στο sump μηπως παρει τα πανω του γιατι χωρις φωτισμο δεν βλεπω να συνερχεται (συμβουλεψου βεβαια και τους ποιο εμπειρους) επισης θα ηταν καλο ανεβασεις την περιεκτικοτητα σου σε ca (αφου ειπες κιολας πως ειναι χαμηλη) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos gn 16 Ιανουαρίου 2012 #15 Share 16 Ιανουαρίου 2012 Το συγκεκριμενο κοραλι στις αρχες που το ειχα παρει και εμενα μ ειχε κανει κατι τετοια δηλ. μαζευοταν σκουραινε σε χρωμα κ μετα απο κανα δυο βδομαδες ξαναανοιγε κ μαλιστα μ φαινεται οτι μεγαλωνε κιολας. Κατα την γνωμη μου πρεπει οπως ειπε κ απο πανω να ανεβασει τ ασβεστιο σου σιγα σιγα και να τ αφησεις στο ενυδρειο, επισης πρεπει να βρεις για ποιο λογο τ παθαινε αυτο γιατι αν κρινω απο τ δικο μ τ παθαινε συνηθως οταν τ αλλαζα θεση οποτε μπορει λογο στρεσαρισματος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος