stayroslcd 9 Δεκεμβρίου 2011 #1 Share 9 Δεκεμβρίου 2011 γεια φίλοι του γλυκού νερού πριν 2 εβδομάδες πήρα την απόφαση να φτιάξω ένα ενυδρείο 360 λίτρα με εσωτερικό φιλτρο, βασει και καπάκι μετά από πολύ διάβασμα εδω μέσα και σε αλλά site κατέληξα να εφαρμόσω αυτά που διάβασα και αυτο ειναι το αποτέλεσμα βήμα βήμα ξεκινώ με την βάσει την έχω κάνει με στρατζαριστω κυλοδοκο 4χ4 και την επένδυσα με κοντραπλακέ 15 θαλάσσης και στης γωνίες την κουρμπαρισα για καλύτερη ομορφιά και την έβαψα με λαδομπογιά μαύρη σειρά έχει το ενυδρείο αγόρασα τζάμι 10mm και το έκανα 135 μήκος 45 φάρδος και 60 ύψος και κόντρες κάτω 10 cm και πάνω 5cm μετά αγόρασα τζάμι 5mm και έβαλα πλάτη και έκανα το εσωτερικό φίλτρο 14 χ14 εσωτερικά με 2 τρύπες εισαγωγή φ34 και 1 έξοδος φ22 για την αντλία έφτιαξα από τούλι μικρούς κύβους για να βάλω τα υλικά μέσα στο φίλτρο και το αποτέλεσμα μαζί με τα υλικά είναι αυτό η σχάρες που βλέπεται από κάτω τα υλικά είναι από μαγαζί με ειδή κουζίνας για να στεγνώνουν τα ποτήρια στο νεροχύτη και το αποτέλεσμα από αυτά τα δυο βάσει και ενυδρείο είναι και διάλεξα μαύρο φόντο από πίσω για πιο έντονα χώματα στα ψάρια μου και στα φυτά μου και σειρά έχει το καπάκι μου όπου και αυτό έγινε με κοντραπλακέ θαλάσσης 15 με κουρμπαριστες γωνίες και 4 λάμπες 120cm 36w και αυτοσχέδια στεγανά ακροφυσια έχει βαφτεί με βερνίκι νερού 3 στρώματα από κάτω με βελατουρα και λαδομπογιά από έξω και έχουν μπει και 4 ανακλαστήρες 120cm ακομα δεν έχω τελική φωτογραφία από το ενυδρείο γιατί είμαι στο πρώτο χέρι λαδομπογιάς από το καπάκι ενώ έχω βάλει ήδη νερό μέσα στο ενυδρείο για να στρώνει το φίλτρο μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 9 Δεκεμβρίου 2011 #2 Share 9 Δεκεμβρίου 2011 Ωραία δουλεία!Μπράβο σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 9 Δεκεμβρίου 2011 #3 Share 9 Δεκεμβρίου 2011 Αψογος Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIMHS 9 Δεκεμβρίου 2011 #4 Share 9 Δεκεμβρίου 2011 συγχαρητηρια!! θα σε πειραζε να μας ελεγες και ποσο σου κοστισε η κατασκευη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
stayroslcd 9 Δεκεμβρίου 2011 Author #5 Share 9 Δεκεμβρίου 2011 συγχαρητηρια!! θα σε πειραζε να μας ελεγες και ποσο σου κοστισε η κατασκευη; δημητρη πανω κατω 650 μαζι με ολα που εχει μεσα μεχρι και το χαλαζια, υλικα για το φιλτρο με ολα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 9 Δεκεμβρίου 2011 #6 Share 9 Δεκεμβρίου 2011 μπραβο φιλε! τι μου θυμησες τωρα...η ιδεα για να μπει εκει το σαμπ ειναι η καλυτερη κατα την γνωμη μου! πολυ καλη ολη η κατασκευη ! τι σκευτεσαι να βαλεις μεσα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stayroslcd 9 Δεκεμβρίου 2011 Author #7 Share 9 Δεκεμβρίου 2011 σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια θα βαλω δισκους Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 9 Δεκεμβρίου 2011 #8 Share 9 Δεκεμβρίου 2011 Ωραία κατασκευή,μπράβο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 9 Δεκεμβρίου 2011 #9 Share 9 Δεκεμβρίου 2011 πολυ καλη κατασκευη φιλε μου!!!πολλα συγχαρητήρια!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
grigoros 9 Δεκεμβρίου 2011 #10 Share 9 Δεκεμβρίου 2011 Ωραία κατασκευή, μπράβο!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
panik 9 Δεκεμβρίου 2011 #11 Share 9 Δεκεμβρίου 2011 Ωραια κατασκευη και πολυ καλη παρουσιαση. Μπραβο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gante 9 Δεκεμβρίου 2011 #12 Share 9 Δεκεμβρίου 2011 Μπράβο φίλε φανταστική κατασκευή με μεράκι καλή συνέχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cobra 9 Δεκεμβρίου 2011 #13 Share 9 Δεκεμβρίου 2011 Ωραιος φιλε μπραβο τελεια κατασκευη Sent from my GT-I9100 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κώστας φ 9 Δεκεμβρίου 2011 #14 Share 9 Δεκεμβρίου 2011 άψογη κατασκευή Link to comment Share on other sites More sharing options...
panstelios22 9 Δεκεμβρίου 2011 #15 Share 9 Δεκεμβρίου 2011 Πολύ καλή κατασκευή. Καλή συνέχεια. Τα υλικά του φίλτρου πως σκέφτεσαι να τα κρύψεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stayroslcd 10 Δεκεμβρίου 2011 Author #16 Share 10 Δεκεμβρίου 2011 Πολύ καλή κατασκευή. Καλή συνέχεια. Τα υλικά του φίλτρου πως σκέφτεσαι να τα κρύψεις? σκέφτομαι να βάλω μεμβράνη μαύρη η αφίσα δεν ξέρω ακόμα εάν έχετε καμιά ιδέα δεκτή τα υλικα μεσα ειναι 4 λιτρα Sera Siporax 1 λιτρο Substrat Pro 3 Σφουγγάρια μεγάλων πόρων "Compact" 3 Σφουγγάρι μικρών πόρων "Compact" Υαλοβαμβακας PHOSMAX PRO 3 X 100 ml αφαιρει φωσφορικα ZEOMAX 1000 ml αφαιρει -NO3 -NO2 +NH4 και υπόστρωμα sera floredepot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 10 Δεκεμβρίου 2011 #17 Share 10 Δεκεμβρίου 2011 Πολύ ωραίο.Το αποτέλεσμα είναι όμορφο και λειτουργικό.Μπράβο σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnm62 10 Δεκεμβρίου 2011 #18 Share 10 Δεκεμβρίου 2011 Φιλε πολυ ωραιο το ενυδρειο σου και η δουλεια σου πολυ προσεγμενη . Εχω ομως μια ενσταση για τον υαλομβαμβακα (οπως τον λες) πρωτον-πρωτον στην υποδοχη του νερου . Νομιζω οτι θα σου βουλωνει γρηγορα . Οι ποιο πολλοι χρησιμοποιουν υαλομβαμβακα στο τελος πριν την αντλια για να εχουν πεντακαθαρο νερο και να προσταυτευουν και την αντλια απο την μουργα που θα πιασει μετα απο λιγο καιρο το φιλτρο . Νομιζω . Link to comment Share on other sites More sharing options...
stayroslcd 10 Δεκεμβρίου 2011 Author #19 Share 10 Δεκεμβρίου 2011 Φιλε πολυ ωραιο το ενυδρειο σου και η δουλεια σου πολυ προσεγμενη . Εχω ομως μια ενσταση για τον υαλοβάμβακα (οπως τον λες) πρωτον-πρωτον στην υποδοχη του νερου . Νομιζω οτι θα σου βουλωνει γρηγορα . Οι ποιο πολλοι χρησιμοποιουν υαλομβαμβακα στο τελος πριν την αντλια για να εχουν πεντακαθαρο νερο και να προσταυτευουν και την αντλια απο την μουργα που θα πιασει μετα απο λιγο καιρο το φιλτρο . Νομιζω . σε ευχαριστώ πολυ ο υαλοβάμβακα τον έβαλα εκει για να μαζεύει τα χοντρά όπως έρχονται απο το ενυδρείο και να μην φρακάρουν τα πράσινα σφουγγάρια πάντως θα βάλω υαλοβάμβακα και πριν την αντλία σε ευχαριστώ πάντως για την παρατηρήσει μας κάνει καλύτερους Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rythor 11 Δεκεμβρίου 2011 #20 Share 11 Δεκεμβρίου 2011 Φοβερος..!Προσεγμενη δουλεια απο την αρχη μεχρι το τέλος! :bigemo_harabe_net-180: Αντε με το καλο να μπουν και οι ψαρουκλες σου να γινει Ντισκοτεκ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiannis00 11 Δεκεμβρίου 2011 #21 Share 11 Δεκεμβρίου 2011 Μπράβο, πιάνουν τα χέρια σου, έκανες από το τίποτα μία υπέροχη κατασκευή, πραγματικά πρέπει να έχεις ένα λόγο παραπάνω να το καμαρώνεις από εμάς που τα πήραμε έτοιμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος