Jump to content

Απολυμανση Με Χλωρινη

tsaftsouf

Recommended Posts

Παιδια καλημερα. Αποφασισα στο νεο ενυδρειο που στηνω αφρικανικο να κανω απολυμανση με χλωρινη γιατι μαζι με τον παλιο βυθο που κρατησα εμειναν κ τα σαλιγκαρια. Μιας κ δεν θα εχω κλοουν λοουτς πια πως θα ελεγχω τα σαλιγκαρια? Σκεφτηκα με αφορμη αυτο το αρθρο να κανω το ιδιο αλλα με μεγαλυτερες δοσεις κ περισσοτερο ξεπλυμα για να ηρεμησω μια κ καλη. Γνωμες αποψεις δεκτες... http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=29353&hl=%F7%EB%F9%F1%E9%ED%E7

Καλημερα συμπατριωτη! Το θεμα ειναι πως θα πρεπει μετα να ξεπλυνεις καλα την αμμο και οτι βιολογια υπαρχει θα εξουδετερωθει. Απο την αλλη στο τελος ψιρισε λιγο την αμμο για να βγαλεις τα πολλα πολλα απο τα σαλιγκαρια και οταν ξαναγεμησεις το ενυδρειο με νερο ριξε και μπολικο αντιχλωριο.

Καλημερα πατριωτη. Αυτο με την βιολογια το σκεφτηκα αλλα θα εχω το φιλτρο (eheim eco pro 3) να μου κρατησει βιολογια. Αλλωστε στο στρωσημο θα ειμαι χωρις ψαρια ακομα... απλα δεν την παλευω με τα σαλιγκαρια καθολου...

Η βιολογια ειναι αποκλειστικα δουλεια των φιλτρων.Μακαρι να μπορεσεις να ξεφορτωθεις τα σαλιγκαρια μια και καλη

Θα το δοκιμασω κ αν πετυχει θα κανω αναλυτικο αρθρο του πως το εκανα ...

Εκανα την απολυμανση κ περιμενω να δω αποτελεσματα. Θα περιγραψω τι εκανα μεχρι στιγμης. Καταρχην να τονισω πως οτι εκανα το εκανα χωρις να ειπαρχουν ψαρια, ξυλα, φυτα η εξοπλισμος μεσα στο ενυδρειο. Στην δικια μου περιπτωση ηταν μονο οι πετρες κ ο βυθος. Ξηκηνησα λοιπον αφαιροντας οτι δεν ηθελα να ειπαρχει μεσα στο ενυδρειο δλδ spraybar κ μπαστουνι εισαγωγης, θερμομετρα κ σωληνακι αερα με την αεροπετρα. Αυτα εγω τα εκανα ξεχωριστα για να εχω καλυτερο κοντρολ στην απολυμανση κ για να μην μεινουν τυχουν υπολειματα χλωρινης που δεν θα μπορουσα να απομακρυνω. Επειτα αδειασα το ενυδρειο απο το νερο μεχρι τον πατο οσο μπορουσα. Το εκανα ωστε βαζοντας την χλωρινη να εχω καλυτερη διείσδυση στον βυθο δλδ στα σαλιγκαρια κ τα αυγα τους. Αφου αδειασα το νερο οσο μπορουσα (εκανα μια τρυπα στην αμμο μεχρι το γυαλινο πατο κ εκει κρατησα το λαστιχο να ρουφαει το νερο) αρχισα να βαζω την χλωρινη (απλη την πρασινη την κλασικη κ οχι τζελ) περιχύνοντας την πανω στις πετρες παντου. Συνολικα εριξα 7 λιτρα χλωρινη κ αρχισα να γεμιζω σιγα σιγα με νερο το ενυδρειο.Η αναλογια 1:20 ηταν περιπου 7λτ χλ. με 140λτ νερο. Τα 7 λιτρα ειναι ενδεικτικη αναλογια μιας κ το ενδρειο μου ειναι αδειο 230λτ αλλα με τον βυθο κ τις πετρες υπολογιζω οτι εχω καθαρα περιπου 200λτ. Δεν το γεμισα κ ολο οποτε περιπου 150λτ νερο τα εβαλα.Το πρωτο πραμα που θα παρατηρησετε βαζοντας την χλωρινη ειναι η μυρωδια κ μια ελαφρια θολουρα. Βαζοντας νερο κ οσο ανεβαινε η σταθμη το νερο θολωνε ολο κ περισσοτερο. Οταν πια εφτασε η σταθμη του νερου να καλυψει ολες τις πετρες σταματησα το νερο κ εβαλα εναν μικρο κυκλοφορητη απο εσωτερικο φιλτρο που ειχα να κανει μια ελαφρια κυκλοφορια στο νερο. Αυτο ειχα αυτο εβαλα. Αν καποιος εχει αλλον μεγαλυτερο κανει μια χαρα κ αυτος. Τον βυθο δεν τον αναταραξα καθολου. Το επομενο που παρατηρησα ηταν να δημιουργητε μια ασπρη παχνη στον πατο κ τα οποια σαλιγκαρια μπορουσα να δω να ασπριζουν. Αφησα το νερο με την χλωρινη περιπου 15 λεπτα. Στην συνεχεια αδειασα το νερο κ με την ακρη του λαστιχου τραβαγα οσο εβλεπα την παχνη. Φτανοντας κοντα στον πατο εβλεπα καλυτερα οποτε αφαιρεσα κ την υπολοιπη παχνη. Επειτα ξαναγεμισα το ενυδρειο με νερο αυτη την φορα λιγο πιο πανω απο την προηγουμενη. Ξαναεβαλα τον κυκλοφορητη για αλλα 10 λεπτα. Σε αυτο το γεμισμα που εκανα το νερο ηταν καθαρο κανονικα κ δεν ειδα παρα ελαχιστη θολουρα στην αρχη. Ξανα αδειασα το ενυδρειο παλι βγαζοντας οσο μπορουσα περισσοτερο νερο οπως στην αρχη. Ξανα γεμισα το ενυδρειο κανονικα αυτη την φορα βαζοντας ταυτοχρονα κ αντιχλωριο. Εγω προσωπικα εφτασα να βαλω την 4πλασια ποσοτητα αντιχλωριου απο την προτεινομενη προκειμενου να εχω το κεφαλι ησυχο. Πιστευω οτι αποκλειεται να εμεινε τιποτε ζωντανο με τα απο τετοια χλωριωση. Να ξανατονισω πως οτι εκανα ειναι απο το δικο μου μυαλο βασιζομενος σε ενα απλο αρθρο για απολυμανση φυτων. Απλα το μεγαλοποιησα για να το εφαρμοσο σε ενυδρειο. Δεν παροτρυνω κανεναν να το κανει τουλαχιστον μεχρι να δω εγω οτι δεν εχω καποιο προβλημα με το ενυδρειο κ την βιολογια στο φιλτρο. Εκανα ενα τεστακι με στριπ για χλωριο κ βγηκε αρνητικο. Το μονο που μενει ειναι να δειξει ο χρονος αν πετυχε το πειραμα. Αυτα απο μενα κ αν εχει καποιος αποριες ας με ρωτησει...

Καλημερα πατριωτη. Αυτο με την βιολογια το σκεφτηκα αλλα θα εχω το φιλτρο (eheim eco pro 3) να μου κρατησει βιολογια. Αλλωστε στο στρωσημο θα ειμαι χωρις ψαρια ακομα... απλα δεν την παλευω με τα σαλιγκαρια καθολου...

απο την αλλη θα μπορουσες να κανεις το στρωσημο σου κανονικα,χωρις ψαρια,και τα πρωτα ψαρια που θα εβαζες μεσα να ηταν 2-3 colomesus asellus για 1-2 βδομαδες να σου φανε τα σαλιγκαρια ολα,μετα να τα δωσεις και να βαλεις οτι ψαρια θελεις

απο την αλλη θα μπορουσες να κανεις το στρωσημο σου κανονικα,χωρις ψαρια,και τα πρωτα ψαρια που θα εβαζες μεσα να ηταν 2-3 colomesus asellus για 1-2 βδομαδες να σου φανε τα σαλιγκαρια ολα,μετα να τα δωσεις και να βαλεις οτι ψαρια θελεις

Θα μου ετρωγαν τα εμφανη σαλιγκαρια. Με τα αυγα τι γινοταν? Κ αν ξαναεκαναν την εμφανηση τους τα σαλιγκαρια τι θα εκανα? Θα εβγαζα τα demasoni κ θα ξαναεπαιρνα τα colomesus asellus?? Σκοπος ηταν η απαλλαγη απο τα σαλιγκαρια κ οχι η καθυστερημενη εμφανιση τους που θα γινοταν ουτως η αλλως...

φιλος απο το φορουμ που τα εβαλε και τα κρατησε και για ενα διαστημα μεχρι να εκκολαφθουν και τα τυχον αυγα,τωρα απ οσο ξερω δεν του εχει μεινει ουτε ενα

Mακαρι να ξεμπερδεψε το παλικαρι ....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...