ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 5 Δεκεμβρίου 2011 #51 Share 5 Δεκεμβρίου 2011 Παιδιά μίλησα για 'αμμο ψιλή σαν πούδρα και οχι πιο αδρή κοκκομετρία ;όπως λέει και ο PRINCE..Πάντως για να θυμηθούμε λίγο την βιβλιογραφία μας ο Δρ.Konings ναφέρει επι λέξει τα εξής :" .... the bottom can be covered with coarse sand or fine granel." The subtrate should not be white such as coral sand ....." Δηλαδή προτείνεται από τον ερευνητή η χρήση χοντρόκοκκης άμμου ή ψιλόκκοκου χαλικιού ,από την πείρα μου θα ήταν καλά η άμμος 0,8-,125 ,απο κει και πέρα για το χαλίκι κατά τη γνώμη μου αν δεν είναι αρκετά ψιλό στα όρια της άμμου δεν θα βοηθήσει. Επισης αναφέρεται οτι θα ήταν καλό να μην χρησιμοποίειται λευκή άμμος όπως ο αραγωνίτιης..Βέβαια αρκετοί φίλοι χρησιμοποιούν για να βοηθούν και στη ρύθμιση των παραμέτρων του νερού εφόσον χρειάζεται. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIHALHS 5 Δεκεμβρίου 2011 #52 Share 5 Δεκεμβρίου 2011 Θα πρόσθετα ότι οτιδήποτε υλικό έχει έρθει σε επαφή με νερό είναι πιο "δουλεμένο" και ευχάριστο για τα ψάρια, παρά οτιδήποτε είναι από μηχάνημα που θρυμματίζει πέτρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taxoula 5 Δεκεμβρίου 2011 Author #53 Share 5 Δεκεμβρίου 2011 Χμ χμ χμ....μάλλον βλέπω να προμηθεύομαι άμμο παραλίας;;;Δηλαδή αν πάρω από μαγαζί με οικοδομικά υλικά μία άμμο που δεν θα είναι πούδρα,θα έχω αποφύγει το ενδεχόμενο να πετρώσει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 5 Δεκεμβρίου 2011 #54 Share 5 Δεκεμβρίου 2011 Χμ χμ χμ....μάλλον βλέπω να προμηθεύομαι άμμο παραλίας;;;Δηλαδή αν πάρω από μαγαζί με οικοδομικά υλικά μία άμμο που δεν θα είναι πούδρα,θα έχω αποφύγει το ενδεχόμενο να πετρώσει; Πιθανόν ,αλλά αφού υπάρχει η μητέρα φύση νομιζω οτι από την παραλία θα είναι πιο καλά.Και θα έλεγα οχι ακριβώς από τη παραλία αλλά εκεί που σκάει το κύμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 5 Δεκεμβρίου 2011 #55 Share 5 Δεκεμβρίου 2011 καλησπερα.εγω παντως 9 μηνες που τρεχει το ενυδρειο με χαλαζιακη αμμο αγορασμενη απο μαντρα δεν εχω κανενα προβλημα.και ειναι η πιο μικρη κοκομετρια(οχι πουδρα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taxoula 5 Δεκεμβρίου 2011 Author #56 Share 5 Δεκεμβρίου 2011 Σωκράτη θα μου βγει η μέση αν μαζέψω από εκεί που σκάει το κύμααααα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 5 Δεκεμβρίου 2011 #57 Share 5 Δεκεμβρίου 2011 Σωκράτη θα μου βγει η μέση αν μαζέψω από εκεί που σκάει το κύμααααα Το ξέρω ,έχεις δίκιο ,είναι λίγο δύσκολο αλλά είναι καλύτερα από το συγκεκριμένο σημείο.Τελοσπάντων μπορείς να μαζέψεις και από την παραλία αφου έτσι και αλλιώς το πλύσιμο είναι αναγκαίο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelios_ 5 Δεκεμβρίου 2011 #58 Share 5 Δεκεμβρίου 2011 τα σαλιγκάρια ήταν οι ''λαθρομετανάστες'' που μπαίνουν μαζί με τα φυτά.Είχα αρκετά στο μικρό ενυδρείο και είπα να τολμήσω να βάλω μερικά στις malawi.Άδικος κόπος,τα εξαφάνισαν. Ναι χαρέμια εννοώ,αν και ένα ζευγάρι maigano που έχω τα πάει μια χαρά....ξέρει να τον κρατάει σε απόσταση τον κύριο :thaman: Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelios_ 5 Δεκεμβρίου 2011 #59 Share 5 Δεκεμβρίου 2011 Και κάτι ακόμα προς την Taxoula,έχω δύο αρσενικά που μόλις πλησιάσω χέρι στις σπηλιές τους βγαίνουν και κάνουν πως με τσιμπάνε,δεν ξέρεις τι όμορφο παιχνίδι είναι,μάλιστα ο ένας τώρα τελευταία όταν έχει κέφια μπλέκεται και στο χέρι μου παίζοντας,κάπως σαν να θέλει χάδια.....μην τα φοβάσαι δεν κάνουν κακό και με τον καιρό να δείς πως θα σου αρέσει και θα το επιδιώκεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taxoula 5 Δεκεμβρίου 2011 Author #60 Share 5 Δεκεμβρίου 2011 Και κάτι ακόμα προς την Taxoula,έχω δύο αρσενικά που μόλις πλησιάσω χέρι στις σπηλιές τους βγαίνουν και κάνουν πως με τσιμπάνε,δεν ξέρεις τι όμορφο παιχνίδι είναι,μάλιστα ο ένας τώρα τελευταία όταν έχει κέφια μπλέκεται και στο χέρι μου παίζοντας,κάπως σαν να θέλει χάδια.....μην τα φοβάσαι δεν κάνουν κακό και με τον καιρό να δείς πως θα σου αρέσει και θα το επιδιώκεις. Έχουν τόση αναπτυγμένη νοημοσύνη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelios_ 5 Δεκεμβρίου 2011 #61 Share 5 Δεκεμβρίου 2011 Δεν ξέρω αν είναι νοημοσύνη πάντως όλα τα ζωντανά νιώθουν την αγάπη.Δεν τα έχω στρεσάρει ποτέ και πάντα όταν έχω το χέρι μέσα στο ενυδρείο για να το καθαρίσω πάντα οι κινήσεις είναι προσεκτικές.Ποτέ δεν τα έχω κυνηγήσει προσπαθώντας να πιάσω κάποιο για αυτό και διάλεξα προσεκτικά τι θα βάλω μέσα.Μια παραφωνία υπάρχει μέσα,μια κιχλίδα αμερικής,αλλά μιας και είχε μπει μαζί με τις άλλες και μεγαλώσανε μαζί δεν την πειράζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taxoula 6 Δεκεμβρίου 2011 Author #62 Share 6 Δεκεμβρίου 2011 Δεν ξέρω αν είναι νοημοσύνη πάντως όλα τα ζωντανά νιώθουν την αγάπη.Δεν τα έχω στρεσάρει ποτέ και πάντα όταν έχω το χέρι μέσα στο ενυδρείο για να το καθαρίσω πάντα οι κινήσεις είναι προσεκτικές.Ποτέ δεν τα έχω κυνηγήσει προσπαθώντας να πιάσω κάποιο για αυτό και διάλεξα προσεκτικά τι θα βάλω μέσα.Μια παραφωνία υπάρχει μέσα,μια κιχλίδα αμερικής,αλλά μιας και είχε μπει μαζί με τις άλλες και μεγαλώσανε μαζί δεν την πειράζω. Τι ωραίο.... Καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις,με δύο γάτες στο σπίτι,αυτό που παίρνω από αυτά τα ζωντανά είναι φορές που σκέφτομαι πως δεν το έχω βρει από τους ανθρώπους,πέρα από τους γονείς μου.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelios_ 6 Δεκεμβρίου 2011 #63 Share 6 Δεκεμβρίου 2011 Και εγώ καταλαβαίνω τι λες πολύ καλά αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα, τα ζώα είναι ζώα και πρέπει να έχουν την θέση που πρέπει.Αυτό είναι όμως ένα άλλο θέμα,που σίγουρα δεν είναι του παρόντος σε αυτόν τον δημόσιο διάλογο.Να θυμάσαι πάντως πως και τα ψάρια ζωντανά ειναι και θέλουν την ηρεμία τους και τον σεβασμό μας.Στήν τελική δεν φτάνει που τα βάλαμε σε μία γυάλα,ας τους δώσουμε ότι μπορούμε καλύτερο για αυτά και σίγουρα θα μας αποζημιώσουν με τα χρώματα και την κινησή τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgemarousi 7 Δεκεμβρίου 2011 #64 Share 7 Δεκεμβρίου 2011 Καλησπέρα Ταχούλα, χαχα, μου θύμισες ένα γκρούπ που είχα βρεί κατά τύχη το οποίο ήταν καπως έτσι "ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ... ΑΓΑΠΗΣΑ ΤΑ ΖΩΑ !!! " , αλλά ας μην τα αναλύσουμε εδώ γιατί ξεφεύγουμε από το θέμα .. Πάντως σχετικά με το θέμα, να προσθέσω κι εγώ ότι έχω ήδη εντυπωσιαστεί πολύ από τη συμπεριφορά των malawi κιχλίδων που φιλοξενώ, τόσο αυτή που βλέπω μεταξυ τους όσο και προς εμένα που τα ταίζω ή τα παρατηρώ... πιστεύω ότι ανάλογα ευχάριστα θα εκπλήξουν κι εσένα ή και όποιο νέο ασχοληθεί! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος