tepe 25 Ιανουαρίου 2014 #176 Share 25 Ιανουαρίου 2014 Απλά υποκλίνομαι !!!! Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samian 25 Ιανουαρίου 2014 Author #177 Share 25 Ιανουαρίου 2014 Ο τελευταίος μήνας ήταν ιδιαίτερα παραγωγικός για τα είδη του ενυδρείου μου. Η αρχή έγινε αρχές Δεκεμβρίου όπου διαπίστωσα ξαφνικά την εμφάνιση δειλά μιας επιπλέον ανεμώνης Anemonia sulcata μεταξύ 2 βράχων. Διαχωρισμός ανεμώνης (splitting) ;;;; Δεν είχα κάνει λάθος διότι πριν μερικές ημέρες παρατηρούσα μια "περίεργη" συμπεριφορά μιάς από τις 5 ανεμώνες του είδους που είχα.Ακριβώς μετά τις γιορτές το ίδιο και σε άλλη ανεμώνη. Αυτή τη φορά όμως ήμουν έτοιμος και σας έχω φωτουλικό έστω και χωρίς πολλές - πολλές λεπτομέρειες. Το όλο "εγχείρημα" κράτησε περίπου μια εβδομάδα.Στην αρχή... Οι ωδύνες του τοκετού.....κοινώς μας πιάσαν οι πόνοι.... Αγόρι ;;;...Κορίτσι ;;;;;..... Ποιός ξέρει. Εγώ είμαι όμως ένας υπερήφανος Μπαμπάς...(ας πούμε).... Και τελικά από 5 ανεμώνες Anemonia sulcata βρέθηκα να έχω 7. Και έχουμε μέλλον ακόμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 25 Ιανουαρίου 2014 #178 Share 25 Ιανουαρίου 2014 Αυτές είναι καταπληκτικές... πολύ πιο όμορφες από μερικές τροπικές, αλλά και πολύ τοξικές. Αν πιάσουν κάτι στα πλοκάμια τους, πάει. Είχα και εγώ μια απ αυτές και όταν την τάιζα γράπωνε και την τσιμπίδα και δεν την άφηνε με τίποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samian 25 Ιανουαρίου 2014 Author #179 Share 25 Ιανουαρίου 2014 Έτσι είναι Βαγγέλη. Δεν αφήνουν το παραμικρό να πάει χαμένο. Λοιπόν συνεχίζω. Σειρά είχαν προ ημερών οι πεταλίδες. Μετά από καθάρισμα του ενυδρείου και την καθιερωμένη αλλαγή παρατήρησα ότι οι 2 μεγάλες από τις 7 πεταλίδες Patella caerulea που έχω, βρισκόντουσαν σε αναπαραγωγική φάση "spawning". Η διαδικασία επαναλήφθηκε συνολικά 3,5 φορές εκ των οποίων κατάφερα να καταγράψω την 1,5 (η μισή έγινε στο τέλος). Και για του λόγου το αληθές ακολουθεί και σχετικό βίντεο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemeas 25 Ιανουαρίου 2014 #180 Share 25 Ιανουαρίου 2014 This is awesome! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 25 Ιανουαρίου 2014 #181 Share 25 Ιανουαρίου 2014 Ενα τεραστιο ευχαριστω που τα μοιραζεσαι αυτα τα πραγματα,samian Τρομερες ενυδρειακες στιγμες! Και αυτη η ανεμωνη ειναι απιστευτη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 11 Μαρτίου 2014 #182 Share 11 Μαρτίου 2014 Κανά νέο εδώ έχουμε; Πέρασε καιρός...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samian 12 Μαρτίου 2014 Author #183 Share 12 Μαρτίου 2014 Πολλά έχουμε αλλά ...που χρόνος ..... Θα τα πούμε σύντομα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos78 13 Μαρτίου 2014 #184 Share 13 Μαρτίου 2014 Χαλαρά!!! το χόμπι μας είναι για να έχουμε ηρεμία!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samian 26 Μαρτίου 2014 Author #185 Share 26 Μαρτίου 2014 Και επειδή καιρό να ενημερώσω την ανάρτησή μου...είπα να επανορθώσω και μάλιστα δυναμικά.Μερικές γενικές του ενυδρείου..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samian 26 Μαρτίου 2014 Author #186 Share 26 Μαρτίου 2014 Τα κοραλάκια μου .........σκληρά και μαλακά... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 26 Μαρτίου 2014 #187 Share 26 Μαρτίου 2014 Πανεμορφο φιλε samian! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 26 Μαρτίου 2014 #188 Share 26 Μαρτίου 2014 κοίτα να δεις τι έχει η μεσόγειος ..... ομορφιές !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samian 26 Μαρτίου 2014 Author #189 Share 26 Μαρτίου 2014 Κάποια από τα ψαράκια και λοιπά ασπόνδυλα ............... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samian 26 Μαρτίου 2014 Author #190 Share 26 Μαρτίου 2014 Και για το το τέλος ίσως τα καλύτερα.....Ακόμη μερικές από τα κοραλάκια.... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleri14 26 Μαρτίου 2014 #191 Share 26 Μαρτίου 2014 Απλα epic...πολλα μπραβο σε οσους ασχοληθηκαν για το αποτελεσμα...!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 26 Μαρτίου 2014 #192 Share 26 Μαρτίου 2014 Πανεμορφα, ωραιο βυθο η Σαμος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samian 26 Μαρτίου 2014 Author #193 Share 26 Μαρτίου 2014 Ευχαριστώ πολύ όλους σας. Ωραίο βυθό έχουν όλα τα μέρη της Ελλάδος και γενικά της Μεσογείου. Το θέμα είναι να ψάξεις να βρεις από που σου αρέσει αλλά προπάντων να μπορείς και να το διατηρήσεις..... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 26 Μαρτίου 2014 #194 Share 26 Μαρτίου 2014 ειναι τα τελευταια τα καλυτερα ,πολλα μπραβο να το χαιρεσε φιλε μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 26 Μαρτίου 2014 #195 Share 26 Μαρτίου 2014 Ευχαριστώ πολύ όλους σας. Ωραίο βυθό έχουν όλα τα μέρη της Ελλάδος και γενικά της Μεσογείου. Το θέμα είναι να ψάξεις να βρεις από που σου αρέσει αλλά προπάντων να μπορείς και να το διατηρήσεις..... Συμφωνω απολυτα φιλε samian Mετα απο τοσο καιρο που μπορεις και κρατας με προφανη επιτυχια μεσογειακους οργανισμους,ποια θα ελεγες οτι ειναι τα κλειδια-μυστικα στο να μπορουν να ευημερουν για αρκετο καιρο αναλογοι οργανισμοι στα ενυδρεια μας? Τι συμβουλες θα εδινες δηλαδη,σε γενικες γραμμες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samian 26 Μαρτίου 2014 Author #196 Share 26 Μαρτίου 2014 Επειδή τουλάχιστον στα στάδια που κινούμε τώρα υπάρχει πολύ πειραματισμός, το μόνο που μπορώ να πω έιναι ότι όλα τα βήματα χρειάζονται μελέτη και υπομονή. Το έχω ξαναπεί και σε άλλο θέμα. Το μεσογειακό είναι ένα ενυδρείο μη φωτοσυνθετικού υφάλου και κρύου νερού (cold NPS Reef). Σε αυτό με έχει βοηθήσει πάρα πολύ ξένη βιβλιογραφία. Σε γενικές γραμμές : -- Πολλές, μεγάλες και συχνές αλλαγές νερού. -- Πολύ και καλής ποιότητας φαγητό. -- Επιθετικός καθαρισμός του συστήματος, με ότι τρόπο δούμε ότι μας παίρνει (μεγάλο σκίμμερ, ριάκτορες πιθανόν ATS κλπ). Το βασικό όμως είναι ότι οποιαδήποτε αλλαγή, ακόμη και θερμοκρασίας χρειάζεται χρόνο για να μας δείξει αποτελέσματα. Άρα για αλλαγές, μελετημένα, προσεκτικά και αργά βήματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 26 Μαρτίου 2014 #197 Share 26 Μαρτίου 2014 Επισης να συμπληρωσω μεσογειακο χωρις ψυκτικο δεν γινεται! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samian 26 Μαρτίου 2014 Author #198 Share 26 Μαρτίου 2014 (edited) Επισης να συμπληρωσω μεσογειακο χωρις ψυκτικο δεν γινεται! +10000 Σωστός. Ότι κερδίζεις από τα τροπικά ενυδρεία σε ρεύμα από τα φώτα και την θέρμανση, τα θες στην ψύξη..... Έγινε επεξεργασία 26 Μαρτίου 2014 - Samian Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 26 Μαρτίου 2014 #199 Share 26 Μαρτίου 2014 μπραβο ρε φιλε καλη δουλεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
posidwnas 3 Απριλίου 2014 #200 Share 3 Απριλίου 2014 Όλο και καλύτερο γίνετε... Υπέροχα τα κοράλλια, ζηλεύω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος