Μίμης 22 Νοεμβρίου 2011 #1 Share 22 Νοεμβρίου 2011 Καλησπερα παιδια! εχω ενα νανο ρεεφ περιπου 2-3 μηνες τρεχει..και τωρα εχει αρχιζει να εμφανιζει μακρυτριχη πρασινη αλγη κυριως στα σημεια με τη μεγαλυτερη ροη. πως θα μπορουσα να την αντιμετωπισω? ευχαριστω!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 22 Νοεμβρίου 2011 #2 Share 22 Νοεμβρίου 2011 Καλως ήρθες στην παρέα μας.Τα νάνο είναι επιρεπή σε τέτοια προβλήματα.Βγάλε καμία φωτό και ανέβασε την να την δούμε.Πές μερικά πράματα για το ενυδρείο.Αλγη σε νάνο ύφαλο σημαίνει διαρκής πόλεμος γιατί αν την αφήσεις θα κυριαρχήσει και θα σου καταστρέψει τα κοράλια.Ρίξε την φωτοπερίοδο ή ακόμα βγάλε και τον βράχο και καθάρισε τον με μια παλιά οδοντόβουρτσα αν μπορείς.Διάφορα αλγοφάγα ψαράκια καβουράκια και σαλλιγκάρια βοηθάνε την κατάσταση.Μείωσε το τάισμα και καλή υπομονή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μίμης 23 Νοεμβρίου 2011 Author #3 Share 23 Νοεμβρίου 2011 στο ενυδρειο δεν εχω κανενα ζωντανο ακομα! ειναι 65 λιτρα και η φωτοπεριοδος(1βαττ ανα λιτρο) ειναι 3-4 ωρες. μολις εκανα αλλαγη σε ανθρακα και αντιφως που ειχα πανω απο 1,5 μηνα να κανω..δε ξερω αν βοηθαει καθολου.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 23 Νοεμβρίου 2011 #4 Share 23 Νοεμβρίου 2011 Μετρήσεις έχεις κάνει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μίμης 23 Νοεμβρίου 2011 Author #5 Share 23 Νοεμβρίου 2011 (edited) ναι αμμωνια 0, νιτρικα 13, 12 κΗ αυτα εχω μετρησει Έγινε επεξεργασία 23 Νοεμβρίου 2011 - Μίμης Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 23 Νοεμβρίου 2011 #6 Share 23 Νοεμβρίου 2011 ναι αμμωνια 0, νιτρικα 13, 12 κΗ αυτα εχω μετρησει Να μετρήσεις και τα φωσφορικά. Είναι μια αιτία για την αύξηση της αλγης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μίμης 24 Νοεμβρίου 2011 Author #7 Share 24 Νοεμβρίου 2011 και σε περιπτωση που φταινε τα φωσφορικα τι κανω? γιατι δεν εχω ακομα παρει τεστ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 24 Νοεμβρίου 2011 #8 Share 24 Νοεμβρίου 2011 και σε περιπτωση που φταινε τα φωσφορικα τι κανω? γιατι δεν εχω ακομα παρει τεστ. Αντιφωσφωρο. Πιο πάνω αναφέρεις αλλαγή αντιφωσφορου μετά από 1,5 μήνα. Το αντιφωσφορο σιδήρου είναι η αλουμινίου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μίμης 26 Νοεμβρίου 2011 Author #9 Share 26 Νοεμβρίου 2011 εμ δε ξερω..και το κουτι που εψαξα δε βρικα κατι τεοιο για να καταλαβω... τι ειναι προτιμοτερο? ακομα θελω να ρωτησω τι σαλιγκαρια να παρω για την καφε αλγη που εχει εμφανιστει ως νεοστητο ενυδρειο..ακομα θα βαλω ενα ζευγαρι cloon μια γαριδα και ενα goby..καποιο goby ομορφο και που μπορω να βρω σxετικα ευκολα?(μαλλον ολα απο waterinn θα τα παρω) ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 27 Νοεμβρίου 2011 #10 Share 27 Νοεμβρίου 2011 Ο αντιφώσφορος σιδήρου είναι καφέ και αυτός του αλουμινίου είναι άσπρος.Αλουμινίου για γρήγορη απορρόφηση και με βάση σιδήρου για μεγαλύτερη διάρκεια.Να προσέχεις και το νερό τις όσμωσης γιατί μπορεί να σου περνάει φωσφόρο στο ενυδρείο σου με κάθε αλαγή νερού και να πολλαπλασιάζετε έτσι η άλγη.Επίσης σωστό καθάρισμα τακτικά σε όλο τον εξοπλισμό σκίμμερ,αντλίες κλπ γιατί και εκεί μένει άλγη.Επίσης οι κόκκινες λάμπες τις πολλαπλασιάζουν πιο έυκολα.Αν έχεις πχ φίτζι πέρπλ βγάλτην για όσο διάστημα πολεμάς με την άλγη.Νομίζω τα μπλένι είναι αλγοφάγα και σε βοηθάνε κοντρολάρεις λίγο τις άλγες.Τα σαλιγκάρια που λές πολύ σωστή προσαρμογή 2ωρο το λιγότερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μίμης 27 Νοεμβρίου 2011 Author #11 Share 27 Νοεμβρίου 2011 ευχαριστω αλεξανδρε! λοιπον το αντιφωσφορο που εχω ειναι σιδηρου διοτι ειναι καφε..κοκκινες λαπες δεν εχω..μονο μπλε.. απο το νερο της οσμωσης πως μπορει να περναει φωσφόρος? απο σαλιγκαρια μονο το μπλενι ειναι αλγοφαγα? ή και γενικα τι αλλα σαλιγκαρια θα μπορουσα να βαλω που χρησιμευουν στο ενυδρειο? σημερα εκανα μια καλη αλλαγη νερου και μειωσα και λιγο και την κυκλοφορια γιατι την ειχα πολυ δυνατα..και ισως βοηθαει και αυτο στη μακρητριχη γιατι οπου ειχε πολυ κυκλοφορια αναπτυσσοταν Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μίμης 28 Νοεμβρίου 2011 Author #12 Share 28 Νοεμβρίου 2011 ?? :bigemo_harabe_net-111: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 28 Νοεμβρίου 2011 #13 Share 28 Νοεμβρίου 2011 Tα blennies που αναφερει ο φιλος μας ειναι ειδος ψαριων και οχι σαλιγκαρια. Blennies. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 28 Νοεμβρίου 2011 #14 Share 28 Νοεμβρίου 2011 (edited) Έχε υπόψη οτι θέλει καιρό ο αντιφόσφωρος για να δεσμέψει τα μόρια απο το νερό.Απο το νερό της όσμωσης φίλε να κάνεις μετρήσεις και είμαι σίγουρος οτι περνάει φόσφωρος και κάθε φορά που αλλάζεις νερό την επανατροφοδοτείς με λίπασμα.Την όσμωση πόσο καιρό την έχεις?πόσα στάδια έχει?Είσαι σίγουρος οτι την δουλεύεις καλά?Επιτέλους βγάλε καμία φωτογραφία να δούμε.Μια φωτογραφία 1000 λέξεις.Τα σαλιγκαράκια είναι αλγοφάγα αλλά παίζει να μην τρώνε και τίποτα γιατί είναι ευαίσθητα στις αλλαγές.Πολύ καλή προσαρμογή αν πάρεις.Αν πάρεις blennie να κάνεις κάτι με το καπάκι γιατί έχουν μια τάση να πηδάνε έξω απο μικρά ενυδρεία. Έγινε επεξεργασία 28 Νοεμβρίου 2011 - Alexpsycho Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μίμης 30 Νοεμβρίου 2011 Author #15 Share 30 Νοεμβρίου 2011 Ειναι 3ον σταδιων η οσμωση! και εχω κανει μετρησεις και ειναι μια χαρα..τον αντιφωσφορο τον εχω ηδη 5-6 μερες και ηδη βλεπω οτι αρχησε να υποχωρει(μαρενεται) σε συνδιασμο με τη μειωση της κυκλοφοριας..βεβαια θα το προσεξω λιγο ακομα..θα προσπαθησω αυριο να βγαλω φωτο που θα ερθει ενας φιλος με φωτογραφικη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος