Geosid 22 Δεκεμβρίου 2011 #51 Share 22 Δεκεμβρίου 2011 διαβάστε και λίγο παρακάτω... 25 κομμάτια στα 8 εκατοστά και καθώς μεγαλώνουν αφαιρείς και αφήνεις 15 ενήλικους δίσκους στα 300 λίτρα και 15 στα 300 ειναι καλα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 22 Δεκεμβρίου 2011 #52 Share 22 Δεκεμβρίου 2011 (edited) και 15 στα 300 ειναι καλα ? αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο, μιλάμε για το τι λέει ο Στεντκερ... Εάν ρωτάς για προσωπική άποψη... στα 300λ --> 8 ενήλικους Έγινε επεξεργασία 22 Δεκεμβρίου 2011 - warhawk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 23 Δεκεμβρίου 2011 #53 Share 23 Δεκεμβρίου 2011 (edited) Αν μου επιτρέπεται θα ήθελα να πω και εγώ κάτι σχετικά με τον εκτροφέα. Επειδή μιλήσαμε πριν 2 μήνες αρκετές ώρες όταν βρεθήκαμε σε μια έκθεση, εκτός των άλλων μου είπε τα εξής. "Ο χειρότερος εχθρός για ασθένειες στον δίσκο είναι τα νιτρικά και το στρες. Όταν έχεις τρόπο να ελένχεις τα νιτρικά σου ώστε να είναι αρκετά χαμηλά τότε μπορείς να βάλεις ενήλικες δίσκους σε περίπου 15-20 λίτρα ανα δίσκο. Και αυτό γιατί οι επιθετικοί δίσκοι δεν μπορούν να βρούν το απαραίτητο περιβάλλον για να δράσουν μιας και υπάρχουν και άλλοι δυνατοί δίσκοι στο κοπάδι. Μετά από μια μικρή περίοδο λίγων ημερών ανησυχίας όλα ηρεμούν. Οι δυνατοί αδυνατούν να στριμώξουν σε άλλη γωνία το υπόλοιπο κοπάδι και οι ανίσχυροι ηρεμούν και δεν έχουν στρες." Γι΄ αυτό πιστέυω ότι ισχυρίζεται αυτό που γράφει για την ποσότητα των δίσκων σε λίγα λίτρα. Εγώ προσωπικά πάντως πιστεύω ότι αυτό είναι ρίσκο. Έγινε επεξεργασία 23 Δεκεμβρίου 2011 - Mpampis11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NIKOS85 2 Ιανουαρίου 2012 #54 Share 2 Ιανουαρίου 2012 Πιστεύω ότι άσχετα με το τι λένε οι εκτροφείς πολλοί δίσκοι σε λίγα λίτρα δεν είναι και το καλύτερο, ακόμη και αν είναι μικροί. Μόνο αν είναι κάποιος σίγουρος ότι στο μέλλον θα πάρει μεγαλύτερο ενυδρείο μπορεί να βάλει 1-2 δίσκους παραπάνω ανα λίτρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanos459 4 Ιανουαρίου 2012 #55 Share 4 Ιανουαρίου 2012 γενικα πιστευω το,,,οσο πιο πολλα λιτρα,,,,τοσο καλυτερο,,,ποσο μαλλον και για τους δισκους για τους οποιους αυτα που λεμε περι 5-6-7 δισκων ,,,μονο κοπαδι δεν θεωρουνται,,,, οι δισκοι παντα θα μας διαψευδουν,,,,,εχω δει δισκοενυδρειο 220 λιτρων με 6 δισκους και ολα μια χαρα,,,και ενυδρειο 500 λιτρων με 9 δισκους να γινεται της ποπης,,,,,,,,,,βεβαια προσωπικα πιστευω για δεις τις πραγματικες συμπεριφορες του βασιλια δισκου,,,του αρχηγου να οδηγει το κοπαδι και και και,,,χρειαζεσαι ενα 3 μετρο ενυδρειο με καμια 20 ψαρια,,, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος