Jump to content

Εσωτερικο Φιλτρο Τυπου Sumb Σε 350 Λιτρα Ενυδρειο

stayroslcd

Recommended Posts

γεια σας παιδιά ειμαι σε κατασκευή ενυδρείου 133 πλ 44 φαρδ 60 υψος 350 λιτρα

και λεω να μην βαλω sumb απο κατω για να αποφύγω την πολυ υγρασία αλλα και των θορυβώ και ετσι σκέφτομαι να βάλω εσωτερικό φίλτρο κατασκευή απο μενα εχω κανει ενα σχεδιο απο αυτα που εχω δει και εχω διαβάσει μέχρι σήμερα .

μπορείτε να μου πείτε και εσείς καμιά γνώμη

post-45221-0-94802700-1321736051_thumb.jpg

Στην ουσία θέλεις να φτιάξεις φίλτρο "πλάτης".

Είναι πολύ βολική κατασκευή αρκεί να μη σου περιορίζει πολύ το χώρο.

Αν κατάλαβα από το σχέδιο θα γίνει σε πλαϊνό τζάμι.

Για τα υλικά εσύ κανονίζεις τι θέλεις.Πάντως το χονδρότρυπο σφουγγάρι μπαίνει πρώτο.

Ο άνθρακας δε χρειάζεται παρά μόνο σε περιπτώσεις που θέλουμε να "τραβήξουμε"

κάποιο χημικό από το νερό μας, όπως φάρμακο μετά από κάποια θεραπεία.

σε ευχαριστω για την απαντηση σου το γνωριζω απλα εβαλα υλικα για να γεμισω τα κενα

Το σχημα 1 ειναι το κλασσικο φιλτρο, αλλα μην κανεις τοσες πολλες τρυπες στην εισοδο του φιλτρου γιατι μπορει να μην δουλευει σωστα. Οσο για το δευτερο εχει καλες προοπτικες εξελιξεις αλλα ετσι παιζει να μην σου ζεστενει ευκολα το νερο και επισης το θεμα των τρυπων στην εισοδο χρειαζεται επανεξεταση. Κοιτα επισης να το κανεις λιγο γενναιο σε διαστασεις για να μπορεις ευκολα να βαζεις τα χερια σου μεσα για την συντηρηση του, να μην μπουκωνει γρηγορα και για να εχεις αρκετο βιολογικο και μηχανικο υλικο.

Μια ακόμα παρατήρηση.Στο πρώτο σχήμα θα πρότεινα η θέση του siporax να είναι κενή.Θα είναι σημείο που θα μαζεύει βρωμιά όσο καλή μηχανική φίλτρανση και αν έχεις.

Μπορείς να φτιάξεις σχαράκι με egg crate και να βάλεις τα υλικά να πατάνε πάνω,ώστε να σου αφήνουν το χώρο κενό.

To 1o σχεδιο ειναι πιο λειτουργικο, στο 2ο δεν θα περναει ολο το νερο απ τον θερμοστατη

Κανε λιγοτερες τρυπες εισοδου και οχι πολυ χαμηλα για να μην τραβαει αμμο

Εκει που γραφεις siporax καλυτερα να μπει ενα πλαστικο σχαρακι

Καλη συνεχεια !!!

σας ευχαριστω πολυ και εγω σκέφτομαι την πρώτη λύσει και θα μειώσω της τρύπες σε 2 οσο για της διάστασής η πρώτη που ειναι η εισαγωγή θα ειναι 7 εκατοστά και η αλλες που θα εχουν τα υλικά 11 χ11 χ60 ύψος πιστεύω να πάρει μπόλικα υλικά μέσα για το ενυδρείο για να το κάλυψη

post-45221-0-70094000-1321780782_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - stayroslcd

τελικά μετά απο την θεωρία πήγα και το έκανα πράξη αλλα στην εικόνα 1 δεν μπορεί να ειναι σωστό γιατι εαν μπούκωνε τα σφουγγάρια δεν θα πήγαινε νερό στην αντλία και ετσι θα την έκαιγα κάποια στιγμή επίσης δεν έμπαινε το χερι μου μεσα για να το καθαρίζω και ετσι έκανα αυτοpost-45221-0-52882600-1322230795_thumb.jpg

το ενυδρείο μολις το εχω τελειώσει και είμαι σε φάση που φτιάχνω το καπάκι η βάσει έχει γίνει είδη ,σε 2-3 μέρες θα το δοκιμάσω με νερό και θα δω πως λειτουργεί το φίλτρο.

ερώτηση παιδιά μέσα στο ενυδρείο που θα το πλύνω σε 2-3 μέρες με τι θα το πλύνω, μπορώ να βάλω ξύδι ? η μόνο νερό και σφουγγάρι ? και μέσα στο φίλτρο ένα σακουλάκι άνθρακα

Χμμμ, τον θερμοστατη μαζι με τα σφουγγαρια δεν το βλεπω να σου λειτουργει καλα, ασε που για την σειρα τους υπαρχει θεμα.

Οσο για το ενυδρειο ασε την σιλικονη να στεγνωση καλα και οταν το γεμισης βαλτο για καμια ημερα να δουλεψει και μετα το αδειαζεις και το κανεις ενα καλο μπανιο με νεροξυδο.

το ξεπλενεις καλα και το γεμιζεις βαζοντας τ φιλτρο να δουλεψει μονο με γυαλοβαμβακα και ανθρακα, μετα αυτα τα πετας και βαζεις κανονικα τα καινουργια φιλτρα και αρχιζεις το στρωσιμο.

μήπως μπορείτε να μου πείτε την σειρά απο τα υλικά πως θα τα βάλω

των θερμοστάτη μήπως να των βάλω απο την μερια της αντλίας ?

για να ξεραθεί η σιλικόνη πόσες μέρες θέλει?

και οταν μιλάμε για ξυδονερο ποσά μπουκαλάκια ξύδι βάζω σε ενα ενυδρείο 350 λίτρα ?

συγνώμη για της πολλές απορίες που εχω αλλα βλέπεται ειμαι καινούργιος στο να φτιάχνω ενυδρείο

Φιλε πιστευω πως η λυση του σχηματος 1 απο την δημοσιευση 7 ειναι η καλυτερη, αλλιως πας στην τελαιτεα λυση που προτεινες αλλα ολα τα υλικα φιλτραρισματος θα πρεπει να πνε στο μεσαιο διαμερισμα και ο θερμοστατης να μεινει μονος του στο πρωτο διαμερισμα κανοντας το μικροτερο για να δωσεις χωρο στο δευτερο διαμερισμα παντα. Οσο για την σιλικονη μια εβδομαδα το λιγοτερο θα σου προτεινα.

το ξυδονερο βαλε ενα μπουκαλακι μεσα σε ενα κουβα και βαλε και ενα λιτρο νερο και με ενα σφουγγαρι του κανεις ενα καλο μπανιο. Δεν χρειαζεται να το γεμισεις ολο το ενυδρειο με ξυδονερο. Τα υπολοιπα οπως σου ειπα. :)

Αααα, οσο αφορα την σειραν των φιλτρων, αρχιζεις με το ποιο χοντρο σφουγγαρι και πας στο ποιο ψιλο, μετα μαλλι και μετα το μακαρονι. Βεβαια αναλογα με ποιο sump θα καταληξεις μετα τα ξαναλεμε.

Έγινε επεξεργασία - Rik

• 2 weeks later...

τελικά το έφτιαξα το ενυδρείο και το αποτέλεσμα ειναι αυτο

http://i1083.photobucket.com/albums/j383/stayrosldvd/diy%20350%20l/IMG_0337-1.jpg
http://i1083.photobucket.com/albums/j383/stayrosldvd/diy%20350%20l/IMG_0333-1.jpg
http://i1083.photobucket.com/albums/j383/stayrosldvd/diy%20350%20l/IMG_0334-1.jpg
http://i1083.photobucket.com/albums/j383/stayrosldvd/diy%20350%20l/IMG_0335-1.jpg

και ολο το ενυδρείο άπλα τωρα κανω και το καπάκι ειμαι στο βάψιμο

http://i1083.photobucket.com/albums/j383/stayrosldvd/diy%20350%20l/IMG_0332-1.jpg

περιμένω απάντησης τι εχω λάθος να το διορθώσω τωρα πριν μπουν τα ψάρια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...