fouskos 24 Νοεμβρίου 2011 #1 Share 24 Νοεμβρίου 2011 (edited) τι μπορω να κανω για να την εξαφανισω αυτην την βρομοαλγη???? Έγινε επεξεργασία 24 Νοεμβρίου 2011 - fouskos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 24 Νοεμβρίου 2011 #2 Share 24 Νοεμβρίου 2011 Φίλε μου δώσε μας περισσότερες πληροφορίες για το ενυδρείο σου... φωτισμό , μετρήσεις, χρόνο λειτουργίας,..... κλπ κλπ, έτσι στα τυφλά τι να σου πούμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fouskos 25 Νοεμβρίου 2011 Author #3 Share 25 Νοεμβρίου 2011 (edited) εχεις δικιο φιλε μου αίολε. το ενυδρειο τρεχει απο της 10/09/2011 ειναι 250 λιτρα + το σαμπ.. απο μερτισεισ παw καλα ολα καλα εκτως τα φοσφορικα που απλα δεν τα εχω μετρισει λογο του οτι δεν βρισκω καποιο αξιοπηστο τεστ ακομα.. ακομα απο φοτισμο εχw φτιαχει φwτιστικο 4χ39 2 blue plus ati 1 Korallen-Zucht T5 Coral Light Fiji Purple 1 Korallen-Zucht T5 Coral Light + 25w tainies led και ολο το projekt είναι diy από σκιμερ το tunze 9006 ρυθμιστές θερμοκρασίας ph controller αντλία επιστροφής 2500λ/h η σιγγγεκριμένη άλγη είναι διατομική νομίζω αλλά δεν ξέρω τη να κάνω για να φύγει ακόμα από ζωντανά έxw 1 cardinal 1 blue tank 2 chromis 1 clowne 1 see cucumper διάφορα σαλιγγάρια και περιμένω και αλλα.. από κοραλία κύριος έxw sps φραγς καμία 25 άρια και 2 lps Έγινε επεξεργασία 25 Νοεμβρίου 2011 - fouskos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 25 Νοεμβρίου 2011 #4 Share 25 Νοεμβρίου 2011 Ποσο καιρο το παρατηρεις; Εμενα μου φαινεται πως ειναι κυανοβακτηριο,πραγμα συνηθες οπως και η διατομικη αλγη σε νεα θαλασσινα ενυδρεια.Αν κρινω απο τις φουσκαλες,πρεπει να βρισκεται κοντα στην ολοκληρωση του κυκλου του.Βρισκεται μονο στο σημειο που μας δειχνεις η και πανω στο βραχο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 25 Νοεμβρίου 2011 #5 Share 25 Νοεμβρίου 2011 Και μένα για κυανό μου κάνει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fouskos 25 Νοεμβρίου 2011 Author #6 Share 25 Νοεμβρίου 2011 (edited) αυτό το είχα παρατηρήσει όταν άναψαν οι λάμπες για πρώτη φορά 40 meres dhladh (σταδιακό άναμα) alla και στον βράχο αλλα πολύ λιγότερο, και βρίσκεται σχεδως παντού πάνω στον αραγονιτη Έγινε επεξεργασία 25 Νοεμβρίου 2011 - fouskos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 25 Νοεμβρίου 2011 #7 Share 25 Νοεμβρίου 2011 Απο κυκλοφορια πως εισαι δεν μας ειπες........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
fouskos 25 Νοεμβρίου 2011 Author #8 Share 25 Νοεμβρίου 2011 1 marea 4400 και μια marea 3400 + επιστροφή 2500 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 25 Νοεμβρίου 2011 #9 Share 25 Νοεμβρίου 2011 Ποσο καιρο το παρατηρεις; Εμενα μου φαινεται πως ειναι κυανοβακτηριο,πραγμα συνηθες οπως και η διατομικη αλγη σε νεα θαλασσινα ενυδρεια.Αν κρινω απο τις φουσκαλες,πρεπει να βρισκεται κοντα στην ολοκληρωση του κυκλου του.Βρισκεται μονο στο σημειο που μας δειχνεις η και πανω στο βραχο; Ποιος ειναι ο κυκλος του κυανοβακτηριου?! Δλδ τωρα που βγηκαν οι φουσκαλες θα τελειωσει το βασανο? Γιατι κι εγω εχω αυτο το προβλημα, δεν θελω να βαλω χημικα...και οταν μαζευτει τοσο κυανο καλω αλλαγη νερου και τα ρουφαω τα κυανο με το σωληνα που βγαζω νερο...Να το αφηνω μεσα να ολοκληρωσει τον κυκλο του? Link to comment Share on other sites More sharing options...
POLYCHRONAKIS NIKOS 26 Νοεμβρίου 2011 #10 Share 26 Νοεμβρίου 2011 Εγώ σου είπα τη λύση.Amblygobius phalaena ή valenciennea strigata.Λίγο ανακατωσούρα αλλά μπρος στην καθαριώτητα δεν πειράζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fouskos 26 Νοεμβρίου 2011 Author #11 Share 26 Νοεμβρίου 2011 Πήρα ένα goby νίκο εχθεσ είναι καθαρήστησ δεν θυμάμαι το ΌΝΟΜΑ του (δεν σηκώνεται ψιλά όταν την καθαρίζει) αλλά ΞΈΡΕΙΣ τι γίνεται οπωσ σου είχα πει δυσκολεύεται να φάει την άμμο λόγο του ότι έχει δημιουργηθεί μια κρούστα πάνω στην άμμο η οποία είναι σκληρή.. Δεν ξέρω τι κάνω Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 26 Νοεμβρίου 2011 #12 Share 26 Νοεμβρίου 2011 Κυάνο πάλευα επι 4 μήνες όταν ήταν νέο το ενυδρείο μου. Στον ένα χρόνο που είμαι τώρα δεν έχω ούτε άλγη, ούτε κυάνο πια. Άσε το ενυδρείο να ωριμάσει να δυναμώσει. Αν πέρναγα πάλι τα ίδια σε καινούργειο ενυδρείο απλά θα το παράταγα να κάνει ότι θέλει. Θα στρώσει και θα περάσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 26 Νοεμβρίου 2011 #13 Share 26 Νοεμβρίου 2011 Ποιος ειναι ο κυκλος του κυανοβακτηριου?! Δλδ τωρα που βγηκαν οι φουσκαλες θα τελειωσει το βασανο? Γιατι κι εγω εχω αυτο το προβλημα, δεν θελω να βαλω χημικα...και οταν μαζευτει τοσο κυανο καλω αλλαγη νερου και τα ρουφαω τα κυανο με το σωληνα που βγαζω νερο...Να το αφηνω μεσα να ολοκληρωσει τον κυκλο του? Συνηθως στα τελευταια του,βγαζει πολλες φουσκαλες,αδυνατιζει η κρουστα,μαυριζει καπως και στο τελος χανεται. Με το να το ρουφας με το σωληνα,δεν το αφηνεις να κανει τον κυκλο του,αλλα και τα κομματια που διαλυονται,μεταφερονται παντου στο ενυδρειο,και ξαναρχιζει το εργο απο την αρχη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fouskos 26 Νοεμβρίου 2011 Author #14 Share 26 Νοεμβρίου 2011 (edited) δηλάδη εγώ έκανα λάθος που έβαλα το goby ? πάντως την άλγη στην άμμο την εξαφανίσε αλλά έχει και τα αρνητικά του δηλαδή, με το ανακάτεμα της θολώνει το νερό κάπως.. και θέλω να ρωτήσω δεν θα ηπαρξει κάποιο πρόβλημα με της παραμέτρους του ενυδρείου( NH3, NH4, NO2, NO3, PO4) ??? Έγινε επεξεργασία 26 Νοεμβρίου 2011 - fouskos Link to comment Share on other sites More sharing options...
fouskos 27 Νοεμβρίου 2011 Author #15 Share 27 Νοεμβρίου 2011 Παιδιά κανένασ για το αν επηρεάζει το goby την βιολογία και τισ παραμέτρους στο ενυδρείο λόγο κοσκίνισματοσ τησ άμμου ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 27 Νοεμβρίου 2011 #16 Share 27 Νοεμβρίου 2011 Αν εκαναν κακο δε νομιζω να τα εβαζε κανεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
fouskos 27 Νοεμβρίου 2011 Author #17 Share 27 Νοεμβρίου 2011 Έτσι το σκέφτομαι και γω αλλά αφού ανακατεύει την άμμο δεν είναι κάτι παρόμοιο με το ανθρώπινο ανακάτεμα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 27 Νοεμβρίου 2011 #18 Share 27 Νοεμβρίου 2011 το γεγονος να derbesia το κοιταξες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fouskos 27 Νοεμβρίου 2011 Author #19 Share 27 Νοεμβρίου 2011 ενοεις αυτήν την άλγη με της μπαλίτσε? και τι εννοείς με το την κοίταξες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 27 Νοεμβρίου 2011 #20 Share 27 Νοεμβρίου 2011 Εννοω να τσεκαρεις μηπως εχεις αυτο το ειδος.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fouskos 27 Νοεμβρίου 2011 Author #21 Share 27 Νοεμβρίου 2011 Αν εννοείς αυτό το είδος αλγησ όχι δεν το εχω γιατί παρατηρήσεσ κάτι?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 27 Νοεμβρίου 2011 #22 Share 27 Νοεμβρίου 2011 Το ειπα γιατι και αυτο το ειδος ειναι φωτοσυνθετικο και κανει ετσι φουσκαλιτσες....εμενα κατι τετοιο μ θυμιζει γιατι το ειχα και εγω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fouskos 28 Νοεμβρίου 2011 Author #23 Share 28 Νοεμβρίου 2011 Όχι δεν είναι έτσι και αλλιώς την έχει εξαφανίσει το goby την αλγη απλά με προβληματίζει η ανακατωσούρα που κάνει ισωσ να μου χαλάει τισ παραμέτρους μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 28 Νοεμβρίου 2011 #24 Share 28 Νοεμβρίου 2011 τι εννοεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fouskos 28 Νοεμβρίου 2011 Author #25 Share 28 Νοεμβρίου 2011 Νυτρικα αμωνια φοσφορικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος