Jump to content

ael1989

Recommended Posts

Καλησπέρα παίδες, χρειάζομαι τη βοήθεια τον πιο έμπειρων. Έχω γέννα από ξιφοφόρο (υποθέτω) και εντόπισα σήμερα τυχαία κάποιους γόνους (3-4) και όσο κοιτάω στα φυτά και στα ξύλα (τα οποία είναι αρκετά πυκνά) εντοπίζω 1-2 ακόμα.

1. Πήγα και αγόρασα γεννίστρα για να τα βάλω μέσα πριν γίνουν τροφή για τους μεγαλύτερους. Με απόχη κατάλαβα ότι είναι αδύνατον να τα πιάσω γιατί κρύβονται στα φυτά. Να τα αφήσω ελεύθερα; (απ' ότι βλέπω τσιμπάνε απ' τα φυτά και απ' τους κορμούς άλγες κλπ) Η τροφή για γόνους σε φλέικς φαίνεται είναι δύσκολο να φτάσουν μέχρι τον πάτο του ενυδρείου όπου και κρύβονται...

2. Στη γεννίστρα έβαλα μια θηλυκή η οποία φαίνεται αρκετά φουσκωμένη. Το θέμα εδώ είναι αν βιάστηκα να την βάλω μέσα ή αν πρέπει να περιμένω ακόμα λίγες μέρες... (δεν ξέρω πόσες μέρες είναι έτσι)...

Απο την πείρα με τις γέννες απο τα endlers που είχα, όταν ένα θηλυκό ήταν φουσκωμένο και επειδή δεν είμαστε μάντες να ξέρουμε πότε ακριβώς θα γεννήσουν το έπιανα και το έβαζα μέσα στην γεννήστρα και το πολύ σε μια βδομάδα γεννούσε, όταν γεννήσει μόνο βγάλε το θηλυκό απο την γεννήστρα και τα μικρά θα τα αφήσεις μέσα βγάζοντας την ενδιάμεση σχάρα που έχει η γεννήστρα για να έχουν χώρο, θα τα ταίζεις με ειδική τροφή σε σκόνη που έχουν για νεογέννητα ή θα πάρεις απο αυτή που ταίζεις τα ενήλικα, θα την τρίψεις με το χέρι και θα την δώσεις στα μικρά, όταν μεγαλώσουν αρκετά θα τα αφήσεις στο ενυδρείο ελεύθερα και να μην στεναχωρηθείς αν δεν επιβιώσουν όλα τα ψαράκια που θα γεννηθούν, συνήθως ένα ποσοστό δεν τα καταφέρνει, άντε και καλές γέννες!!!!!!!!!

στη θεση σου θα τα αφηνα μεσα.....κ αφου ειναι φυτεμενο ολο και καπιο

θα επηβιοσει........(δυσκολα)αλλα μην στεναχοριεσε σε λιγο καιρο

δεν θα ξερεις τι να τα κανεις.....ειχα κ εγω καποτε και η πρωτη φορα,τι ωραια τι καλα :bigemo_harabe_net-66:

μετα ομος δεν προλαβενα...καλη συνεχια!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...