Jump to content

Κλάδεμα->Φύτεμα

Soulpikios

Recommended Posts

Έχω ένα φυτό του οποίου δύο κλωνάρια έχουν καμπυλώσει και παραμένουν μέσα στο νερό (ενώ θα χαν βγει πολύ έξω) κι ένα άλλο που ΚΑΘΕ βράδυ έχει πάνω πάνω ένα μπουμπουκάκι με φυλλαράκια και το πρωί έχει ψηλώσει. Μπορώ να τα κλαδέψω και να φυτέψω δίπλα για να χω περισσότερες ρίζες ή μπορεί να μου χαλάσουν και να πάνε τσάμπα;. Το ένα απ' τα δύο έχει αρχίσει να πετάει και ρίζες ψηλά

Ανέβασε μια φωτογραφία για να καταλάβουμε για ποια φυτά μιλάς :)

Το πρώτο είναι Hygrophila polysperma και το δευτερο Cabomba caroliniana. Κλαδεύονται όπως ακριβώς αναφέρεις!

Σ΄ ευχαριστώ! Επίσης έχω μια ανούμπια και δεν έχω ξύλα κλπ για να τη δέσω και δε μπορώ και οικονομικά ως φοιτητής να δώσω λεφτά για κάτι τέτοιο τώρα (:P), φυτεμένη σε υπόστρωμα θα μου σαπίσει ή μπορεί κι έτσι; Γιατί και όταν τη πήρα σε σφουγγαράκι ήταν

Πρωτά από όλα την ανούμπια μπορείς να την δέσεις και σε μια πέτρα. Αν κάνεις καμιά εξόρμηση στην εξοχή κάποια φορά όλο και κάτι θα βρεις, διαφορετικά αν φυτευτούν θα πρέπει ο κορμός από τον οποίο βγαίνουν τα φύλλα και τα ριζίδια να μην είναι μέσα στην άμμο. Μόνο τα ριζίδια μέσα στον βυθό. Το δύσκολο θα είναι να μείνει στη θέση της τουλάχιστον στην αρχή ...

Κάνει να βάζω πέτρες απ' την εξοχή στο ενυδρείο; Κι έχω μια ερώτηση μιας και έκανα το κόλπο με το κλάδεμα, τα κλωνάρια που κλαδεύτηκαν θα συνεχίσουν να ψηλώνουν ή θα φουντώνουν περιφερικά εκει που τα κλάδεψα; Γιατί έχουν περάσει αρκετές μέρες και το κλαδεμένο της 2ης φωτογραφίας δεν έχει δείξει σημάδια να ψηλώσει ενώ το κλωνάρι που φύτεψα συνεχίζει προς τα πάνω. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!

Ισως στρεσαριστικε λιγο.Υπομονη.

Πετρες μπορεις να βαλεις οποιες θες αρκει να ξερεις και αν θελεις να ειναι ασβεστολιθικες ή οχι.(υπαρχει το τεστ με το ξυδι για αυτο.)

Φυσικα καλο ξεπλυμα πρωτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...