nikostrex 16 Δεκεμβρίου 2011 #1 Share 16 Δεκεμβρίου 2011 θα ξεκινησω λεγοντας το εξης ¨¨ πολυ απο εμας που εχουμε καποια χρονια στο χομπι μας αρεσει να ( πειραματιζομαστε) με το ενυδρειο μας.. βεβαια μεσα σε λογικα πλαισια χωρις να αλοιωνουμε τα βασικα χαρακτηρηστικα του ενυδρειου που ολοι λιγο πολυ γνωριζουμε.. ετσι λοιπον αποφασισα πριν απο περιπου 2 χρονια πως μπορω να κανω μονος μου μια συνταγη εφαμιλλη στα ετοιμα προιοντα που πουλανε στο εμποριο (σκορδοζουμο)+ τωρα θα μου πειτε πιως ο λογος να κανεις κατι τετοιο αφου υπαρχουν τα ετοιμα... βλεπεται ειναι η ανησυχιες που εχει ο καθε χομπιστας ξεχωριστα. .μαζι σας λοιπον θα μοιραστω της εμπειριες μου και της ανησυχιες μου αυτης της συνταγης. η φοβοι μου ηταν 2 προτων τα καραλλια!! και δευτερον τα ψαρια. τι επιπτωσεις μπορει να ειχε αυτο σε ολο το συστημα? αν δηλαδη με την συνταγη που θα εφτιαχνα και θα εριχνα μεσα στο ενυδρειο θα ειχα κρουσματα στρεσαριζματος στα καραλλια και οχι μονο... το πρωτο μου παρασκευασμα ηταν σκορδο σε μπαχαρι δηλαδη σε ξηρα μορφη (μια κουταλια του γλυκου ξηρο σκορδο σε 250 ml πολυ καλο ανακατεμα) πηρα λοιπον το πλαστικο κουταλη που χρησιμοποιω εδω και χρονια εβαλα την τροφη και εριξα καποιες σταγονες απ αυτο που ειχα φτιαξει ισα ισα να μουλιασει εριξα την τροφη στα ψαρια και περιμενα αντιδρασης.. ευτυχως ολα κυλησαν ομαλα και χωρις παρενεργειες. προσθετοντας απο αυτο το παρασκευασμα στην τροφη 2 φορες την εβδομαδα. ηταν μια καλη συνταγη που την κρατησα και εριχνα για περιπου 6 μηνες σημαντικος παραγοντας οτι σε ολο αυτο το διαστημα ταιζοντας τα ψαρια απο την συνταγη μου δεν ειχα ποτε καποια αρρωστια μεσα στο ενυδρειο! (οπως δεν εχω και τωρα). μπορει ολο αυτο να θεωρειθη και ενα τυχαιο γεγονος θα μου πειτε..ισως θα απαντουσα εγω . (ειναι και αλλοι παραμετροι που λεγεται ποιοτητα νερου, τροφη, κ.α) μετα λοιπον απο τους 6 μηνες της συνταγης που ειχα φτιαξει αποφασισα το εγχειρημα να το κανω με πραγματικο σκορδο ετσι λοιπον φτασαμε στην τελικη μορφη της συνταγης που χρησημοποιω εγω εδω και ενα μιση χρονο με τελεια αποτελεσματα και δεν την αλλαζω με καμια του εμποριου! η συνταγη ειναι απλη και ειναι ως εξης¨¨ (3 ) κυψελες σκορδου μεσαιου διαμετρηματος αφου αποφλοιωσουμε το σκορδο το βαζουμε σε ενα ξυλο της κουζινας και περνοντας ενα μαχαιρι το κοβουμε σε πολυ μικρα κομματακια μετα το ριχνουμε ολο αυτο σε ενα πλαστικο ποτηρι και με ενα κουταλι απο την αναποδη το πιεζουμε ωστε να το λιωσουμε τελειως αφου το εχουμε κανει ριχνουμε το νερο Reverse osmosis οσοι εχουν./η αλλιως βρυσης μεσα στο ποτηρι το ανακατεύουμε καλα και μετα το ριχνουμε σε ενα πλαστικο μπουκαλι 250 ml (η ακομα σε ενα μπουκαλακι του νερου που ειναι 500 ml και το γεμιζουμε στην μεση) και το ανακινουμε παρα πολυ καλα το ιδιο αποτελεσμα θα εχεται αν το βαλετε στο μιξερ ( βεβαια πιως ακουει την γυναικα σας μετα) οσοι εχετε.. μπορουμε να το κρατησουμε ως 6 περιπου μηνες μεσα στο ψυγειο σημαντικο η δοσολογια ειναι μονο στο μουλιασμα της τροφης και οχι ποτε παραπανω! και τελος παρενεργειες στα κοραλλια δεν ειχα ποτε. φιλικα Νικος 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 16 Δεκεμβρίου 2011 #2 Share 16 Δεκεμβρίου 2011 καλημερα νικο! για το σκορδο εχω γινει αρκετες φορες κουβεντα , ηθελα να φτιαξω κατι παρομιο και γω.ολλες οι κουβεντες που εχουν γινει πανω σε αυτο ελεγαν πως απαγορευεται η καθημερινη του χρηση.2 φορες την βδομαδα το πολυ. τωρα για αλμυρο ενυδρειο δεν γνωριζω τπτ και νομιζω πως ολλες αυτες οι κουβεντες εγιναν για γλυκο νερο. ας περιμενουμε καποιον εμπηρο να μας απαντηση. προσοπικα αν ειχα αλμυρο ενυδρειο ( που ξερω ποσο ακριβο ειναι ) δεν θα το ρισκαρα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmis1974 16 Δεκεμβρίου 2011 #3 Share 16 Δεκεμβρίου 2011 και για πες μας τι διαφορες παρατηρησες στα ψαρια ?? και τι ψαρια ειχες και ταιζες ?? Ασπονδυλα αν φανε ειχαν προβλημα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikostrex 16 Δεκεμβρίου 2011 Author #4 Share 16 Δεκεμβρίου 2011 φιλε jimmis1974 νομιζω οτι το αρθρο ειναι κατατοπιστικο οσο αφορα τα κοραλλια. (σημαντικο η δοσολογια ειναι μονο στο μουλιασμα της τροφης και οχι ποτε παραπανω! και τελος παρενεργειες στα κοραλλια δεν ειχα ποτε.) οσο δε για τα ψαρια .. (σημαντικος παραγοντας οτι σε ολο αυτο το διαστημα ταιζοντας τα ψαρια απο την συνταγη μου δεν ειχα ποτε καποια αρρωστια μεσα στο ενυδρειο! (οπως δεν εχω και τωρα). μπορει ολο αυτο να θεωρειθη και ενα τυχαιο γεγονος θα μου πειτε..ισως θα απαντουσα εγω . (ειναι και αλλοι παραμετροι που λεγεται ποιοτητα νερου, τροφη, κ.α) και τελος απο ψαρια εχουμε και λεμε 1 blue tang 1 yellow tang 3 amphiprion ocellaris 4 chromis viridis 1 escenius bicolor. + acropores, sinularia,sarcophyton,euphylia,zoanthids,pocilopores,ricordees,goniopora,montipora digitata,hystrix, xenia. κ.α mix reef. πιστευω να σε κατατοπισα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
duckster_53 16 Απριλίου 2012 #5 Share 16 Απριλίου 2012 παιδια ειμαι στην εκτελεση της συνταγης και εχω μια απορια, αφου εκανα ολη την διαδικασια στο νερο μεσα εμειναν κομματακια απο σκορδο αυτα τα στραγκιζω η τα αφηνω μεσα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 16 Απριλίου 2012 #6 Share 16 Απριλίου 2012 Και να τα αφήσεις νομίζω οτι δεν επηρεάζει κάτι η συνταγή όπως την έδωσε ο Nikostrex είναι για μούλιασμα της τροφής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikostrex 21 Απριλίου 2012 Author #7 Share 21 Απριλίου 2012 παιδια ειμαι στην εκτελεση της συνταγης και εχω μια απορια, αφου εκανα ολη την διαδικασια στο νερο μεσα εμειναν κομματακια απο σκορδο αυτα τα στραγκιζω η τα αφηνω μεσα? να τα αφησεις μεσα στο μπουκαλι γινεται καλυτερο με το καιρο.. απλα τωρα που ερχονται η ζεστες να μην ειναι εκτος ψυγειου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikostrex 21 Απριλίου 2012 Author #8 Share 21 Απριλίου 2012 θελω να μου πειτε εντυπωσεις οσοι εχετε χρησιμοποίηση την συνταγη.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolaosbouk 7 Μαίου 2012 #9 Share 7 Μαίου 2012 Πως κανουμε το μουλιασμα? Μπορουμε να εμποτισουμε και κατεψυγμενη τροφη ή μιλαμε μονο για αποξηραμενη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikostrex 8 Μαίου 2012 Author #10 Share 8 Μαίου 2012 Νομιζω Νικολα οτι δεν θα εχεις καποιο προβλημα το θεμα ειναι ομως οτι η κατεψυγμενη τροφη δεν θα μπορεσει να απορροφηση το σκορδο σωστα οσο η αποξηραμενη.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikostrex 8 Μαίου 2012 Author #11 Share 8 Μαίου 2012 Πως κανουμε το μουλιασμα? Μπορουμε να εμποτισουμε και κατεψυγμενη τροφη ή μιλαμε μονο για αποξηραμενη? αν μπορεις βρες ενα κουταλι πλαστικο με μεγαλη επιφανεια ριξε εκει την τροφη και ριξε σταγονες μεχρι να μουλιασει και μετα απο 2-3 λεπτα ταισε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 8 Μαίου 2012 #12 Share 8 Μαίου 2012 (edited) Φιλε Nikostrex ειχα κανει παλεοτερα ενα μικρο αφιερωμα στο σκορδο οπου μπορεις να το βρεις εδω. Το θεμα στην πρακτικη σου ειναι οτι οι ποιο πολλες βιταμινες και τα χρησιμα χαρακτηριστικα του οξειδωννται στην επαφη με το νερο, οξυγωνο και φωτισμο μετα απο λιγες ωρες και επισης δημιουργουνται και μυκιτες στο σκευασμα μετα απο λιγες ημερες μια που δεν υπαρχει καποιο συντηριτικο για να προφυλαξει αυτες τις ευργετικες ουσιες ουτε καποια διεργασια παστεριωσης. Οποτε απο την στιγμη που φτιαξουμε το προιον συστηνω να γινεται η χρηση του αμεσα η το πολυ λιγων ημερων με την συντηρηση του στο ψυγειο και σε αδιαφανες μπουκαλι. Έγινε επεξεργασία 8 Μαίου 2012 - Rik Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikostrex 8 Μαίου 2012 Author #13 Share 8 Μαίου 2012 φιλε Rik καταρχην σε ευχαριστω για της συμβουλες σου κατα δευτερον την εν λογο συνταγη την χρησημοποιω εδω και περιπου 3 χρονια με παρα πολυ καλα αποτελεσματα τοσο για εμενα οσο και για τους φιλους χομπιστες που την εχουνε χρησημοποιηση και ποτε δεν εχω δει να συμβαινει κατι τετοιο!! αυτο που θελω να προσθεσω ειναι οτι στο σκορδο δεν μπορει να δημιουργηθει ιζημα η μυκητες οταν αυτο ειναι σε βαθμους συντηρησης 10 - 15 βαθμους στο ψυγειο μας! περιεχει βιταμίνες Β1, Β2, Β3 και περιέχει ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο, σελήνιο.για αυτο ειναι ο λογος που θελουμε το ψυγειο για να μην χαθουν τα παραπανω που εγραψα και κατι τελευταιο οτι οσο παλιωνει το μπουκαλι που βρισκεται το παρασκευασμα τοσο πιω οξυνο και βαρυτερο γινεται σαν μειγμα και αυτο εχει σαν αποτελεσμα να μην μπορει να δημιουργηθει μυκητας Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikostrex 8 Μαίου 2012 Author #14 Share 8 Μαίου 2012 Σημαντικο να μην ξεχναμε οτι καθε 6 μηνες πρεπει να φτιαχνουμε μια καινουργια συνταγη για να μην αλιονονται η παραπανω βιταμινες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikostrex 8 Μαίου 2012 Author #15 Share 8 Μαίου 2012 ας παραθεσω και καποιους ακουαριστες που εχουνε χρησημοποιησει την συνταγηvenomGIANNISZOI22borovilosjovenob-mkormoselaspreτα παραπανω παιδια εχουνε δει πολυ αποτελεσματα με την συνταγη + και καποια αλλα παιδια που δεν γνωριζω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 8 Μαίου 2012 #16 Share 8 Μαίου 2012 (edited) Το οτι κανουν χρηση καποια παιδια και οτι μπορουν να υπαρχουν καποιες θετικες αποψεις δεν θελει να πει πως εχει και την ιδια αποτελεσματικοτητα με το περας των ημερων, και δεν μιλαω για μηνες. Σιγουρα δεν κανει και καποιο ιδιαιτερο κακο, απλα το θεμα ειναι πως μετα δεν κανει σχεδον τιποτα μια που θα εχεις ακουσει που λενε, ε άν προτιμάτε το φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, πίνετέ τον αμέσως αφού στύψετε τα φρούτα, γιατί τα συστατικά τους οξειδώνονται εύκολα. Απο την στιγμη που δεν γινεται χρηση οπως ειπα καποιου συντηριτικου ή καποια παστεριωση ειναι αναποφεκτο να εχουμε και αλλιωση περαν της οποιας συντηρησεις του μπορει να γινει για μερικες μερες στο ψυγειο. Έγινε επεξεργασία 8 Μαίου 2012 - Rik Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikostrex 8 Μαίου 2012 Author #17 Share 8 Μαίου 2012 Το οτι κανουν χρηση καποια παιδια και οτι μπορουν να υπαρχουν καποιες θετικες αποψεις δεν θελει να πει πως εχει και την ιδια αποτελεσματικοτητα με το περας των ημερων, και δεν μιλαω για μηνες. Σιγουρα δεν κανει και καποιο ιδιαιτερο κακο, απλα το θεμα ειναι πως μετα δεν κανει σχεδον τιποτα μια που θα εχεις ακουσει που λενε, ε άν προτιμάτε το φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, πίνετέ τον αμέσως αφού στύψετε τα φρούτα, γιατί τα συστατικά τους οξειδώνονται εύκολα. Απο την στιγμη που δεν γινεται χρηση οπως ειπα καποιου συντηριτικου ή καποια παστεριωση ειναι αναποφεκτο να εχουμε και αλλιωση περαν της οποιας συντηρησεις του μπορει να γινει για μερικες μερες στο ψυγειο. την εν λογο συνταγη την χρησημοποιω εδω και περιπου 3 χρονια με παρα πολυ καλα αποτελεσματα τοσο για εμενα οσο και για τους φιλους χομπιστες που την εχουνε χρησημοποιηση και ποτε δεν εχω δει να συμβαινει κατι τετοιο!! αυτο νομιζω φιλε Rik οτι τα λεει ολα σιγουρα η χρηση ενος φρεσκου χυμου πορτοκαλιου οπως σωστα ειπες ειναι να το πιεις εκεινη την στιγμη! μην ξεχνας ομως οτι τα πορτοκαλια χαλανε ευκολα και πιανουν μυκητες ενω κατι τετοιο δεν συμβαινει ευκολα στο σκορδο Oι πατάτες, τα ξερά κρεμμύδια και τα σκόρδα, που δεν χρειάζεται να μπαίνουν στο ψυγείο, αρκεί να συντηρούνται σε σκοτεινό, ξηρό και δροσερό μέρος και σε αραιοπλεγμένους σάκους. Σε αυτές τις συνθήκες διατηρούνται σε καλή κατάσταση μέχρι και 6 μήνες. Στο ψυγείο, βέβαια, διατηρούνται 3-6 μήνες, αλλά να έχετε υπόψη ότι αλλάζει η γεύση τους. Φυσικό αντιβιοτικό ειναι Ένα άρθρο της Βασιλικής Πυρογιάννη, κλινική διαιτολόγος - διατροφολόγος. Η αλισίνη του σκόρδου θεωρείται ένας ισχυρός αντιμικροβιακός παράγοντας που, σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C που περιέχει, ενισχύει την αντιβακτηριακή του δράση. Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Nutrition» (2001) παρατηρήθηκε ότι το σκόρδο παρουσίασε ισχυρή αντιμικροβιακή δράση κατά πολλών παθογόνων μικροοργανισμών, ακόμη και στελεχών μικροβίων που παρουσιάζουν ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά. Μάλιστα, οι ερευνητές προτείνουν τη διεξαγωγή περισσότερων ερευνών, ούτως ώστε να διαπιστωθεί αν το σκόρδο μπορεί να αποτελέσει μια βιώσιμη εναλλακτική λύση τόσο για τη συντήρηση των τροφίμων (σε αντιδιαστολή με τη χρήση χημικών συντηρητικών), όσο και για τη διατήρηση του ωμού κρέατος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στα ράφια των σουπερμάρκετ. Αντί να φάτε τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες, είναι προτιμότερο να τις ψιλοκόψετε ή να τις χτυπήσετε στο γουδί προτού τις καταναλώσετε, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε πέρυσι στην επιθεώρηση «Journal of Agricultural and Food Chemistry». Με αυτό τον τρόπο απελευθερώνονται και γίνονται πιο δραστικές οι ευεργετικές ουσίες του σκόρδου όπως η αλισίνη. το παρακατω ειναι ενα αποσπασμα της συνταγης αφου αποφλοιωσουμε το σκορδο το βαζουμε σε ενα ξυλο της κουζινας και περνοντας ενα μαχαιρι το κοβουμε σε πολυ μικρα κομματακια μετα το ριχνουμε ολο αυτο σε ενα πλαστικο ποτηρι και με ενα κουταλι απο την αναποδη το πιεζουμε ωστε να το λιωσουμε τελειως Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 8 Μαίου 2012 #18 Share 8 Μαίου 2012 Φιλε μου δεν αντιλεγω οτι το σκορδο μπορει να διατηρηθει οταν αυτο δεν ειναι πολτοποιημενο πολυ καιρο εξω απο το ψυγειο και οτι εχει και αντιμυκιατικες ουσιες μια που το αναφερω κιολας στο θεμα μου αλλα το θεμα των βιταμινων δεν μπορουν να μην αλοιωθουν απο την στιγμη που εκτιθωνται στο οξυγωνο και στο φως υπο μορφη σκευασματος. Ακομη και το πορτοκαλι μπορουμε να το διατηρησουμε εκτος ψυγειο για μικροτερο χρονικο διαστημα βεβαια σαν φρουτο αλλα αυτο εαν γινει χυμος τοτε οι βιταμηνες του αλιωνονται γρηγορα εαν δεν γινει αμεση χρηση του. Δεν νομιζω να λεω κατι παραλογο το οποιο να μην μπορει να κατανοηθει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikostrex 8 Μαίου 2012 Author #19 Share 8 Μαίου 2012 δεν λεω οτι μιλας παραλογα αλλα στα 3 χρονια που χρησημοποιω την συνταγη δεν εχω δει να συμβαινει κατι τετοιο!! και στο ιντερνετ να ψαξεις δεν αναφερεται πουθενα οτι η αποθηκευση του σκορδου μεσα στο ψυγειο οτι χανει πολλα απο τα πλεονεκτηματα που εγραψα παραπανω ενα σημαντικο κομματι του παραπανου αρθρου λεει οι ερευνητές προτείνουν τη διεξαγωγή περισσότερων ερευνών, ούτως ώστε να διαπιστωθεί αν το σκόρδο μπορεί να αποτελέσει μια βιώσιμη εναλλακτική λύση τόσο για τη συντήρηση των τροφίμων (σε αντιδιαστολή με τη χρήση χημικών συντηρητικών)!! ισως κατι παραπανω να εχουνε δει απο εμας για την ιδιοτητα του σκορδου.. και για την πιθανον χρηση του για τι συντηρηση τροφιμων Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 8 Μαίου 2012 #20 Share 8 Μαίου 2012 (edited) Το να χρησημοποιηθει το σκορδο σαν συντηρητικο για αλλα τροφιμα οπως τα κρεατα ειναι ενα θεμα που δεν εχει να κανει με το θεμα των βιταμινων του και τις ευεργιτικες ιδιοτητες για τους οργανισμους. Εαν παρατηρησεις ακομα και στα σουπερ μαρκετ ή θα το βρεις στα λαχανικα σαν ατοφιο βολβο ή σε αποξηραμενη και αφυδατωμενη μορφη ή σε κατεψυγμενη μορφη. Δεν το βρισκεις ομως σαν ροφημα και εκτως ψυγειου, και αν θα το εβρισκες σε αυτη την μορφη θα ηταν ή παστεριωμενο ή σαν φρεσκοστημενος χυμος αλλα με μικρη ημερομινια ληξης και οχι για μηνες σιγουρα. Ακομα και το σκορδο παρολου τις αντιμυκητιακες του ουσιες, εαν το αφησεις στο καλαθακι ενα δυο μηνες θα δεις πως θα σαπισει και θα αλλοιωθεί. Τωρα ο καθενας εχει την κριση του μια που το θεμα το εξαντλησαμε πιστευω, απο εκει και περα ο καθενας ας πραξει οπως νομιζει καλυτερα για τα ψαρια του. Καλο σου βραδυ! Έγινε επεξεργασία 8 Μαίου 2012 - Rik Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikostrex 8 Μαίου 2012 Author #21 Share 8 Μαίου 2012 η αληθεια ειναι οτι το σκορδο η πατατες τα κρεμμυδια χαλανε σχετικα ευκολα οταν δεν τα εχουμε να συντηρούνται σε σκοτεινό, ξηρό και δροσερό μέρος και σε αραιοπλεγμένους σάκους και τελος οπως ανεφερα και παραπανω την εν λογο συνταγη την χρησημοποιω εδω και περιπου 3 χρονια με παρα πολυ καλα αποτελεσματα τοσο για εμενα οσο και για τους φιλους χομπιστες που την εχουνε χρησημοποιηση και ποτε δεν εχω δει να συμβαινει κατι τετοιο!! τωρα αν το πηγαινα στο χημειο θα ειχαμε ολοι μια ποιο ολοκληρωμενη αποψει αν και εφοσον μπορει να εχουν αλλιωθει διαφορες βιταμινες που περιεχει το σκορδο μετα απο ενα διαστημα στο ψυγειο η ουσια ειναι οτι τα 3 χρονια που κανω χρηση του σκορδου στο ενυδρειο δεν εχω δει κανενα κακο παρα μονο καλο και ick που μου εχει εμφανιστηκε στο ενυδρειο ηταν ιωσημο με την χρηση της συνταγης και θεραπευτικε μεσα σε 2 ημερες να εισαι καλα παντος για τον ευεργετικο και επιμορφωτικο διαλογο που καναμε . καλο βραδυ και σε εσενα. Νικος Link to comment Share on other sites More sharing options...
reefkeeper 8 Μαίου 2012 #22 Share 8 Μαίου 2012 η δικη γνωμη πανω στο θεμα χωρις βεβαια να ειμαι χημικος ειναι οτι οτιδηποτε μπει σε ψυξη αμεσως μετα την επεξεργασια του η ζωη του τριπλασιαζεται!δεν λεω να το αφησεις μεσα 2 χρονια αλλα εχοντας φτιαξει την συνταγη του nikotrex και βαζοντας το στο ψυγειο χωρις καποια ιδιαιτερη χρηση εμφανιστηκε ich στο ενυδρειο και ετσι αρχισα την χρηση του και σε 6 μερες ειχα καθαρισει!σημειωση...το σκορδο ηταν στο ψυγειο 4 μηνες!!αν ειχαν αλλοιωθει τα συστατικα του θα ειχα δει αποτελεσμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 8 Μαίου 2012 #23 Share 8 Μαίου 2012 Εποικοδομητικος ο διαλογος και η ανταλλαγη αποψεων δε λεω,αλλα για να εχεις εμπεριστατωμενη αποψη περα απο καθε θεωρια εφόσον υπαρχουν παντου και οι εξαιρεσεις,δοκιμαζεις και κρινεις μετα απο μονος σου. Κοινως φιλε Rik φτιαξε τη συνταγη του Νικου,δοκιμασε τη βγαλε τα συμπερασματα σου,κι εδω ειμαστε να μας τα πεις. Καλο σας βραδυ κυριοι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikostrex 8 Μαίου 2012 Author #24 Share 8 Μαίου 2012 Εποικοδομητικος ο διαλογος και η ανταλλαγη αποψεων δε λεω,αλλα για να εχεις εμπεριστατωμενη αποψη περα απο καθε θεωρια εφόσον υπαρχουν παντου και οι εξαιρεσεις,δοκιμαζεις και κρινεις μετα απο μονος σου. Κοινως φιλε Rik φτιαξε τη συνταγη του Νικου,δοκιμασε τη βγαλε τα συμπερασματα σου,κι εδω ειμαστε να μας τα πεις. Καλο σας βραδυ κυριοι! 1000+ :bigemo_harabe_net-64: καλο βραδυ Στρατο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 9 Μαίου 2012 #25 Share 9 Μαίου 2012 Καλημερα στην παρεα! Την συνταγη του σκορδου την χρησημοποιω και εγω οταν πιστευω πως την εχω αναγκη και μια στο τοσο για τις βιταμινες του αλλα παντα το φτιαχνω και το χρησημοποιω φρεσκο και ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος και παω στο σιγουρο οσο αφορα τις βιταμινες του και τα ευεργετικα του συστατικα. Τωρα Ick δεν μου εχει τυχη ποτε να εχω δοξα το θεο αλλα σιγουρα στην προσπαθεια αντιμετωπισεις του θελω να πιστευω πως παιζουν και αλλοι παραγωντες περαν του σκορδου οπως φαρμακα, αυξηση θερμοκρασιας, σε ποιο σταδιο το πετυχενουμε, κλπ, που μπορουν να παιξουν καθοριστικο ρολο στην ολη θεραπεια. Απο εκει και περα σιγουρα ουτε και εγω ειμαι χημικος και ουτε μπορω να ειμαι απολυτος στις αποψεις μου, αλλα οποσδηποτε η απλη λογικη μιλαει απο μονη της και αν δωσεται λιγο βαση στα λεγομενα μου θα καταλαβεται πως δεν μιλαω για επιστημονικη φαντασια αλλα για απλη χημεια και μεθοδοι συντηρησεις καποιων αγαθων που τα συνανταμε καθημερινα στα σουπερ και γενικος σε ολα τα καταστηματα με ειδη διατροφης που δεχονται καποια προεργασια για να φτασουν στα ραφια και να τα κανουμε χρηση διατηρωντας οσο γινεται δυνατον αναλλοίωτα τα ευεργετικα τους στοιχεια. Οι χυμοι ειναι το πλέων μπανάλ παραδειγμα μια που μιλαμε για αναλογο προιον. Απο εκει και περα χρησιμοποιήστε το οπως αγαπατε! +1.000.000.000 :bigemo_harabe_net-64: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος