Jump to content

Ερωτησεις Για Sump

m.g

Recommended Posts

Καλησπέρα...

Έχω ένα 15λιτρο ενυδρείο και θέλω να το κάνω sump στο 50λίτρο μου.. Είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί αυτό ; Πως πάει η αναλογία sump-ενυδρείου σε λίτρα; Επειδή δεν θέλω να κάνω τρύπες στο ενυδρείο για την υπερχείλιση, σκεφτόμουν να πάρω 2 αντλίες, μια καθόδου και μια ανόδου διαφορετικών λίτρων κίνησης νερού(η αντλία καθόδου μικρότερη ώστε να προλαβαίνει να στέλνει η άλλη αντλία) ώστε να μην έχω ποτέ το άγχος άμα διακοπεί το ρεύμα τι κάνω. Θα πετύχει η ιδέα μου η να μην μπω καν στον κόπο ;

καταρχας τρυπες σε ετοιμο ενυδρειο δυσκολα!

δεν χρειαζεσαι 2η αντλια καθος η φυση κανει την δουλεια της! βαρυτητα

θελει πολυ καλους υπολογισμους και εξωτερικες υπερχιλισεις μοναχα μια αντλια επιστοφης

Καλησπέρα...

Έχω ένα 15λιτρο ενυδρείο και θέλω να το κάνω sump στο 50λίτρο μου.. Είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί αυτό ; Πως πάει η αναλογία sump-ενυδρείου σε λίτρα; Επειδή δεν θέλω να κάνω τρύπες στο ενυδρείο για την υπερχείλιση, σκεφτόμουν να πάρω 2 αντλίες, μια καθόδου και μια ανόδου διαφορετικών λίτρων κίνησης νερού(η αντλία καθόδου μικρότερη ώστε να προλαβαίνει να στέλνει η άλλη αντλία) ώστε να μην έχω ποτέ το άγχος άμα διακοπεί το ρεύμα τι κάνω. Θα πετύχει η ιδέα μου η να μην μπω καν στον κόπο ;

δεν υπαρχει καποια συγκεκριμένη αναλογια..οσο πιο μεγαλο το sump τοσο καλυτερα γιατι εχει περισσοτερο χωρο για υλικά!

οι τρυπες ειναι εφικτές αλλα οσο να ναι ρισκαρεις αρκετα!οποτε καλα κανεις και δεν το προτιμάς..η ιδεα με τις αντλιες δεν προκειται να δουλεψει γιατι καποια στιγμη η αντλια του sump η του ενυδειου θα μεινει χωρις νερο..οποτε πας σε υπερχειληση και μια αντλια!στο θεμα της υπερχειλησης υπαρχουν 2 λυσεις..DIY(thumbs up!!)και η αγοραστη(ουυυυυυυυυυ!!!)χαχαχαχαχαχαχα!!! φυσικα αστειευομαι...

τα + που εχει η αγοραστη ειναι οτι ειναι εγγυημενη λυση και ισως αισθητηκα καλυτερη(δεν ειναι απαραίτητο αυτο βεβαια)τα - ειναι οτι ειναι ακριβη και δεν εχεις το συναίσθημα του πρωταθλητή, που θα εχεις με την DIY μολις την βαλεις σε λειτουργια!!! αποφασιζεις και εδω ειμαστε... :bigemo_harabe_net-64:

η ιδεα με τις αντλιες δεν προκειται να δουλεψει γιατι καποια στιγμη η αντλια του sump η του ενυδειου θα μεινει χωρις νερο..οποτε πας σε υπερχειληση και μια αντλια

Γιατί υπάρχει προβλιμα δεν το κατάλαβα? άμα η αντλία καθόδου είναι π.χ 155 λίτρα/ώρα και η αντλία ανόδου 200 λίτρα/ώρα γιατί να μείνει μια από τις 2 χωρίς νερό ; Το 15 λίτρο κάνει για sump σε ένα 50λιτρο;

Γιατί υπάρχει προβλιμα δεν το κατάλαβα? άμα η αντλία καθόδου είναι π.χ 155 λίτρα/ώρα και η αντλία ανόδου 200 λίτρα/ώρα γιατί να μείνει μια από τις 2 χωρίς νερό ; Το 15 λίτρο κάνει για sump σε ένα 50λιτρο;

Εγώ θεωρώ καλύτερη λύση την υπερχείλιση.

Νομίζω ότι είσαι καλυμμένος με μια στραβή.

:thumbup:

γιατι καποια στιγμη θα αδειασει το νερο απο το τελευταιο σταδιο του sump και θα τραβαει λιγο νερο λιγο αερα και στο τελος θα καει η αντλια..κανει μια χαρα φιλε μου το 15 λιτρο και απο την στιγμη που δεν εχεις μεγαλυτερο...!για πες διαστασεις του sump..

Έγινε επεξεργασία - adlib

γιατι καποια στιγμη θα αδειασει το νερο απο το τελευταιο σταδιο του sump και θα τραβαει λιγο νερο λιγο αερα και στο τελος θα καει η αντλια..κανει μια χαρα φιλε μου το 15 λιτρο και απο την στιγμη που δεν εχεις μεγαλυτερο...!για πες διαστασεις του sump..

ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μπορεί να συμβεί αυτό άλλα λόγο εμπειρίας κάτι θα ξέρεις. Πες μου και πως να κάνω υπερχείλιση χωρίς τρύπες... Οι διαστάσεις είναι 30(μήκος)χ20(πλάτος)χ25(ύψος)

ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μπορεί να συμβεί αυτό άλλα λόγο εμπειρίας κάτι θα ξέρεις. Πες μου και πως να κάνω υπερχείλιση χωρίς τρύπες... Οι διαστάσεις είναι 30(μήκος)χ20(πλάτος)χ25(ύψος)

καταρχην να σε ρωτησω και κατι αλλο..το ενυδρειο προορίζεται για θαλασσινό? θεωρώ λιγο υπερβολη να κανεις sump για 50λιτρο γλυκο(οχι οτι δεν γινεται,απλα ειναι η γνωμη μου)

το λεω γιατι πολυ απλα μπορεις να βολευτεις και με ενα εσωτερικο καλο η και εξωτερικο ακομα καλυτερα και να μην μπλεκεις με sump!

όχι δεν προορίζεται. Απλά πιστεύω οτι το sump κάνει τελεία δουλειά και επίσης δεν θέλω να βλέπω φίλτρα και θερμοστάτες μέσα στο ενυδρείο, άσε που είναι και ποιο εύκολη η αλλαγή νερού. Θα το κάνω καθαρά για λόγους χρηστικότητας και για να μην κάθετε έτσι το μικρο ενυδρείο.. πείτε μου τις γνώμες σας όλες είναι δεκτές :)

όχι δεν προορίζεται. Απλά πιστεύω οτι το sump κάνει τελεία δουλειά και επίσης δεν θέλω να βλέπω φίλτρα και θερμοστάτες μέσα στο ενυδρείο, άσε που είναι και ποιο εύκολη η αλλαγή νερού. Θα το κάνω καθαρά για λόγους χρηστικότητας και για να μην κάθετε έτσι το μικρο ενυδρείο.. πείτε μου τις γνώμες σας όλες είναι δεκτές :)

το sump ειναι η καλυτερη φιλτρανση κατα την γνωμη μου και πολλων αλλων..απλα και με ενα εξωτερικο θα εκανες την δουλεια σου..αλλα αυτο ειναι καθαρα δικια σου αποφαση..

αυτο ειναι ενα ειδος υπερχειλησης που χρησιμοποιώ και πιστευω οτι ειναι πολυ καλο και αθόρυβο..(θα ηθελα να δω την εκφραση σου μολις το ειδες!!)χαχαχαχαχα!!

αν το μελετισεις λιγο θα βγαλεις ακρη..και οτι απορια εχεις(που θα εχεις)ρωτας!το sump ειναι πιο ευκολο οποτε θα ασχοληθουμε αργοτερα..

overflow1.jpgpost-32212-0-71330600-1322602136_thumb.jpg

το air check valve ειναι η υποδοχή για την αεραντλία;

το air check valve ειναι η υποδοχή για την αεραντλία;

ειναι μια απλη βαλβηδα αντεπιστροφης που χρησιμοποιουμε στις αεραντλιες..στην περιπτωση μας, μας βοηθαει να σιγουρευτουμε οτι η υπερχειληση μας δεν εχει αερα!στην ουσια μολις βαλεις την υπερχειληση στο ενυδρειο και αρχισει να λειτουργει ρουφας τον αερα απο εκει για να μπει στη θεση του νερο!επισης ειναι ενας καλος τροπος(επειδη ειναι διαφανες συνήθως)να δουμε και αν ξενερισε η παει να ξενερισει η υπερχειληση!

επειδη φανταζομαι οτι μπορει να μοιαζει βουνο..καλο θα ηταν αν εχεις καποιον κοντα σου που να εχει ξανακανει κατι τετοιο να του πεις να σε βοηθησει...αν παλι θες να το κανεις μονο σου νομιζω οτι μπορω να καταλαβω την αναγκη σου να μαθεις καινουρια πραγματα(οπως και ολοι πιστευω που τους αρεσει να κανουν DIY κατασκευες)!

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=43537&hl=%F5%F0%E5%F1%F7%E5%DF%EB%E9%F3%E7

επισης αυτη ειναι μια αλλη υπερχειληση την οποια ομως δεν εχω κανει ποτε(απλα δεν ετυχε οχι οτι ξερω αν υστερεί ι οχι σε σχεση μετην αλλη)..η παρουσιαση της ειναι πολυ καλη και αξιζει να ριξεις μια ματια...βλεπεις ποια σου αρεσει και αποφασίζεις!

η δική σου φαίνεται καλή και σίγουρη για το αποτέλεσμα της ενώ η άλλη ποιο όμορφη... μάλλον την άλλη θα μπω στον κόπο να φτιάξω μου φαίνεται ποιο εύκολη..

ξέχασα να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας...

η δική σου φαίνεται καλή και σίγουρη για το αποτέλεσμα της ενώ η άλλη ποιο όμορφη... μάλλον την άλλη θα μπω στον κόπο να φτιάξω μου φαίνεται ποιο εύκολη..

ξέχασα να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας...

τελεια τοτε φιλε μου!!οντως ειναι πιο ομορφη η 2η..το αν ειναι πιο ευκολη δεν ξερω αλλα αξιζει να προσπαθησεις και οτι απορία εχεις ρωτας..διαβασε και ολο το θεμα με την συγκεκριμένη υπερχειληση γιατι πιστευω θα σου λυθούν αρκετες αποριες!!

α!ενημερωνε με φωτογραφιες την εξεληξη αν δεν σου ειναι κοπος!!! :bigemo_harabe_net-64:

καλη αρχη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...