spook06 20 Νοεμβρίου 2011 #1 Share 20 Νοεμβρίου 2011 Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Μόλις προμηθευτηκα μια μπουκάλα co2 με διπλά μανόμετρα και ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα που θα μπουν σε 240lt full planted. Επειδή λόγω κόστους δεν πηρα ηλεκτρονικο μετρητη ph , περίπου πόσες φυσαλίδες το λεπτό να ρυθμίσω να βγαίνουν στο bubble counter? Εννοείται πως θα παρακολουθώ το ph συχνα με μετρήσεις και οτι έχω και ένα δείκτη (χρωματικό) μέσα στο ενυδρείο που αλλάζει χρώμα εάν ανέβει πολύ το co2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spook06 21 Νοεμβρίου 2011 Author #2 Share 21 Νοεμβρίου 2011 Παιδια κανείς δεν ξέρει? Ξεκίνησα με 80 - 90 φυσαλίδες επειδή το είδα σε ένα παλαιότερο θέμα αλλά δεν μιλουσαν για αυτό οπότε δεν είμαι σίγουρος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
landscape 27 Νοεμβρίου 2011 #3 Share 27 Νοεμβρίου 2011 εμπειρικά και μόνο , δουλεύω με 1,5 φυσαλίδα ανά δευτερόλεπτο ,το οποίο θεωρείτε πολύ για τα 60 λίτρα μου!! οπότε βάλτο κάπου εκεί μην, ξεφύγεις αρχικά από την 1 ,5 φυσαλίδα / sec...και το βλέπεις πως πάει!! καλό ξεκίνημα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KOSTASGAVALAS 28 Νοεμβρίου 2011 #4 Share 28 Νοεμβρίου 2011 Θα σου πω αυριο γιατι και εγω πειραματιζομαι ακομα....παντως γυρω στις 100 με βλεπω αλλα θα σου πω πιο σιγουρα αυριο... Με 130 ειχα παρα πολυ co2 τωρα δοκιμαζω με 112 το λεπτο...Σημερα θα μετρησω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 29 Νοεμβρίου 2011 #5 Share 29 Νοεμβρίου 2011 Δύσκολο να απαντηθεί γιατί πολύ είναι η παράγοντες που επηρεάζουν την ποσότητα του CO2 που θα χρειαστείς. Το πόσες φυσαλίδες χρειαζόμαστε εξαρτάτε από: 1. Τα είδη των φυτών 2. Από την μάζα των φυτών 3. Από την λίπανση των φυτών 4. Από τον τρόπο διάχυσης του διοξειδίου 5. Από την ανατάραξη τις επιφάνειας του νερού 6. Από της ώρες φωτισμού 7. Απο την ένταση του φωτισμού 8. Από την θερμοκρασία του νερού 9. Απο τον βυθό 10. Απο το PH, KH Οπότε πειραματίζεσαι παρακολουθείς την ένδειξη από τον χρωματιστώ σου δείκτη και αυξάνεις της φυσαλίδες κάθε 24 ώρες, σιγά σιγά θα βρεις την ισορροπία του ενυδρείου σου. Α ξέχασα να πω πως αρχίζεις με το μίνιμουμ δηλαδή 10 φυσαλίδες ανά 100 λίτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spook06 29 Νοεμβρίου 2011 Author #6 Share 29 Νοεμβρίου 2011 Ευχαριστώ πολυ σε όλους.Τελικά το πήγα σιγά σιγά και είμαι κοντά πλέον... Αυτό που δεν ξέρω, είναι άν μπορώ να παρουσιάσω ένα σύστημα διάχυσης που βρήκα τυχαία (δεν το είχα δεί να παρουσιάζεται πουθενά) και κάνει ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ διαχυση.Απλά επειδή είναι συγκεκριμένης εταιρίας φοβάμαι μην θεωρηθεί διαφήμιση.Πάντως αυτό που μπορώ να πώ είναι οτι λειτουργεί ανάποδα απο τα γνωστά συστήματα δηλαδή συνδεεται στην είσοδο του εξωτερικού φίλτρου (στο τέλος του σωλήνα) διασπα σε μικροφυσαλίδες το CO2 και ετσι ώσπου να φτάσει στην έξοδο έχει διασπαστεί εντελώς.Το δοκίμασα μέχρι 140 φυσαλίδες ( για λίγο) και δεν είδα φουσκάλα να φτάνει στην επιφάνεια.Αφού πίστεψα οτι είχα διαρροή και τσέκαρα όλο το setup... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 30 Νοεμβρίου 2011 #7 Share 30 Νοεμβρίου 2011 Η παρουσίαση ενός προϊόντος μπορεί να θεωρηθεί διαφήμιση απο κάποιους, αλλά με αυτό το σκεπτικό δεν θα παρουσιάζαμε ούτε τα ενυδρεία μας , ούτε θα λέγαμε τι φίλτρο έχουμε ούτε με τι μετράμε κτλ. Εσύ κάνε απλά και αντικειμενικά την παρουσίαση σου και αν θες μην κρύβεις και τον ενθουσιασμό σου και άσε μετά να κρίνουν και να σχολιάσουν τα μέλη. Αν μπορείς με φωτογραφίες ακόμη καλύτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
landscape 30 Νοεμβρίου 2011 #8 Share 30 Νοεμβρίου 2011 Οπότε πειραματίζεσαι παρακολουθείς την ένδειξη από τον χρωματιστώ σου δείκτη και αυξάνεις της φυσαλίδες κάθε 24 ώρες, σιγά σιγά θα βρεις την ισορροπία του ενυδρείου σου. Α ξέχασα να πω πως αρχίζεις με το μίνιμουμ δηλαδή 10 φυσαλίδες ανά 100 λίτρα. τι εννοείς 10 φυσαλίδες στα 100 λίτρα;; το λεπτό 10; πολύ μικρό νούμερο δεν είναι αυτό ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 1 Δεκεμβρίου 2011 #9 Share 1 Δεκεμβρίου 2011 Αρχίζουμε με το στάνταρ 10 φυσαλίδες το λεπτό ανά 100 λίτρα. Δεν λέω ότι αρκεί, αλλά σκέψου να αρχίσεις με 60 το λεπτό πόσο απότομα μπορεί θα κατέβει το Ph ανάλογα με το ενυδρείο και το ΚΗ και τη σοκ θα υποστούν τα ψάρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 24 Δεκεμβρίου 2011 #10 Share 24 Δεκεμβρίου 2011 Να κανω κι εγω μια ερωτηση πανω σε αυτο το θεμα? Το co2 το εχουμε συνεχεια 24 ωρες η μονο κατα τις ωρες τις φωτοπεριοδου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος