Jump to content

Φως Στο Ενυδρειο....

Method_MAN

Recommended Posts

Καλησπερα και παλι μια ερωτηση ηθελα να κανω..

διαβαζα μερικα αθρα για το γλυκο νερο και επεσε το ματι μου σε μια κοπελα που ειχε προβλημα με το φως και με προβληματισε λιγακι να σας πω την αληθεια.....

τελικα το φως στο ενυδρειο πρεπει να το σβηνουμε η οχι?

εγω εχω το ενυδρειο 3 χρονια και δεν το εχω σβησει ποτε μηπως τελικα κανω καμια βλακεια και δεν το εχω παρει χαμπαρι?

να σας πω οτι δεν εχω αληθινα φυτα μεσα..

ευχαριστω πολυ

καλησπερα.

ασχετως αν δεν εχεις αληθινα φυτα,θα πρεπει να προσομοιωνεις την ημερα και την νυχτα.ετσι δημιουργεις στρες στα ψαρακια σου.θα πρεπει να ξεκουραζονται και αυτα στο σκοταδι το οποιο ειναι απαραιτητο.

βαζεις εναν χρονοδιακοπτη και αναβεις για 8-10 ωρες συνεχομενα το φως.στη συνεχεια σκοταδι.επελεξε το σκοταδι να ειναι στην νυχτα για καλυτερη προσομοιωση ημερας-νυχτας μας.

δεν το ηξερα καθολου αυτο γιατι οταν ειχα ρωτησει εναν εμπειρο μου ειπε οτι πρεπει να ειναι συνεχομενα το φως ανοιχτο γιατι αλλιως θα παθουν καταθλιψη τα ψαρια και θα χασουν το χρωμα τους..... τι να πω

αρα το βραδυ οταν παω για νανι το κλεινω το φως και την ημερα να το ανοιγω και ασχετως αν εχω τζαμαρια που μπαινει ο ηλιος μπαινει μεσα (δεν το βαραει ο ηλίος το ενυδρειο)..

Πάρε ένα χρονοδιακόπτη πρίζας και ρύθμισε το να ανάβει περίπου 8 ώρες.Θα σε βγάλει από τον κόπο του άναψε-σβήσε και το ενυδρείο σου πλέον θα μπει σε πρόγραμμα.

δεν το ηξερα καθολου αυτο γιατι οταν ειχα ρωτησει εναν εμπειρο μου ειπε οτι πρεπει να ειναι συνεχομενα το φως ανοιχτο γιατι αλλιως θα παθουν καταθλιψη τα ψαρια και θα χασουν το χρωμα τους..... τι να πω

αρα το βραδυ οταν παω για νανι το κλεινω το φως και την ημερα να το ανοιγω και ασχετως αν εχω τζαμαρια που μπαινει ο ηλιος μπαινει μεσα (δεν το βαραει ο ηλίος το ενυδρειο)..

αν ο φιλος που σου το ειπε αυτο οτι θα παθουν καταθλιψη τα ψαρια αμα σβησεις το φως ειναι εμπειρος οπως λες μην ξαναζητησεις τις συμβουλες του.τα ψαρια οπως ολοι οι ζωντανοι οργανισμοι χρειαζονται ξεκουραση.στο φυσικο τους περιβαλον δεν νυχτωνει;

ναι φιλε μου εχεις δικιο γιατι απο την ημερα που ξεκινησα να σβηνω το φως τα ψαρια ειναι σαφως πιο ηρεμα κατι που ειχα να δω πολυ καιρο... για αυτο πλεον θα ρωταω εδω για οτι απορια εχω

σας ευχαριστω πολυ...

μηπως αναβοσβηνες το φως οπως σε βολευε? τυπου το πρωι με τον καφε το αναβες μια ωρα το βραδυ με το μεσιμεριανο αλλες 2 και το βραδυ μεχρι να ξαπλωσεις αλλο λιγο?

αν ειναι ετσι τοτε ο εμπιρος φιλος σου ενωουσε να αναβει το φως σταθερα 8-10 χωρις ανοιξε κλεισε

οχι αν διαβαζες καλα επανω οταν ειχα ανοιξει το θεμα θα διαβαζες οτι επι τοσα χρονια το ειχα σταθερο το φως ανοιχτο χωρις να το σβηνω "και δεν κανω πειραματα οπως εμενα με βολευει" πανω σε ζωντανα :bigemo_harabe_net-86: :bigemo_harabe_net-86:

ηρεμα παιδια.ολοι μας εδω μεσα προσπαθουμε για το καλυτερο για τα ζωντανα μας.δεν χρειαζονται νευρα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...