VanAuberjim 4 Δεκεμβρίου 2011 #1 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 Πάνω στην java fern έχω κάτι μικρά μαύρα, σαν σπόρια, τα οποία μερικά βγάζουν κάτι σαν ρίζα. Το αγόρασα έτσι το φυτό και μου φάνηκε ότι ίσως να είναι πράγματι έτσι η αναπαραγωγή της φτέρης. Οι ρίζες αυτές στα φύλλα έχουν και τριχίδια. Αν και οι φωτογραφίες στο φόρουμ σχετικά με την τριχοειδή άλγη δεν μοιάζουν με αυτό που βλέπω εγώ στο φυτό μου, παρόλα αυτά ανησυχώ. 48 Lt ενυδρείο, 11 watt φωτισμός με ανακλαστήρα για 10 ώρες κάθε μέρα. Υγρό λίπασμα της Tetra στο νερό και χάπι κοντά στη ρίζα. Το ενυδρείο είναι 2 εβδομάδων περίπου, όπως και το φυτό. Το φυτό είναι φυτεμένο σε ελαφρυά πέτρα (Hobby Aqualit). Τα ψαράκια είναι μικρά και δεν το πειράζουν. Δεν έχω CO2, έχω καλή οξυγόνωση από το φίλτρο στο καπάκι του ενυδρείου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 4 Δεκεμβρίου 2011 #2 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 Αυτός είναι ο τρόπος αναπαραγωγής της. Μόλις αναπτυχθούν τα νέα φυτά,θα αποκολληθούν και θα πιάσουν μόνα τους στο ξύλο,ή θα μεταφερθούν με τη ροή του νερού αλλού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Δεκεμβρίου 2011 #3 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 Οπως λεει και ο Φωτης, ειναι νεα φυτα! Αν τα αφησεις εκει σε λιγες μερες θα δεις να βγαινει ενα μικρο φυλλαρακι απο πανω που θ αρχηζει να μεγαλωνει. Εγω προσωπικα, μολις το φυλλαρακι μεγαλωνει αρκετα το βγαζω με πολυ προσοχη μαζι με την ριζουλα του και το δενω αλλου και μεγαλωνει κανονικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VanAuberjim 4 Δεκεμβρίου 2011 Author #4 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 Ουφ, να'στε καλά. Πάνω που σκεφτόμουν ότι αν δεν απαντήσει κανείς μέχρι τη Δευτέρα, θα την πετούσα καλού κακού, για να αγοράσω ένα άλλο φυτό που να μην μαυράκια και ρίζες πάνω του! Πάντως η γαρίδα μου (red cherry) περνάει πολύ καλά πάνω στην java fern. Τώρα κοιμάται ανάμεσα στα φύλλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 4 Δεκεμβρίου 2011 #5 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 Φαντάσου πόσες θα πέταγες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 4 Δεκεμβρίου 2011 #6 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=23938&hl=&fromsearch=1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
VanAuberjim 5 Δεκεμβρίου 2011 Author #7 Share 5 Δεκεμβρίου 2011 Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος