Delta 25 Νοεμβρίου 2011 #1 Share 25 Νοεμβρίου 2011 Ρε παιδιά, την πάτησα κανονικά μου φαίνεται... Έχω ένα φωτιστικό της ATI, το οποιό στις άκρες έχει 2 βιδάκια που συγκατούν τον οδηγό τουσυρματόσχοινου (κάτι σαν retaining clips). Σήμερα κοιτάω και μια από τις βίδες αυτές ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ στη θέση της. Προχτές έγινε καθαριότητα στο σπίτι και πιθανόν να ξεσκονίστηκαν πραγματα και να "πηγε χέρι" κατά κει... Έψαξα στο πάτωμα γύρω γύρω, δε βλέπω τίποτα.... Και στο ενυδρείο οπτικά δε βλέπω τίποτα, αλλά φοβάμαι ότι μπορεί να έπεσε μέσα και να θάφτηκε π.χ. στον αραγωνίτη. Αλλά δεν είμαι και σίγουρος... Επικοινώνησα με την ΑΤΙ η οποια μου είπε ότι η βίδα είναι nickel-plated brass, δηλ. εσωτερικά είναι μπρούντζινη :-( Είμαι έτοιμος να αρχίσω τις βουτιές με τα χέρια... ελπίζω να αποφύγω το ξεστήσιμο... :-( :-( :-( Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 25 Νοεμβρίου 2011 #2 Share 25 Νοεμβρίου 2011 Μην ανακατευεις τον βτθο,παρε ενα ισχυρο μαγνυτη και σαρωσετον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delta 25 Νοεμβρίου 2011 Author #3 Share 25 Νοεμβρίου 2011 Το σκέφτηκα και αυτό... ο μπρούντζος δε μαγνητίζεται νομίζω... αλλά ίσως το επινικελωμένο... θα δοκιμάσω μόλις πάω σπίτι το απόγευμα... Βρε που μπλέξαμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 25 Νοεμβρίου 2011 #4 Share 25 Νοεμβρίου 2011 Το σκέφτηκα και αυτό... ο μπρούντζος δε μαγνητίζεται νομίζω... αλλά ίσως το επινικελωμένο... θα δοκιμάσω μόλις πάω σπίτι το απόγευμα... Βρε που μπλέξαμε... Αν ειναι μπτουντζος και νικελομενος να ειναι,δεν το πιανει,που ξερεις οτι ειναι μπρουντζος?Δοκιμασε στην αλλη βιδα και θα δεις αν ειναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 25 Νοεμβρίου 2011 #5 Share 25 Νοεμβρίου 2011 To κόλπο με τον μαγνήτη δεν πιάνει.... Για να μην έχεις στο μέλλον τέτοιο πρόβλημα μπορείς να βάλεις σ αυτές τις βίδες λίγο κόλα ίσα-ίσα να μην ξεβιδώνουν, στο κάτω κάτω μια φορά ρυθμίζεις τα κέντρα τους. Τώρα η χαμένη βίδα είναι ένα πρόβλημα, αλλά δεν ξέρω πόσο μεγάλο είναι αν είναι μέσα στο ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delta 27 Νοεμβρίου 2011 Author #6 Share 27 Νοεμβρίου 2011 Έφαγα 2 μέρες να βουτάω χέρια στο ενυδρείο και να ψαχουλεύω προσεκτικά... δε βρήκα τίποτα... Η άλλη βίδα δε μαγνητίζεται οπότε δεν υπήρχε πιο εύκολη λύση... Αποφάσισα ότι πιθανόν να μην έπεσε μέσα, χωρίς να ειμαι 100% σίγουρος. Ελπίζω ότι την 'εφαγε" καμμιά ηλεκτρική σκούπα και ότι δεν είναι μέσα στο ενυδρείο. Σε περίπτωση που είναι,παρά ταύτα, έκανα κάποιους χοντρικούς υπολογισμούς, και βρήκα ότι περιέχει περίπου 780mg χαλκού, τα οποια - με βάση τα λίτρα των αλλαγών που κάνω και το χρόνο που εκτιμώ ότι κάνει για να αποσυντεθεί η βίδα τελείως σε αλατόνερο - είναι αρκετά μκρή ποσότητα ωστε να μπορεί να απορροφηθεί από cuprisorb ή polyfilter αν χρειαστεί. Θα τα αφήσω έτσι λοιπόν τα πράγματα, γιατί η άλλη λύση είναι να τα βγάλω όλα και να κοσκινήσω όλο τον αραγωνίτη και δε νομίζω ότι είμαι διατεθημένος να το κάνω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος