Jump to content

Νέο Ξεκίνημα

RedAstaire

Recommended Posts

Καλησπέρα και από μένα!

Με αφορμή μια μικρή λιμνούλα που είδα στην Εύβοια σκέφτηκα να ξεκινήσω ένα ενυδρείο σχετικά μικρό 70 λίτρων που είχα.

Μάζεψα άμμο καφέ, πέτρες και ξερά φύλλα από βελανιδιά, πλάτανο και καρυδιά και τα έβρασα για αποφυγή μικροβίων στο ενυδρείο.

Από φυτά σκέφτομαι να μην βάλω εκτός από κάποιο επιφανείας λόγω του οτι δεν έχω αρκετό φωτισμό (μια λάμπα). Είδα στο ιντερνετ το Hydrocotyle leucocephala αν και για να είμαι ειλικρινής δεν το έχω δει σε κάποιο μαγαζί και ελπίζω βέβαια να μην είναι και ακριβό.

Από ψαράκια σκέφτομαι να βάλω μια ομάδα από white clouds καθώς διάβασα οτι είναι αρκετά ανθεκτικά και όμορφα και αργότερα όταν πιάσει άλγη το ενυδρείο να βάλω και ένα ancistrus.

Το ενυδρείο είναι ακόμα στο στρώσιμο με εξωτερικό φίλτρο και σκέφτομαι να βάλω ένα πολύ μικρό μέσα μόνο με τύρφη για να δίνει τα απαραίτητα στοιχεία στο νερό και να δώσει μια πιο καφέ απόχρωση.

Θα ήθελα τη γνώμη σας και κάποιες συμβουλές ... :-)

Καλως ηρθες !!!

Καλώς όρισες και από μένα. Η Hydrocotyle leucocephala είναι φυτό επιφανείας και θέλει αρκετό φωτισμό. Αναπτύσετε σε ανοικτά ενυδρεία και έξω από το νερό. Η τιμή είναι περίπου από 8-12 ευρώ ανάλογα το μέγεθος.

Μην βιαστείς με το στρώσιμο, είναι και αυτό μια όμορφη διαδικασία αναμονής. :bigemo_harabe_net-64:

Καλως ηρθες.

Καλώς ήρθες στην παρέα μας.

Κ

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...