VanAuberjim 4 Δεκεμβρίου 2011 #1 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 Αν βάλω 4 γαριδούλες, θα δω μωρά ή πρέπει να βάλω περισσότερες; (red cherry ή blue pearl σκέφτομαι). Προς το παρόν έχω μια red cherry και μια blue pearl, θέλω όμως να πάρω 3-4 από το ένα είδος για να αρχίσουν τα γεννητούρια τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 4 Δεκεμβρίου 2011 #2 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 6-7 γαριδούλες από κάθε είδος είναι αρκετές αρκεί να υπάρχουν άτομα και των δυο φύλλων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Δεκεμβρίου 2011 #3 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 Αν τις εχεις μαζι φιλε αυτες τις 2 να τις βγαλεις γιατι υβριδιζουν! Κρατα το ενα ειδος απο 10-12 ατομα για να αισθανθουν πιο ανετα. Μαλλον σε βλεπω να κρατας τις cherry γιατι blue pearl δυσκολα θα βρεις . Link to comment Share on other sites More sharing options...
VanAuberjim 4 Δεκεμβρίου 2011 Author #4 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 Το πιστεύεις ότι βρήκα μόνο μία red cherry και από κει κι έπειτα βρήκα μόνο blue pearl; Και σε τιμή που μου φάνηκε λογική: 3.40 ευρώ (τις red cherry τις έχουν 3 ευρώ όλοι και νόμιζα ότι οι blue θα κόστιζαν γύρω στα 10 ευρώ, όπως και οι crystal red). Πηγαίνω εδώ και 2 βδομάδες σε καταστήματα με ενυδρεία και δεν βρίσκω red cherry. Μου είπαν ότι όλες οι τελευταίες παρτίδες έχουν πρόβλημα και φτάνουν ψόφιες, σε 4 καταστήματα της Θεσσαλονίκης που ρώτησα. Όταν λες υβριδίζουν, αυτό είναι κάτι κακό; Θα βγουν παραμορφωμένες και θα ψοφήσουν; Βασικά την μπλε την ψάχνω από χθες που την έβαλα στο ενυδρείο. Δεν την έχω δει ακόμα που βρίσκεται. Και την κόκκινη την ψάχνω αλλά για εκείνη έχω μάθει που κρύβεται συνήθως αργά η γρήγορα την βρίσκω. Είχα και την απορία όμως: αν ψοφήσει μια γαρίδα επιπλέει, η μένει στον πάτο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 4 Δεκεμβρίου 2011 #5 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 Τι άλλο έχεις μέσα στο ενυδρείο, μόνο τις γαρίδες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
VanAuberjim 4 Δεκεμβρίου 2011 Author #6 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 2 Platty, 1 dwarf gourami (δεν ενδιαφέρεται για τις γαρίδες), 2 neon tetra, 1 zebra danio albino (καταλάθος μπήκε αυτός), 1 borneo sucker μωρό, 1 zebra nerite snail, 1 ανούμπια, 1 java fern, αρκετά κερατόφυλλα, ένα κορμό, μια καρύδα με πολλές μικρές τρύπες καλυμμένη με java moss για να βόσκουν οι γαρίδες και να μπαίνουν μέσα όταν θέλουν ηρεμία. Επίσης, δεν χωράνε οι γαρίδες στο φίλτρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 4 Δεκεμβρίου 2011 #7 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 Δεν ξέρω πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο σου, αλλά να ξέρεις πως οι γαρίδες είναι αρκετά ευαίσθητες και θέλουν όριμο βυθό (και πολύ καλή προσαρμογή) . Σε ρώτησα τι άλλο έχεις μέσα γιατί μπορεί τα ψάρια να θεωρήσουν τις γαρίδες τροφή (ζωντανές η και ψόφιες) οπότε ενδέχετε και να μην τις βρείς σε τέτοια περίπτωση. Ελπίζω οι δικές σου να είναι απλά κρυμένες. Οσον αφορά την αγορά μπορείς να αγοράσεις και από κάποιον συγχομπίστα. Πολλα παιδιά από το forum πουλάνε από δικές τους γεννες και όσο πιο μικρή σε ηλικία τις πάρεις τόσο περισσότερο καιρό θα τις έχεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Δεκεμβρίου 2011 #8 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 Βγαινουν παραμορφομενες γαριδες,υβριδια και γι αυτο δεν τις βαζουμε μαζι.Εισαι σιγουρος οτι ειναι blue pearl? Δεν βαζεις καμια φωτο να το τσεκαρουμε? Παντως αν οντως ειναι, θα πρεπει να διαλεξεις 1 απο τα 2 ειδη και το αλλο να το δωσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VanAuberjim 5 Δεκεμβρίου 2011 Author #9 Share 5 Δεκεμβρίου 2011 Αν την ξαναδώ και προλάβω, θα προσπαθήσω να την φωτογραφίσω. Πάντως είναι μπλέ, μοιάζει με την red cherry και δεν είναι ούτε japonica, ούτε blue tiger. Θα στειρώσω την κόκκινη και θα πάρω κι άλλες μπλε Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Δεκεμβρίου 2011 #10 Share 5 Δεκεμβρίου 2011 Αν την ξαναδώ και προλάβω, θα προσπαθήσω να την φωτογραφίσω. Πάντως είναι μπλέ, μοιάζει με την red cherry και δεν είναι ούτε japonica, ούτε blue tiger. Θα στειρώσω την κόκκινη και θα πάρω κι άλλες μπλε Να την στειρωσεις δεν γινεται,οπωτε θα την δωσεις.Βγαλε και μια φωτο να δουμε την αλλη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VanAuberjim 5 Δεκεμβρίου 2011 Author #11 Share 5 Δεκεμβρίου 2011 Τελικά ρώτησα και η κόκκινη είναι red cherry ενώ η μπλέ είναι Caridina cf. babaulti, οπότε είναι ασφαλές να τις έχω μαζί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lingistis 5 Δεκεμβρίου 2011 #12 Share 5 Δεκεμβρίου 2011 Υπόψην ότι οι Caridina cf. babaulti είναι πολύ ντροπαλές και αν δεν έχεις αρκετες, αν υπάρχουν και ψάρια στο ενυδρείο... θα τις βλέπεις πολύ σπάνια. Καλή αρχή με τις γαρίδες Link to comment Share on other sites More sharing options...
VanAuberjim 5 Δεκεμβρίου 2011 Author #13 Share 5 Δεκεμβρίου 2011 Α, κατάλαβα, θα κρύβεται στο καρυδόσπιτο που της έφτιαξα. Σε 2 μέρες θα έχει άλλες 4 φίλες του είδους της. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Δεκεμβρίου 2011 #14 Share 5 Δεκεμβρίου 2011 Ειδες που σου ειπα οτι δεν ειναι blue pearl? Οι blue pearl ειναι λιγο δυσκολο να βρεθουν στην Ελλαδα σε πετσοπ. Τωρα ναι, μπορεις να τις εχεις και τις 2 μαζι αρκει να μεγαλωσεις τον αριθμο τους για να αισθανονται πιο ασφαλεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VanAuberjim 5 Δεκεμβρίου 2011 Author #15 Share 5 Δεκεμβρίου 2011 Εννοείται θα μεγαλώσω τον πληθυσμό! Σιγά σιγά όμως γιατί 10 babaulti και 10 red cherry έχουν σύνολο 64 ευρώ! Ζητάω και στις αγγελίες μήπως πουλάει κανείς γαριδούλες στη Θεσ/κη για να μου βγουν πιο φτηνά αλλά δεν βλέπω απάντηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kouvou 31 Μαρτίου 2012 #16 Share 31 Μαρτίου 2012 αν και λιγο παλιο το θεμα μηπςσ μπορεισ ν μου πεις φιλε μου απο που αγορασες τισ γαριδεσ στην θεσσαλονικη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος