paopaso 3 Δεκεμβρίου 2011 #1 Share 3 Δεκεμβρίου 2011 καλησπερα σας..λοιπον..αρχιζω.. το ενυδρειο μου ειναι 75lt εξαγωνο κολονα. σημερα προσθεσα και το τελευταιο κομματι ζωντανου βραχου και εχω συνολο 7.8kg. εχω εξωτερικο φιλτρο τετρα για 150lt και εναν μικρο κυκλοφορητη. στο φιλτρο υπαρχουν μονο αστερακια,ασπρα κυλινδρακια και υαλοβαμβακας. στο πρωτο πετ σοπ που ειχα επισκεφθει μου ειπε να βαλω ανθρακα σε ενα μηνα απο τωρα. επισης μου εδωσε ενα μπουκαλακι succes strontium για να βαζω 1 φορα τη βδομαδα και μου ειπε οτι ψαρια θα μπουνε μετα καμια βδομαδα απο σημερα. για προσωπικους λογους τωρα και μη σωστης συμπεριφορας του εν λογου κυριου, επισκεφθηκα σημερα αλλο πετ σοπ. ο νεος "φιλος" μου λοιπον, μου ειπε οτι ανθρακας θα μπει το λιγοτερο σε 3 μηνες κι αυτο αν χρειαστει, μου εδωσε 1 μπουκαλακι mineral complex, 1 preis magnesium, 1organ planer see kai 1formel preis korall. μου ειπε να σταματισω να βαζω το προηγουμενο και μου ειπε οτι δευτερα θα μπορεσω να βαλω μεσα και 2 κλοουνακια. Η αποριες μου ειναι αν θα χρειαστω skimmer, αν μπορω οντος να βαλω ψαρια και αν μπορω να βαλω κοραλια απο τοσο νωρις. επισης εκανα καλα που αλαξα υγρα ή πληρωσα τζαμπα τα μπουκαλακια και κανουν την ιδια δουλεια? σας επρηξα ε δε μπορειτε να πειτε..? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 3 Δεκεμβρίου 2011 #2 Share 3 Δεκεμβρίου 2011 Εμπλεξες τα μπούτια σου φίλε - Στο φίλτρο σου να έχεις μόνο άνθρακα και αντιφώσφορο. Εγώ χρησιμοποιώ συνέχεια αυτά τα δύο χημικά υλικά. Αλλάζω μια φορά τον μήνα τον άνθρακα και κάθε δύο μήνες τον αντιφώσφορο. Η συχνότητα εξαρτάται απο την ρουτίνα συντήρησης σου και την γενική εικόνα του ενυδρείου σου. - Βγάλε ότι βιολογικό υλικό έχεις στο φίλτρο (κυλιδράκια και αστεράκια). Όπως και τον υαλοβάμβακα γιατί συγκρατεί ακαθαρσίες πράγμα που δεν θές. - Κόβεις μαχαίρι το Success Strontium (φαντάζομαι πως είναι συμπλήρωμα Sr) γιατί απλά δεν ξέρεις αν το έχεις ανάγκη. Πριν ρίξεις κάτι στο ενυδρείο πρώτα κάνεις μετρίσεις. Επίσης το Sr σε μεγάλες ποσότητες είναι τοξικό για τα ψάρια. - Για τα άλλα ζουμιά ισχύει ότι έγραψα πριν. Τα σταματάς αμέσως. - Ψάρι θα μπει μέσα όταν έχει τελειώσει τον κύκλο του το ενυδρείο. Όταν έχει στρώσει δηλαδή. Αυτό θα το καταλάβεις μόλις δεις NH3/4=0ppm, NO2=0pm και ΝΟ3 κάποια ποσότητα. Δεν χρειάζεται να στρώσεις το ενυδρείο με ψάρι μέσα εφόσον έβαλες ζωντανό βράχο. - Αν θέλεις να ασχοληθείς αληθινά με κοράλια και ύφαλο, ναι θες skimmer. Το εξάρτημα αυτό θα σου κρατά τα ΝΟ3 όσο γίνεται πιο χαμηλά (οσο μπορεί βέβαια) και αφαιρεί οργανικές ουσίες και ενώσεις απο το σύστημα. - Ψάρι θα έβαζα όταν στρώσει το ενυδρείο (όπως σου είπα πριν), κοράλια θα έβαζα μετά απο κανα 6μηνο όταν περάσει ο πολύ πιθανόν να γίνει κύκλος της άλγης και κυάνο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 