xoytos 9 Δεκεμβρίου 2011 #1 Share 9 Δεκεμβρίου 2011 με λενε Λαμπρο και εχω ενα ενυδρειο περιπου 650 λιτρα.. θελω παρα πολυ να το κανω ενα βιοτοπο τροπικου υφαλου τυπου reef αλλα μολις ακουσα απο το πετ σοπ που συνεργαζομαι τη προσφορα του απογοητευτηκα.. εχει ως εξης.. σκιμμερ 450 ευρω τουρμελες 100 ευρω φως 130 υπερχειληση 150 κυκλοφοριτης 100 βραχος ζωντανος 50 κιλα απο 15 το κιλο 750 ευρω αεραγωνιτης 75 ευρω 3 σακουλες 20 κιλα αλατι 80 ευρω ολα αυτα μας κανουν λιγο παραπανω απο 1800 ευρω.. βραχος απο τη θαλασσα δε μου κανει?? αμμο απο τη θαλλασσα?? νερο απο τη θαλασσα?? sump ενα ενυδρειο 50-80 λιτρα ειναι αρκετο?? το εχω διαθεσιμο.. την υπερχειληση μπορω να τη φτιαξω μονος μου?? το σκιμμερ μπορω να το φτιαξω μονος μου? διαβασα σε ενα μπλογκ οτι γινεται αλλα δε λεει περαιτερω πληροφοριες.. κυκλοφορητη εχω 2800λιτρα ανα ωρα θερμοστατες εχω δυο 250watt sera.. βοηθατε αλανια.. καλως σας βρηκα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xoytos 9 Δεκεμβρίου 2011 Author #2 Share 9 Δεκεμβρίου 2011 επισης θελω να ευχαριστησω θερμα το κυριο αιολο για την οικονομικη κατασκευη της υπερχειλησης που μοιραστηκε μαζι μας.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 9 Δεκεμβρίου 2011 #3 Share 9 Δεκεμβρίου 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 9 Δεκεμβρίου 2011 #4 Share 9 Δεκεμβρίου 2011 Καλημέρα και καλώς μας ήρθες Λάπρο. Μια συμβουλή, μη ψάχνεις τα πιο φτηνά αλλά τα πιο κατάλληλα για το ενυδρείο σου. Αυτό στο γράφω γιατί διάβασα 130Ε για φως σε 650lt ενυδρείο. Μόνο οι λάμπες για τέτοιο ενυδρείο θα σου κοστίσουν τόσα, χωρίς φωτιστικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 9 Δεκεμβρίου 2011 #5 Share 9 Δεκεμβρίου 2011 Φίλε μας ...το χόμπυ στο θαλασσινό ενυδρείο είναι ακριβό, τουλάχιστον κατά την πρώτη αγορά. Είναι και άλλα που θα πρέπει να αγοραστούν ανεβάζοντας ακόμη πιο πολύ το ποσό. Και ότι αγορά κάνεις αρχικά, θα "σημαδέψει" την πορεία του ενυδρείου σου, οπότε θα πρέπει να την κάνεις με προσεκτικά βήματα, γιατί στο φινάλε θα ξοδέψεις πολλά περισσότερα από λάθος ή φτηνιάρικες λύσεις. Αν το σκέφτεσαι για τροπικό ξεχνάς άμμο από τις θάλασσες μας, αλλά νερό μπορείς να χρησιμοποιήσεις και με μεγάλη επιτυχία όπως το κάνουν κάποια μέλη μας. Στα λίτρα που είναι το ενυδρείο σου, θέλει καλή τεχνική υποστήριξη.... από φώτα, skimmer, κυκλοφορία κπλ κλπ...και τα 1800 μάλλον είναι μόνο η αρχή. Όσο για την υπερχείλιση που λες, αυτή που παρουσίασα είναι για μικρά συστήματα, οπότε αν πιάνει το χέρι σου θα πρέπει να υπολογίζεις μια μεγαλύτερη κατασκευή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 9 Δεκεμβρίου 2011 #6 Share 9 Δεκεμβρίου 2011 Αν θες να μειώσεις το κόστος αγοράς του εξοπλισμού, μπορείς να βάλεις ή να ψάξεις στις αγγελίες.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
xoytos 9 Δεκεμβρίου 2011 Author #7 Share 9 Δεκεμβρίου 2011 130 μου ειπε στο μαγαζι ο ανθρωπος... αλλα για να το λες εσυ κατι ξερεις παραπανω.. εγω δεν εχω ιδεα απο reef γτ ειμαι εντελως μα εντελως αρχαριος.. και δεν υπαρχει περιπτωση να ριζω μεσα ζωντανο οργανισμο εαν δεν εχω ολα αυτα που χρειαζεται για να ζησει.. οπως και να εχει τα χερια μου πιανουνε και το μυαλο περνει στροφες για να κατασκευασω ενα φωτιστικο.. η ενα sump η οτιδηποτε αλλο για να εξοικονομησω χρηματα.. μη ξεγελιεσαι απο το μεγαλο ενυδρειο που εχω οτι εχω και πολλα λεφτα.. ειναι ιδιοκατασκευη απο πολυ καλο φιλο με σχετικα πολυ λιγοτερα χρηματα απο το να επαιρνα ενα ετοιμο.. ποσες και τι λαμπες ειναι απαρρετητες ωστες να εχω το καταλληλο φωτισμο..? σ'ευχαριστω πολυ bill.. ευχαριστω για το καλωσορισμα kixlidatos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 9 Δεκεμβρίου 2011 #8 Share 9 Δεκεμβρίου 2011 Ποιες είναι οι διαστάσεις του ενυδρείου, και τι έχεις σκοπό να φιλοξενήσεις μελλοντικά? είναι σημαντικοί παράγοντες για τον φωτισμό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xoytos 9 Δεκεμβρίου 2011 Author #9 Share 9 Δεκεμβρίου 2011 κοραλια και ψαρια τροπικου υφαλου!! μη με μπερδευεις!!! ειπαμε ειμαι αρχαριος!!! οριστε και μια φωτο απο το ενυδρειο μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 9 Δεκεμβρίου 2011 #10 Share 9 Δεκεμβρίου 2011 Ναι βρε Λάμπρο. Απλά υπάρχουν διάφορα είδη κοραλιών. Ανάλογα τι κοράλια θες να έχεις μέσα θέλεις και τον αντίστοιχο εξοπλισμό. ps. Βλέπω ότι είμαστε τις ίδιας πάστας... κι εσύ όλο γόνατα κάτω ε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xoytos 9 Δεκεμβρίου 2011 Author #11 Share 9 Δεκεμβρίου 2011 (edited) Φίλε μας ...το χόμπυ στο θαλασσινό ενυδρείο είναι ακριβό, τουλάχιστον κατά την πρώτη αγορά. Είναι και άλλα που θα πρέπει να αγοραστούν ανεβάζοντας ακόμη πιο πολύ το ποσό. Και ότι αγορά κάνεις αρχικά, θα "σημαδέψει" την πορεία του ενυδρείου σου, οπότε θα πρέπει να την κάνεις με προσεκτικά βήματα, γιατί στο φινάλε θα ξοδέψεις πολλά περισσότερα από λάθος ή φτηνιάρικες λύσεις. Αν το σκέφτεσαι για τροπικό ξεχνάς άμμο από τις θάλασσες μας, αλλά νερό μπορείς να χρησιμοποιήσεις και με μεγάλη επιτυχία όπως το κάνουν κάποια μέλη μας. Στα λίτρα που είναι το ενυδρείο σου, θέλει καλή τεχνική υποστήριξη.... από φώτα, skimmer, κυκλοφορία κπλ κλπ...και τα 1800 μάλλον είναι μόνο η αρχή. Όσο για την υπερχείλιση που λες, αυτή που παρουσίασα είναι για μικρά συστήματα, οπότε αν πιάνει το χέρι σου θα πρέπει να υπολογίζεις μια μεγαλύτερη κατασκευή. σαφως θα πρεπει να εχω το καταλληλο εξοπλισμο για να εχω επιθυμητο αποτελεσμα.. μπορω να τα φτιαξω μονος μου εαν εχω οδηγιες.. και ας ειναι αυτες οι οδηγιες για μικροτερες κατασκευες, εγω θα τις κανω μεγαλυτερες... δε βιαζομαι.. η υπομονη ειναι η μεγαλυτερη αρετη.. σιγουρα θα κοιταξω για μεταχειρισμενα πραγματα που δε μπορω να φτιαξω.. εαν το σκιμμερ πχ μου φανει πολυ πολυπλοκο μονοδρομος ειναι να αγορασω ενα.. 400 και 500 ευρω ομως δε δινω για ενα σκιμμερ... εκτος εαν το βρω μεταχειρο με πολυ λιγοτερα χρηματα.. σ'ευχαριστω για τις απαντησεις σου edit: το εφτιαξα Έγινε επεξεργασία 9 Δεκεμβρίου 2011 - xoytos Link to comment Share on other sites More sharing options...
xoytos 9 Δεκεμβρίου 2011 Author #12 Share 9 Δεκεμβρίου 2011 πφφφφ. εκανα παραθεση στη δικη μου απαντηση... εχω λαλησει λεμεεεεε χαχαχαχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
xoytos 9 Δεκεμβρίου 2011 Author #13 Share 9 Δεκεμβρίου 2011 Ναι βρε Λάμπρο. Απλά υπάρχουν διάφορα είδη κοραλιών. Ανάλογα τι κοράλια θες να έχεις μέσα θέλεις και τον αντίστοιχο εξοπλισμό. ps. Βλέπω ότι είμαστε τις ίδιας πάστας... κι εσύ όλο γόνατα κάτω ε? τα γονατα ειναι για τους αρχαριους.. αχαχαχ εγω ειμαι supermotας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 9 Δεκεμβρίου 2011 #14 Share 9 Δεκεμβρίου 2011 To skimmer για αυτά τ λίτρα είναι μάλλον μονόδρομος η αγορά μιας αξιόπιστης λύσης (είτε καινούργιο είτε μεταχειρισμένο)... Τα κοράλλια χωρίζονται σε 3 είδη... τα μαλακά, τα LPS (ημίσκληρα τα λέω εγώ) !!!! και τα σκληρά, με τα τελευταία να είναι πιο απαιτητικά σε όλα, και δύσκολα στη συντήρηση τους... οπότε προς το παρόν τα ξεχνάς, χωρίς όμως να τα αποκλίσεις.... που ξέρεις στο μέλλον μπορεί να βάλεις, αλλά θα πρέπει να μπορεί να τα υποστηρίξει το σύστημα σου. Τι μήκος και τι ύψος έχει το ενυδρείο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xoytos 9 Δεκεμβρίου 2011 Author #15 Share 9 Δεκεμβρίου 2011 2 μετρα μηκος 0.55 πλατος 0.60 υψος.. σαφως.. οοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοταν θα ειναι ετοιμο... θα μου πεις Λαμπρο??? εχεις αυτες τις επιλογες... να αρχισεις σαν αρχαριος ομαλα και προσεκτικα το ενυδρειο σου...αγορασε αυτο το κοραλι αυτο το ψαρι κτλ.. αυτη η μερα θα αργησει σιγουρα... το μονο σιγουρο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xoytos 9 Δεκεμβρίου 2011 Author #16 Share 9 Δεκεμβρίου 2011 0.60 μεγιστη σταθμη του νερου μεχρι τα νευρα του ενυδρειου.. απο εκει και πανω ειναι το αυτοκολλητο χρωματος ξυλου που βλεπεις στη φωτογραφια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 9 Δεκεμβρίου 2011 #17 Share 9 Δεκεμβρίου 2011 Σύμφωνα λοιπόν με τις διαστάσεις, για φωτισμό θα χρειαστείς 8 λάμπες των 80watt, που μόνο οι λάμπες κοστίζουν κατά μέσο όρο 160 ευρώ.... το φωτιστικό είναι μια άλλη υπόθεση, εκτός και αν το φτιάξεις μόνος σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xoytos 9 Δεκεμβρίου 2011 Author #18 Share 9 Δεκεμβρίου 2011 δλδ 640 watt μονο για το φωτισμο??? μου φαινεται οτι δε θα φτιαξω reef τελικα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gante 9 Δεκεμβρίου 2011 #19 Share 9 Δεκεμβρίου 2011 δλδ 640 watt μονο για το φωτισμο??? μου φαινεται οτι δε θα φτιαξω reef τελικα... Μπορείς αν θέλεις να το κάνεις fish only. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xoytos 9 Δεκεμβρίου 2011 Author #20 Share 9 Δεκεμβρίου 2011 (edited) ποιες ειναι ολες οι διαφορες μεταξυ τους?? edit: ευχαριστω Έγινε επεξεργασία 9 Δεκεμβρίου 2011 - xoytos Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 9 Δεκεμβρίου 2011 #21 Share 9 Δεκεμβρίου 2011 Στο ένα έχεις μόνο ψάρια και στο άλλο έχεις ψάρια+κοράλια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotojohn 9 Δεκεμβρίου 2011 #22 Share 9 Δεκεμβρίου 2011 καλησπερα και απο εμενα...σιγουρα ειναι ενα ακριβο χομπυ και ενδεχομενως η χαρα της Δεη...Και εγω θα σου προτεινα προσπαθησε να κανεις σωστες επιλογες εξοπλισμου ειναι κατι που δε θα το μετανιωσεις αν θες ριφ ενυδρειο..(φωτισμος και σκιμερ ειναι τα πιο βασικα για μενα..) αν θελησεις fish only σημαινει οτι και με δυο λαμπες λευκη και ακτινικη εχεις ενα ομορφο αποτελεσμα...τα κοραλλια ειναι τα απιτητικα στο φως..το σκιμερ θα σε βοηθησει απιστευτα στυο ενυδρειο σου και θα μπορεσει να σε σωσει ισως απο κατι στραβο... εχεις πολλα λιτρα λιτρα ενυδρειο και μπορεις να φτιαξεις εναν φανταστικο υφαλλο αλλα σιγουρα με αρκετο κοστος...στο fish only οι τιμες αλλαζουν κατα πολυ... Για τη συντηρηση του ριφ θα θες και αρκετα διαφορα χημικα για τις τιμες σου ενω σε ενα fish only οχι ιδιαιτερα... Κρινεις και πραττεις.....αν μπορεις να αντεξεις οικονομικα το ριφ καντο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 9 Δεκεμβρίου 2011 #23 Share 9 Δεκεμβρίου 2011 Γνώμη μου: κάνε fish only with live rock, στην αρχή και βλέπεις πως πας αν σου αρέσει και το ξανασυζητάμε. Και σίγουρα πιο λίγο βράχο θα χρειαστείς και δεν είναι ανάγκη να είναι όλος ζωντανός,υπάρχει εξαιρετικής ποιότητας νεκρός βράχος τον οποίο θα ζωντανέψεις με την προσθήκη μερικών κομματιών ζωντανού και βακτηρίων. Σκίμμερ πολύ καλό να πάρεις για τα διπλά λίτρα από όσα θα φτιάξεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gante 9 Δεκεμβρίου 2011 #24 Share 9 Δεκεμβρίου 2011 Ρίξε μία ματιά και στην κατηγορία fish only για να πάρεις μία ιδέα και στις παρουσιάσεις οπού αναφέρονται και σε εξοπλισμό Link to comment Share on other sites More sharing options...
xoytos 10 Δεκεμβρίου 2011 Author #25 Share 10 Δεκεμβρίου 2011 παιδια πρεπει να αρχισω με κατι... αυτο θα ειναι το σκιμμερ... το ποιο βασικο... εχουμε πληροφοριες για το που θα βρω οδηγιες για να το φτιαξω?? δε μου ακουγεται κατι πολυπλοκο.. πως λειτουργει ενα σκιμμερ?? τι κανει ακριβως το σκιμμερ στο νερο και με τι τροπο?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος