Jump to content

Diy Απο Μαγαζι

dimos

Recommended Posts

συνχομπιστες καλησπερα

θελω την βοηθεια σας . Σκοπευω αν ολα πανε καλα με το νεο ετος να φτιαξω ενα ενυδρειο με διαστασεις περιπου στο 2χ0,5χ0,7η0,8 το προοριζω για σκαλαρια (βεβαια αν εχετε καμια καλυτερη προταση ευχαριστως να την ακουσω) γιαυτο θελω υψος.Επειδη ομως εγω δεν μπορω να το φτιαξω εχετε να προτεινετε καποιο μαγαζι η καποιον σχετικο που ασχολειται με τετοιες κατασκευες.Επισης θελω να ανφερω οτι εγω μενω Λαμια οποτε πρεπει να σκεφτω και την μεταφορα του ενυδρειου για να μην ξεχναμε και το κοστος γιατι ζουμε σε δυσκολες εποχες

για συγκεκριμενο μαγαζι φιλε μου δεν ξερω αν ειναι σωστο να σου πει καποιος(μονο με π.μ.)παντως οι περισσοτεροι τζαμαδες κανουν και ενυδρεια..οποτε καποιος θα κανει στην περιοχη σου!σιγουρα δεν θα ειναι τοσο αξιοπιστο οσο καποιο πιο εξειδικευμένο καταστημα αλλα πιστευω οτι η μεταφορα ενος τοσο μεγαλου ενυδρειου απο αθηνα ας πουμε ειναι και ρισκο αλλα και ακριβη φανταζομαι!!

Αυτό για τους τζάμαδες δεν το ήξερα ευχαριστω για την πληροφορία θα ρωτήσω να δω τι παίζει

Έγινε επεξεργασία - dimos

Δε θα πρότεινα τέτοια κατασκευή να γίνει από τζαμά.

το καλυτερο θα ηταν να το φτιαξει καποιο μαγαζι που ασχολείται με ενυδρεια αλλα εδω που ειμαι δεν υπαρχει και εδω τιθεται το θεμα της μεταφορας ενος τετοιου ενυδρειου και δεν λεω για το θεμα ασφαλειας αλλα πιο πολυ για το θεμα κοστους

εστειλα σε κανα δυο μαγαζια φορμα επικοινωνιας ρωτωντας σχετικα το ενα μου απαντησε για την τιμη του ενυδρειου αλλα για την μεταφορα δεν ανεφερε τιποτα το αλλο μαγαζι που εστειλα δεν απαντησε ακομα

Εγώ δεν θα εμπιστευόμουν με τιποτα μια τέτοια κατασκευή σε έναν τζαμά. Το ενυδρείο δεν είνα απλά 5 κομμάτια τζάμι κολημένα μεταξύ τους. Υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να χειριστεί κάποιος που έχει την σχετική πείτρα, τόσο όσο αφορά αντοχές κλπ όσο καιι θέματα sump, επιστροφών κλπ.

Ξέρω ένα μαγαζί (απο τα γνωστότερα της Αθήνας) που έχει κάνει πολλά μεγάλα ενυδρεία για δίσκους με sump κλπ που νομίζω θα σε καλύψει. Αν δεν βγάλεις άκρη στείλε μου πμ να σου πω. Για την μεταφορά πιστεύω πως θα πρέπει να τα κανονίσεις μόνος σου.

Εγώ θα σου πρότεινα αν και μεγάλη κατασκευή να τολμησεις αν πιάνουν τα χέρια σου και με ψάξιμο μέσα από το φόρουμ να κατασκευάσεις μόνος σου, δεν είναι και τόσο δύσκολο όσο νομίζεις, θα παραγγειλεις τα τζαμια από ένα τζαμά της περιοχής σου και θα πάρεις την καταλληλη σιλικόνη και πολύ πιο οικονομικά θα σου βγει σαν σύνολο και δεν θα ψαχνεσαι με μεταφορικές, σου μιλάω από προσωπική εμπειρία μετά από το δίλημμα να αγοράσω από κατάστημα DIY ενυδρείο ή να κατασκευασω μόνος μου, ακολούθησα το δεύτερο και δεν το μετάνιωσα καθόλου.

κοιτα φιλε grigoros πως εχουν τα πραγματα ...ναι τα χερια μου πιανουν αλλα δε τολμαω να κανω κατι τοσο μεγαλο χωρις να εχω πειραματιστει με μικροτερα ενυδρεια πρωτα στην κατασκευη εννοω και επισης υπαρχει και ενα θεμα τεχνικης δυσκολιας εχω ενα μονιμο θεματακι με την μεση μου και δεν μπορω να την καταπονησω με τετοια βαρη

Μιλάμε για 700 - 800 λίτρα...

Με τέτοιες διαστάσεις αν δεν υπάρχει πείρα και δεν κολλήσει σωστά το σπίτι θα γίνει Ατλαντίδα...

:bigemo_harabe_net-125:

Μιλάμε για 700 - 800 λίτρα...

Με τέτοιες διαστάσεις αν δεν υπάρχει πείρα και δεν κολλήσει σωστά το σπίτι θα γίνει Ατλαντίδα...

:bigemo_harabe_net-125:

δεν υπαρχει περιπτωση να το κανω μονος μου. Ξερω μεχρι που φτανουν οι δυνατοτητες μου

Εντάξει μια πρόταση έκανα, ιδίως αν υπάρχουν και προβλήματα υγείας δεν το συζητάω και η μέση είναι από τα χειρότερα, ο καθένας ξέρει τις δυνατότητες του, περαστικά να είναι, αν ήσουν Θεσ/ νίκη πάντως ευχαρίστως θα σε βοηθούσα!!!

Εντάξει μια πρόταση έκανα, ιδίως αν υπάρχουν και προβλήματα υγείας δεν το συζητάω και η μέση είναι από τα χειρότερα, ο καθένας ξέρει τις δυνατότητες του, περαστικά να είναι, αν ήσουν Θεσ/ νίκη πάντως ευχαρίστως θα σε βοηθούσα!!!

ευχαριστω και μονο η προθεση μετραει

το καλυτερο θα ηταν να το φτιαξει καποιο μαγαζι που ασχολείται με ενυδρεια αλλα εδω που ειμαι δεν υπαρχει και εδω τιθεται το θεμα της μεταφορας ενος τετοιου ενυδρειου και δεν λεω για το θεμα ασφαλειας αλλα πιο πολυ για το θεμα κοστους

εστειλα σε κανα δυο μαγαζια φορμα επικοινωνιας ρωτωντας σχετικα το ενα μου απαντησε για την τιμη του ενυδρειου αλλα για την μεταφορα δεν ανεφερε τιποτα το αλλο μαγαζι που εστειλα δεν απαντησε ακομα

αυτος ειναι ο λογος που του το προτεινα γιατι και εγω μενω επαρχια και ξερω τις δυσκολιες..plus λογο του οτι δεν υπαρχουν εξειδικευμένα μαγαζια στην επαρχια "αναγκαστικά" οι τζαμαδες σε αυτες τις περιοχες ειναι λιγο πιο καλα ενημερωμενοι στο θεμα ενυδρειο!το λεω αυτο γιατι εχω δει ενυδρεια κατασκευασμενα απο τζαμαδες στην περιοχη μου αρκετα μεγαλα..επαναλαμβανω οτι σιγουρα δεν ειναι οτι καλυτερο αλλα το οικονομικο ειναι μεγαλο θεμα...

φιλε adlib δυστυχως η επαρχια οπως λες και εσυ σε τετοια θεματα ειναι πισω αλλα τι να κανουμε εμεις πρεπει να ξοδευουμε περισσοτερα λεφτα σε σχεση με τα παιδια που ειναι αθηνα και θεσσαλονικη λογω τετοιων καταστασεων ....παντως θα κοιταξω να κατεβω αθηνα αν αποφασισω τελικα να το κανω το ενυδρειο γιατι δεν μπορω να εμπιστευθω μια αρκετα μεγαλη κατασκευη χωρις να εχω την εγγυηση καποιου μαγαζιου

Εγώ θα σου έλεγα να το κάνεις μόνος σου και να το κάνεις ξύλινο!Απλό εύκολο γρήγορο αξιοπιστο και πολύ οικονομικότερο από το γυάλινο!

Εγώ θα σου έλεγα να το κάνεις μόνος σου και να το κάνεις ξύλινο!Απλό εύκολο γρήγορο αξιοπιστο και πολύ οικονομικότερο από το γυάλινο!

δεν εχω την τεχνογνωσια φιλε μου να κανω κατι τετοιο και επισης εχω εξηγησει λιγο παραπανω και για καποιους αλλους λογους που δεν μπορω να το κανω μονος μου ....ευχαριστω παντως για τις λυσεις που μου προτεινετε

αυτος ειναι ο λογος που του το προτεινα γιατι και εγω μενω επαρχια και ξερω τις δυσκολιες..plus λογο του οτι δεν υπαρχουν εξειδικευμένα μαγαζια στην επαρχια "αναγκαστικά" οι τζαμαδες σε αυτες τις περιοχες ειναι λιγο πιο καλα ενημερωμενοι στο θεμα ενυδρειο!το λεω αυτο γιατι εχω δει ενυδρεια κατασκευασμενα απο τζαμαδες στην περιοχη μου αρκετα μεγαλα..επαναλαμβανω οτι σιγουρα δεν ειναι οτι καλυτερο αλλα το οικονομικο ειναι μεγαλο θεμα...

Αυτό ακριβώς,αν αναλογιστεί κανείς πόσο κοστίζουν τα έπιπλα και το παρκέ... :)

Συν οτι ίσως υπάρξουν απώλειες σε ζωντανά ή στη χειρότερη ατύχημα.

Αν ο τζαμάς που θα επιλέξει μπορεί να του εγγυηθεί οτι έχει την πείρα και έχει κατασκευάσει αντίστοιχα ενυδρεία που άντεξαν στο χρόνο πάω πάσο.

fotis gt δεν προκειται να το κανω σε τζαμα (παλι καλα που δεν εχω παρκε)

Αυτό ακριβώς,αν αναλογιστεί κανείς πόσο κοστίζουν τα έπιπλα και το παρκέ... :)

Συν οτι ίσως υπάρξουν απώλειες σε ζωντανά ή στη χειρότερη ατύχημα.

Αν ο τζαμάς που θα επιλέξει μπορεί να του εγγυηθεί οτι έχει την πείρα και έχει κατασκευάσει αντίστοιχα ενυδρεία που άντεξαν στο χρόνο πάω πάσο.

+φωνω απολυτα!!δεν το ανέφερα επειδη εννοούνται τετοια πραγματα... :bigemo_harabe_net-64:

Θέλω και εγω να φτιάξω ένα ενυδριο 200*60*60 στην Αθήνα, για την ακρίβεια στο νέο Σπιτι μου στο Αιγάλεω. Έχετε να μου προτείνετε κάποιο κατάστημα που να μου εξασφαλίζει σωστή κατασκευή;

• 2 weeks later...

φιλε Crazy_Beaver τι εννοεις με το ξυλινο?

αν θες πες μας πως το εκανες?

η πως το εχεις δει ξερω`γω?

Ψάξε στο ΝΕΤ για ξύλινο ενυδρειο η plywood tank αγγλιστι και θα καταλάβεις τι παίζει οποία πλευρά ουσιαστικά δεν βλέπεις γίνεται απο ξύλο πράγμα το οποίο έχει πολλά θετικά όπως κόστος,ασφάλεια,βάρος,μονωσια,ευκολία στην κατασκευή κλπ

Θέλω και εγω να φτιάξω ένα ενυδριο 200*60*60 στην Αθήνα, για την ακρίβεια στο νέο Σπιτι μου στο Αιγάλεω. Έχετε να μου προτείνετε κάποιο κατάστημα που να μου εξασφαλίζει σωστή κατασκευή;

μιλα με το νινταλ ειναι διπλα σου στην πετρου ραλλη www.animalstation.gr

• 2 weeks later...

Ψάξε στο ΝΕΤ για ξύλινο ενυδρειο η plywood tank αγγλιστι και θα καταλάβεις τι παίζει οποία πλευρά ουσιαστικά δεν βλέπεις γίνεται απο ξύλο πράγμα το οποίο έχει πολλά θετικά όπως κόστος,ασφάλεια,βάρος,μονωσια,ευκολία στην κατασκευή κλπ

ναι αλλα απ`οτι εχω ακουσει αλλα δεν ειμαι και 100 τα 100 σιγουρος!

τα ενυδρεια-βαρελια κατα καποιον τροπο δεν θελουν καθε καποια χρονια επισκευη και ενισχυση στις κολλησεις τους?

λογο του οτι δημιουργουνται διαρροες?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...