Samian 12 Σεπτεμβρίου 2013 Author #126 Share 12 Σεπτεμβρίου 2013 Έλα βραδιάτικα και εσύ. Έβγαλα κάτι καλές τον σπειρογράφο και τους πολύποδες στο σφουγγάρι και με τρώει να τις ανεβάσω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 12 Σεπτεμβρίου 2013 #127 Share 12 Σεπτεμβρίου 2013 Έλα βραδιάτικα και εσύ. Έβγαλα κάτι καλές τον σπειρογράφο και τους πολύποδες στο σφουγγάρι και με τρώει να τις ανεβάσω.... Έπρεπε να είχαν ήδη ανεβεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Synagridas 12 Σεπτεμβρίου 2013 #128 Share 12 Σεπτεμβρίου 2013 Αργεις!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 12 Σεπτεμβρίου 2013 #129 Share 12 Σεπτεμβρίου 2013 Έλα βραδιάτικα και εσύ. Έβγαλα κάτι καλές τον σπειρογράφο και τους πολύποδες στο σφουγγάρι και με τρώει να τις ανεβάσω.... Ε αφού τις έβγαλες βάλτες κιόλας! Έβαλες κανένα καινούριο ζωντανό? Θα ήταν ωραίο αν έβρισκες πείνα, αλλά είναι δυσεύρετες και είδος προς εξαφάνιση. Εδώ πάντως στον αμβρακικό κόλπο γεμάτο είναι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Synagridas 12 Σεπτεμβρίου 2013 #130 Share 12 Σεπτεμβρίου 2013 Εδω εχει πολλες αλλα μπαινουν σε ενυδρειο???Ειπαμε deep sand bed αλλα ποσο deep? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 12 Σεπτεμβρίου 2013 #131 Share 12 Σεπτεμβρίου 2013 Εδω εχει πολλες αλλα μπαινουν σε ενυδρειο???Ειπαμε deep sand bed αλλα ποσο deep? Αν βρει μικρές μπορεί! Δεν λέμε να βάλει αυτές που είναι μισό μέτρο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samian 20 Σεπτεμβρίου 2013 Author #132 Share 20 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) Ευχαριστώ πολύ όλους τους συνχομπίστες για τα καλά τους σχόλια …. Έχουμε τώρα σχεδόν 10 μήνες λειτουργίας του ενυδρείου και μετά από τις γνωστές «παιδικές ασθένειες» (κυάνο, άλγες κλπ) πιστεύω ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο. Μετρήσεις : Αλατότητα (ppt) : 1030 – 1031 (40-41) Ανθρακική σκληρότητα (dKH) : 7,7 – 8 PH : 7,9 Αμμωνία (ΝΗ4) : 0 Νιτρώδη (ΝΟ2) : 0 Νιτρικά (ΝΟ3) : 20 - 30 Φωσφορικά (ΡΟ4) : <0,03 Μέση θερμοκρασία την παρούσα περίοδο : 20 - 22οC Συνεχίζονται οι αλλαγές νερού 28 %, με φρέσκο θαλασσινό (NSW) από εβδομαδιαία έως 10ημερο ανάλογα με την δυνατότητα και τον διατιθέμενο χρόνο. Σε λειτουργία ριάκτορες «TLF-150» με 140 γρ αντιφώσφορο (Eco Phos της Waterwaves). «Universalfilter UF-070 της GROTECH» με 250 ml ενεργό άνθρακα (Matrix carbon της SEACHEM). Στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει έχω τελικά καταλήξει και διατηρώ στο ενυδρείο : Ψάρια 1 Boops boops. 2 Chromis chromis. 1 Mugil cephalus. 1 Tripterygion delaisi. 2 Thalassoma pavo. 1 Scorpaena maderensis. 1 Symphodus mediterraneus 1 Symphodus roissali Ανθόζωα 4 Actinia equina. 5 Anemonia sulcata 15 – 18 Caryophyllia inornata 6 – 8 Corallium rubrum (πολύ μικρά) 25 Balanophyllia europaea 1 Cladocora caespitosa Πολλά Parazoanthus axinellae πάνω σε σπόγγο Αxinella Ασκίδια 2 Microcosmus sulcatus 4 Halocynthia papillosa Σκώληκες 5-6 Eupolymnia nebulosa 3 Protula tubularia 1 Bispira volutacornis 2 Sabella spallanzanii Σπόγγοι 2 Axinella polypoides 2 Axinella sp. 2 Terpios gelatinosa 1 Aplysina aerophoba 1 Chondrosia reniformis 2 Crambe crambe Εχινόδερμα 2 Paracentrotus lividus 1 Arbacia lixula 2 Echinaster sepositus Μαλάκια 3 Patella caerulea 1 Buccinulum corneum 1 Cerithium vulgatum 10 Monodonta turbinata 5 Nassarius cuvierii 1 Strombus decorus 1 Columbella rustica 1 Pinctada radiate Αρθρόποδα 7 - 8 Clibanarius erythropus 3 Pagurus anachoretus 10 γαρίδες Palaemon elegans Μακροάλγες 5 Codium bursa 2 – 3 Dictyota dichotoma 1 Mesophyllum expansum 2 – 3 Peyssonnelia squamaria . Ταΐζω τις παρακάτω τροφές : Για τα ψάρια : Flakes της Ocean Nutrition τις Formula 1 & 2, Prime Reef, Brine Shrimp Plus. Κόκκους Bionautic Granulat της Tropical. Γαρίδες και καλαμάρι (έχω αγοράσει από ιχθυοπωλείο και τα έχω καταψύξει). Για τα κοράλλια, τους σπόγγους καθώς και τα λοιπά ασπόνδυλα: Τα Ultra clam, Seafan, Min S, Min D, Min F της Fauna Marine. Τα Phytogold M και S και το Zooplanktos L της Brightwell. Calanus και Mysis Shrimp freeze dried, από τα οποία επωφελούνται και τα ψάρια. Από τα παραπάνω κάνω μίγματα ή τα προσθέτω από μόνα τους 3 φορές την εβδομάδα. Έγινε επεξεργασία 20 Σεπτεμβρίου 2013 - Samian Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 20 Σεπτεμβρίου 2013 #133 Share 20 Σεπτεμβρίου 2013 ενα μεγαλο μπραβο απο εμενα,να το χαιρεσε Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 20 Σεπτεμβρίου 2013 #134 Share 20 Σεπτεμβρίου 2013 πολύ ωραία συνέχισε ετσι...φωτογραφίες;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samian 20 Σεπτεμβρίου 2013 Author #135 Share 20 Σεπτεμβρίου 2013 Ψήνονται ...έχω φέρει private "φούρναρη".... . Θα κάνουν πάταγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Synagridas 20 Σεπτεμβρίου 2013 #136 Share 20 Σεπτεμβρίου 2013 (edited) Προφανως εισαι -εκτος απο μερακλης ολκης- και βαθια γνωστης του θεματος "Μεσογειακο'' και νομιζω εχεις ξεφυγει απο την εννοια του χομπιστα,ειδικα απο τη στιγμη που η ετοιμη γνωση επι του θεματος δεν ειναι τοσο διαδεδομενη οσο ας πουμε σε ενα τροπικο ή ενα ριφ ενυδρειο οποτε χρειαζεται ιδιαιτερη μελετη και αναζητηση σε βαθμο θα ελεγα επιστημονικης ερευνας..Τοσο λοιπον για να θαυμασουμε οσο και για να μαθουμε πραγματα που πολυ δυσκολα νομιζω θα ξαναεχουμε την ευκαιρια,αλλα και για να μην μεινει αναξιοποιητη τοση γνωση και εμπειριες ,νομιζω οτι καλο θα ηταν στα πλαισια των δυνατοτητων ,χρονικων φανταζομαι,να μας εδινες Γιωργο σιγα σιγα καποιες ποιο ειδικες πληροφοριες.ας πουμε μια πιο αναλυτικη παρουσιαση των ζωντανων οργανισμων,τα χαρακτηριστικα τους,το λογο της επιλογης του ,το τοπο που συλλεχτηκε και τη χρησιμοτητα του στο συστημα..Ισως μια μινι ανασκοπηση τωρα που ''χρονιζει'',τυχων λαθη στη διαδρομη που εχεις εντοπισει,τον τροπο που τα αντιμετωπισες και πως σχεδιαζεις να το εξελιξεις απο δω και περα.. Πολλα ζηταω??????? Ψήνονται ...έχω φέρει private "φούρναρη".... . Θα κάνουν πάταγο. Αντε να δουμε γιατι εσυ στις φωτο εισαι τσιγκουναρος Έγινε επεξεργασία 20 Σεπτεμβρίου 2013 - Synagridas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samian 20 Σεπτεμβρίου 2013 Author #137 Share 20 Σεπτεμβρίου 2013 Όχι φίλος... Πίστεψέ με το έχω σκοπό για το επόμενο χρονικό διάστημα. Χρόνο θέλω που δυστυχώς δεν τον έχω. Εσύ που ήσουν προχθές....απουσία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 20 Σεπτεμβρίου 2013 #138 Share 20 Σεπτεμβρίου 2013 Πολύ μελετημένα όλα! Ίσως το πιο καλό μεσογειακό που έχω δει!!! Συνέχισε έτσι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Synagridas 20 Σεπτεμβρίου 2013 #139 Share 20 Σεπτεμβρίου 2013 Όχι φίλος... Πίστεψέ με το έχω σκοπό για το επόμενο χρονικό διάστημα. Χρόνο θέλω που δυστυχώς δεν τον έχω. Εσύ που ήσουν προχθές....απουσία. Ετσι κι αλλιως βλεπω οτι ανοιξες σε πολυ κοσμο τη ορεξη οποτε θα φανει πολυ χρησιμο.. Ειχα baby sitting Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 20 Σεπτεμβρίου 2013 #140 Share 20 Σεπτεμβρίου 2013 Φοβερες λεπτομερειες για το ενυδρειο φιλε samian! Περιμενω με αγωνια τις φωτο γιατι εχεις ενα απο τα αγαπημενα μου ενυδρεια! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samian 21 Σεπτεμβρίου 2013 Author #141 Share 21 Σεπτεμβρίου 2013 Τα παρακάτω είναι αποτελέσματα ενός απογευματινού καφέ σε συνάντηση φίλων ενυδρειόφιλων (γλυκού και θαλασσινού) του νησιού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samian 21 Σεπτεμβρίου 2013 Author #142 Share 21 Σεπτεμβρίου 2013 Οι σπειρογράφοι μου....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samian 21 Σεπτεμβρίου 2013 Author #143 Share 21 Σεπτεμβρίου 2013 Οι ανεμώνες και τα σφουγγάρια ....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 21 Σεπτεμβρίου 2013 #144 Share 21 Σεπτεμβρίου 2013 εκληπτικο νησι η Σαμος εκπληκτικες φωτο εκπληκτικα ζωντανα και χρωματα [το ψαρι τα σπαει]η υγεια ξεχειλιζει μπραβο και ξανα μπραβο να το χαιρεσε :bigemo_harabe_net-64: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samian 21 Σεπτεμβρίου 2013 Author #145 Share 21 Σεπτεμβρίου 2013 Τα ασκίδια και τα κοράλια ...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 21 Σεπτεμβρίου 2013 #146 Share 21 Σεπτεμβρίου 2013 respect και στην αναλυση και παντου ξανα μπραβο να εισαι καλα φιλε μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samian 21 Σεπτεμβρίου 2013 Author #147 Share 21 Σεπτεμβρίου 2013 Και φυσικά μερικά από τα ψαράκια..... Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον φίλο Αλέξανδρο Κοράκη (Raven) για τις πραγματικά φοβερές φωτογραφίες του καθώς και τον Σάκη για τον κόπο του.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 21 Σεπτεμβρίου 2013 #148 Share 21 Σεπτεμβρίου 2013 Απίστευτο!!!!!!! ! Πολλά μπράβο σου......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 21 Σεπτεμβρίου 2013 #149 Share 21 Σεπτεμβρίου 2013 Πολύ όμορφο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 21 Σεπτεμβρίου 2013 #150 Share 21 Σεπτεμβρίου 2013 εξαιρετικο και πολυχρωμο ενυδρειο.δεν εχει να ζηλεψει απολυτως τιποτε τους τροπικους υφαλους.μπραβο φιλε μου.!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος