Jump to content

Άμα Δεν Πάθεις Δεν Θα Μάθεις....

Aiolos

Recommended Posts

Διατηρώ ενυδρείο υφάλου από 2009..., πέρασαν από μέσα διάφοροι οργανισμοί τοξικοί και μη και όλα αυτά τα χρόνια έβαζα μέσα τα χέρια μου χωρίς γάντια για να φτιάξω κάτι... μια τον βράχο, μια να μετακινήσω κάποιο κοράλλι και ποτέ δεν είχα κάποιο πρόβλημα.

Αλλά να που έρχεται μια στιγμή που κάτι ακούμπησα, ίσως ανεμώνη, ή κάτι με τσίμπησε χωρίς να το καταλάβω εκείνη τη στιγμή, με αποτέλεσμα τα δυο μου δάχτυλα (δείχτης και παράμεσος) να πονάνε στα άκρα.. να μην μπορώ να ακουμπήσω κάτι... σαν να τα έκαψα και να νεκρώθηκε το δέρμα και να είναι λίγο πρησμένα σε εκείνα τα σημεία.

Καμιά φορά δεν είναι απαραίτητο να έχουμε κάποιον γνωστό οργανισμό που να είναι τοξικός... μπορεί και πάνω στο βράχο να υπάρχει κάτι που να τσιμπάει.

Ηθικό δίδαγμα... γάντια από εδώ και πέρα !!!

το αντιμετωπισα αυτο αιολε οταν εργαζομουν σε πετ.σε καποια απο τις εισαγωγες κοραλλιων καποιο lps και χωρις να το καταλαβω με τσιμπησε με αποτελεσμα για αρκετες ωρες και παρα το γεγονος οτι εβαλα αμεσα αμμωνια στα δακτυλα μου να εχω φοβερους πονους σαν γερα τσιμπηματα απο δεκαδες καρφιτσες....παντα γαντια για το παραμικρο παιδια.

εαν παραμεινει ο πονος η το πριξημο,αμεσως σε πλησιεστερο νοσοκομειο και μαλιστα αφροδισιακων λοιμοξεων.καλος μου φιλος την πατησε απλως απο ακουμπημα στο ραχιαιο πτερυγιο του γνωστου μας blue tang. το χερι του εγινε τουμπανο στην επομενη ωρα.!!!

προσοχη λοιπον.

To κακο Βαγγελη ειναι οτι δεν ξερεις πως θα αντιδρασει ο οργανισμος σου στις τοξινες...

και φυσικα δεν σιγουρα δεν ξερεις εαν εισαι αλλεργικος σε καποιες τοξινες,δηλητηρια κτλ. που βρισκονται στην ινδονησια,σιγκαπουρη κτλ...

Παντα φοραω γαντια και αντιμετωπιζω καθε οργανισμο του ενυδρειο μου σαν...τοξικο!

Προσεχουμε παντα.

Υπαρχει το safe sex και το safe reef :bigemo_harabe_net-55:

Περαστικα σου.

Περαστικα ρε Βαγγο! Αλλα και γαντια να φοραμε ρε παιδια, ποια ειναι τοσο χοντρα για να μας προστατεψουν και τοσο λεπτα για να μας επιτρεψουν ευαισθητες κινησεις?! Τα χειρουργικα ειναι πααρα πολυ λεπτα..

Εταιρίες ενυδρειακών προϊόντων έχουν ειδικά γάντια μέχρι και τον ώμο, αλλά μπορεί να βρει κάποιος και σε καταστήματα με κτηνιατρικά είδη.... τα χρησιμοποιούν οι κτηνίατροι για τεχνητή γονιμοποίηση αγελάδων. !!!!

Στη χειρότερη περίπτωση κάνουν και αυτά τα οικιακά....

Από σήμερα στο ντουλάπι του ενυδρείο εκτός από τα βελτιωτικά και τροφές, υπάρχουν γάντια, fenistil και αμμωνία.

Έγινε επεξεργασία - Aiolos

το εχω παθει με ακριβώς τα ιδια συμπττωματα!!!!

Εγώ την πατησα από αχινό αυτόν με τα ασπρόμαυρα αγκάθια που με τσίμπησε όταν πηγα να μετακινησω ένα κομμάτι βράχου στον δεξί αντίχειρα και το τσίμπημα του ήταν σαν να σε χτυπάει ηλεκτρικό ρεύμα με πόνο και μούδιασμα για κανένα δίωρο, από τότε δεν το ξανάπαιξα άνετος, πλέον είμαι πολύ προσεκτικός στις κινήσεις μου, θέλει μεγάλη προσοχή γιατί όλα αυτά τα εξωτικά είδη έχουν ισχυρούς αμυντικούς μηχανισμούς, περαστικά Αίολε.

Μα η πλάκα είναι ότι έχω κάνει προφίλ του κάθε οργανισμού που πέρασε από το ενυδρείο μου με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και μάλιστα τονίζω την τοξικότητα του κάθε είδους.... αλλά τι να πεις.... αμέλεια, απροσεξία... το έπαιζα άνετος.

Τώρα το πήρα το μάθημά μου.

Το κακό είναι ότι αν δεν πάθουμε δεν θα μάθουμε.

Είμαστε της λογικής έλα μωρέ τι θα πάθω.

:bigemo_harabe_net-55:

περαστικα φιλε Αιολε.... η αληθεια ειναι οτι ολοι μας το γνωριζουμε και ολοι μας το αμελουμε μεχρι να την ..... πατησουμε..

θυμαμαι πριν απο αρκετα χρονια που ξεκινησα με τον μαγικο κοσμο του θαλασσινου που μου ελεγε ενας παππους χομπιστας (πλεων συνταξιουχος) που ασχολιοταν με θαλασσα καμια 10αρια χρονια πριν καν ξεκινησω εγω , μου το τονιζε .... αλλα που μυαλο εγω τοτε... οταν την πατησα απο ενα πολυχαιτο , μετα θυμηθηκα τις τοτε συμβουλες του.....

Είχα κι εγώ μία σχετική εμπειρία μετά από πολλά χουφτώματα του βράχου μέσα αλλά κι έξω από το νερό με γυμνά χέρια. Μετά λοιπόν από πολλά τρυπήματα το δέρμα στη περιοχή των δακτύλων έγινε σκληρό, φούσκισε και πονούσε έντονα.

Πήγα σε δερματολόγο και μου έδωσε τα σχετικά, η συμβουλή του δε ήταν μην ακουμπάς γιατί θα το ξαναπάθεις.

Πράγματι από τότε έχω αποκτήσει ευαισθησία και μπορεί να το πάθω ακόμα και με το παραμικρό άγγιγμα του βράχου. Επίσης έχω διαπιστώσει ότι μου προκαλεί έντονη φαγούρα η επαφή με τα σκουλήκια που υπάρχουν κατά εκατοντάδες στα ενυδρεία μας. Πάντα μετά από καθαρισμό φίλτρων, τα λίγα σκουλήκια που έχουν εισχωρήσει σε αυτό θα μου προκαλέσουν φαγούρα αν έρθουν σε επαφή με το δέρμα μου.

Ναι, τα σκουλήκια ειδικά έχουν ένα είδος τρίχας στο σώμα τους και μάλιστα πολύ σκληρής και μπορεί πολύ άνετα αν το ακουμπήσει κάποιος να τρυπηθεί το δέρμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...