Jump to content

Φίλτρο Άμμου Σε Γλυκό...

Naias

Recommended Posts

Ένα fluidized sand-bed filter ή ελληνιστί φίλτρο άμμου λειτουργεί θετικά σε ένα ενυδρείο γλυκού νερού;

Το έχει χτησιμοποιήσει κανείς; Υπάρχει τέτοια εμπειρία;

Έψαξα αρκετά στο internet και απο αυτά που μπορώ να καταλάβω είναι ότι ίσως και να βοηθάει σε ένα "βαρύ" απο άποψη ιχθυοφόρτου... Ίσως και σε ένα ενυδρείο με χρυσόψαρα που υπάρχει περισσότερη βρωμισιά.

Σε ενυδρείο με χρυσόψαρα σκέφτομαι και εγώ να χρυσημοποιήσω ένα...

Υπάρχει και η άποψη βέβαια ότι κάποια στιγμή ανεβαίνουν πολύ τα νιτρικά, αλλά εγώ απο αυτά που διάβασα, στις περιπτώσεις που είχαμε μετρήσεις και όχι στα λόγια μόνο έτσι δεν είναι τα πράγματα !!! Ίσα ίσα που τα νιτρικά παρέμεναν σχεδόν μηδενικά όπως και το νερό ήταν εξαιρετικά διαυγές.

Υποθέτω πως αν έχεις φυτά δεν συνιστάτε, αλλά για εμένα που το θέλω για τα χρυσόψαρα δεν με πολυενδιαφέρει, εκτός απο κάτι anubies που έχω αλλά και αυτές κουτσουρεμένες γιατί τρώνε μέχρι και αυτές.

Δεν ξέρω μόνο πόσο εύκολο είναι να καθαριστεί αυτό το πράγμα μετά απο καιρό.

Επίσης πρέπει να τονίσω πως η άμμος που βρίσκεται μέσα σε αυτά τα φίλτρα είναι "ειδική" και δεν είναι η κοινή που χρησιμοποιούμε σαν υπόστρωμα.

Ψάχνωντας στο internet βρήκα έναν αμεριλάνο με ενυδρείο 3000 λίτρα που το δουλεύει με 2 φίλτρα άμμου...

Επίσης ενα video για το πώς φιλτράει το νερό μία ιδιοκατασκευή για πόσιμο (Αφρική)

Έγινε επεξεργασία - Naias

Γενικότερα φίλρα με κινούμενα υλικά δείχνουν να λειτουργούν καλύτερα, ίσως λόγο της καλύτερης οξυγόωσης.

Δείτε και ένα video για το πως λειτουργεί.

Έγινε επεξεργασία - Naias

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...