kalmichalis 18 Νοεμβρίου 2011 #1 Share 18 Νοεμβρίου 2011 εχω στην κατοχη μου ενα ενυδρειο 110 λιτρα κοινωνικο φυτεμενο.... πριν απο 3μηνες ειχα ενα προβλημα με κυανοβακτηριδιο.... εκανα θεραπεια και ολα ενταξη.... κατα τη διαρκεια αυτων των 3 μηνων μηνων το ενυδρειο μου λειτουργουσε αψογα.... η λιπανση των φυτων μου ειναι με flourish seachem, kno3, καλιο και flourish excel σε αναλογια που δεν μου ειχε δημιουργισει ποτε προβλημα... πριν απο 4 εβδομαδες αλλαξα το νερο σε νερο σε ΑΟ και πριν απο μια εβδομαδα το εκανα και προσθηκη discous trace (σε αναλογια που γραφει το μπουκαλι) διοτι ακουσα οτι πρεπει να βαζουμε και ιχνοστοιχεια στο νερο, την τελευταια αυτη εβδομαδα καλουμαι να αντιμετωπισω κυανοβακτηριδιο και τα φυτα μου εχουν καφε αλγη μπορειτε να μου πειτε που οφειλεται αυτο? φταιει το trace με το flourish σε συνδιασμο? οι μετρησεις μου ειναι αμμωνια 0, νιτρικα 10, νιτρωδη 0, po3 0.25, gh 6, kh5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 18 Νοεμβρίου 2011 #2 Share 18 Νοεμβρίου 2011 Τι φωτισμο εχεις και ποσες ωρες ειναι ανοιχτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 18 Νοεμβρίου 2011 Author #3 Share 18 Νοεμβρίου 2011 ο φωτισμος ειναι 8 ωρες, ειναι 2 λαμπες των 18w daylight δεν τον εχω πειραξει ποτε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 18 Νοεμβρίου 2011 #4 Share 18 Νοεμβρίου 2011 Αν δεν κανω λαθος η καφε αλγη ειναι απο ελειψη φωτησμου Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 18 Νοεμβρίου 2011 Author #5 Share 18 Νοεμβρίου 2011 κι εγω αυτο ξερω.... δεν εχω co2 μπορει να σχετιζεται και με αυτο.... ομως η πρασινιλα στην αμμο τι δουλεια εχει? μηπως το φουλαρα στο λιπασμα με το trace??? δεν ξερω.... ολα εγιναν με το που εβαλα αυτο... το προβλημα μου ειναι τι κανω τωρα συνεχιζω το trace η το flourish ? δεν θελω παλι να καταπονεσω ψαρια και φυτα με θεραπεια.... ...((( Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 18 Νοεμβρίου 2011 #6 Share 18 Νοεμβρίου 2011 Εγω θα ελεγα να κοψεις τα λιπασματα τωρα που εχεις αλγη. Πιστευω οτι μπορει να φταιει το γεγονος οτι εριχνες πολλα λιπασματα σε συνδιασμο με το λιγοστο φωτισμο σου. Για co2 ριχνεις εξελ απλα δεν ξερω αν κανει την ιδια ακριβως δουλεια με το co2 της μπουκαλας η του μειγματος, μπορει να παιζει ρολο και αυτο στην αλγη σου. Τι ποσοτητες λιπασματων εριχνες? Οτι εγραφε το μπουκαλι? τι ποσοτητα φυτων εχεις και τι φυτα? Το κυανο ειναι ατιμο πραγμα, δεν ξεμπερδευεις τοσο ευκολα.Και να ξερεις οτι αφου σου ξαναηρθε τωρα θα ειναι πιο δυσκολο να φυγει απο την προηγουμενη φορα! Τι κυκλοφορια νερου εχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 18 Νοεμβρίου 2011 Author #7 Share 18 Νοεμβρίου 2011 (edited) απο excel, flourish και καλιο απο οτι οτι ελεγε το μπουκαλι λιγο λιγοτερο μονο που ριχνω σε δικη μου αναλογια ημερων οχι οπως λεει το μπουκαλι.εχω αρκετα φυτα μεσα μετρια δυσκολα που τα κραταω με το excel ζωντανα αντι για χρηση co2. η κυκλοφορια μου ειναι καλη εχω το eheim 2215. το ξερω οτι δεν ξεμπερδευω ευκολα... την προηγουμενη φορα εκανα θεραπεια 8 ημερες για να φυγει.... και τωρα θα κανω θεραπεια. σκεφτομαι να κανω αλλαγη νερου γυρω στο 30%, αλλα δε θα κανω σκουπα για να μην εξαπλωθει οπως εκανα την περασμενη φορα που γεμισε το ενυδρειο, και να προσθεσω μονο trace αντε και λιγο καλιο και καθημερινη χρηση excel και να δω πως θα πανε και να ριξω το φωτισμο στις 7,5ωρες... καμια συμβουλη??? Έγινε επεξεργασία 18 Νοεμβρίου 2011 - kalmichalis Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 18 Νοεμβρίου 2011 #8 Share 18 Νοεμβρίου 2011 Νομιζω οτι εριχνες πολυ λιπασμα.Αυτα που γραφουν τα μπουκαλια των λιπασματων ειναι για φουλ φυτεμενο ενυδρειο, οπωτε ειναι καλο εμεις να ξεκιναμε με πολυ μικροτερη ποσοτητα απο αυτη που γραφει, ξεκινας με τη μιση και σιγα σιγα ανεβαινεις.. Τωρα εγω προτεινω κοψημο τα λιπασματα και θα το δεις πως παει. Εγω με το κυανο ειχα καθαρισει με συσκοτηση 4 ημερων και δεν ξαναβγηκε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΕΤΡΟΣ 2 18 Νοεμβρίου 2011 #9 Share 18 Νοεμβρίου 2011 RIK?????????????????????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 18 Νοεμβρίου 2011 Author #10 Share 18 Νοεμβρίου 2011 πρεπει να εχεις δικιο... το φουλαρα με τη χρηση ιχνοστοιχειων και με το λιπασμα. θα σταματησω να δω πως παει.... η απορια μου ειναι για το πως να συνεχισω σε αυτο που προανεφρα. ευχαριστω για το ενδοιαφρων και τις συμβουλες σασ!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος