Jump to content

Ποιο Air Pump Ειναι Καλύτερο?

PerfectDark

Recommended Posts

Χαίρετε! :) Θελω να βάλω μια αεραντλια στο ενυδρείο με τα 110 λίτρα για τροπικά ψάρια

Ποια απο τις τρεις θα μου προτίνατε?

Tetra Shego μια που βρήκα στο ebay me 2 εξόδους

Χαίρετε! :) Θελω να βάλω μια αεραντλια στο ενυδρείο με τα 110 λίτρα για τροπικά ψάρια

Ποια απο τις τρεις θα μου προτίνατε?

Tetra Shego μια που βρήκα στο ebay me 2 εξόδους

Εγώ προτείνω με κλειστά μάτια την Shego.

Τις έχω δουλέψει παλιότερα και έχουν και ανταλλακτικά.

:thumbup:

+1

την έχω στο 240άρι και έιναι μια χαρά.

επίσης έιναι α-θ-ό-ρ-υ-β-η... ;)

Παιδια με πήραν σημερα απο το μαγαζί και μου λένε πως δεν υπάρχει το Shego Ideal αλλα μόνο Shego Prima να το πάρω, κάνει για τα 100 λίτρα ή οχι? στην περιγραφή λεει 50Λ/ώρα... πως υπολογίζω αν θα ειναι επαρκής?

Τι θερμοκρασία κρατάς στο ενυδρείο, έχεις δυνατό φίλτρο και πόσα ψάρια έχεις μέσα?

Αξιοπιστία, μέτριου θόρυβου: Shego ή ΕΗΕΙΜ

Αθόρυβες: Rena

Πιο θορυβώδης αλλά γενικά φτηνότερη: Tetra

όλες οι υπόλοιπες : αρκετά θορυβώδεις μέχρι εξάντλησης της υπομονής και σχετικά μη αξιόπιστες

Εσύ αποφασίζεις...αλλά .... τι να την κάνεις ????

αν έχεις επαρκή ανατάραξη δεν χρειάζεται (ούτως ή άλλως δεν χρειάζεται εκτός από ειδικές καταστάσεις)

25oC αυτο το φίλτρο έχω και θα έχω καμια 14 ψάρια μέσα

Θα σου έλεγα πως δεν χρειάζεσαι αεραντλία αλλά βλέπω ότι γράφεις 14ψάρια σε 100lt.

Τελος πάντων, αυτό θα το κρίνεις εσύ. Δηλαδή το αν πραγματικά χρειάζεται το σύστημα σου αεραντλία.

Όσο για της μάρκες συμφωνώ με τα παιδιά. Shego και Rena τα πιο αθόρυβα. Στο υπνοδωμάτιο μου έχω μια Tetra και δεν ακούγεται... πιθανόν γιατί το σκεπάζει ο θόρυβος απο το skimmer του reef. Αλλά και πάλι θα πρότεινα σε κάποιον την συγκεκριμένη μάρκα για αθόρυβη.

25oC αυτο το φίλτρο έχω και θα έχω καμια 14 ψάρια μέσα

ωχχ καταλάθως εγραψα με το λογαριασμό του φίλου μου :P

ενταξει θα πάρω αυτην την Shego την Ideal οταν έρθει η καινουρια η παραλαβή στο κατάστημα να ημαστε κομπλε :)

• 1 month later...
  • 2 months later...

Kαλησπέρα! Αν και δεν εχει συζητηθει τωρα τελευταια το θεμα, εχω καποιες ερωτησεις να κανω. Ειχα μια αντλια της sera η οποια τις τελευταιες μερες εκανε πολυ θορυβο και υστερα απο μελετη στο φορουμ πηρα τη shego ideal. Η συγκεκριμενη ομως κανει παλι αρκετο θορυβο χωρις να ξερω τον λογο... Επηρεαζεται ο θορυβος απο αλλους παραγοντες? πχ αεροπετρα, σωληνες κτλ? Ασε που η συγκεκριμενη μου σηκωνει πολυ αμμο και κανει το ενυδρειο χαλια...

οχι δεν επηρεαζεται απο αλλους παραγοντες.ο θορυβος προερχεται απο το μοτερ και το σημαντικο ειναι να ακουμπαει σωστα στην επιφανεια που την εχεις.

αν σου σηκωνει την αμμο ειναι σχετικα δυνατη.δες αν εχει ρυθμιστη και να την χαμηλωσεις.αλλιως βαζεις εναν πλαστικο ρυθμιστη για σωληνακι αεραντλιας και χαμηλωνεις τη ροη της μονος σου.

οχι δεν επηρεαζεται απο αλλους παραγοντες.ο θορυβος προερχεται απο το μοτερ και το σημαντικο ειναι να ακουμπαει σωστα στην επιφανεια που την εχεις.

αν σου σηκωνει την αμμο ειναι σχετικα δυνατη.δες αν εχει ρυθμιστη και να την χαμηλωσεις.αλλιως βαζεις εναν πλαστικο ρυθμιστη για σωληνακι αεραντλιας και χαμηλωνεις τη ροη της μονος σου.

Κρεμαστο το εχω αλλα δεν ακουμπαει καπου. Και της sera στο ιδιο σημειο το ειχα. Εγω παντως θα τη παω πισω. Δεν γινεται να ειναι πιο θορυβωδης απο τη sera... Και ημουν ξεκαθαρος σε αυτο που τους ζητησα. Εκτος αν ειναι ελλατωματικο μοτερ, τι να πω... Για το ρυθμιστη πολυ καλη η ιδεα σου και δεν την ειχα σκεφτει... Βασικα δεν ηξερα οτι υπαρχουν. Εχω δει μονο ενσωματωμενους...

Το πόσο αθόρυβες είναι οι αεραντλίες είναι μεγάλο θέμα...Δεν υπάρχει γιατί εχω δοκιμάσει ακόμα και τις πιο αθόρυβες και ακριβές που θεωρούνται οι Rena.Οι πιο καλές ποιοτικά και απο άποψη θορύβου θεωρώ τις eheim και τις shego.Άνετα θα τις ξανά έπαιρνα.Αν τις τοποθετήσεις καλά ακούς μόνο τις μπουρμπουλήθρες.

Μπορει να φανει χαζη ερωτηση αλλα τι εννοεις ''αν τις τοποθετεις σωστα''? Εκτος εννοειτε να μην ακουμπαει καπου παιζει κατι αλλο ρολο? Και στο χερι μου να τη κραταω παλι ακουγεται αρκετα αν και καποιες φορες ισως λιγοτερο. Αλλα να ειναι ο θορυβος ιδιου επιπεδου με της sera? Περιεργο δεν ειναι αυτο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...