ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 25 Νοεμβρίου 2011 #26 Share 25 Νοεμβρίου 2011 μπορει να ειμαι οφ-τοπικ αλλα εγω λεω οτι με αυτα τα λιτρα και αυτο το βαθος ενυδρειου εισαι σε λαθος κατηγορια.. REEF BABY REEF... ξανασκεψου το..... Αγαπητέ μου πραγματικά ήθελα να ρωτήσω πως αντιλάμβάνεσαι τις διαστάσεις των ενυδρείων Αφρικής ώστε να λες οτι είναι σε λάθος κατηγορία ,εκτός αν το λες κάνοντας χιόυμορ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 25 Νοεμβρίου 2011 #27 Share 25 Νοεμβρίου 2011 (edited) μπορει να ειμαι οφ-τοπικ αλλα εγω λεω οτι με αυτα τα λιτρα και αυτο το βαθος ενυδρειου εισαι σε λαθος κατηγορια.. REEF BABY REEF... ξανασκεψου το..... Kαθε Χριστουγεννα και Πασχα θα εχει και το καλαθακι του με τα κρασια,δωρο απο τη ΔΕΗ!!! Έγινε επεξεργασία 25 Νοεμβρίου 2011 - ΣΤΡΑΤΟΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 25 Νοεμβρίου 2011 #28 Share 25 Νοεμβρίου 2011 αυτο που λες Στρατο δεν ειναι κανονας... αν εκανα αυριο ενα 2 τονο θα μου κοστηζε πολυ λιγοτερο στην κατασκευη αλλα και στην συντηριση... πως? ξυλινο ενυδρειο.... πολυ καλη μονωση απο θεμα θερμοστατη ( γιατι εκει ειναι η μεγαλυτερη καταναλωση ) ... το θεμα για τον θαναση ειναι να κανει μια ερευνα αγορας γιατι πιστευει μαλλον πως θα στιχισει πολυ λιγα η κατασκευη αλλα μαλλον κανει λαθος.. πρεπει να υπολογισει καπου στα 4 χιλιαρικα για την κατασκευη και μετα να καταλιξει στα ψαρια που ειναι το τελευτεο.... για μενα ο τιτλος θα επρεπε να εχει .. ερευνα αγορας και προτασει για 1500 λιτρα και οχι τι ψαρια να βαλω στα 1500 λιτρα.... αγορινα μου επιδη τα εχουμε πει πολλες φορες απο το τηλεφωνο,,, ας τελιωσει πρωτα το φανταριλικη...και μετα υπολογισε τα εξοδα σου και μετα κοιτα αν σε περνει για τοσο μεγαλο ενυδρειο..ναι ειναι ονειρο πολων αυτο αλλα μην περνεις φορα! παντα φιλικα! σκεψου το.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 25 Νοεμβρίου 2011 #29 Share 25 Νοεμβρίου 2011 Να με συγχωρείτε αλλά εγώ φίλοι μου που δεν μιλώ στα τηλέφωνα δεν ξέρω αν ο φίλος μας υπηρετεί η οχι ,εμένα με ενδιαφέρει το θέμα που ανοίκτηκε , εδώ λοιπόν βλέπουμε ενα πραγματικά ενδιαφέρον θέμα για όσους ασχολούνται σοβαρά με την Αφρική ,που μας δίνει την ευκαρία να αναφερθούμε με ποιά ψάρια θα μπορούσαν να συγκατοικήσουν τα ΄ήδη υπάρχοντα ψάρια του φίλου μας ,να γράψουμε για τους μεγάλους θηρευτές που δεν αναφερόμαστε συχνά και να πούμε και άλλες προτάσεις για μεγάλα ενυδρεία. Το ζήτημα λοιπόν είναι αυτό καθαυτό το θέμα που ανοίκτηκε εδώ και οχι άλλα πράγματα.Τα θέματα αυτά μένουν και έχουν τον εκπαιδευτικό τους χαρακτήρα και δεν αφορά μόνο τον άμεσα ενδιαφερόμενο ανεξάρτητα αν γίνει ή οχι τον συγκεκριμένο σύστημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 26 Νοεμβρίου 2011 #30 Share 26 Νοεμβρίου 2011 Φιλε Σακη,μαλλον αυτο που λες ειναι η εξαιρεση.Εχει δει πολλα ενυδρεια σαν αυτο που αναφερεις;Προσωπικα εγω εχω δει στα τοσα χρονια μονο ενα!!! Αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.Εχει δικιο ο φιλος μου ο Σωκρατης,οποτε ας το αφησουμε εδω Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 26 Νοεμβρίου 2011 Author #31 Share 26 Νοεμβρίου 2011 καλημερα.....το κοστος της γυαλας το ξερω σακη και σ το εχω πει αν και υπερβολικο δεν θα με εμποδισει τπτ να το φτιαξω το ενυδρειο αυτο......οσο για το θεμα το ανοιξα για να ακουσω γνωμες για ενα ομορφο ενυδρειο οσο και προτοτυπο......σαν σκετη γυαλα η προσφορα που πειρα χωρις καπακια χωρις φωτισμους μονο η γυαλα και το σαμπ ειναι στα 3.500ευρω......υπολογιζω με 5.500 θα ειναι ετοιμο......εσεις τι λετε???? παντα φιλικα Θανασης Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 26 Νοεμβρίου 2011 #32 Share 26 Νοεμβρίου 2011 Παρε προσφορες και απο αλλα μαγαζια .... Ειπαμε να κανουμε ενα χομπι οχι να αναγκαστουμε να παρουμε δανειο για ενα ενυδρειο !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 26 Νοεμβρίου 2011 Author #33 Share 26 Νοεμβρίου 2011 θα ψαξω να βρω και αλλα μαγαζια.....το θεμα ειναι να γινεται να ερθει εδω να το κολησουμε γιατι θα ειναι και μεγαλη η κατασκευη και βαρια..... τωρα οι τιμες πιστευω θα κοιμενονται εκει κοντα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest 26 Νοεμβρίου 2011 #34 Share 26 Νοεμβρίου 2011 καλημερα.....το κοστος της γυαλας το ξερω σακη και σ το εχω πει αν και υπερβολικο δεν θα με εμποδισει τπτ να το φτιαξω το ενυδρειο αυτο......οσο για το θεμα το ανοιξα για να ακουσω γνωμες για ενα ομορφο ενυδρειο οσο και προτοτυπο......σαν σκετη γυαλα η προσφορα που πειρα χωρις καπακια χωρις φωτισμους μονο η γυαλα και το σαμπ ειναι στα 3.500ευρω......υπολογιζω με 5.500 θα ειναι ετοιμο......εσεις τι λετε???? παντα φιλικα Θανασης Ρωτα και κανεναν τζαμα(για κατασκευη DYI). Θα σου ερθει φθηνοτερα. Μακαρι παντως να καταφερεις να πραγματοποιησεις αυτο το ονειρο ! ! ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 27 Νοεμβρίου 2011 #35 Share 27 Νοεμβρίου 2011 Σωκρατη εχεις απολυτο δικιο! απο εκπαιδευτικης αποψης ναι συμφωνω και γω!!! Στρατο ξερεις ποσο σε συμπαθω - εκτιμω.. οτι γραφω το γραφω απο δικια μου εμπιρια... στα ξυλινα μεγαλα ενυδρεια θα κανουμε ενα θεμα που θα αρεσει σε πολλους!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 27 Νοεμβρίου 2011 #36 Share 27 Νοεμβρίου 2011 τα ξυλινα μιας και ειναι ''νεα μοδα'' δεν ξερουμε ακομα σε βαθος χρονου τι μπορει να ''σκασει'' μπορει ολα να πανε καλα ( που το ευχομαι ) , μπορει ομως ανα πασα στη στιγμη το σπιτι να μετατραπει σε ''γαλαζια λιμνη'' και τοτε...... Ονειρα πουλια μου ταξιδιαρικα !!! Eγω βλεπω οτι ο Θανασης ενθουσιαζεται ( καλο ειναι αυτο ) αλλα .... εχει μπει προσφατα στο χωρο του ενυδρειου και κατι τετοιο το βλεπω υπερβολικο και δεν ξερω κατα ποσο θα μπορεσει να το διαχειριστη αυτο το ενυδρειο . Το κοστος κατασκευης και συντηρησης ειναι υπερβολικα μεγαλο .... Πως θα ζεστανει ενα τετοιο ενυδρειο ? ποσα λιτρα αλλαγη θα χρειαζεται ? και αλλα πολλα πως και γιατι ?? Γνωμη μου ? Να κοιταξει να παρει ενα μεγαλο ενυδρειο 2μετρα ( εμποριου ) και τα υπολοιπα χρηματα στη τσεπη γιατι ειναι ''περιεργοι '' οι καιροι . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 27 Νοεμβρίου 2011 #37 Share 27 Νοεμβρίου 2011 τα ξυλινα ενυδρεια δεν ειναι καινουρια μοδα αλλα εχει ξεκινισει εδω και πολυ καιρο στην αμερικη.... γνωριζω ενυδρεια τετιου τυπου που δουλευουν αρκετα χρονια... ενα τεετιο ενυδρειο με της διαστασεις που λεει ο θανασης θα κοστηζε 400 ευρο.... και για να το λεω... εχω λιωσει στο ψαξιμο.... ισως στο μελλον φτιαξω κατι πολυ καλο και μεγαλο... και παντα μιλαω για συγουρια... ας μην χαλαω αλλο το θεμα του φιλου μας ομως... ο ιδιος γνωριζει για αυτην την κατασκευη... αντε μην παω ναυπακτο και το φτιαξουμε μαζι! λοιπον θα μεινω στο θεμα οπως ειπε και ο Σωκρατης και θα προτηνω φυσικα φροντοζες και παλι φροντοζες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 27 Νοεμβρίου 2011 #38 Share 27 Νοεμβρίου 2011 Εγω να ευχηθω με το καλο να φτιαξει οτι φτιαξει,και καλη συνεχεια στο φιλο μας Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 27 Νοεμβρίου 2011 #39 Share 27 Νοεμβρίου 2011 ενοητε!!! καλη συνεχεια λοιπον στον φιλο μας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 27 Νοεμβρίου 2011 #40 Share 27 Νοεμβρίου 2011 (edited) αντε μην παω ναυπακτο και το φτιαξουμε μαζι! :D Σακη ασε τις <<απειλες>> και κατεβα καμμια βολτα μηπως δουμε το θηριο. Έγινε επεξεργασία 27 Νοεμβρίου 2011 - ψαρουκλας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 27 Νοεμβρίου 2011 #41 Share 27 Νοεμβρίου 2011 τα ξυλινα ενυδρεια δεν ειναι καινουρια μοδα αλλα εχει ξεκινισει εδω και πολυ καιρο στην αμερικη.... γνωριζω ενυδρεια τετιου τυπου που δουλευουν αρκετα χρονια... ενα τεετιο ενυδρειο με της διαστασεις που λεει ο θανασης θα κοστηζε 400 ευρο.... και για να το λεω... εχω λιωσει στο ψαξιμο.... ισως στο μελλον φτιαξω κατι πολυ καλο και μεγαλο... και παντα μιλαω για συγουρια... ας μην χαλαω αλλο το θεμα του φιλου μας ομως... ο ιδιος γνωριζει για αυτην την κατασκευη... αντε μην παω ναυπακτο και το φτιαξουμε μαζι! λοιπον θα μεινω στο θεμα οπως ειπε και ο Σωκρατης και θα προτηνω φυσικα φροντοζες και παλι φροντοζες! Ευχες για ενα σωστο αποτελεσμα . Καλη συνεχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 27 Νοεμβρίου 2011 Author #42 Share 27 Νοεμβρίου 2011 σας ευχαριστω πολυ ολους για τις ευχες παιδες.........αντε αντε σακη ελα να το φτιαξουμε να μπουνε μεσα φροντοζες να τρελαθουμε ολοι μαζι και να μπουνε μεσα και μεγαλα βραχια πσσσσσσσσσσσ το σκεφτομαι και τρελενομαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 28 Νοεμβρίου 2011 #43 Share 28 Νοεμβρίου 2011 Αγαπητε Θαναση καταρχην σου ευχομαι στο τελευταιο σχολειο της νιοτης σου,να εισαι καλα,και να αποκτας εμπειριες που θα σου χρειαστουν αργοτερα στην ζωη σου. Τωρα για το ενυδρειο που θελεις να φτιαξεις.Επισης σου ευχομαι ολοψυχα να κανεις πραγματικοτητα το ονειρο σου. Οταν με το καλο τελειωσεις απο φανταρος,και εχεις την ιδια αποφασηστικοτητα γιαυτο το εγχειρημα θα τα τα λεμε αναλυτικοτερα πρωτα ο Θεος. Εγω θα σου πω για τα μεχρι τωρα που σου ειπαν οι αγαπητοι φιλοι. 1-Καταρχην να σου προτεινω την αλλαγη των διαστασεων,για να σε βαλω να το σκεφτεις καλυτερα.Αν εφτιαχνα εγω κατι τετοιο θα το εφτιαχνα με μεγαλυτερο πλατος,θα πηγενα στο 1 μετρο ,ακομα και σε 1,20 μετρο και θα εκλεβα απο το μηκος.Γιατι τα 2,70 μετρα ,και στο κεντρο να εχεις την μπερζερα δεν το καλυπτει το ματι,ενω αν εχεις τα πλατη που σου λεω θα εχεις την αισθηση οτι εισαι μεσα, 2-Εγω προσωπικα,ειμαι καθετα αντιθετος με τα ξυλινα ενυδρεια,γιατι το ξυλο εναι ζωντανο υλικο ο χρονος φερνει πολλες φορες ,και με τετοια λιτρα ,αστα να πανε.Σακη και εγω βλεπω τωρα τελευταια αρκετα ξυλινα ενυδρεια με παγκους κουζινας η πλακαζ,αλλα για μενα θεωρητικα υπαρχει ενας τροπος να φτιαξεις ξυλινο ενυδρειο.Με τζιβα και πολυεστερα.(Να ενα θεμα για κουβεντα,να πουμε ολοι μας τις εμπειριες μας) 3-Αυτα που σου ειπε ο Νικολουτσος,να τα λαβεις σοβαρα υποψιν. 4-Το κοστος μονο για τα γυλια ειναι παρα πολλα.Γιαυτο οταν φθασει η ωρα στηλε μου Πμ να σου δωσω τηλεφωνα και γυλιων αλλα και κατασκευαστων ενυδρειων. 5-Οσο για τα ψαρια ,εχεις ατελειωτες επιλογες,αλλα εγω θα σου πω την δικη μου μικρη εμπειρια που φιλοξενω και τις δυο λιμνες. Malaw=Χρωμα-κινιση-ξυλο-ζωντανια ,γενικα κολλαση Taganika=Χαλαροτητα-ηρεμια-χρωμα- ΑΡΧΟΝΤΙΑ ,γενικα παραδεισος Διαλεγεις και παιρνεις Αντε και καλος πολιτης Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 28 Νοεμβρίου 2011 Author #44 Share 28 Νοεμβρίου 2011 Αγαπητε Θαναση καταρχην σου ευχομαι στο τελευταιο σχολειο της νιοτης σου,να εισαι καλα,και να αποκτας εμπειριες που θα σου χρειαστουν αργοτερα στην ζωη σου. Τωρα για το ενυδρειο που θελεις να φτιαξεις.Επισης σου ευχομαι ολοψυχα να κανεις πραγματικοτητα το ονειρο σου. Οταν με το καλο τελειωσεις απο φανταρος,και εχεις την ιδια αποφασηστικοτητα γιαυτο το εγχειρημα θα τα τα λεμε αναλυτικοτερα πρωτα ο Θεος. Εγω θα σου πω για τα μεχρι τωρα που σου ειπαν οι αγαπητοι φιλοι. 1-Καταρχην να σου προτεινω την αλλαγη των διαστασεων,για να σε βαλω να το σκεφτεις καλυτερα.Αν εφτιαχνα εγω κατι τετοιο θα το εφτιαχνα με μεγαλυτερο πλατος,θα πηγενα στο 1 μετρο ,ακομα και σε 1,20 μετρο και θα εκλεβα απο το μηκος.Γιατι τα 2,70 μετρα ,και στο κεντρο να εχεις την μπερζερα δεν το καλυπτει το ματι,ενω αν εχεις τα πλατη που σου λεω θα εχεις την αισθηση οτι εισαι μεσα, 2-Εγω προσωπικα,ειμαι καθετα αντιθετος με τα ξυλινα ενυδρεια,γιατι το ξυλο εναι ζωντανο υλικο ο χρονος φερνει πολλες φορες ,και με τετοια λιτρα ,αστα να πανε.Σακη και εγω βλεπω τωρα τελευταια αρκετα ξυλινα ενυδρεια με παγκους κουζινας η πλακαζ,αλλα για μενα θεωρητικα υπαρχει ενας τροπος να φτιαξεις ξυλινο ενυδρειο.Με τζιβα και πολυεστερα.(Να ενα θεμα για κουβεντα,να πουμε ολοι μας τις εμπειριες μας) 3-Αυτα που σου ειπε ο Νικολουτσος,να τα λαβεις σοβαρα υποψιν. 4-Το κοστος μονο για τα γυλια ειναι παρα πολλα.Γιαυτο οταν φθασει η ωρα στηλε μου Πμ να σου δωσω τηλεφωνα και γυλιων αλλα και κατασκευαστων ενυδρειων. 5-Οσο για τα ψαρια ,εχεις ατελειωτες επιλογες,αλλα εγω θα σου πω την δικη μου μικρη εμπειρια που φιλοξενω και τις δυο λιμνες. Malaw=Χρωμα-κινιση-ξυλο-ζωντανια ,γενικα κολλαση Taganika=Χαλαροτητα-ηρεμια-χρωμα- ΑΡΧΟΝΤΙΑ ,γενικα παραδεισος Διαλεγεις και παιρνεις Αντε και καλος πολιτης φιλε βασιλη σε ευχαριστω παρα πολυ για τις ευχες σου......να εισαι σιγουρος πως οταν τελειωσω με το στρατο η ιδεα για το ενυδρειο θα ειναι ποιο μεγαλη και πιο δυνατη......δυστιχως για το πλατος δεν με περνει αλλο το ειχα σκευτει αλλα δεν γινεται......οταν ερ9ει η ωρα εκεινη να εισαι σιγουρος πως θα σε παρω τηλ να μ πεις.......νομιζω πως εχω αρχισε να γερνω προς τανγκανινα και ποιο συγκεκριμενα σε φροντοζες σε συνδιασμο με αλλα μικροτερα ψαρια........να εισαι και παλι καλα φιλε βασιλη και σας περιμενω ολους οσους θελετε να ερθετε οταν θα ειναι ετοιμο το ενυδρειο για καφε και οτι αλλο γουσταρετε......το σπιτι μ ειναι παντα ανοιχτο σε ανθρωπους που ειναι φιλοι και κουβαλανε την ιδια τρελα με εμενα Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIMHS 28 Νοεμβρίου 2011 #45 Share 28 Νοεμβρίου 2011 (edited) φιλε μου σου ευχομαι μεχρι να απολυθεις να εχεις την ιδια τρελα με αυτη που εχεις τωρα και να το φτιαξεις το "τερας" σου. και αν δεν σου κανει κοπο να ερθουμε στο σπιτι σου για καφε και φωτο. με το καλο λοιπον. Έγινε επεξεργασία 29 Νοεμβρίου 2011 - PRINCE Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 28 Νοεμβρίου 2011 Author #46 Share 28 Νοεμβρίου 2011 (edited) φιλε μου σου ευχομαι μεχρι να απολυθεις να εχεις την ιδια τρελα με αυτη που εχεις τωρα και να το φτιαξεις το "τερας" σου. και αν δεν σου κανει κοπο να ερθουμε στο σπιτι σου για καφε και φωτο. με το καλο λοιπον. axaxaxaxaaxaxax...............................σας περιμενω πως και πως φιλε μ....τα λευτα μ θα τα χαλαω για τσιγαρα και για τα ενυδρεια μ.... Έγινε επεξεργασία 29 Νοεμβρίου 2011 - PRINCE Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 29 Νοεμβρίου 2011 #47 Share 29 Νοεμβρίου 2011 Θα σας παρακαλέσω να κρατάμε την συζήτηση στο θέμα του συγγραφέα και στο περιεχόμενο αυτού του forum που είναι μόνο ενυδρειακό! Όλοι αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες τις εποχής, αλλά ας σκεφτόμαστε αισιόδοξα και εδώ τουλάχιστον ας γράφουμε μόνο τους προβληματισμούς που έχουν να κάνουν με τα ενυδρεία μας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 30 Νοεμβρίου 2011 Author #48 Share 30 Νοεμβρίου 2011 συγνωμη..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanashs 7 Δεκεμβρίου 2011 Author #49 Share 7 Δεκεμβρίου 2011 Λοιπόν παίδες μάλλον κατέληξα στα πρώτα ψάρια που θα μπουν..... Είναι και βέβαι φροντοζες....μερικές απορίες όμως τωρα.... 1-τι μέγεθος προτείνεται να της πάρω;;; 2-πόσα ψάρια;;;; 3-τι αλλά ψάρια μπορώ να βαλω και ποσα;;; Υ.Γ μετά τα χριστούγεννα έως κ μέσα στην άδεια μ ξεκίναω την βαση κσι μετά αμέσως την γυάλα....ευχαριστω για την βοήθεια:-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 7 Δεκεμβρίου 2011 #50 Share 7 Δεκεμβρίου 2011 Οι φροντόζες είναι κοπαδόψαρα οπότε σε διμέτρο ενυδρείο εγώ θα εβαζα περίπου 10 ψάρια μπορεί και 12,Τα προτιμώ να είναι μικρά για να τα μεγαλώσω και θα είναι πιο οικονομική η τιμή συγκριτικά με τα μεγάλα μεγέθη.Αλλα ψάρια θα μπορούσαν να μπουν και κάλβοι ,τουλάχιστον μια εποχή που φιλοξενούσα φροντόζες τα είχα μαζί.Αλλοι φίλοι τις συνδυάζουν και με cyprichromis ψάρια που κολυμπούν ψηλά στο ενυδρείο.Βέβαια σύμφωνα με την βιβλιογραφία τα ψάρια αυτά οι φροντόζες τα τρώνε στη λίμνη ωστόσο κάποιοι φίλοι τα φιλοξενούν μαζί με επιτυχία προς το παρόν τουλάχιστον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος