tsaftsouf 26 Νοεμβρίου 2011 #1 Share 26 Νοεμβρίου 2011 Παιδια καλησπερα. Εχω ενα ενυδρειο cayman 110 pro στα 230lt. Εδω κ 3 χρονια ειναι στημενο αμαζονιος με σκαλαρια κ κορυ. Καπου βαρεθηκα καπου θελω να κανω μια αλλαγη κ σκεφτηκα για Malawi. Διαβασα αρκετα τοπικ κ κατεληξα στα ψαρια που θελω. Αυτο που θελω απο σας ειναι να μου πειτε αν μπορω να βαλω 1 χαρεμι Labidochromis caeruleus κ 1 χαρεμι Pseudotropheus demasoni.Τα λιτρα μου ειναι οριακα το ξερω. Οσο για το στησιμο εχω υποψιν οτι θα χρειαστω μπολικες πετρες(ασβεστολιθικες) για να φτιαξω κρυψωνες κ εδω που μενω εχω με τους τονους πετρες αλλα κ γκρι αμμο θαλασσης απο καθαρες παραλιες... Σας ευχαριστω εκ των προτερων για τις αποψεις-πληροφοριες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 26 Νοεμβρίου 2011 #2 Share 26 Νοεμβρίου 2011 Καλώς τον , στην Αφρική .Αν σε ενδιαφέρει η γνώμη μου θα σoυ πρότεινα η labido ή demasoni.Το συγκερκιμένο cayman είναι 110cm.Ωστόσο αν σε ενδιαφέρει να τα συνδυάσεις και τα δύο γιατί οχι , αλλά θα το φορτώσεις αρκετές πέτρες . Καλή επιτυχία και καλώς ήλθες Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 26 Νοεμβρίου 2011 #3 Share 26 Νοεμβρίου 2011 (edited) Kαλώς ήρθες στα σκληρά νερα τις Αφρικής!!! Καλή αρχη ευχομαι. Αν θελεις δωσε μας ολες τις διαστασεις του ενυδρειου σου! Έγινε επεξεργασία 26 Νοεμβρίου 2011 - PRINCE Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsaftsouf 26 Νοεμβρίου 2011 Author #4 Share 26 Νοεμβρίου 2011 (edited) Καλώς τον , στην Αφρική .Αν σε ενδιαφέρει η γνώμη μου θα σoυ πρότεινα η labido ή demasoni.Το συγκερκιμένο cayman είναι 110cm.Ωστόσο αν σε ενδιαφέρει να τα συνδυάσεις και τα δύο γιατί οχι , αλλά θα το φορτώσεις αρκετές πέτρες . Καλή επιτυχία και καλώς ήλθες Την περιμενα αυτην την απαντηση αλλα για αυτο ειπα 1 χαρεμι απο τα 2 κ οχι 2 χαρεμια απο το ενα ειδος. Απο πετρες δοξα το θεο ειπαρχουν με τους τονους κ σε διαφορα σχηματα ωστε να παιξω οσο θελω... Kαλώς ήρθες στα σκληρά νερα τις Αφρικής!!! Καλή αρχη ευχομαι. Αν θελεις δωσε μας ολες τις διαστασεις του ενυδρειου σου! Το ενυδρειο ειναι σε καθαρες διαστασεις 110μ- 43π-50υ Έγινε επεξεργασία 26 Νοεμβρίου 2011 - tsaftsouf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 26 Νοεμβρίου 2011 #5 Share 26 Νοεμβρίου 2011 Κι εγω με τη σειρα μου θα σου προτεινω τα demasoni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 27 Νοεμβρίου 2011 #6 Share 27 Νοεμβρίου 2011 καλως ηρθες και απο μενα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsaftsouf 27 Νοεμβρίου 2011 Author #7 Share 27 Νοεμβρίου 2011 Εστω οτι καταληγω σε spieces tank με Demasoni. Στις διαστασεις κ τα λιτρα που εχω να υπολογιζω σε ποσα ατομα μεγιστο? Εννοειτε οτι αρσ.-θυλ. θα ειναι αναλογικα 1-4... Επισης να πω οτι απο βυθο θα βαλω αμμο θαλασσης γκρι κ απο πετρες θα προτιμισω πλακε απο σχιστολιθο για την δημιουργια πολλων κρυψωνων... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 27 Νοεμβρίου 2011 #8 Share 27 Νοεμβρίου 2011 Εγώ θα έβαζα 10 άτομα περίπου Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 27 Νοεμβρίου 2011 #9 Share 27 Νοεμβρίου 2011 Εγω στα λίτρα σου θα τολμούσα μια δωδεκάδα!Λογο επιθετικότητας αν συνέβαινε κάτι τουλάχιστον θα εμενες με μια ισχυρή ομάδα των 10ψαριών τουλάχιστον. Δεν ειναι ευκολος ο διαχωρισμος αρσενικού θηλυκού εκτος και αν τα βρεις απο χομπίστα που γνωρίζει τι εχει και σου δώσει.... Πιστευω πως τα species ενυδρεια εχουν πολλά να προσφέρουν και ας υστερούν σε ποικιλία ειδών και χρωμάτων. Μπορεις αν θελεις να κανεις και μια αναζήτηση για διμορφικά ψαρακια mbuna.Δηλαδή ψαρακια που εχουν αλλο χρωμα τα αρσενικά και άλλο τα θηλυκά... Παραδειγμα: pseudotropheus saulosi ή lombardoi Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsaftsouf 27 Νοεμβρίου 2011 Author #10 Share 27 Νοεμβρίου 2011 Επισης εχω μια απορια που μου γενηθηκε διαβαζοντας τοπικ σε αλλο φορουμ για κιχλιδες. Το παραθετω copy-paste κ περιμενω σχολιασμο.... ""Συμπεριφορά & συμβατότητα: Είναι πολύ επιθετικό, ίσως από τα πιο επιθετικά είδη mbuna και έντονα κυριαρχικό στην περιοχή του. Είναι προτιμότερο να μπαίνουν στο ενυδρείο τουλάχιστον 10 ψάρια και από αυτά το πολύ να είναι 2 αρσενικά. Η συγκατοίκηση με άλλα ψάρια είναι μια πρόκληση. Σαν κιχλίδα είναι πολύ δύσκολο να προβλέψεις πως θα συμπεριφερθεί. Είναι προτιμότερο να μπαίνουν συγκάτοικοι με διαφορετικό χρώμα και χωρίς κάθετες γραμμές (bars). Aν μπουν ψάρια με το ίδιο χρώμα μπορεί να δεινοπαθήσουν."" Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsaftsouf 27 Νοεμβρίου 2011 Author #11 Share 27 Νοεμβρίου 2011 Εγω στα λίτρα σου θα τολμούσα μια δωδεκάδα!Λογο επιθετικότητας αν συνέβαινε κάτι τουλάχιστον θα εμενες με μια ισχυρή ομάδα των 10ψαριών τουλάχιστον. Δεν ειναι ευκολος ο διαχωρισμος αρσενικού θηλυκού εκτος και αν τα βρεις απο χομπίστα που γνωρίζει τι εχει και σου δώσει.... Πιστευω πως τα species ενυδρεια εχουν πολλά να προσφέρουν και ας υστερούν σε ποικιλία ειδών και χρωμάτων. Μπορεις αν θελεις να κανεις και μια αναζήτηση για διμορφικά ψαρακια mbuna.Δηλαδή ψαρακια που εχουν αλλο χρωμα τα αρσενικά και άλλο τα θηλυκά... Παραδειγμα: pseudotropheus saulosi ή lombardoi Κ 12 ατομα δεν με χαλανε καθολου. Αλλωστε ειχα σκοπο για λιγοτερα ατομα. Απο τα διμορφικα που προτεινεις το pseudotropheus lombardoi μου αρεσει αλλα για ποσα ατομα μιλαμε στο συγκεκριμενο ειδος?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 27 Νοεμβρίου 2011 #12 Share 27 Νοεμβρίου 2011 Επισης εχω μια απορια που μου γενηθηκε διαβαζοντας τοπικ σε αλλο φορουμ για κιχλιδες. Το παραθετω copy-paste κ περιμενω σχολιασμο.... ""Συμπεριφορά & συμβατότητα: Είναι πολύ επιθετικό, ίσως από τα πιο επιθετικά είδη mbuna και έντονα κυριαρχικό στην περιοχή του. Είναι προτιμότερο να μπαίνουν στο ενυδρείο τουλάχιστον 10 ψάρια και από αυτά το πολύ να είναι 2 αρσενικά. Η συγκατοίκηση με άλλα ψάρια είναι μια πρόκληση. Σαν κιχλίδα είναι πολύ δύσκολο να προβλέψεις πως θα συμπεριφερθεί. Είναι προτιμότερο να μπαίνουν συγκάτοικοι με διαφορετικό χρώμα και χωρίς κάθετες γραμμές (bars). Aν μπουν ψάρια με το ίδιο χρώμα μπορεί να δεινοπαθήσουν."" Είναι ψάρι με ισχυρό ταμπεραμέντο και απέναντι σε συγκάτοικους αλλά και αρκετά άγριο απέναντι σε αυτά της οικογένειας του οπότε είναι καλό οι συγκάτοικοι που θα μπουν, αν μπούν , να μην μοιάζουν με demasoni δηλαδή να έχουν κάθετες μπάρες και να είναι μπλέ. http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=849 γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχουμε ωμότητες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 27 Νοεμβρίου 2011 #13 Share 27 Νοεμβρίου 2011 (edited) Χαρεμι 1-4 και στα δυο.... Και μην νομίζεις πως αυτα ειναι λιγότερο επιθετικά..... Έγινε επεξεργασία 27 Νοεμβρίου 2011 - PRINCE Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsaftsouf 27 Νοεμβρίου 2011 Author #14 Share 27 Νοεμβρίου 2011 Είναι ψάρι με ισχυρό ταμπεραμέντο και απέναντι σε συγκάτοικους αλλά και αρκετά άγριο απέναντι σε αυτά της οικογένειας του οπότε είναι καλό οι συγκάτοικοι που θα μπουν, αν μπούν , να μην μοιάζουν με demasoni δηλαδή να έχουν κάθετες μπάρες και να είναι μπλέ. http://www.cichlid-f...cies.php?id=849 γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχουμε ωμότητες. Αρα λοιπον εξου κ το αρχικο ποστ για 1 χαρεμι labido κ 1 demasoni Χαρεμι 1-4 και στα δυο.... Και μην νομίζεις πως αυτα ειναι λιγότερο επιθετικά..... Χαρεμι 1 προς 4 εννοεις demasoni k lombardoi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 27 Νοεμβρίου 2011 #15 Share 27 Νοεμβρίου 2011 Χαρεμι 1 προς 4 εννοεις demasoni k lombardoi? 10 ή 12 demasoni Χαρέμια τα PS.Saulosi και Ps. Lombardoi Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsaftsouf 27 Νοεμβρίου 2011 Author #16 Share 27 Νοεμβρίου 2011 Aν μιλαμε για Demasoni με Lombardoi τοτε τα αρσενικα Lombardoi σιγουρα θα ταλαιπωρηθουν λογο χρωματισμου.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsaftsouf 27 Νοεμβρίου 2011 Author #17 Share 27 Νοεμβρίου 2011 10 ή 12 demasoni Χαρέμια τα PS.Saulosi και Ps. Lombardoi Αρα μιλαμε για Demasoni μονα τους η 2 χαρεμια απο PS.Saulosi και Ps. Lombardoi. Σωστα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 27 Νοεμβρίου 2011 #18 Share 27 Νοεμβρίου 2011 Δεν ξερω αν φταει ο τροπος που γραφω....αν και παραπάνω αναφέρθηκα σε species ενυδρεια(ενυρδεια με ενα μονο είδος ψαριου).....αλλα για γινω πιο κατανοητος. Βαζεις 10-12demasoni ή 1 χαρεμι PS.Saulosi ή 1χαρεμι Ps. Lombardoi Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsaftsouf 27 Νοεμβρίου 2011 Author #19 Share 27 Νοεμβρίου 2011 Δεν ξερω αν φταει ο τροπος που γραφω....αν και παραπάνω αναφέρθηκα σε species ενυδρεια(ενυρδεια με ενα μονο είδος ψαριου).....αλλα για γινω πιο κατανοητος. Βαζεις 10-12demasoni ή 1 χαρεμι PS.Saulosi ή 1χαρεμι Ps. Lombardoi OK sir. Cristal clear now!!! Thank you... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsaftsouf 27 Νοεμβρίου 2011 Author #20 Share 27 Νοεμβρίου 2011 (edited) Κ αφου ξεκαθαρηστηκε αυτο το θεμα κ αποτι φαινεται μαλον παω για spieces tank τελικα, εχω ακομα μια απορια. Γιατι 10-12 Demasoni κ μονο 1 χαρεμι PS.Saulosi??? Έγινε επεξεργασία 27 Νοεμβρίου 2011 - tsaftsouf Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsaftsouf 27 Νοεμβρίου 2011 Author #21 Share 27 Νοεμβρίου 2011 Απαντηση απο καποιον εμπειρο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 28 Νοεμβρίου 2011 #22 Share 28 Νοεμβρίου 2011 Καλημέρα φίλε μου.. Τα demasoni τα βάζουμε σαν ομάδα-φυλή γιατί έτσι έχει ''αποδειχθεί'' οτι μετριάζουμε την επιθετικότητα τους!Αυτό συμβαίνει γιατί δεν συναντάμε μάχες(σοβαρές) μόνο ανάμεσα σε αρσενικό με αρσενικό αλλά ακόμα και ανάμεσα σε θηλυκά!!Όπως σου είπε ο φίλος PRINCE πιο πριν βάζοντας μια 12αδα θα καταφέρεις αυτό που ανέφερα!Το οτι θα έχεις απώλειες εγώ το θεωρώ σίγουρο(από προσωπική εμπειρία)..αλλά έχοντας βάλει έναν τόσο μεγάλο αριθμό ψαριών θα καταφέρεις να κρατήσεις την φυλή σου σε ένα επιθυμητό αριθμό ατόμων!Θα αρχίσουν και οι αναπαραγωγές και μετά συνέχεια θα αυξάνεται ο πληθυσμός... Με τα Saulosi(και σχεδόν με όλες τις άλλες κιχλίδες) δεν ισχύει αυτός ο κανόνας..αρκεί να τα βάζουμε σε χαρέμι!Ο αρσενικός δεν 'βγάζει' επιθετικότητα στις θηλυκές,μόνο αν του βάλουμε μόνο μία και την πιέζει για ζευγάρωμα..ενώ αν του έχουμε 3-4 θηλυκές,αν δεν θέλει η μία πάει στην άλλη.. ..Οι θηλυκές μεταξύ τους επίσης δεν βγάζουν επιθετικότητα!Αυτός είναι και ο σκοπός που τα βάζουμε σε χαρέμι.. Κάτι που μπορείς να κάνεις για να μην σου φαίνεται λίγος ο αριθμός των ατόμων αν τελικά επιλέξεις τα saulosi είναι να βάλεις περισσότερες θηλυκές..5-6 πχ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsaftsouf 28 Νοεμβρίου 2011 Author #23 Share 28 Νοεμβρίου 2011 Οκ τωρα το καταλαβα καλυτερα. κ μιας κ εχουμε προθυμα ατομα για βοηθεια θα ηθελα να μου πειτε αν κανουν οι παρακατω πετρες που βρηκα κ αγορασα σημερα. Αλλες δεν βρηκα εδω στον Βολο αλλα πιστευω οτι κανουν μια χαρα. Εκανα κ το τεστ με το διαλυμα υδροχλωρικου οξεως κ αφρισαν μια χαρα. Εχω παρει κ αλλες απλα αυτες ειχα προχειρες για φωτο. Απο βυθο θα βαλω 35κ ψιλοκοκκη αμμο Λαρισσης δλδ ποταμισια μιας κ εχουμε μπολικη εδω. Μοιαζει πολυ με την θαλασσης σε οψη, υφη, κ χρωμα αλλα ειναι γλυκου νερου Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 28 Νοεμβρίου 2011 #24 Share 28 Νοεμβρίου 2011 Ωραίες φεγγαρόπετρες ,να της χρησιμοποιήσεις ,ιδανικές θα ελεγα για malawi,απο κει και πέρα θα έλεγα να μην χρησιμοποιήσεις ποταμίσια άμμο μην πετρώσει στο βάθος χρόνου και μάλλον θα έχεις προβλήματα.Μπορείς να μου αναφέρεις σε παρακαλώ τις παραμέτρους νερού στην περιοχή σου ; υπάρχει λόγος Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsaftsouf 28 Νοεμβρίου 2011 Author #25 Share 28 Νοεμβρίου 2011 (edited) Το νερο στο Βολο χαρακτηριζεται απο τα σκληροτερα της ελλαδος. Εξου κ το αφρικανικο... Αν θυμαμαι καλα το πχ ειναι 7.5 περιπου, gh 17-19, kh 10-12. Οσο για την αμμο ισα ισα που δεν πετρωνει με τον χρονο μιας κ την χρησιμοποιει σε αλλο ενυδρειο φιλος μου εδω κ 5 χρονια χωρις προβλημα... Μερικες πετρες ακομα που εχω. Έγινε επεξεργασία 28 Νοεμβρίου 2011 - tsaftsouf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος