Greg_Reef 4 Δεκεμβρίου 2011 #1 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 Καλησπερα παιδια. Παρατηρω καποιες μετρησεις στο ενυδρειο οτι αλλαζουν μερα με τη μερα και συγκεκριμενα ειναι τα ΝΟ3 και Κh. NO3 : 25mg/l NO2 : 0mg/l NH3/NH4 : 0mg/l Kh : 9DKh Ph : 8.0 PO4 : 0.25mg/l Τα ΝΟ3 παιζουν απο μερα σε μερα απο 10mg/l σε 25mg/l και η ανθρακικη απο 9 σε 11DKh. Πως θα τα σταθεροποιησω? Το ενυδρειο ειναι 180λ με 25κιλα ΖΒ. Φωτισμος 2 Τ5 marine+Blue. Εχω παρει και το Stability της Seachem να το ξεκινησω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 4 Δεκεμβρίου 2011 #2 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 Στη φάση(στρώσιμο υποθέτω) που βρίσκεσαι πιο πολύ να σε ανησυχούν τα φωσφορικά που είναι ψηλά το stability είναι βακτήρια και βοηθά στο στρώσιμο,δεν σταθεροποιεί τις τιμές που αναφέρεις.Μπορείς να μας πεις 2 λόγια για την πορεία του ενυδρείου και σε ποια φάση βρίσκεσαι ακριβώς; Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 4 Δεκεμβρίου 2011 #3 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 Εννοείς ότι αυξάνονται τα NO3 και μειώνεται το ΚΗ, ή παρατηρείς τυχαίεις διακυμάνσεις στο σύστημα? Με τι test μετράς? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 4 Δεκεμβρίου 2011 Author #4 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 (edited) Ναι στη φαση στρωσιματος ειμαι.Τρεχει 2 εβδομαδες το ενυδρειο αλλα δεν εχω μετρησει ποτε αμμωνια απ την αρχη ισως επειδη γυρισε απο γλυκο σε αλμυρο κατευθειαν ή επειδη ο βραχος ηταν ζωντανος απ την αρχη. Η πορεια ειναι η εξης: Το αλλαξα απο γλυκο σε αλμυρο κατευθειαν. Εβαλα 3 κυκλοφορητες 3200λ/ω Ενεργο ανθρακα και αντιφωσφορο στο φιλτρο. 25 κιλα ΖΒ 25 κιλα αραγωνιτη (ψοφιο) Skimmer TMC V2 400 4 αμπουλες Prodibio Biodigest Εκανα καποια λαθη στην αρχη απο λαθος πληροφοριες... 1) Εβαλα νερο βρυσης ενω το παω για reef το οποιο ειναι ακομα μεσα μεχρι να ερθει η R/Di για να κανω αλλαγες σταδιακες. 2) Αφησα siporax και σφουγγαρια στρωμμενα απο γλυκο,τα οποια τα εβγαλα μετα απο 2 μερες. Το skimmer μπηκε εχθες αλλα μου βγαζει μονο βρωμα και οχι αφρο... Οι μετρησεις ειναι ετσι απο τη πρωτη μερα στρωσιματος Παρατηρω διακυμανσεις μερα με μερα δηλαδη: Τη μια μερα θα ειναι: ΝΟ3 : 25mg/l και Kh : 9DKh και την επομενη θα ειναι NO3 : 10mg/l και Kh : 11DKh Αυτο συμβαινει ολες τις μερες που μετραω. Με υγρα τεστ μετραω της sera και της api. To PO4 ειναι σχετικα χαμηλο,δηλαδη στο τεστ ειναι η αμεσως επομενη απο το 0. Τι λετε να κανω?Να το αφησω να τρεξει ετσι? (ο βραχος τις τελευταιες μερες τα σημεια του που ειναι πιο κοντα στο φως περνουν ενα καφε χρωμα) Έγινε επεξεργασία 4 Δεκεμβρίου 2011 - Greg_Reef Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 4 Δεκεμβρίου 2011 #5 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 Μια απλή ερώτηση για να καταλάβω. Το νερό το άδειασες απο το ενυδρείο πριν ξεκινήσεις να το στήνεις για θαλασσινό? Τώρα όσο για τις μετρίσεις σου δεν μου φαίνονται φυσιολογικά. Κατα 90% φταίνε άλλοι παράγοντες τα οποία δεν έχουν σχέση με το σύστημα σου. Μερικά απο αυτά μπορεί να είναι λάθος δικό σου κατα την μέτριση ή ακόμα και ληγμένο/κακής ποιότητας testακι. Άλλο που μπορώ να σκεφτώ είναι η αναπλήρωση σου. Δηλαδή όταν συμπληρώνεις νερό βρύσεις για το νερό που έχει εξατμιστεί βασικά αυξάνεις kH. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 4 Δεκεμβρίου 2011 Author #6 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 Ναι το αδειασα και το καθαρισα. Τα τεστ ληγουν ολα το 2016. Σκεφτηκα και εγω μηπως κανω καποιο λαθος στα τεστ αλλα καθε μερα? Επειδη το παρατηρω δε μου φαινεται για λαθος στη μετρηση! Αναπληρωση δεν εχω. Ουτε εχω συμπληρωσει ως τωρα νερο... δεν εχει πεσει καθολου απ τη σταθμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotojohn 4 Δεκεμβρίου 2011 #7 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 Δεν μπορω να καταλαβω ουτε εγω,αλλα νομιζω οκ.Στα 180λιτρα που εισαι δεν ειναι λογικο τετοιες μεταβολες και τοσο γρηγορα και χωρις να συμπληρωσεις νερο..Σιγουρα οσα πιο πολλα λιτρα τοσο τα επιπεδα μενουν στασιμα πιο ευκολα...Μην πανικοβαλεσαι ομως ασε πρωτα το ενυδρειο του να στρωθει να ωριμασει και βλεπεις...οταν κανεις την αλλαγη του νερου (RO) και αφου ο βιολογικος σου κοσμος αναπτυχθει καλα και σωστα...το βλεπουμε PS.Το φωτισμο σου μην τον αναβεις συχνα μια και το ενυδρειο σου ειναι πολυ "μικρο" ακομα...(αυτο δεν το αναφερω για το ΝΟ3 απλα ετσι) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg_Reef 4 Δεκεμβρίου 2011 Author #8 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 Ok! Οταν λες στρωθει και ωριμασει εννοουμε να σταθεροποιηθουν οι τιμες στο 0? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotojohn 8 Δεκεμβρίου 2011 #9 Share 8 Δεκεμβρίου 2011 εγω οταν εφτιαξα το ενυδρειο το ειχα ενα μηνα(για να μην πω 2) μονο να στρωνεται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος