g30rg3 23 Δεκεμβρίου 2011 Author #51 Share 23 Δεκεμβρίου 2011 (edited) κατι αλλο που προσεξα παντως ειναι οτι πολλα φυτα γερνουν! οχι ομως για να πιασουν το φως γιατι στρεφονται προς διαφορες κατευθυνσεις ειδικα η egeria densa καλα εκτος το οτι δεν εχει αναπτυχθει καθολου εδω και 2 μηνες(τι ευκολο φυτο) πεφτει τελειως κατω οριζοντια σχεδον με το υποστρωμα (την εχω στις ακρες και εχει παραμεινει 2 κοτσανια), ενω οι μισχοι δεν ειναι αδυνατισμενοι και λεπτοι γενικα στα φυτα, λετε να λειπει κανενα συστατικο? εμενα σιγουρα παντως μου λειπει κατι!! Έγινε επεξεργασία 23 Δεκεμβρίου 2011 - g30rg3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos_d7 24 Δεκεμβρίου 2011 #52 Share 24 Δεκεμβρίου 2011 νιτρικα μετρησες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
g30rg3 24 Δεκεμβρίου 2011 Author #53 Share 24 Δεκεμβρίου 2011 (edited) δεν εχω τεστ νιτρικων ποτε δεν ειχα αλλα τωρα εχω μπλεξει αρχισε να σταζει το eheim το δευτερο φιλτρο που το παθαινει και δεν εχει κλεισει ουτε χρονο, την κατσαμε πολυ πολυ ασχημα δεν με παει το αθλημα καθολου, μολις που πηρα την μπουκαλα co2 (και φυσικα εμεινα αφραγκος)την αλλη μερα αυτο :bigemo_harabe_net-111: Τι θα κανω ακομα και να μου το αλλαξει, που παντα κατι θα βρουνε μια δικαιολογια για να μην τηρησουν τις υποχρεωσεις τους, θα περασουν μερες χωρις φιλτρο πωπω το μονο που εχω ειναι μια κεφαλη απο eheim ecco χωρις τον καδο Έγινε επεξεργασία 24 Δεκεμβρίου 2011 - g30rg3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 24 Δεκεμβρίου 2011 #54 Share 24 Δεκεμβρίου 2011 Με τα εξωτερικα φιλτρα αυτο ειναι το κακο, μια που δεν ξερεις ποτε θα σου την κανουν την πλημμυρα. Το φιλτρο μπορει να το εχεις ενα χρονο αλλα αυτο που δεν ξερεις ειναι ποσο καιρο ηταν στο ραφι. Χανει πολυ; βαλτο για την ωρα μεσα σε ενα κουβα ή λεκανη εαν απλα σταζει μια στο τοσο για την ωρα μια που εαν το πειραξεις τωρα μπορει και να χεροτερεψεις την κατασταση και τετοια ωρα τετοια λογια. Απο την αλλη εαν χανει πολυ και δεν μπορεις προσωρινα να την βγαλεις οπως προανεφερα προχειρα τοτε δεν σου μενει απο το να το ανοιξεις να καθαρισεις την περιμετρικη φλατζα και την εγκοπη του καδου που κουμπωνει η κεφαλι, βαζεις λιγο βαζελινη στην φλατζα και ξαναδοκιμαζεις. Εχεις εντοπιση απο που χανει; γιατι εαν χανει απο την κεφαλι τοτε την.................! σταζει απο την εγκοπη που βγαινει το καλωδιο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 24 Δεκεμβρίου 2011 #55 Share 24 Δεκεμβρίου 2011 Δεν εχεις κανενα εσωτερικο προχειρο ετσι ωστε να το γεμισεις με το βιολογικο υλικο που εχεις στο εξωτερικο που σταζει και να την βγαλεις προσωρινα ετσι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
g30rg3 24 Δεκεμβρίου 2011 Author #56 Share 24 Δεκεμβρίου 2011 (edited) σταζει απο την εξοδο της κεφαλης εκει που μπαινει ο σωληνας ακριβως στην μεση του πλαστικου εκει που τελειωνουν οι στροφες και προσπαθοντας να βαλω τον σωληνα πιο βαθια να πιανει και μερικες στροφες κοπηκε στην μεση το πλαστικο αρα τελος και η αλλαγη. δυστυχως οχι δεν εχω, τωρα προσπαθω να βαλω τον σωληνα σε οτι απεμεινε επειδη δεν μπαινει με τπτ πιστευω οτι θα γινει δουλεια θα το δεσω και με συρμα και οτι γινει Έγινε επεξεργασία 24 Δεκεμβρίου 2011 - g30rg3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 24 Δεκεμβρίου 2011 #57 Share 24 Δεκεμβρίου 2011 Δηλαδη εσπασε το βανακι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
g30rg3 24 Δεκεμβρίου 2011 Author #58 Share 24 Δεκεμβρίου 2011 (edited) ναι το αλλαζουν ετσι? καλα κρασια και να πεις οτι το πειραξα τιποτα στα καλα καθουμενα, ψευτικα τελειως Έγινε επεξεργασία 24 Δεκεμβρίου 2011 - g30rg3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
g30rg3 24 Δεκεμβρίου 2011 Author #59 Share 24 Δεκεμβρίου 2011 (edited) αμα βαλω τερμα τον σωληνα και με κανα συρμα δεσιμο? αλλα τι αλλο να κανω δεν νομιζω οτι μπορει να γινει κατι αλλο ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ! Έγινε επεξεργασία 24 Δεκεμβρίου 2011 - g30rg3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 24 Δεκεμβρίου 2011 #60 Share 24 Δεκεμβρίου 2011 Αν ειναι το βανακι τοτε φτηνα την εβγαλες μια που αυτο θα μπορεσεις να το λλαξεις ευκολα. Προσεχε μην το πολυζωρησεις και το σπασεις στην βαση της κεφαλης! Link to comment Share on other sites More sharing options...
g30rg3 24 Δεκεμβρίου 2011 Author #61 Share 24 Δεκεμβρίου 2011 (edited) τι να αλλαξω τι εννοεις αφου εσπασε, ενιαιο ειναι δεν μπαινει ξεχωριστα Έγινε επεξεργασία 24 Δεκεμβρίου 2011 - g30rg3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 24 Δεκεμβρίου 2011 #62 Share 24 Δεκεμβρίου 2011 Ααα, οκ τωρα ειδα την φωτο, πιστευω πως το πολυ ενα 20αρι ευρω καθαρισες αλλα προσωρινα για την ωρα τη κανεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
g30rg3 24 Δεκεμβρίου 2011 Author #63 Share 24 Δεκεμβρίου 2011 (edited) θα βαλω τον σωληνα τερμα επειδη δεν μπαινει με τπτ γιατι ειναι πιο παχυ στο σημειο με τις στροφες πιστευω δεν θα σταζει τουλαχιστον προσωρινα, αλλα παλι δεν καταλαβαινω πως θα το φτιαξω για πιο εξαρτημα μιλας, εκτος και εαν αντικαταστησω ολη την κεφαλη αλλα δεν νομιζω να κανει 20ε να το κολλησω? δυσκολο αποκλειεται να κολλησει Έγινε επεξεργασία 24 Δεκεμβρίου 2011 - g30rg3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 24 Δεκεμβρίου 2011 #64 Share 24 Δεκεμβρίου 2011 Κατσε γιατι εγινε μπερδεμα, για ποιο φιλτρο μιλαμε, για το ecco; εαν εσπασε το βανακι τοτε απλα θα πρεπει να αλλαξεις το βανακι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
g30rg3 24 Δεκεμβρίου 2011 Author #65 Share 24 Δεκεμβρίου 2011 οχι το ecco ηταν παλια αμαρτια περσινη αυτο ειναι το eheim classic 2215 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 24 Δεκεμβρίου 2011 #66 Share 24 Δεκεμβρίου 2011 σου εμεινε το μισο κοματι μεσα απο πλαστικο του σωληνα που κουμπωνει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 24 Δεκεμβρίου 2011 #67 Share 24 Δεκεμβρίου 2011 Οχ! Τωρα καταλαβα!!! Πω πω την κατσαμε!!! Εγω θα δοκιμαζα να το κολλησω με Logo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 24 Δεκεμβρίου 2011 #68 Share 24 Δεκεμβρίου 2011 Ακυρο, μην κολλας τιποτα! Εαν ειναι στην εγγυηση θα πρεπει να το παλεψεις δυστηχως να σου αλλαξουν την κεφαλι γιατι δεν βλεπω αλλη λυση περα απο το κολλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
g30rg3 24 Δεκεμβρίου 2011 Author #69 Share 24 Δεκεμβρίου 2011 (edited) μολις εβαλα την σωληνα και το εδεσα με συρμα αλλα βγαζει μια σταγονα στο τοσο αρα αποτυχια παω να ξαναδοκιμασω γιατι θελει να ξαπλωσει και η γιαγια η οποια δεν ειναι απο τις ηρεμες.Θα προσπαθησω αλλα χλωμο να μου το αλλαξουν ευχαριστω παντως Έγινε επεξεργασία 24 Δεκεμβρίου 2011 - g30rg3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 24 Δεκεμβρίου 2011 #70 Share 24 Δεκεμβρίου 2011 Λυπαμαι φιλε! Εγω εχω τo 2071 αργησα να καταλαβω το ολο μπερδεμα. Μηπως, και λεω μηπως να ξεβιδωνες το βανακι στο μεσεω κομματι του και να δοκιμαζες να το βιδωσεις επιτοπου στην εξοδο της κεφαλης εαν ταιριαζει; Εαν δεν, τοτε θα δοκιμαζα προσωρινα να βαλω ολο το φιλτρο μεσα στο ενυδρειο μεχρι την ραφη του καδου με την κεφαλη για την ωρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klipitiklopos 24 Δεκεμβρίου 2011 #71 Share 24 Δεκεμβρίου 2011 Kαλησπερα παιδια χρονια πολλα! Ειπα να πω και εγω μια γνωμη, μιας και εχω παλεψει αρκετες φορες με αλγες. Δεν θα δωσω μαγικη συνταγη γιατι το καθε συστημα ειναι μοναδικο, αλλα θα σας πω τι δουλεψε στο δικο μου. Πριν λιγο καιρο, μετα απο αλλαγη λιπασματος στο φυτεμενο μου - αρα και αλλαγη στην ρουτινα λιπανσης μιας και εγω εριχνα μεν την ιδια ποσοτητα αλλα το νεο λιπασμα ηταν πιο δυνατο, - παρατηρησα σιγα σιγα να εμφανιζεται η ιδια αλγη με αυτην που περιγραφετε. Σημερα δεν υπαρχει ιχνος απο αυτην (τουλαχιστον αμεσα ορατο). Τι παρατηρησα; Οτι σιδηρος με τετοια φυτομαζα δεν χρειαζεται, τουλαχιστον οχι μεχρι να ισορροπησει το ενυδρειο. Επειτα ενας παραγοντας που πολλες φορες μας διαφευγει, αλλα συχνα την παταμε. Και αυτος ειναι το πολυ ταισμα. Οταν λεω πολυ, εννοω οτιδηποτε παραμενει στην στηλη του νερου αφαγωτο, σε οσο μικρη ποσοτητα και να ειναι. Θα ελεγα ταισμα με τσιγκουνια! Ειναι πολυ σημαντικο! Θελω να σας δειξω κατι (μονο σαν πηγη γνωσης) που ουτε και εγω δεν περιμενα, μιας και πρωτη φορα εκανα κατι τετοιο: Iσως να το εχετε δει σε παρουσιαση, αλλα εκεινο που θελω να πω ειναι οτι σε αυτο το ενυδρειο δεν εχει μπει σταγονα λιπασματος, και ουτε φυσσαλιδα διοξειδιου ποτε! Και αυτο γιατι προκειται για γαριδαδικο, και στην αρχη σκοπευα να βαλω πολυ λιγα φυτα, μιας και δεν θα ειχαν απο που να τραφουν. Και ομως φιλοι, αυτα τα φυτα μεγαλωσαν μονο με νερακι του θεου!!! Και μια φωτο για να δειτε πως ξεκινησε απο το στησιμο του: To νερο της βρυσης περιεχει πολυ περισσοτερα στοιχεια απο οσα νομιζουμε. Βεβαια ειναι στην πλειοψηφια τους ευκολα φυτα, αφου αναπτυχθηκαν με μια grolux μονο (~0,3w/λιτρο). Επισης κατι πολυ σημαντικο (που η περιπτωση που περιγραφω με διαφοροποιει καπως) ειναι οτι στο φυτεμενο με τις αλγες που ελεγα, εχω σταθερο c02. Aλλα ειχα φουλ φυτεμενο για χρονια με diy, αλλα ειχα 2 μπουκαλια και εβαζα το δευτερο λιγο πριν τελειωσει το πρωτο. Και το αποτελεσμα ηταν αυτο: Θα ελεγα λοιπον αυτο: Mην "κακομαθαινετε" τα ενυδρεια σας με ζουμια και πολλα καλουδια. Ο χρυσος κανονας ειναι ενα βημα την φορα, και μικρα βηματα, οσο πιο σταδιακα γινεται, γιατι στις αποτομες αλλαγες των ρουτινων, τα φυτα δυσκολευονται να προσαρμοστουν σε σχεση με τις αλγες. Εστιαστε στο να αναπτυχθουν τα φυτα (με οσο γινεται πιο "μινιμαλιστικες" να μην πω "τσιγκουνικες" συνθηκες) και οχι τοσο στις αλγες και θα φυγουν σιγα σιγα. Τα παραπανω αφορουν μονο περιγραφη των δικων μου εμπειριων, και τα γραφω σαν εναν προβληματισμο, με την ελπιδα να βοηθηθουν και αλλοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
g30rg3 24 Δεκεμβρίου 2011 Author #72 Share 24 Δεκεμβρίου 2011 (edited) σταματαω με το φιλτρο γιατι κατεστρεψα το θεμα θα το ανοιξω αλλου(προς το παρον την βολεψα με συρμα). Νομιζω φιλε klipitiklopo εχεις δικιο σε γενικες γραμμες η ισορροπια δημιουργειται μεσα απο πολλους παραγοντες και για να επιτευχθει χρειαζονται μικρα βηματα απλα ειπα να δοκιμασω με λιπασματα γιατι για πολυ καιρο δεν εριχνα αλλα απο την αλλη με diy εισαι περιορισμενος, χθες που εβαλα την μπουκαλα ειτε το πιστευετε ειτε οχι η valisneria μεγαλωσε σε μια μερα 15εκ μπορει και παραπανω αρα πιστευω οτι σε μενα το προβλημα ηταν το co2 τα φυτα πειναγαν για διοξειδιο. Δεν το ηξερα οτι οι γαριδες εχουν προβλημα στα λιπασματα εγω πηρα καμια 10αρια για την αλγη και αυτες πρεπει να ειναι πανω απο 40 μεσα σε 2 μηνες και ηδη 2 ειναι με αυγα δεν μπορω ομως να μην λιπαινω γιατι θελω να γεμισει φυτα για τα tetra αν δω οτι ζοριζονται θα τις δωσω Έγινε επεξεργασία 24 Δεκεμβρίου 2011 - g30rg3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 24 Δεκεμβρίου 2011 #73 Share 24 Δεκεμβρίου 2011 (edited) Ομορφο το ενυδρειακι σου klipitiklopos. Ενα ωραιο παραδειγμα για οσους θελουν ευκολα φυτα με πολυ αργη αναπτυξη στην περιπτωσει που δεν υπαρχει παροχη διοξειδιου. Ισουν τακτικος στις αλλαγες νερου; Οσο για την τριχοειδη, αυτο που εχω παρατηρηση ειναι πως εχει μια ταση να αναπτησεται πανω στις moss και σε σημεια οπου η ροη του νερου ειναι πολυ αργη! Έγινε επεξεργασία 24 Δεκεμβρίου 2011 - Rik Link to comment Share on other sites More sharing options...
g30rg3 24 Δεκεμβρίου 2011 Author #74 Share 24 Δεκεμβρίου 2011 (edited) πολυ ωραιο πραγματι να και το δικο μου με diy που δεν ολοκληρωθηκε ποτε γιατι χυθηκε η μαγια μεσα Παντως απο εδω ξεκινησε η τριχοειδης και λιπασματα δεν εβαζα σπανια, οπως ειπα και πριν ομως απο τοτε που αρχισα να ριχνω σχεδον εξαφανιστηκε στις moss αλλα ξεσπασε η bba Έγινε επεξεργασία 24 Δεκεμβρίου 2011 - g30rg3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
klipitiklopos 24 Δεκεμβρίου 2011 #75 Share 24 Δεκεμβρίου 2011 ησουν τακτικος στις αλλλαγες νερου; Ναι ειδικα στο γαριδαδικο σχολαστικος. Στο φυτεμενο, με επιανε καμια φορα η τεμπελια μου, αλλα οχι για πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος