Taxoula 4 Δεκεμβρίου 2011 Author #26 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 Έχεις πολύ δίκιο Anounaki7....ένα σακούλι μόνο να φανταστείς κοστίζει από 20 έως 30 ευρώ.Και για να γεμίζει ένα τεράστιο ενυδρείο χρειάζονται 6-7 σίγουρα.Αν είναι δυνατόν....Η άμμος παραλίας να είναι πολύ λεπτή ή χονδρόκοκκη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
anounaki7 4 Δεκεμβρίου 2011 #27 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 Έχεις πολύ δίκιο Anounaki7....ένα σακούλι μόνο να φανταστείς κοστίζει από 20 έως 30 ευρώ.Και για να γεμίζει ένα τεράστιο ενυδρείο χρειάζονται 6-7 σίγουρα.Αν είναι δυνατόν....Η άμμος παραλίας να είναι πολύ λεπτή ή χονδρόκοκκη; Η γνωμη μου ειναι να ειναι λεπτη γιατι τα ψαρακια που θελεις αρεσκονται στο να σκαβουν στην αμμο και επισης με την αμμο αν ειναι ψιλη συχνα πυκνα καθαριζουν τα βραγχια τους...βεβαια καλο θα ηταν να παρεις και την γνωμη καποιων πιο εμπειρων απο εδω...εγω παραθετω την γνωμη μου..απο κει και περα εσυ πρατεις οπως πιστευεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 4 Δεκεμβρίου 2011 #28 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 Η άμμος θαλάσσης είναι μια χαρά. Με ένα κοσκίνισμα για να μην γίνει βιοτοπικό με γόπες το ενυδρείο και ένα βράσιμο, είναι μια χαρά. Στα νότια προάστια από Βούλα και κάτω έχει πολλά σημεία για να την μαζέψεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taxoula 4 Δεκεμβρίου 2011 Author #29 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 Για να ρωτήσω και το Σωκράτη.Εσύ τι πιστεύεις για την άμμο θαλάσσης;Έλεγα ότι δεν ενδεχομένως να μην είναι κατάλληλη της περιοχής μου επειδή οι ακτές της Αττικής δεν είναι πολύ καθαρές.Εδώ στον Άλιμο κιόλας....ξέρω γω....ποια είναι η γνώμη σου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taxoula 4 Δεκεμβρίου 2011 Author #30 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 Η άμμος θαλάσσης είναι μια χαρά. Με ένα κοσκίνισμα για να μην γίνει βιοτοπικό με γόπες το ενυδρείο και ένα βράσιμο, είναι μια χαρά. Στα νότια προάστια από Βούλα και κάτω έχει πολλά σημεία για να την μαζέψεις. Κωστή ευχαριστώ για τη συμβουλή Θα ψάξω να βρω κάποια που να είναι λεπτόκοκκη,αν και γίνεται πολύ σκουρόχρωμη,σαν λάσπη,όταν είναι βρεγμένη Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 4 Δεκεμβρίου 2011 #31 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 Πίστεψε με στο ενυδρείο είναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ η άμμος θαλάσσης. Την είχα σε ενυδρείο για πάνω από 10 χρόνια χωρίς προβλήματα. Το χρώμα της τονίζει πολύ όμορφα τα χρώματα των ψαριών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taxoula 4 Δεκεμβρίου 2011 Author #32 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 Μόνο να μη πέσω σε κανένα περίεργο τη στιγμή που θα κουβαλάω τσουβαλάκια άμμο από την παραλία.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 4 Δεκεμβρίου 2011 #33 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 Δεν υπάρχει θέμα........ οι περισσότεροι Αφρικανοί αυτού του φόρουμ είμαστε σεσημασμένοι!!! Έχουμε κάνει αποψίλωση σε πολλές παραλίες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taxoula 4 Δεκεμβρίου 2011 Author #34 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 Ψάχνονται για καυγά.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taxoula 4 Δεκεμβρίου 2011 Author #35 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 Μη μου πεις ότι συνέβη περιστατικό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 4 Δεκεμβρίου 2011 #36 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 Ήταν αστείο και μάλλον αποτυχημένο. Λοιπόν δεν θα έχεις ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα, ούτε με το ενυδρείο, ούτε με τον νόμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taxoula 4 Δεκεμβρίου 2011 Author #37 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 Ουφ,όχι τίποτα,για να έπαιρνα μαζί μου προστασία,μην έρθω αντιμέτωπη με τα δύσκολα και είμαι μόνη,α πα πα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
anounaki7 4 Δεκεμβρίου 2011 #38 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 Ουφ,όχι τίποτα,για να έπαιρνα μαζί μου προστασία,μην έρθω αντιμέτωπη με τα δύσκολα και είμαι μόνη,α πα πα!! Χαχαχαχαχαχα!!!!!Ε οχι και ετσι βρε...σιγα που θα σου πουν κιολας επειδη παιρνεις αμμο απο μια παραλια....εδω αλλοι μας πινουν το αιμα καθε μερα και δεν λεμε τιποτα....!!!!Μην ανυσηχεις αλλα καλο θα ηταν να παρεις καποιον για να σε βοηθησει στο κουβαλημα και να πας με αυτοκινητο γιατι θα χρειαστεις αρκετα κιλα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 4 Δεκεμβρίου 2011 #39 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 Για να ρωτήσω και το Σωκράτη.Εσύ τι πιστεύεις για την άμμο θαλάσσης;Έλεγα ότι δεν ενδεχομένως να μην είναι κατάλληλη της περιοχής μου επειδή οι ακτές της Αττικής δεν είναι πολύ καθαρές.Εδώ στον Άλιμο κιόλας....ξέρω γω....ποια είναι η γνώμη σου; Ηδη πήρες την απάντηση από τον Κώστα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 4 Δεκεμβρίου 2011 #40 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 Αμα σου πω ποσες πετρες και αμμο εχω κουβαλησει κατα καιρους απο παραλιες θα βαλεις τα κλαματα :hysterical: Καλο πλυσιμο στην αμμο και μεσα.Δε θα εχεις κανενα προβλημα.Οπως δεν θα εχεις και στην περισυλλογη.Καλη λυση και δωρεαν.Προχωρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 4 Δεκεμβρίου 2011 #41 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 Ακριβως αυτο!!!!!!Ισα ισα που οταν ενα ενυδρειο πιανει αλγη συμαινει πως ειναι και ενα υγιες ενυδρειο!!! Θα συμφωνησω με τον κωστη στο να μαζεψεις πετρες απο καποια παραλια οπως και θα προτεινα το ιδιο και για την αμμο αρκει να ειναι απο καποια παραλια που γνωριζεις οτι ειναι καθαρη!!! Οσο για την σκληροτητα που δεν θα σου προσφερει την επιθυμητη οπως για παραδειγμα η χαλαζιακη πιστευω οτι αυτο ευκολα φτιαχνετε!το λεω γιατι πιστευ πως αρκετοι δεν θα συμφωνησουν μαζι μου για την αμμο!!! Oσο καθαρη και να ειναι θα πρεπει πριν μπουν στο ενυδρειο να καθαριστουν σχολαστικα ..... με αρκετα πλυσιματα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
anounaki7 4 Δεκεμβρίου 2011 #42 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 Oσο καθαρη και να ειναι θα πρεπει πριν μπουν στο ενυδρειο να καθαριστουν σχολαστικα ..... με αρκετα πλυσιματα . Αυτο εννοειτε σχολαστικο πλυσιμο και εννοειτε και βρασιμο αν υπαρχει η δυνατοτητα!!!!!! Δεν ειπα το αντιθετο...θεωρω πως και εμποριου να παρει πρεπει να την πλυνει σχολαστικα...!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgemarousi 4 Δεκεμβρίου 2011 #43 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 Καλησπέρα και καλή αρχή κι από εμένα! Προσωπικά πήρα 25kg χαλαζιακή (= ουδέτερη για το νερό) λεπτόκκοκη μπέζ άμμο από υλικά οικοδομών με 7€, υπέρ αρκετή για το 240άρι. Αν θέλεις να αποφύγεις την ταλαιπωρία του μαζέματος και της εκτεταμένης απολύμανσης σκέψου το (αν και προληπτικά την έβρασα και τη χαλαζιακή όλη!) . Στο ενυδρείο τελικά φαίνεται πολύ όμορφη, αρκετά ανοιχτόχρωμη χωρίς να στραβώνει και τα ψάρια αντανακλώντας το φως, ενώ αυτά πολύ συχνά καθαρίζουν τα βράγχια τους (οπότε προσοχή, πρέπει να είναι σίγουρα λεπτόκκοκη) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taxoula 4 Δεκεμβρίου 2011 Author #44 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 Γιώργο 7 ευρώ τα 25 κιλά;Είναι δυνατόν; Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgemarousi 4 Δεκεμβρίου 2011 #45 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 Ναι φυσικά! 1 τσουβάλι άμμο είναι.. απλά σε διάφορα παρελκόμενα για το ενυδρείο όπως πχ τη διακόσμηση, απότι έχω καταλάβει είναι πολύ πιο συμφέρον να απευθυνθείς είτε στη ..φύση, είτε σε μάντρες, είτε σε χρωματοπωλεία, γενικά στο πιό "ειδικευμένο" γι'αυτό που θέλεις μέρος, εάν σε ενδιαφέρει και η οικονομία.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 4 Δεκεμβρίου 2011 #46 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 Καλησπέρα και καλή αρχή κι από εμένα! Προσωπικά πήρα 25kg χαλαζιακή (= ουδέτερη για το νερό) λεπτόκκοκη μπέζ άμμο από υλικά οικοδομών με 7€, υπέρ αρκετή για το 240άρι. Αν θέλεις να αποφύγεις την ταλαιπωρία του μαζέματος και της εκτεταμένης απολύμανσης σκέψου το (αν και προληπτικά την έβρασα και τη χαλαζιακή όλη!) . Στο ενυδρείο τελικά φαίνεται πολύ όμορφη, αρκετά ανοιχτόχρωμη χωρίς να στραβώνει και τα ψάρια αντανακλώντας το φως, ενώ αυτά πολύ συχνά καθαρίζουν τα βράγχια τους (οπότε προσοχή, πρέπει να είναι σίγουρα λεπτόκκοκη) Αγαπητοί φίλοι να μου επιτρέψετε να έχω του ενδοιασμούς για τις άμμους από υλικά οικοδομών.Ισως επειδή εχω δει σε φίλο τι συνέβηκε που είχε πετρώσει και δημιούργησε προβλήματα.Η άμμος βέβαια ήταν σαν πούδρα πολύ ψιλή , αλλά ήδη μιλήσαμε για άμμο από παραλία.Προσωπικά αν αποφάσιζα για άμμο χαλαζιακή θα προτιμούσα από πετ ,πρίν λίγο καιρό χρειάστηκα και πήρα με 6 ευρώ το 5ντάκιλο από κατάστημα με κοκκομετρία 0,8- 1,25 ,το προτιμώ παρά να έχω την αμφιβολία με στόχο να γλυτώσω κάποια λεφτά.εξάλλου η άμμος είναι κάτι που μένει. Οταν στηθεί το ενυδρείο μετά δεν είναι και το πιο έυκολο να βγάλεις την άμμο.Καλύτερα λοιπόν από την αρχή να κάνουμε σίγουρες αγορές και προσεκτικά βήματα για να μην έχουμε προβλήματα μετά. . Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelios_ 4 Δεκεμβρίου 2011 #47 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 Προσωπικά και εγώ απέφυγα άμμο απο μαντρα με οικοδομικά υλικά μιας και κανένας δεν ήταν σίγουρος για το αν θα είχε μελλοντικό πρόβλημα και όπως ανέφεραν τα παιδιά παραπάνω δεν αλλάζεις εύκολα την άμμο αν παρουσιαστεί πρόβλημα,πρέπει να ξεστήσεις από την αρχή ολόκληρο το ενυδρείο. Έτσι προτίμησα την σίγουρη λύση από πετ σοπ.Πέτρες όμως από την θάλασσα τις οποίες μετά από βράσιμο τις έβαλα μέσα.Πάντως για τα σαλιγκάρια που αναφέρεις να είσαι σίγουρη πως δεν θα αφήσουν τίποτα από αυτά οι malawi.Κάποια στιγμή έριξα επί τούτου μέσα μπας και καθαρίσουν λίγο την άλγη αλλά μάταια.Την δεύτερη μέρα δεν υπήρχε ίχνος τους.Να υπολογίσεις πάντως πως αν βάλεις ζευγάρια σύντομα θα έχεις γεννητούρια οπότε θα αυξηθεί ο πληθυσμός.Στα νερά της Αττικής τουλάχιστον νιώθουν σαν το σπίτι τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 4 Δεκεμβρίου 2011 #48 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 Προσωπικά και εγώ απέφυγα άμμο απο μαντρα με οικοδομικά υλικά μιας και κανένας δεν ήταν σίγουρος για το αν θα είχε μελλοντικό πρόβλημα και όπως ανέφεραν τα παιδιά παραπάνω δεν αλλάζεις εύκολα την άμμο αν παρουσιαστεί πρόβλημα,πρέπει να ξεστήσεις από την αρχή ολόκληρο το ενυδρείο. Έτσι προτίμησα την σίγουρη λύση από πετ σοπ.Πέτρες όμως από την θάλασσα τις οποίες μετά από βράσιμο τις έβαλα μέσα.Πάντως για τα σαλιγκάρια που αναφέρεις να είσαι σίγουρη πως δεν θα αφήσουν τίποτα από αυτά οι malawi.Κάποια στιγμή έριξα επί τούτου μέσα μπας και καθαρίσουν λίγο την άλγη αλλά μάταια.Ποια σαλιγκαρια εβαλες;Την δεύτερη μέρα δεν υπήρχε ίχνος τους.Να υπολογίσεις πάντως πως αν βάλεις ζευγάριαχαρεμια μηπως θες να πεις; σύντομα θα έχεις γεννητούρια οπότε θα αυξηθεί ο πληθυσμός.Στα νερά της Αττικής τουλάχιστον νιώθουν σαν το σπίτι τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgemarousi 4 Δεκεμβρίου 2011 #49 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 Αγαπητοί φίλοι να μου επιτρέψετε να έχω του ενδοιασμούς για τις άμμους από υλικά οικοδομών.Ισως επειδή εχω δει σε φίλο τι συνέβηκε που είχε πετρώσει και δημιούργησε προβλήματα.Η άμμος βέβαια ήταν σαν πούδρα πολύ ψιλή , αλλά ήδη μιλήσαμε για άμμο από παραλία.Προσωπικά αν αποφάσιζα για άμμο χαλαζιακή θα προτιμούσα από πετ ,πρίν λίγο καιρό χρειάστηκα και πήρα με 6 ευρώ το 5ντάκιλο από κατάστημα με κοκκομετρία 0,8- 1,25 ,το προτιμώ παρά να έχω την αμφιβολία με στόχο να γλυτώσω κάποια λεφτά.εξάλλου η άμμος είναι κάτι που μένει. Οταν στηθεί το ενυδρείο μετά δεν είναι και το πιο έυκολο να βγάλεις την άμμο.Καλύτερα λοιπόν από την αρχή να κάνουμε σίγουρες αγορές και προσεκτικά βήματα για να μην έχουμε προβλήματα μετά. . Δεν είχα υπόψιν γι'αυτόν τον πιθανό κίνδυνο κύριε Σωκράτη. Πάντως για την ιστορία αν αναφέρω ότι (αν και δεν έχω μέτρο σύγκρισης), στον ένα μήνα περίπου ως τώρα η άμμος μου (λεπτόκκοκη), μου έχει κάνει πολύ καλή εντύπωση ποιοτικά, δηλ. είναι πολύ ομοιόμορφη και πάντα κόκκος κόκκος είτε την καθαρίζω είτε την αναμασούν τα ψαράκια καθαρίζοντας τα βράγχια τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 4 Δεκεμβρίου 2011 #50 Share 4 Δεκεμβρίου 2011 Συνηθως η πολύ λεπτόκοκκη (σαν πούδρα) αμμος αγορασμένη απο οικοδομικά υλικά προκαλεί το πρόβλημα ισως γιατι δεν προορίζεται για ενυδρειακή χρήση. Θα μου πείτε οτι ουτε η ελαχιστα πιο χοντρόκοκκη(0,8 -1,2) απο οικοδομικά υλικά προορίζεται......αλλα δεν εχει υπάρξει καποιο προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος