VanAuberjim 4 Δεκεμβρίου 2011 #1 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 Το λουλούδι της Anubias μου έχει αρχίσει να καφετίζει, είναι φυσιολογικό; Έχει τίποτα; 48 Lt ενυδρείο, 11 watt φωτισμός με ανακλαστήρα για 10 ώρες κάθε μέρα. Υγρό λίπασμα της Tetra στο νερό και χάπι κοντά στη ρίζα. Το ενυδρείο είναι 2 εβδομάδων περίπου, όπως και το φυτό. Το φυτό είναι φυτεμένο σε ελαφρυά πέτρα (Hobby Aqualit). Τα ψαράκια είναι μικρά και δεν το πειράζουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 4 Δεκεμβρίου 2011 #2 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 Η ανούμπια δεν έχει πάθει τίποτα, απλά πέρασε ο καιρός και το λουλουδάκι της αρχίζει να χαλάει. Ομως καλό είναι να μην την φυτεύουμε, αλλά να την δένουμε πάνω σε ένα ξύλο σε μά πέτρα η να την στερεώνουμε τέλος πάντων σε κάποιο σκιερό σημείο για να μην έχουμε αργότερα πρόβλημα με την άλγη. Τα υγρό λίπασμα αραιά και που μπορείς να το ρίχνεις. Τα χαπάκια στις ρίζες δεν χρειάζονται για το συγκεκριμένο φυτό. Η ανούμπια έίναι πολύ σκληρό φυτό οπότε μην ανυσηχείς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
agalenia 29 Δεκεμβρίου 2011 #3 Share 29 Δεκεμβρίου 2011 Φίλε μου όπως λένε και τα παιδιά, η anubia είναι πολύ εύκολο φυτό. Τρέφεται από τα φύλλα και όχι από τις ρίζες, οπότε οι κάψουλες στις ρίζες δεν νομίζω ότι τους προσφέρουν και πολλά πράγματα. Μη τη φυτεύεις όμως γιατί θα σαπίσει. Δέστην πάνω σε ένα κομμάτι ξύλου και σύντομα θα αρχίσει να απλώνεται. Εγώ είχα πάρει μία, και όταν άρχισε η ανάπτυξή της έπρεπε να κόβω που και που κάποιο κομμάτι της γιατί κόντευε να πιάσει όλο το ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
idnik 8 Ιουνίου 2012 #4 Share 8 Ιουνίου 2012 παιδιά έχω και εγώ μια anubia εδώ και 2 βδομάδες... και παρατηρώ ότι το ένα φυλλαράκι της κιτρίνισε εντελώς και άρχισε να τρυπάει και να πέφτει. Την έχω δέσει σε ένα ξύλο και εγώ. Επίσης βλέπω ότι οι ρίζες δεν έχουν αρχίσει να τυλίγονται στο ξύλο αλλα είναι περίπου σαν την αρχική κατάσταση... Παίρνει καιρό αυτή η διαδικασία; Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 8 Ιουνίου 2012 #5 Share 8 Ιουνίου 2012 Ναι παιρνει.κοψε το κιτρινισμενο φυλλο,βαλε και λιγο καλλιο και αστην.ειναι υπερβολικα αργης αναπτυξης Εκ συντονιστου εν κινηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
idnik 9 Ιουνίου 2012 #6 Share 9 Ιουνίου 2012 Σαν Καλλιο θεωρείται π.χ. Της sEachem potassium; Ρίχνω όπως με το excel ποσότητα ανάλογα με το φυτεμενο το ενυδρειου έτσι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 9 Ιουνίου 2012 #7 Share 9 Ιουνίου 2012 ναι αυτο ειναι.ριξε και παραπανω.το καλλιο δεν φερνει αλγες.μονο καλο θα κανει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος