Jump to content

Υπερπλυθησμός Λαθρεπιβατων Στο Ενυδρειο Μου

Recommended Posts

το ενυδρειο μου εχει γεμισει απο λαθρεπιβατες με αποτελεσμα να τα βρισκω παντου....μεσα στο εξωτερικο μου φιλτρο υπαρχουν αρκετα και καποιες φορες μου το μπλοκαρουν

πηγα προχθες στο πετ σοπ και πηρα 2 helena μπας και γινει τπτ (ο πετσοπας μου τα συστησε ως κανιβαλους )

πιστευω ομως οτι χρειαζοντε κι αλλα για να φερουν μια ισοροπια στο ενυδρειο μου..

ποσα helena πρεπει να εχω συνολικα στο ενυδρειο μου για να γινει κατι???(το ενυδρειο μου ειναι γεματο λαθρεπιβατες)

το ενυδρειο μου ειναι 35 καθαρα λιτρα και φυλοξενει γκαπι

η επιφανια του υποστρωματος ειναι 30x45

αμα παρω αλλο ενα πειραζει ????γιατι θελω να τα αναπαραγω κιολλας και θελω να ειμαι συγουρος οτι εχω και θυληκα και αρσενικα....

επειδη οι λαθρεπιβατες ειναι παρα πολλοι , θα παρει καιρο για να μειωθουν????

Με 3 θα είσαι σίγουρος οτι έχεις και από τα δύο γένη ; :rolleyes:

Η αναπαραγωγή τους είναι πολύ αργή διαδικασία και θα περάσουν μήνες μέχρι να δεις μικρά,από τη στιγμή που θα σκάσουν τα αυγά.

Αν τα αφήσουν βέβαια οι συγκάτοικοι να σκάσουν....

Την ισορροπια μέσα στο ενυδρείο σου μην περιμένεις να στην φέρουν μόνα τους και άμεσα τα helena, αλλά εαν έχει αυξηθεί τόσο πολύ ο πληθυσμός τους, μπορείς και εσύ να αφαιρείς κάποια, να φροντίζεις να μην υπάρχουν περίσσευματα τροφής, και επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις και καμμία παγίδα ετσι ώστε να ελέγξεις τον πληθυσμό τους. Καλό θα ήταν βέβαια να μη τα εξαφανίσεις εντελώς γιατί έχουν και αυτά το ρόλο τους μέσα στο συστημά μας.

οκ θα δω τι μπορω να κανω.....βεβαια δεν θελω και να εξαφανισω το ειδος απο το ενυδρειο αλλα να υπαρχει τουλαχιστον μια ισοροπια...

με τα helena θα ερθει το ενυδρειο σου σε μια ισοροπια αλλα θελει καιρο.

σε συνχομπιστες με το ιδιο προβλημα πηρε και μηνα για να ερθει στα ισα του το ενυδρειο.

υπομονη λοιπον.

Σίγουρα μπορείς να βάλεις 1-2 ακόμη χωρίς πρόβλημα. Για την διευκρίνηση του γένους πάντως δεν έχω ακούσει κάποιον τρόπο. Αν θεωρείς πως έχεις πολλά, μπορείς να βάλεις το βράδυ, μόλις σβύσεις τα φώτα, ένα κομμάτι αγγούρι μέσα στο ενυδρείο και θα δεις πως σε 2-3 ώρες θα είναι γεμάτο με σαλιγγάρια. Τα βγάζεις όλα μαζί. Αν θέλεις όμως να πολλαπλασιαστούν τα helena, ίσως να είναι καλή ιδέα να πάρεις απο κάποιον συγχομπίστα μερικά (για καλύτερη τιμή) και να μην αραιώσεις πολύ τους λαθρεπιβάτες μιας και η αφθονία φαγητού θα βοηθήσει να μπουν σε διαδικασία αναπαραγωγής ευκολότερα.

Κ

• 2 weeks later...

Εμενα ο pet shopας μου πρατεινε να βαλω για λιγο καιρο ενα μικρο puffer και μολις τα φαει ολα του το επιστρεφω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...