Jump to content

Δίσκάκια Και Αλλαγές Κη

Alexpsycho

Recommended Posts

Για να βάλω μικρά δισκάκια(5-7εκ.) μεγαλωμένα σε χαμηλή ΚΗ (3-4)σε ενυδρείο στρωμένο με ΚΗ(9-10) πως θα το κάνω?Το πεχά μου είναι σταθερό 7,5 νιτρικά 0 σκληρότητα GH 10 έχω άλλους 2 δίσκους.Δίνω DIY CO2 όλη μέρα και οξυγόνο μόνο νύχτα(12ώρες)Καλήτερα να ρωτάς όταν δεν ξέρεις παρά να μετανιώνεις αργότερα.Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων.

Για να τα βαλεις πρέπει να κανεις ποοοολύ καλή προσαρμογή,(ώστε να έχουν το λιγότερο δυνατο σοκ)

βεβαια καλο θα ήταν να προσπαθήσεις να κατεβάσεις το KH ,βάζοντας φύλλα Κατάπα,πολλες ρίζες ,Black water....

Αλέξανδρε, ίσως να πρέπει να σκεφτείς να βγάλεις το CO2. Δεν είναι και το καλύτερο για τους δίσκους.

Αλέξανδρε, ίσως να πρέπει να σκεφτείς να βγάλεις το CO2. Δεν είναι και το καλύτερο για τους δίσκους.

Δικοπο μαχαιρι.

Στη Θεσ/νικη εχουν πολυ σκληρο και αλκαλικο νερο.

Θα ανεβουν κι αλλο pH ΚΗ.

υγ. H μονη καλη λυση ειναι η μιξη με νερο απο ΑΟ.

Εδώ που μένω είναι και δίπλα στη θαλασσα.Περιμένω τέλος του μήνα κάτι ριτίνες και φίλτρα για την όσμωση.Το CO2 ρίχνει το πεχα και το ΚΗ το κρατάει σταθερό.Μάλλον πρέπει να βρώ πιο συνηθισμένα στα δικά μου νερά δισκάκια.Εχω το Τροπικ Μαρίν αλκαμπάλανς απο το θαλλασινό μου.Ρίχνει το ΚΗ 1,5 βαθμούς ppm και ανεβάζει το ασβέστιο 10 ppm στον ύφαλο.Αλλά φοβάμαι να το δοκιμάσω.Θα χαλάσει η ισοροπία και στο πεχά.Πειράματα στους δίσκους δεν κάνω είναι ψάρι που δεν συγχωρεί.

Δικοπο μαχαιρι.

Στη Θεσ/νικη εχουν πολυ σκληρο και αλκαλικο νερο.

Θα ανεβουν κι αλλο pH ΚΗ.

υγ. H μονη καλη λυση ειναι η μιξη με νερο απο ΑΟ.

Δυστυχώς το ξέρω πολύ καλά το θέμα μιας και ζω Θεσσαλονίκη και η μέση μου ξέρει τι τραβάει με τους κουβάδες της ΑΟ.

Αλέξανδρε,

Το κακό, κατα την ταπεινή μου γνώνη πάντα, με CO2 αλλά και όλα τα άλλα χημικά που αναφέρεις είναι πως σε βάζουν συνέχεια σε μια διαδικασία "μαγειρέματος" του νερού που είναι ακριβή, κουραστική, ψυχοφθώρα και το κυριότερο, επιρεπείς σε λάθη.

Πάρε καλύτερα κάποια ψάρια που είναι ήδη προσαρμοσμένα στα δικά μας νερά και με πολλές αλλαγές προσπάθησε να αντισταθμίσεις το υψηλό Ph και KH.

Όπως ξέρεις εγώ αυτό έχω κάνει εδώ και καιρό και είναι όλα μια χαρά. Φτου Φτου Σκόρδο

Ίσως αν έβρισκες κάποια λύση στο να παίρνεις νερό από κάποια άλλη περιοχή μιας και στην Περαία έχετε αλατόνερο? Άμα θέλεις έλα Εύοσμο.

Κ

.

Δυστυχώς το ξέρω πολύ καλά το θέμα μιας και ζω Θεσσαλονίκη και η μέση μου ξέρει τι τραβάει με τους κουβάδες της ΑΟ.

Βαρελι για ελιες και eheim compact 1002

Λιγοτερα εξοδα απο αντιφλεγμονωδη :)

Πολλά άλατα και πολύ ασβέστιο έχει το νερό μου.Παλιά όταν είχα τροφέους είμουνα αρχηγός νεράκι απο τη βρύση και αντιχλώριο.Με το θαλλασινό έτσι και αλλίως αλάτια βάζω σκληρό νερό και ρίχνω λίγο το ΚΗ στα 8-10.Τους κουβάδες δεν θέλω να τους θυμάμαι γιατί παλιά γέμιζα απο γεώτρηση και πηγαινοερχόμουν γεωργική σχολή.Τότε όμως και πιο νέος και χωρίς γυναίκα.Θα βρώ κάτι πιο κοντά στα νερά μου και υπομονή.Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...