marnieros 8 Δεκεμβρίου 2011 #1 Share 8 Δεκεμβρίου 2011 θελω απελπισμενα να βαλω την θαλλασα μεσα στο σπιτι μου και επιδι δεν την παλεβω να περιμενω μεχρι να φτιαξω το μεγαλο που ετοιμαζω σιγα σιγα θα φτιαξω 1 μικρο κυβο 40χ40χ40 καμια 50ρια λιτρα θα βγει καθαρα σκιμμερ χρειαζεται? αν ναι προτεινεται κατι! φωτισμος? λεω να βαλω λαμπα οικονομιας για θαλλασινο οπως εχω δει βαζουν στα μικρα διαφορετικα mh η τ8? κελβιν? λουμεν? φιλτραρισμα? εχω 1 εσωτερικο απο juwel Με ροη 280 λιτρα λεω να παρεμβω λιγο στο εσωτερικο του για να βαλω ανθρακα/αντιφοσφορο ισως και λιγο βαμβακι χρειαζεται περισοτερη κυκλοφορια? ψυξη θερμανση καναν θερμοστατη 50-75watt λεω και κανα ανεμιστηρακι υπολογιστη θα διξει 3-4 κιλα βραχου και αλλα τοσα αραγωνιτη ξεχναω κατι? δεκτες ολες οι προτασεις/παρατηρησεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 8 Δεκεμβρίου 2011 #2 Share 8 Δεκεμβρίου 2011 Αφού είναι στα σκαριά το μεγάλο στα άμεσα ή έμμεσα σχέδια σου, θα σου πρότεινα να κάνεις προσωρινά ένα μικρότερο σε όγκο από αυτόν τον κύβο που λες, ώστε και οι απαιτήσεις σε εξοπλισμό να είναι μικρές... και να την "παλέψεις" προσωρινά. Υπολόγισε το κάπου στα 30 λίτρα, χωρίς να ξοδέψεις πολλά-πολλά σε εξοπλισμό που μάλλον θα σου είναι άχρηστος στο μεγάλο. Το skimmer σε ενυδρεία μέχρι και 60 λίτρα μπορείς να τα παραβλέψεις εάν αρκεστείς σε τακτικές αλλαγές νερού... 20-30% σε εβδομαδιαία βάση. Από φωτισμό μπορείς να βολευτείς και με led ιδιοκατασκεύη ή σε έτοιμες προτάσεις ή και σε λάμπες οικονομίας κατάλληλες στο φάσμα για θαλασσινό. Ούτως ή άλλως στα μικρά συστήματα δεν μπορείς να βάλεις και απαιτητικούς οργανισμούς, οπότε και οι απαιτήσεις σε φωτισμό θα είναι ανάλογες. Το φίλτρο μάλλον θα σου είναι μικρό σε ροή και αν μπορείς να παρέμβεις και στον κυκλοφορητή θα ήταν καλύτερα. Όπως λες, άνθρακας και αντιφως στις αναλογίες που χρειάζονται για τα λίτρα σου και λίγο ενυδρειακό βαμβάκι που θα πρέπει να το αλλάζεις συχνά. Από βράχο θα χρειαστείς μια αναλογία 1προς 10, δηλαδή ένα κιλό βράχου για κάθε δέκα λίτρα, έναν απλό και μικρό σχετικά κυκλοφορητή (κάποιον Koralia) θερμοστάτη όπως λες και ανεμιστηράκι για το καλοκαίρι (που σου εύχομαι μέχρι τότε να έχεις ολοκληρώσει το μεγάλο) Ρίξε μια ματιά στις αγγελίες, μπορείς να βρεις έτοιμα μικρά συστήματα με όλο τον εξοπλισμό και έτοιμα να λειτουργήσουν. Για μικρά συστήματα μπορείς να δεις και εδώ κάποιες πολύ χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=50474 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marnieros 8 Δεκεμβρίου 2011 Author #3 Share 8 Δεκεμβρίου 2011 Αφού είναι στα σκαριά το μεγάλο στα άμεσα ή έμμεσα σχέδια σου, θα σου πρότεινα να κάνεις προσωρινά ένα μικρότερο σε όγκο από αυτόν τον κύβο που λες, ώστε και οι απαιτήσεις σε εξοπλισμό να είναι μικρές... και να την "παλέψεις" προσωρινά. Υπολόγισε το κάπου στα 30 λίτρα(ο κυβος υπαρχει ιδι! θα του βαλω πολυ αραγωνιτη να ζωντανευει κιολας , χωρίς να ξοδέψεις πολλά-πολλά σε εξοπλισμό που μάλλον θα σου είναι άχρηστος στο μεγάλο. Το skimmer σε ενυδρεία μέχρι και 60 λίτρα μπορείς να τα παραβλέψεις εάν αρκεστείς σε τακτικές αλλαγές νερού... 20-30% σε εβδομαδιαία βάση.το εχω Από φωτισμό μπορείς να βολευτείς και με led ιδιοκατασκεύη ή σε έτοιμες προτάσεις ή και σε λάμπες οικονομίας κατάλληλες στο φάσμα για θαλασσινό. Ούτως ή άλλως στα μικρά συστήματα δεν μπορείς να βάλεις και απαιτητικούς οργανισμούς, οπότε και οι απαιτήσεις σε φωτισμό θα είναι ανάλογες.αν θα μπει κανα μανιταρακι Το φίλτρο μάλλον θα σου είναι μικρό σε ροή και αν μπορείς να παρέμβεις και στον κυκλοφορητή θα ήταν καλύτερα. Όπως λες, άνθρακας και αντιφως στις αναλογίες που χρειάζονται για τα λίτρα σου και λίγο ενυδρειακό βαμβάκι που θα πρέπει να το αλλάζεις συχνά.περιπου με τι ροη θα ειμαι σε καλα επιπεδΑ? Από βράχο θα χρειαστείς μια αναλογία 1προς 10, δηλαδή ένα κιλό βράχου για κάθε δέκα λίτρα, έναν απλό και μικρό σχετικά κυκλοφορητή (κάποιον Koralia)λ/ω? θερμοστάτη όπως λες και ανεμιστηράκι για το καλοκαίρι (που σου εύχομαι μέχρι τότε να έχεις ολοκληρώσει το μεγάλο)να σε καλα Ρίξε μια ματιά στις αγγελίες, μπορείς να βρεις έτοιμα μικρά συστήματα με όλο τον εξοπλισμό και έτοιμα να λειτουργήσουν. Για μικρά συστήματα μπορείς να δεις και εδώ κάποιες πολύ χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες. http://www.aquazone....showtopic=50474 εχω διαβασει πολλες φορες αυτο το θεμα και πραγματικα βοηθαει πολυ!μπραβο σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 8 Δεκεμβρίου 2011 #4 Share 8 Δεκεμβρίου 2011 Αφού υπάρχει ο εξοπλισμός είσαι σε καλό δρόμο.... Ναι αραγωνίτη βάλε που εκτός από dsb που θα γίνει, θα μειωθεί και το ύψος του ενυδρείου, άρα και οι απαιτήσεις σε δυνατό φωτισμό, (αν και τα μανιτάρια δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις) Για την κυκλοφορία του φίλτρου κάπου στα 500L/h θα έλεγα ότι είναι καλά. Η κυκλοφορία νομίζω ότι θα είναι επαρκείς και με μια Koralia nano (900L/h) για ενυδρεία μέχρι 60 λίτρα, και αν αρκεστείς σε μανιτάρια αυτά δεν θέλουν πολύ κυκλοφορία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marnieros 8 Δεκεμβρίου 2011 Author #5 Share 8 Δεκεμβρίου 2011 ωραια μολισ σχολασω εφυγα σπιτι τεσταρω τον κυβο γιατι εχει καιρο να δουλεψει αν δεν χανει μεχρι αυριο θα μπει σε τροχεια στροσιματος ^_~ και τα μυαλα στα καγκελα σε ευχαριστω πολυ αγορινα για της απαντησεις σου αν εχεις να προτεινεις και βακτηρια δεν θελω τιποτα αλλο προς το παρον Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 8 Δεκεμβρίου 2011 #6 Share 8 Δεκεμβρίου 2011 Μπορείς να συνδυάσεις μπόλιασμα από έτοιμο ενυδρείου σύντεκνου και βακτήρια της Brightwell... το MicrōBacter 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marnieros 26 Δεκεμβρίου 2011 Author #7 Share 26 Δεκεμβρίου 2011 την καλημερα μου και χρονια πολλα. το ενυδριακι εχει ξεκινησει με τον αραγωνιτη καθος περιμενω κ τον βραχο εχω προμιθευτει τa microbacter 7 και ακολουθω την δοσολογια που γραφει η συσκευασια προς το παρων την ροη την εχει αναλαβει ενας sisse 800lt/h μεσα απο το φιλτρο πλατης που φτιαχτηκε τελικα.(υλικα: βαμβακι :αντιφωσ/ανθρακας της seachem) στον σωληνα της επιστροφης του νερου χρεισιμοποιηθηκε 1 Τ για να μην εχω νεκρα σημεια. νομιζω κανει καλη δουλεια φωτισμος περιμενω την λαμπιτσα αυτη στο προγραμμα εχω σκιμμερακι και ισως αναπληρωση θα δω πως θα παει. ως προς το στροσιμο πρεπει να ταιζω κιολας?? χρειαζομαι τιποτα προσθετα εκτος απο τα βακτηρια?? θα παρω κ 1 κομματακι ζωντανο βραχο απο συνχομπιστα μολις μου ερθει ο βραχος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
POLYCHRONAKIS NIKOS 26 Δεκεμβρίου 2011 #8 Share 26 Δεκεμβρίου 2011 την καλημερα μου και χρονια πολλα. το ενυδριακι εχει ξεκινησει με τον αραγωνιτη καθος περιμενω κ τον βραχο εχω προμιθευτει τa microbacter 7 και ακολουθω την δοσολογια που γραφει η συσκευασια εγώ θα έβαζα bioigest σε συνδιασμό με biotrace και stopammo της prodibio. προς το παρων την ροη την εχει αναλαβει ενας sisse 800lt/h μεσα απο το φιλτρο πλατης που φτιαχτηκε τελικα.(υλικα: βαμβακι :αντιφωσ/ανθρακας της seachem) το αντιφόσφωρο να είναι μετά τον άνθρακα για να τραβάει τα φωσφορικά που αποδεσμεύει ο άνθρακας. στον σωληνα της επιστροφης του νερου χρεισιμοποιηθηκε 1 Τ για να μην εχω νεκρα σημεια. νομιζω κανει καλη δουλεια φωτισμος περιμενω την λαμπιτσα αυτη στο προγραμμα εχω σκιμμερακι και ισως αναπληρωση θα δω πως θα παει. όπως και να πάει και τα δυο είναι απαρέτητα ως προς το στροσιμο πρεπει να ταιζω κιολας?? και βέβαια χρειαζομαι τιποτα προσθετα εκτος απο τα βακτηρια?? όρεξη ,υπομονή και πολλές αλλαγές θα παρω κ 1 κομματακι ζωντανο βραχο απο συνχομπιστα μολις μου ερθει ο βραχος! έπρεπε να τον είχες πάρει ήδη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marnieros 26 Δεκεμβρίου 2011 Author #9 Share 26 Δεκεμβρίου 2011 ευχαριστω πολυ νικο θα σε παρω μολις ερθουν και οι πετρες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος