tsaftsouf 6 Δεκεμβρίου 2011 #1 Share 6 Δεκεμβρίου 2011 (edited) Παιδια λογο του οτι βρηκα καποια ψαρια θα ηθελα να ρωτησω αν μπορω να βαλω 5 μικρα (3-4cm) demasoni με 2 χαρεμια σχεδον ενηλικα(7-8cm) saulosi? Σκεφτηκα οτι τα τσαμπουκαλιδικα demasoni θα τα βρουν σκουρα με τα saulosi λογο μεγεθους κ παταω στο οτι τα saulosi θα εδραιωσουν κυριαρχια πριν μεγαλωσουν demasoni... τι λετε? Έγινε επεξεργασία 6 Δεκεμβρίου 2011 - tsaftsouf Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 6 Δεκεμβρίου 2011 #2 Share 6 Δεκεμβρίου 2011 Παιδια λογο του οτι βρηκα καποια ψαρια θα ηθελα να ρωτησω αν μπορω να βαλω 5 μικρα (3-4cm) demasoni με 2 χαρεμια σχεδον ενηλικα(7-8cm) saulosi? Σκεφτηκα οτι τα τσαμπουκαλιδικα demasoni θα τα βρουν σκουρα με τα saulosi λογο μεγεθους κ παταω στο οτι τα saulosi θα εδραιωσουν κυριαρχια πριν μεγαλωσουν demasoni... τι λετε? Καλημέρα. Αν και θα ήθελα να ξέρω τις διαστάσεις και τα λίτρα του ενυδρείου, με προβληματίζει o μικρός αριθμός των demasoni (διάβασε εδώ σχετικά) καθώς και το παρόμοιο χρωματικό μοτίβο των αρσενικών saulosi. Αν σκεφτείς ότι ανήκουν και στην ίδια οικογένεια (pseudotropheus) υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για μάχες αλύπητες καθώς και υβριδισμό μεταξύτ των δυο ειδών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsaftsouf 6 Δεκεμβρίου 2011 Author #3 Share 6 Δεκεμβρίου 2011 Απο διαστασεις ειναι 110μ-55υ-45π 230λτ. Εχω διαβασει το προφιλ κ των 2 ειδων . Για μαχες δεν ξερω αλλα των υβριδισμο τον φοβαμαι κ γω γιαυτο κ ρωταω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 6 Δεκεμβρίου 2011 #4 Share 6 Δεκεμβρίου 2011 Θα εχεις και μαχες,ακριβως λογω χρωματικων ομοιοτητων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 6 Δεκεμβρίου 2011 #5 Share 6 Δεκεμβρίου 2011 Εγώ αν θες την γνώμη μου δεν θα τα έβαζα μαζί και θα προτιμούσα ένα από τα δυο είδη μόνα τους (τα demasoni οπωσδήποτε σε ομάδα των 8-10 ψαριών). Η οικογένεια των pseudotropheus είναι η πιο επιθετική των mbuna και όταν συνδυάζεται με άλλα είδη καλό είναι αυτά να ανήκουν σε ηπιότερες ομάδες όπως labidochromis ή melanochromis. Το θέμα του υβριδισμού δεν το βάζω γιατί δεν τους ενδιαφέρει όλους, ειδικά αν δεν δίνουν και ψάρια, αλλά για μένα είναι σημαντικό και είναι ένας επιπλέον παράγοντας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 6 Δεκεμβρίου 2011 #6 Share 6 Δεκεμβρίου 2011 Εγώ αν θες την γνώμη μου δεν θα τα έβαζα μαζί και θα προτιμούσα ένα από τα δυο είδη μόνα τους (τα demasoni οπωσδήποτε σε ομάδα των 8-10 ψαριών). Η οικογένεια των pseudotropheus είναι η πιο επιθετική των mbuna και όταν συνδυάζεται με άλλα είδη καλό είναι αυτά να ανήκουν σε ηπιότερες ομάδες όπως labidochromis ή melanochromis. Το θέμα του υβριδισμού δεν το βάζω γιατί δεν τους ενδιαφέρει όλους, ειδικά αν δεν δίνουν και ψάρια, αλλά για μένα είναι σημαντικό και είναι ένας επιπλέον παράγοντας. Κωστη κι αυτα δεν πανε πισω απο θεμα επιθετικοτητας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 6 Δεκεμβρίου 2011 #7 Share 6 Δεκεμβρίου 2011 Δεν διαφωνώ Στράτο. Αυτό που λέω είναι ότι οι ομάδες που ανέφερα έχουν μια κλιμάκωση από την πιο άγρια στην πιο ήρεμη με την εξής σειρά pseudotropheus-melanochromis-labidochromis. Οπότε αν πρέπει να συνδυαστούν είδη από διαφορετικές ομάδες, καλό είναι να λαμβάνεται υπόψιν η επιθετικότητα της κάθε ομάδας μαζί με τους υπόλοιπους παράγοντες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 6 Δεκεμβρίου 2011 #8 Share 6 Δεκεμβρίου 2011 Δεν διαφωνώ Στράτο. Αυτό που λέω είναι ότι οι ομάδες που ανέφερα έχουν μια κλιμάκωση από την πιο άγρια στην πιο ήρεμη με την εξής σειρά pseudotropheus-melanochromis-labidochromis. Οπότε αν πρέπει να συνδυαστούν είδη από διαφορετικές ομάδες, καλό είναι να λαμβάνεται υπόψιν η επιθετικότητα της κάθε ομάδας μαζί με τους υπόλοιπους παράγοντες. Σωστος ο συλλογισμος σου.Δε διαφωνω.Αλλα παιζουν κι αλλα πραγματα ρολο,οπως μεγεθος ψαριων,ποιο θα μπει πρωτο,κλπ. Με την αφρικη δεν εισαι ποτε σιγουρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 6 Δεκεμβρίου 2011 #9 Share 6 Δεκεμβρίου 2011 Σωστος ο συλλογισμος σου.Δε διαφωνω.Αλλα παιζουν κι αλλα πραγματα ρολο,οπως μεγεθος ψαριων,ποιο θα μπει πρωτο,κλπ. Με την αφρικη δεν εισαι ποτε σιγουρος Αυτή είναι η ομορφιά της Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 6 Δεκεμβρίου 2011 #10 Share 6 Δεκεμβρίου 2011 Αυτή είναι η ομορφιά της Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsaftsouf 6 Δεκεμβρίου 2011 Author #11 Share 6 Δεκεμβρίου 2011 Παιδια οπως ειπα κ πριν δεν θελω υβριδισμους γιατι οπως βρηκα ντεμασονι απο καποιον αλλον κ πιστευω οτι ειναι καθαρα ετσι θελω κ γω στο μελον αν εχω γεννα να ειναι καθαρη. Ουτε καν απο αδελφια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 6 Δεκεμβρίου 2011 #12 Share 6 Δεκεμβρίου 2011 Παιδια οπως ειπα κ πριν δεν θελω υβριδισμους γιατι οπως βρηκα ντεμασονι απο καποιον αλλον κ πιστευω οτι ειναι καθαρα ετσι θελω κ γω στο μελον αν εχω γεννα να ειναι καθαρη. Ουτε καν απο αδελφια.... Πολύ καλά κάνεις, κι εγώ είμαι της ίδιας φιλοσοφίας. Αν πρόσεξες πρώτα σου έθεσα το θέμα της επιθετικότητας και μετά του υβριδισμού, γιατί υπάρχει κόσμος που απλά θέλει να βλέπει μπλε ψαράκια να κολυμπάνε και αυτό δεν είναι κακό. Στην τελική κι αυτός ο κόσμος το χόμπι του κάνει. Όσοι όμως προσπαθούν αναπαραγωγές και δίνουν ψαράκια, καλό είναι να κρατάνε τα είδη καθαρά και για τους επόμενους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsaftsouf 6 Δεκεμβρίου 2011 Author #13 Share 6 Δεκεμβρίου 2011 γιατί υπάρχει κόσμος που απλά θέλει να βλέπει μπλε ψαράκια να κολυμπάνε και αυτό δεν είναι κακό. Στην τελική κι αυτός ο κόσμος το χόμπι του κάνει. Εγω δεν ειμαι απο αυτους που κοιταζουν απλα μπλε κ κιτρινα ψαρακια να κολυμπουν. Ειπα οτι θελω βιοτοπικο οχι σουπα malawi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 6 Δεκεμβρίου 2011 #14 Share 6 Δεκεμβρίου 2011 Εγω δεν ειμαι απο αυτους που κοιταζουν απλα μπλε κ κιτρινα ψαρακια να κολυμπουν. Ειπα οτι θελω βιοτοπικο οχι σουπα malawi... Να ενας πολύ καλός λόγος για να κάνεις το ενυδρειο σου species με demasoni Βρίσκεις αλλα 5-6 ψαρακια, ίδιου μεγεθους, ωστε να ανακατευθούν τα "αίματα" και δημιουργείς μια ωραία δυνατή και καθαρή ομάδα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsaftsouf 6 Δεκεμβρίου 2011 Author #15 Share 6 Δεκεμβρίου 2011 Ειμαι σε καλο δρομο για ανακατεμα. Εχω βρει 5 ψαρακια απο βολο κ αλλα 6-7 απο αθηνα οποτε μαλον ειμαι κομπλε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος