Jump to content

Αλγη Τριχοειδης

g30rg3

Recommended Posts

πολυ ωραιο πραγματι να και το δικο μου με diy που δεν ολοκληρωθηκε ποτε γιατι χυθηκε η μαγια μεσα

DSC01817.jpg

Παντως απο εδω ξεκινησε η τριχοειδης και λιπασματα δεν εβαζα σπανια, οπως ειπα και πριν ομως απο τοτε που αρχισα να ριχνω σχεδον εξαφανιστηκε στις moss αλλα ξεσπασε η bba

Πολυ ομορφο μπραβο σου! :)

• Απαντήσεις 86
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Να σε καλα αυτη ηταν η 1η προσπαθεια με φυτα τωρα ομως ειμαι πιο φιλοδοξος θα βαλω λεπτομερειες πολλες αλλα να μια το φιλτρο μια η αλγες ξεφευγεις στο τελος

ομως απο τοτε που αρχισα να ριχνω σχεδον εξαφανιστηκε στις moss αλλα ξεσπασε η bba

Παντως την τελευταια φορα που την αντιμετωπισα (την τριχοειδη), μετα ειδα και αρχες για bba και εγω, αλλα πηρα δραστικα μετρα, αφαιρεσα ολα τα φυλλα των φυτων που αναπτυχθηκε, κατι που αποδειχτηκε σωτηριο γιατι δεν την ξαναειδα. (την bba την φοβαμαι)

Εκεινο τον καιρο παντως ειχα προσεξει οτι ταιζα τροφη που σκορπιζοτανε, και ειχα καθυστερησει και τις αλλαγες νερου μια δυο φορες (για 2-3 μερες)

και εγω εκοψα πολλα αλλα την εχω και στα ξυλα μεχρι και στο θερμομετρο εβγαλε και σκεφτομαι το οξυζενε λετε να την ακουσουν οι γαριδες

Οξυζενε και γαριδες... καλυτερα μην το κανεις...

Το φιλτρο εσωτερικα το εχεις καθαρισει;

Ατιμη αλγη η ΒΒΑ! Εγω την εχω στο μεγαλο ενυδρειο λογω των μεγαλων κιχλιδων και την κραταω σε ενα βαθμο με οργανικο ανθρακα. Στην τελευταια αλλαγη που εκανα αδειασα το διμετρο ενυδρειο εως την μεση και ψεκασα οξυζενε στην DIY πλατη του ενυδρειου μου που ειχε πιασει αλγη. Τα ψαρια δεν ειδα να εχουν καποιο προβλημα μετα οταν γεμισα το ενυδρειο με νερο, αλλα οπως ειπα εχω μεγαλες κιχλιδες και δεν χαμπαριαζουν ευκολα οπως οι γαριδες που ειναι ευαισθητοι οργανισμοι. Οι γαριδες ειναι ευαισθητες στο excel και στον σιδηρο, οποτε προσοχη με αυτα τα 2.

Στο 200αρι που το εχω φυτεμενο δεν ειχα ποτε προβλημα με ΒΒΑ.

Έγινε επεξεργασία - Rik

ναι βεβαια και προσφατα τι προτεινεις να βγαλω τα ξυλα και να την ξυσω? παντως σε κατι ανουμπιες που τις βουτηξα σε χλωρινη και νερο η bba εγινε ιστορια και μαλιστα πολυ γρηγορα, δεν ξερω για τις γαριδες απο αλλους το ακουσα εδω οτι το εχουν κανει και δεν επαθαν τπτ βεβαια εχω και κατι πολυ μικρες..

ναι βεβαια και προσφατα τι προτεινεις να βγαλω τα ξυλα και να την ξυσω? παντως σε κατι ανουμπιες που τις βουτηξα σε χλωρινη και νερο η bba εγινε ιστορια και μαλιστα πολυ γρηγορα, δεν ξερω για τις γαριδες απο αλλους το ακουσα εδω οτι το εχουν κανει και δεν επαθαν τπτ βεβαια εχω και κατι πολυ μικρες..

Οτι αντικιμενο μπορεις να καθαρισεις με χλωρινη εννοειτε πως θα βοηθησεις την κατασταση. Απο εκει και περα τηρησε τις αλλαγες νερου και με την βοηθεια του CO2 πιστευω πως το πολυ σε ενα μηνα θα φυγει τελιως.

Απο το να το παιξεις κορωνα γραμματα καλυτερα να το αποφυγεις για την ωρα.

• 2 weeks later...

Ενταξει τριχοειδης ΤΕΛΟΣ.. προς το παρων, βεβαια εχω bba αλλα ελεγχομενη, τελικα νομιζω οτι η μπουκαλιτσα εκανε την διαφορα για τα λιπασματα δεν ξερω και δεν προτεινω και τπτ γιατι ειναι ρισκο.

Έγινε επεξεργασία - g30rg3

• 1 year later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...