3 Δεκεμβρίου 2011 #3 Share 3 Δεκεμβρίου 2011 Φίλε μας καλώς ήρθες... Το πρώτο πράγμα που πρέπει να μάθεις για το θαλασσινό είναι ότι δεν χρειάζεται βιασύνη.... ένα άλλο είναι ο σωστός εξοπλισμός ώστε να μπορεί να συντηρηθεί και σωστά το ενυδρείο και έχει να κάνει με φωτισμό, κυκλοφορία, skimmer, τεστ ... κλπ κλπ. Θα σταθώ στα τεστ όμως γιατί για να προσθέσεις οτιδήποτε βελτιωτικό στο ενυδρείο σου πρέπει πρώτα να γνωρίζεις τις παραμέτρους που θα πρέπει (αν πρέπει) να μεταβληθούν και είναι κάτι που στην αρχή τουλάχιστον δεν είναι απαραίτητο...(πχ το στρόντιο που σου έδωσαν). Αρχικά πρέπει να γίνει στρώσιμο του ενυδρείου σου... το έκανες? Βιολογικό υλικό δεν χρειάζεται στο φίλτρο γιατί ο βράχος από μόνος του θα κρατήσει τη βιολογία. Στο φίλτρο χρειάζεται μόνο ενεργός άνθρακας και αντιφώσφορο. Skimmer καλό είναι να τοποθετηθεί. Ζωντανά θα πρέπει να βάλεις αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος του αζώτου (μια διαδικασία ωρίμανσης του ενυδρείου). Συμπέρασμα.... πριν κάνεις οποιαδήποτε ενέργεια πρώτα διαβάζεις.. μετά ρωτάς ότι δεν καταλαβαίνεις και προχωράς με αργά και σταθερά βήματα, ειδάλλως και θα παιδεύεσαι και θα ξοδεύεσαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paopaso 3 Δεκεμβρίου 2011 Author #4 Share 3 Δεκεμβρίου 2011 κλαιω τα 45 για τα ζουμια και τα 10 για τα αστερακια δλδ...παντος μεχρι χθες τελευταια μετρηση σε ΝΟ3 ημουν στο 0.25..σημερα εβαλα τα ζουμια το πρωι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 3 Δεκεμβρίου 2011 #5 Share 3 Δεκεμβρίου 2011 Δεν είναι μόνο τα νιτρικά που πρέπει να μετρηθούν κατά την ωρίμανση του ενυδρείου... είναι τα νιτρώδη, η αμμωνία και τα φωσφορικά, έχεις τέτοια τεστ? Πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
paopaso 3 Δεκεμβρίου 2011 Author #6 Share 3 Δεκεμβρίου 2011 το ενυδρειο τρεχει 1 βδομαδα μονο με αμμο, και 4 μερες με βραχο. Σημερα προσθεσα απλά ακομη ενα κοματι βραχου. Αν ειναι Δευτερα θα προμηθευτω και τα υπολοιπα τεστ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 3 Δεκεμβρίου 2011 #7 Share 3 Δεκεμβρίου 2011 Έχεις δρόμο μπροστά σου ακόμη.... η ωρίμαση μπορεί να επιτευχθεί και με χρήση βακτηρίων.... ποτέ με ζωντανά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 4 Δεκεμβρίου 2011 #8 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 (edited) Αχ αυτοί οι ''φίλοι μας'' οι πετσοπάδες.. κάνε ότι σου είπαν τα παιδιά παραπάνω,προμηθεύσου τεστ για αμμωνία και ΝΟ2 και διάβασε καλά στο φορουμ σε ότι αφορά τα reef και γενικότερα στα νάνο ενυδρεία. Αν θες να επισπεύσεις την ωρίμανση του συστήματος σου πρόσθεσε βακτήρια(mikrobacter7) και βάλε όσο πιο γρήγορα μπορείς την τελική ποσότητα του βράχου σου. Άντε και καλή συνέχεια.... Έγινε επεξεργασία 4 Δεκεμβρίου 2011 - gregog7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος