Jump to content

Αρχάρια Σε Κιχλίδες Malawi

Taxoula

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά.Πήρα τη μεγάλη απόφαση να μετατρέψω το εγκαταλελειμμένο ενυδρείο μου μέσα στο οποίο ακόμα υπάρχουν 5 ψαράκια,σε ενυδρείο για malawi που με έχουν γοητεύσει.Έτσι λοιπόν πρόκειται να χαρίσω τα ψαράκια μου και να πετάξω οτιδήποτε υπάρχει μέσα και να το στήσω από την αρχή.Θέλει καθάρισμα ημερών γιατί είναι μεγάλο σε όγκο (350 λίτρα, 1,5 μέτρο μήκος,50 πλάτος και 60 περίπου ύψος),αφού τα σαλιγκάρια έχουν κάνει αποικίες παντού,τολμώ να πω ότι είναι εκατοντάδες ενώ τα επεξεργασμένα ξύλα θαλάσσης έχουν εμφανίσει μαύρες τριχοειδείς επιφάνειες....είναι όλα για πέταμα.Δυστυχώς από την αρχή ξεκίνησε λάθος αυτό το ενυδρείο,αρχάρια και εγώ,μου έδωσαν και από το pet shop ψάρια ότι να'ναι χωρίς να καταλάβουν τι ακριβώς θέλω κι έτσι αυτή η ιστορία κύλησε για μερικά χρόνια δυσάρεστα.Πλέον θέλω να ασχοληθώ ζεστά με το θέμα....και για ψυχολογικούς λόγους,νομίζω θα μου κάνει καλό.Έτσι μετά από μελέτη κατέληξα στο ότι μου ταιριάζουν οι κιχλίδες,πάντα ήθελα μεγάλα έντονα χρωματιστά ψάρια στο ενυδρείο μου,όμως η πρώτη επαφή μου με ένα pet shop της γειτονιάς με έβαλε σε μπελάδες.Όχι μόνο μου έδωσε ότι ψάρι ήθελε να ξεφορτωθεί,φαγωθήκανε και μεταξύ τους,οπότε στη συνέχεια επέλεγα ψάρια με βάση ότι είχε επιζήσει.Θλιβερή ιστορία,βάλε και το γεγονός ότι για πολλούς άλλους λόγους δεν ήθελα να ασχοληθώ άλλο....ακόμα και τώρα το νερό έχει να αλλάξει αρκετούς μήνες.Τέλος όμως αυτά,τώρα θα τα πάρω όλα από την αρχή και θα χρειαστώ τη βοήθεια σας.Μου έχουν δώσει ήδη κάποιες κατευθύνσεις κάποια παιδιά από φιλικό site,Αλήθεια,πόσα malawi μπορώ να βάλω μέσα στο συγκεκριμένο ενυδρείο;Ευχαριστώ για την υπομονή σας.

• Απαντήσεις 63
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλως ορισες στην Αφρικη :)

Διαβασε αν θελεις εδω

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=58101

κι εδω

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=31835

Καλώς την ,θα κάνεις τον κόπο να διαβάσεις αυτά που σου παραθέτει πιο πάνω ο Στράτος και θα τα πούμε, και πάλι αγαπητή Taxoula καλώς ηλθες στο δυνατό θεματικό του φόρουμ ,ειμαι σίγουρος οτι θα ευχαριστηθείς πολύ με τις κιχλίδες malawi.

Καλή αρχή :)

Επίσης επειδή θέτεις το πόσα ψάρια θα μπορούσες να φιλοξενήσεις στο συγκεκριμένο ενυδρείο ,θα έλεγα αφού διαβάσεις και σχηματίσεις κάποιες γνώμες και κάποια ερωτήματα θα καταλήξουμε στο τέλος και ποιά ψάρια θα μπουν. :)

Καλώς ήρθες και απο μένα στα σκληρά νερά της Αφρικής!

:rolleyes:

Αφου λοιπόν κανεις γενική καθαριότητα στο ενυδρειο και είσαι ετοιμη ξεκινάμε την συζήτηση.

Μεχρι τότε μπορείς να διαβάσεις εκτός απο τα παραπάνω αρθρα που σου εδωσαν οι φίλοι και κάποια θέματα φιλων χομπιστών οπου τους εχουν απαντηθεί πολλά ερωτήματα.Για παραδειγμα:

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=68842

Καλό διάβασμα και για ότι χρειαστείς εδώ είμαστε!

καλως ηρθες και απο μενα!!! η μαλαουι εχει φαντααστικα ψαρια για να φιλοξενισεις και εχεις αρκετα λιτρα!

Στα λίτρα σου μπορείς να κάνεις πολλά όμορφα πράγματα με κιχλίδες malawi. Λογικά, με βάση τις διαστάσεις που μας ανέφερες μάλλον είναι περισσότερα μάλιστα. Κάνε εσύ το καθάρισμα, ρίξε μια ματιά στα links και επανέρχεσαι με συζήτηση γύρω από τη ψαροσύνθεση. Καλή επιτυχία !

Καλωςηρθες και απο εμενα στην μαυρη ηπειρο!!!!

Οτι χρειαστεις εδω ειμαστε...θα χαρουμε να σε βοηθησουμε και να παρακολουθησουμε ολοι μαζι την πορεια του ενυδρειου σου!!!

AFRICA RULES

Καλημέρα παιδιά,πραγματικά ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.Μόλις δώσω τα ψαράκια μου ξεκινάω το καθάρισμα και όλα τα υπόλοιπα στάδια.Δηλαδή πόσα malawi χωράνε μέσα στο ενυδρείο μου;Καμιά δεκαριά; :bigemo_harabe_net-82: Να ρωτήσω και κάτι ακόμα....μπορώ να βάλω μέσα ότι πέτρες θέλω;Για παράδειγμα έχω δει στα Praktiker εκείνες τις λευκές στρογγυλές πέτρες που χρησιμοποιούν σε κήπους,αν τις καθαρίσω όπως προβλέπεται κάνουν;

Οι λευκές πέτρες με το καιρό θα πιάσουν άλγη και θα γίνουν ωραιότατες πράσινες πέτρες. Οπότε καλύτερα μην πληρώσεις για πέτρες και μέζεψε μερικές από την μαμά φύση. Η ερώτηση σου για το πόσα ψάρια χωράνε είναι λίγο γενική και δεν μπορεί να απαντηθεί, μιας και εξαρτάται από το κάθε είδος. Μην σε ανησυχεί από τώρα, προχώρα με την ετοιμασία του ενυδρείου, χάζεψε μερικά ψάρια που σου αρέσουν από την λίμνη και όταν έρθει η ώρα το συζητάμε πιο συγκεκριμένα.

:)

Κωστή τώρα που το λες θυμήθηκα ότι είχα βάλει κάποια στιγμή μεγάλες πέτρες παραλίας μέσα στο ενυδρείο όπου γίνανε πράσινες κάποια στιγμή.Πώς μπορώ να το αποφύγω αυτό το ενδεχόμενο;Και μία ερώτηση,να με συγχωρήσεις για την ασχετοσύνη μου,υπάρχουν πέτρες που δεν πιάνουν πρασινίλα;

Η πρασινίλα που βλέπεις είναι άλγη και βρίσκεται σε όλα τα ενυδρεία. Ειδικά τα είδη που σε ενδιαφέρουν, τα οποία είναι φυτοφάγα κατά κύριο λόγο, θα την εκτιμήσουν ιδιαίτερα σαν λιχουδιά. Οπότε μην σε ανησυχεί. Απλά διάβασε 2,3 πραγματάκια εδώ για να μάθεις να την ελέγχεις.

Δεν μπορεις να αποφυγεις το πρασινισμα των πετρων.Καποια στιγμη θα κανει την εμφανιση της η αλγη.Αυτο ομως θα πρεπει να σε χαροποιει,διοτι και το τοπιο θα αγριεψει και θα γινει πιο φυσικο,αλλα και τα ψαρακια σου θα τη χαρουν,τσιμπολογοντας την!

Δεν μπορεις να αποφυγεις το πρασινισμα των πετρων.Καποια στιγμη θα κανει την εμφανιση της η αλγη.Αυτο ομως θα πρεπει να σε χαροποιει,διοτι και το τοπιο θα αγριεψει και θα γινει πιο φυσικο,αλλα και τα ψαρακια σου θα τη χαρουν,τσιμπολογοντας την!

Έτσι ακριβώς :)

Πάντως παιδιά τα ψάρια που είχα εκείνη την περίοδο ούτε που είχαν ασχοληθεί μαζί της,πρασίνισε το σύμπαν....Μια και το έφερε η κουβέντα,υπάρχουν μακριά γάντια,μέχρι τον ώμο,για να μπορεί κανείς να βοτάει το χέρι του στο ενυδρείο και να το καθαρίζει;Είχα μεγάλο θέμα,με τσιμπούσανε τα ψάρια και δεν μπορούσα να το αντέξω αυτό το πράγμα.Κάποια τσιμπούσανε και δυνατά,τράβαγα εγώ το χέρι απότομα και γέμιζε ο κόσμος νερά....

Μπορεις να παραγγειλεις τετοια γαντια σε καποιο ενυδρειομαγαζο.

Για την αλγη παντως δεν ενδιαφερονται ολα τα ειδη ψαριων.Τα mbuna ομως θα την τιμησουν αναλογα,αφου σχεδον ολα στη φυση τρεφονται με αυτη

Μπορεις να παραγγειλεις τετοια γαντια σε καποιο ενυδρειομαγαζο.

Για την αλγη παντως δεν ενδιαφερονται ολα τα ειδη ψαριων.Τα mbuna ομως θα την τιμησουν αναλογα,αφου σχεδον ολα στη φυση τρεφονται με αυτη

Ακριβως αυτο!!!!!!Ισα ισα που οταν ενα ενυδρειο πιανει αλγη συμαινει πως ειναι και ενα υγιες ενυδρειο!!!

Θα συμφωνησω με τον κωστη στο να μαζεψεις πετρες απο καποια παραλια οπως και θα προτεινα το ιδιο και για την αμμο αρκει να ειναι απο καποια παραλια που γνωριζεις οτι ειναι καθαρη!!!

Οσο για την σκληροτητα που δεν θα σου προσφερει την επιθυμητη οπως για παραδειγμα η χαλαζιακη πιστευω οτι αυτο ευκολα φτιαχνετε!το λεω γιατι πιστευ πως αρκετοι δεν θα συμφωνησουν μαζι μου για την αμμο!!!

Μένω στον Άλιμο,οπότε φαντάζομαι ότι η άμμος της περιοχής μάλλον δεν ενδείκνυται....θέλω πολύ να βάλω μέσα ολόλευκη άμμο :bigemo_harabe_net-74:

Καταρχήν αλγη και η Αφρική πάνε παρέα ,κάποια στιγμή θα πουμε πως την ελέγχουμε και ποιοί παράγοντες την αυξάνουν.Γιατί η άμμος της περιοχής σου δεν ειναι η κατάλληλη ; και εννοώ άμμο θαλάσσης,Οσον για την ολόλευκη άμμο παρότι την χρησιμοποιούν πολλοί φίλοι θα έλεγα οτι λευκή άμμος στις λίμνες σε όποια ντοκυμανταίρ εχω δει δεν υπάρχει ωστόσο ο καθένας έχει το δικό του γούστο. :)

Μένω στον Άλιμο,οπότε φαντάζομαι ότι η άμμος της περιοχής μάλλον δεν ενδείκνυται....θέλω πολύ να βάλω μέσα ολόλευκη άμμο :bigemo_harabe_net-74:

την ολολευκη αμμο που θελεις να βαλεις πρεπει να σκεφτεις οτι δεν θα ειναι ετσι οπως ακριβως την φανταζεσαι συνεχεια γιατι λερωνει πολυ γρηγορα και πανω της και η παραμικρη ακαθαρσια φαινεται παρα πολυ εκτος και αν εισαι διατεθιμενη να εισαι συνεχεια απο πανω να την καθαριζεις που κατα την γνωμη μου ειναι και κουραστικο αλλα δεν ειναι και οτι καλυτερο να ανακατευουμε συνεχεια το βυθο και να εχουμε και τα χερια μας συνεχεια μεσα στο ενυδρειο

Πράγματι,η λευκή άμμος είναι μεγάλη.Αν προσέξετε στο εικονίδιο μου είναι λευκή αυτή που έχω ακόμα μέσα,πρόκειται όμως να πεταχθεί.Έχει τόσα σαλιγκάρια μέσα που πλέον είναι αποκρουστική.....

Παρατήρηση:Είμαι η μόνη κοπέλα εδώ μέσα; :bigemo_harabe_net-81:

την ολολευκη αμμο που θελεις να βαλεις πρεπει να σκεφτεις οτι δεν θα ειναι ετσι οπως ακριβως την φανταζεσαι συνεχεια γιατι λερωνει πολυ γρηγορα και πανω της και η παραμικρη ακαθαρσια φαινεται παρα πολυ εκτος και αν εισαι διατεθιμενη να εισαι συνεχεια απο πανω να την καθαριζεις που κατα την γνωμη μου ειναι και κουραστικο αλλα δεν ειναι και οτι καλυτερο να ανακατευουμε συνεχεια το βυθο και να εχουμε και τα χερια μας συνεχεια μεσα στο ενυδρειο

Αυτο ισχυει εκατο τις εκατο.Το λεω απο προσωπικη μου εμπειρια και στο καινουριο set up που ετοιμαζω για κανενα λογο δεν θα προτιμησω λευκη αμμο...ασε που αντανακλα πιο εντονα το φως απο τις λαμπες και δεν ειναι και οτι καλυτερο για τα ψαρια!!!

Συγνωμη αν σε απογοητευω αλλα ετσι ειναι τα πραγματα...γιαυτο λοιπον αμμο θαλασσης που ειναι και τζαμπα....στους καιρους που ζουμε δυστηχως πρεπει να κοιταμε και αυτο....!!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...