pitsiovic 4 Δεκεμβρίου 2011 #1 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 Έχω κάποιες ερωτησεις για το συγκεκριμένο φυτό Heteranthera zosterifolia . Στο ενυδρείο μου έχω guppies , apple snail και 1 assasin. Ποιό απ' όλα μπορεί να τρώει τα φύλλα?Την μέρα έχω δει guppies να τσιμπάνε φύλλα και των άλλων φυτών αλλά δεν τα χαλάνε.Μάλλον τρώνε την άλγη που τυχόν πάει να σχηματιστεί στα φύλλα. Ένώ σε πολλές φωτογραφίες στο internet έχω δει το συγκεκριμένω φυτό να αναπτύσεται προς τα πάνω το δικό μου αναπτύσεται προς το πλάι.Δηλαδή ο κυρίως κορμός του είναι ξαπλωμένος.Αν και οταν ήταν πιο μικρό προσπαθούσα να το έχω όρθιο αυτό πλάγιαζε από μόνο του. Πρέπει μήπως να κάνω κάτι εγώ για να αρχίσει την ¨άνοδο¨? Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 4 Δεκεμβρίου 2011 #2 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 (edited) 1. Το μόνο επικίνδυνο ζωντανό για τα φυτά σου ενδέχεται να είναι το σαλιγκάρι σου. Και αυτό με προυποθέσεις : Διάβασε : http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...01&hl=apple και ιδιαίτερα εδώ : http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...mp;#entry343034 Πρέπει πάντως να ξέρεις πως αν τα φύλλα του συγκεκριμένου φυτού δε τα βλέπει το φως (συνήθως τα χαμηλότερα φύλλα) λιώνουν και χαλάνε πολύ εύκολα. 2. Μήπως στο σημείο που είναι το φυτό υπάρχει δυνατή ροή νερού; Έγινε επεξεργασία 4 Δεκεμβρίου 2011 - theodor72 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitsiovic 5 Δεκεμβρίου 2011 Author #3 Share 5 Δεκεμβρίου 2011 Το φυτό το έχω ακριβώς κάτω από τις λάμπες τα φύλλα του δεν έχουν πρόβλημα (εκτός από τα μισοφαγομένα)και η ροή δεν είναι πολύ δυνατή άλλωστε οι 2 δρομείς που έχει κοιτάνε σε αντίθετη κατέυθυνση.Τώρα θα κλαδέψω τον ένα και θα τον φυτέψω δίπλα μπας και δυναμώσουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος