babisgiota 9 Ιανουαρίου 2012 #1 Share 9 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα παιδιά.Τα παρακάτω καφέ "πραγματάκια" τα έχω δει από χθες σε ένα βραχάκι στο ενυδρείο και αναρωτιέμαι, είναι, δεν είναι.... Να αρχίσω να ψάχνω για peppermint shrimp ή όχι ακόμα?? Το μέγεθός τους είναι περίπου 3-4mm και είναι αρκετά.... Φίλοι έμπειροι συνχομπίστες, ζητώ τα φώτα σας.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 9 Ιανουαρίου 2012 #2 Share 9 Ιανουαρίου 2012 Πολυ φοβαμαι πως ναι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
babisgiota 9 Ιανουαρίου 2012 Author #3 Share 9 Ιανουαρίου 2012 Ωχ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 9 Ιανουαρίου 2012 #4 Share 9 Ιανουαρίου 2012 Ντοντ Γουόρι! File Fish ή Peppermint ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 9 Ιανουαρίου 2012 #5 Share 9 Ιανουαρίου 2012 Aυτα στην πρωτη φωτογραφια δε μοιαζουν με απταισιες σε μενα......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 9 Ιανουαρίου 2012 #6 Share 9 Ιανουαρίου 2012 (edited) δεν ειναι aiptasia ειναι πολυποδας κοραλλιού , πιθανοτατα ξένια Έγινε επεξεργασία 9 Ιανουαρίου 2012 - salTasos Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRILO 9 Ιανουαρίου 2012 #7 Share 9 Ιανουαρίου 2012 ειναι 100% aiptasia στην 1η φωτο , και μαλιστα ειναι πολλες..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 9 Ιανουαρίου 2012 #8 Share 9 Ιανουαρίου 2012 ειναι 100% aiptasia στην 1η φωτο , και μαλιστα ειναι πολλες..... Το οτι ειναι πολλα ειναι ηλιου φαεινοτερο. Ριξε μια ματια στα πλοκαμακια............. Link to comment Share on other sites More sharing options...
babisgiota 9 Ιανουαρίου 2012 Author #9 Share 9 Ιανουαρίου 2012 Στράτο καλησπέρα,για να πω την αλήθεια, ενώ στην αρχή σκέφτηκα ότι είναι απταισια, τα πλοκαμάκια που αναφέρεις είναι ο λόγος που άνοιξα θέμα και ζητώ τη γνώμη σας.οπως φαίνεται στη φωτ. τα πλοκάμια δεν είναι λεία και έχουν πάνω τους κάτι σαν "κλαδακια".Σε όσες φωτ.απο απταισια έχω δει στο Ίντερνετ, σε καμία δεν υπάρχουν αυτά τα "κλαδακια". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 9 Ιανουαρίου 2012 #10 Share 9 Ιανουαρίου 2012 Δεν ειναι aptaisia.Πολυ πιθανο να ειναι υδροζωα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 9 Ιανουαρίου 2012 #11 Share 9 Ιανουαρίου 2012 Ειναι ολα τους ιδια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
babisgiota 9 Ιανουαρίου 2012 Author #12 Share 9 Ιανουαρίου 2012 Ειναι ολα τους ιδια; Ναι, είναι όλα ίδια, με αυτά τα "κλαδακια" στα πλοκάμια τους Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggef 9 Ιανουαρίου 2012 #13 Share 9 Ιανουαρίου 2012 το έχω και εγώ , (δεν ξέρω εάν είναι κάποιο ειδος απτεζιας) θα γεμίσει το βράχο σύντομα. Καταπολεμάτε με τους ίδιους τρόπους που καταπολεμάτε η απτεζια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 9 Ιανουαρίου 2012 #14 Share 9 Ιανουαρίου 2012 Το πιθανοτερο ειναι να ειναι hydroids Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 9 Ιανουαρίου 2012 #15 Share 9 Ιανουαρίου 2012 Στράτο , απο οτι ξερω τα hydroids δεν εχουν <<κλαδάκια >> στα πλοκάμια τους .. η xenia εχει .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 9 Ιανουαρίου 2012 #16 Share 9 Ιανουαρίου 2012 Στράτο , απο οτι ξερω τα hydroids δεν εχουν <<κλαδάκια >> στα πλοκάμια τους .. η xenia εχει .. Εμενα δε μου μοιαζει ουτε με xenia Τασο Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 9 Ιανουαρίου 2012 #17 Share 9 Ιανουαρίου 2012 Anthelia sp. αυτό μου μοιάζει περισσότερο ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gante 10 Ιανουαρίου 2012 #18 Share 10 Ιανουαρίου 2012 Φίλε μου και εγώ hydroids πιστεύω ότι είναι και απ' ότι είδα στο internet είναι αποικιακοί οργανισμοί και απλώνονται στο ενυδρείο με γρήγορους ρυθμούς. Αυτό που προτείνουν είναι ή να βγάλεις τον βράχο με την αποικία από το ενυδρείο και να τον νεκρώσεις ή να τον πετάξεις. Άλλοι λένε να βγάλεις τον βράχο και να κάψεις τα hydroids με ένα φλόγιστρο αλλά και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα τα ξεφορτωθείς. Η καλύτερη λύση για εμένα είναι να βγάλεις τον βράχο τελείως από το ενυδρείο σου ,αλλά περίμενε και άλλες γνώμες από εμπειρότερους που μπορεί να έχουν αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gante 10 Ιανουαρίου 2012 #19 Share 10 Ιανουαρίου 2012 Φίλε μου και εγώ hydroids πιστεύω ότι είναι και απ' ότι είδα στο internet είναι αποικιακοί οργανισμοί και απλώνονται στο ενυδρείο με γρήγορους ρυθμούς. Αυτό που προτείνουν είναι ή να βγάλεις τον βράχο με την αποικία από το ενυδρείο και να τον νεκρώσεις ή να τον πετάξεις. Άλλοι λένε να βγάλεις τον βράχο και να κάψεις τα hydroids με ένα φλόγιστρο αλλά και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα τα ξεφορτωθείς. Η καλύτερη λύση για εμένα είναι να βγάλεις τον βράχο τελείως από το ενυδρείο σου ,αλλά περίμενε και άλλες γνώμες από εμπειρότερους που μπορεί να έχουν αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα. Και ένα link με φωτό απο ξένο φόρουμ. http://www.thereefta...ids-164319.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 10 Ιανουαρίου 2012 #20 Share 10 Ιανουαρίου 2012 Υδρόζωα είναι, 2 τρόποι καταπολέμησης είναι ή να βγάλεις το βράχο έξω και να τον νεκρώσεις ή μα τα καλύψεις με εποξική. Τρέφονται και εξαπλώνονται αν έχεις νιτρικά στο ενυδρείο σου.Πιθανό να έχεις και αλλού. Sent from my iPhone Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis t83 10 Ιανουαρίου 2012 #21 Share 10 Ιανουαρίου 2012 εχω κ εγω στο δικο μου ενυδρειο. ηταν σε ενα βραχο οταν ξεκινουσα το στησιμο κ ηταν πολλα. μετα απο εναμιση χρονο περιπου δεν εχει υπαρξει καμια αλλαγη. ουτε εξαπλωθηκαν σε αλλα κομματια βραχου ουτε κ μεγαλωσαν. αντιθετα σε μια δυσκολη στιγμη του καλοκαιριου κ με κυανοβακτηριο που ειχα σε καποια σημεια, μειωθηκαν αισθητα. επισης αν ηταν καποιο ειδος απταισια θα το ειχαν φαει οι pepermint που εχουν περασει απο το ενυδρειο μου. οποτε μην ανησυχεις!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dsidir 10 Ιανουαρίου 2012 #22 Share 10 Ιανουαρίου 2012 δεν νομίζω ότι είναι απταίσιες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
geso 10 Ιανουαρίου 2012 #23 Share 10 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα παιδιά.Τα παρακάτω καφέ "πραγματάκια" τα έχω δει από χθες σε ένα βραχάκι στο ενυδρείο και αναρωτιέμαι, είναι, δεν είναι.... Να αρχίσω να ψάχνω για peppermint shrimp ή όχι ακόμα?? Το μέγεθός τους είναι περίπου 3-4mm και είναι αρκετά.... Φίλοι έμπειροι συνχομπίστες, ζητώ τα φώτα σας.... octocoral είναι, ίσος Alcyonacea http://www.flickr.com/photos/37823682@N04/5287815367/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
babisgiota 16 Ιανουαρίου 2012 Author #24 Share 16 Ιανουαρίου 2012 Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο και τη βοήθεια σας. Συνοψίζοντας απο τα όσα γράψατε, θα αφήσω μέσα το βραχακι και θα έχω το νου μου μήπως εξαπλωθεί σε άλλο βραχακι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος