Jump to content

Γεια Σας Παιδια Απο Το Ηρακλειο Της Κρητης..

xoytos

Recommended Posts

Άρε Λάμπρο, να'ξερες που πας να μπλέξεις με αυτά τα θαλασσινά :P

Καταρχείν, έχεις sump για να βάλεις skimmer?

Στα λίτρα που είσαι, είτε φτιάξεις skimmer, είτε πάρεις έτοιμο θες χώρο...

εχω ενα ενυδρειο 50-60 λιτρων και θα το κανω σαμπ.. μου ειπε ο αιολος οτι ειναι αρκετο.. αν παλι δεν ειναι αρκετο το σαμπ.. κολαω δυο τζαμια στο μικρο ενυδρειο και το κανω διπλασιο... χωρο εχω αφθονο.. το ενυδρειο "καθεται" πανω σε βαση με στρατζαριστα 3 ποντων η οποια βαση θα ντυθει με ντουλαπια.. οσο ειναι το ενυδρειο σε λιτρα ειναι και ο αποθηκευτικος χωρος.. ξερω οτι εκει μεσα μπορει να γινει παραδεισος απο εξοπλισμο!!! παιδια μπορω να το φτιαξω πληρως το ενυδρειο χωρις να του λειπει τπτ.. αλλα θα αφησω αλλες εκκρεμοτητες. αυτο που θελω στη προκειμενη φαση ειναι να μεταφερθει και μετα να ξεκινησει θαλλασινο.. ξεκιναμε με το νερο.. παιρνω νερο απο τη θαλασσα.. και αρχιζω με ενα σκιμμερ... αρκουμε και με μια μικρη κυκλοφορια των 2800λιτρων /ωρα και μετα ξεκιναω με τη πρωτη μου τουρμελα.. τουρμπελα?? δε βγαζω τα γραμματα του πετ σοπA :P μετα θα δω το επομενο βημα βαση των χρηματων που εχω.. δεν αντιλεγω οτι δε θα γινει ποτε ετσι.. θα γινει σιγα σιγα..

τα 60 λίτρα μάλλον είναι λίγα για sump... το skimmer που θα μπει?

πρεπει να φτιαξω το σκιμμερ πρωτα!!! μετα θα κοιταξω αναλογα τις αναγκες μου για τι σαμπ θα μπει τλειωτικα.. εχει καποιος οδηγιες για το πως φτιαχνεται ενα σκιμμερ??

edit

Έγινε επεξεργασία - xoytos

Θα σου πρότεινα να μην ασχοληθείς με την κατασκευή skimmer γ αυτά τα λίτρα... κάτι να μη πάει καλά στον σχεδιασμό τζάμπα ο κόπος.

Αν επιμένεις πάλι και κάνεις μια αναζήτηση στο google για diy skimmer θα βρεις αρκετές πληροφορίες.

να μερικές πληροφορίες

http://diyproteinskimmer.blogspot.com/

http://reefkeeping.c...ature/index.php

http://www.tonmo.com.../DIYskimmer.php

http://www.reefaquariumguide.com/forum/do-yourself-diy/96386-diy-protien-skimmers.html

Έγινε επεξεργασία - Aiolos

σ'ευχαριστω πολυ φιλε μου.. ποσα λιτρα κυκλοφορια θελω ανα ωρα??? εισοδο εξοδο?? ξερεις που μπορω να βρω αυτου του ειδους τις τρομπες αερα??

Η αντλίες είναι απλές αντλίες κυκλοφορίας με την διαφορά ότι αφήνουμε να ρουφά και αέρα.

Διάβασε τους συνθέσμους που σου έδωσε ο Aiolos και μη βιάζεσαι :bigemo_harabe_net-64:

Αυτό που θα σε βόλευε είναι να αντιγράψεις και να κατασκευάσεις κάποιο επώνυμο skimmer ώστε να αγοράσεις την αντλία του μόνο και απλά να την προσαρμόσεις.

Όσο αφορά τα λίτρα θα σου πούνε τα παιδιά που έχουν μεγάλα ενυδρεία.

οπως το εχω στο μυαλο μου δεν μου φαινεται κατι δυσκολο.. πειτε μου τη γνωμη σας..

ολα τα σκιμμερ λενε για ποσα λιτρα κανουν.. καπου διαβασα οτι καλο θα ηταν να προτιμησει καποιος σκιμμερ για τα διπλασια λιτρα για να εχουμε τελεια αποτελεσματα..

http://www.lifereef.com/venturi.html

στη δικη μου περιπτωση ειναι αυτο που λεει 350 gallons.. δλδ για 1324.89413 λιτρα.. το οποιο εχει μια αντλια νερου που "σπρωχνει" 4542.49416 λιτρα ανα ωρα.... οποτε η αντλια που ψαχνουμε ειναι απο 4500-5000 λιτρα ανα ωρα.. ενα κοινο κυκλοφορητη...

Bigbilly τι εννοεις οταν λες "αφηνουμε να ρουφαει αερα"??? δεν θελει καποιου τυπου αεραντλια???

skimmer.png

συνδεουμε την εξαγωγη του νερου του κυκλοφορητη μας η οποια τροφοδοτητε με νερο απο το ενυδρειο μας στο water in.. αναμεσα στο water out και εκει που βγαζει τις φυσαλιδες πρεπει να υπαρχει μια αποσταση.. δλδ οι φυσαλλιδες πρεπει να βγαινουν ποιο πανω απο το water out ετσι ωστε να δημιουργηθει μια ζωνη στη κατω μερια του σκιμμερ που θα ειναι καθαρο νερο εφοσον οι φυσαλιδες πανε πανω ολες τις ακαθαρσιες...

Έγινε επεξεργασία - xoytos

σας παρακαλω απαντηστε μου σε κατι.. μπορω πρωτα να ξεκινησω με μεσογειακο και αργοτερα παω για fish only και αργοτερα reef?? σταδιο σταδιο??

Οχι !

Μονο απο Reef σε fish only και το αντιστροφό . Το μεσογειακό ειναι ενα διαφορετικο οικοσυστημα απο τους τροπικους .

εγω θα προτεινα να μην αρχισεις την κατασκευη του σκιμμερ εκτως αν εχεις σκοπο να φας 2μηνες για να το φτιαξεις και δεν ξερω το ποσο αξιοπιστο θα ειναι.

φενεται παρα πολυ απλο αλλα δεν ειναι τα σκιμμερ των κατασκευαστων εχουν καποια "κολπα" οστε να βγαζουν μπουρμπουλιθρες που δεν προκειτε να τα πετυχεις οσο καλα και να αντιγραψεις 1 σκιμμερ επισης θα βρεις τον μπελα σου με της αναροφισεις του αερα και την γενικοτερη συνδεσμολογια του για να πετυχεις το τελειο

να επιχηρησεις να φτιαξεις μονος 1 σκιμμερ σε αυτα τα λιτρα θα σου βγει πολυ ποιο ακριβο απο το να αγορασεις 1 μεταχειρισμενο σκεψου οτι μονο η αντλια που θα χρειαστεις αγγιζει τα 200€

και 1 μεταχιρησμενο σε καλη κατασταση και καλης εταιριας γυρο στα 300

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...