Jump to content

Αρχάριος Με Πολλά Ερωτήματα (Στήσιμο 250-300Λιτρου)

fotis

Recommended Posts

Φιλοι μου καλησπερα!

Ενα κρυο απογευμα της περασμενης εβδομαδας.. καθως καθομουν στο καναπε και εβλεπα τηλεοραση μου περασε απο το μυαλο να αντικαταστησω το 100λιτρο μου με ενα μεγαλυτερο εως και 300 λιτρα.

Εεε αυτο ηταν.. την επομενη μερα βαζω αγγελια το 100λιτρο και μεχρι και τωρα περιμενω να πωληθει! Μεχρι να γινει αυτο ψαχνω και ερευνω τι μπορω να βαλω στο νεο μου αποκτημα!

να σημειωσω οτι δεν εχω προβει ακομη στην αγορα του νεου αλλα θα γινει και αυτο οταν πουληθει το μικρο!\

Επειδη δεν ειμαι και πολυ γνωστης του αντικειμενου καθως εχω ξεχασει τα παντα γυρω απο το στησιμο του ενυδρειου το οποιο πραγματοποιησα καποσο καιρο πριν για το 100λιτρο.. θα μου πειτε πως γινεται αφου το εκανες να μην θυμασε? δε ξερω.. αυτο αναρωτιεμαι και εγω.. θα ηθελα πρωτον αν σας ειναι ευκολο

1.να μου εξηγησετε πως πρεπει να στηθει για να στηθει σωστα και να ειναι ασφαλες για τα ψαρακια που θα ερθουν

εχω ακουσει διαφορα περι μπολιασματος , γρηγορο στησιμο με εκκινητες ενυδρειων (ακριβη μεθοδος) και κυκλος του αζωτου (χρονοβορα μεθοδος)

αρα! καταληγουμε μαλλον στο οτι πρεπει να ψαξω για μπολι.. και εγω γεννατε το δευτερο ερωτημα:

2. Πως γινετια το μπολιασμα? Που ? και ποια διαδικασια πρεπει να ακολουθησω?

Στη συνεχεια προβληματιζομαι επειδη οσο μεγαλωνουν τα λιτρα του ενυδρειου που καποιος εχει στην κατοχη του ανεβαινουν και οι απαιτησεις σε εξοπλισμο κτλ

πχ Στο 100λιτρο μου εχω ενα φιλτρο εξωτερικο (eheim ecco pro 300 ) το οποιο ειναι για μεχρι και 300λιτρα ενυδρειου με ροη 1200λτ την ωρα

εχει μεσα καποια πραγματακια (μαυρες μπιλιες , κατι κεραμικα ασπρα πραγματα σαν μακαρονια και κατι αλλα που εχει το φιλτρο απο την μαμα του) τα οποια δεν ξερω τι ειναι.. , δε ξερω αν χρειαζονται στο νεο set-up και δε ξερω και τι αλλο χρειαζεται να βαλω μεσα στο φιλτρο.. τελος δε ξερω αν θα με καλυψει το συγκεκριμενο ενυδρειο για μεχρι και 300λιτρα

αρα η τριτη ερωτηση ειναι περι φιλτρου και συγκεκριμενα :

3. Με καλυπτει το φιλτρο που εχω? Τι παραπανω υλικο πρεπει να βαλω μεσα για να ειναι κομπλε στο νεο ενυδρειο? Αυτα που εχει τωρα μεσα τι ειναι? χρειαζονται στο νεο set-up?

Mετα... σκεφτομαι πως εχω διαβασει για πολλα και διαφορα πραγματα πχ πετρες λαβας (???) τις οποιες κολλουν με σιλικονη (??? σιλικονη μεσα στο ενυδρειο ;;;;; τα ψαρακια δε πεθαινουν απο τα χημικα ;; )

ενα αλλο πραγμα που μπαινει στις σωληνεις του φιλτρου (tetratec uv)

γενικα σε αυτην την παραγραφο ρωταω

4.τι εξοπλισμο θα χρειαστω εκτος απο τα καθιερωμενα (φιλτρο , θερμοστατη) ????

ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗ! ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ

Έγινε επεξεργασία - fotis

Καλησπέρα φίλε Φώτη... καλώς ήρθες στην Αφρική!

ΠΡΩΤΑ απόλα θα πρέπει να αποφασίσεις ποια ψαράκια θέλεις να φιλοξενήσεις,για να ξέρεις και πως θα στήσεις το ενυδρείο σου ανάλογα με τις απαιτήσεις τους!!

2.Η μέθοδος του μπολιάσματος έχει ως εξής..παίρνεις από κάποιον φίλο λίγο βιολογικό υλικό(μακαρόνι πχ) από το δικό του φίλτρο που έχει στο ενυδρείο του,τοποθετείς το υλικό που πήρες στο δικό σου φίλτρο,και με την βοήθεια έτοιμων βακτηρίων του εμπορίου(δεν είναι απαραίτητο αυτό) περιμένεις μέχρι να στρώσει το ενυδρείο σου που θα το καταλάβεις απτις μετρήσεις!ΠΡΟΣΟΧΗ από που θα πάρεις το μπόλι,να είναι ένα υγιές σύστημα χωρίς ασθένειες!!

3.Το φίλτρο σου δυστυχώς δεν σε καλύπτει (η ροή του είναι 750λ/ω και όχι 1200..και μάλιστα ονομαστικά,όχι πραγματικά!Επειδή έτυχε και το δούλεψα η πραγματική του είναι γύρω στα 400λ/ω)!Οπότε καλό θα ήταν να πάρεις και κάποιο άλλο!Να δουλέψεις το ενυδρείο σου με 2 φίλτρα δηλαδή...

4.Δεν θα χρειαστείς κάτι άλλο εκτός από αυτά τα βασικά!Όταν χρησιμοποιούμε σιλικόνη για να κολλήσουμε τις πέτρες(αν και δεν το συστήνω) χρησιμοποιούμε ενυδρειακή σιλικόνη 100% καθαρή,και επίσης αφήνουμε μερικές μέρες να στεγνώσει και να φύγουν οι μυρωδιές.

Κάποιες γενικές πληροφορίες:

* Εφόσον μιλάμε για αφρικάνικες κιχλίδες κοίτα το ενυδρείο που θα πάρεις να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μήκος.

* Το/α φίλτρο/α που θα χρησιμοποιήσεις κοίτα να σου γυρνάει τουλάχιστον 4-5 φορές τα λίτρα του ενυδρείου σου ανά ώρα.

Καλως ήρθες στα σκληρά νερά της Αφρικής! :)

Σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω με τα παραπάνω που είπε ο φίλος Βαγγέλης.Να συμπλρώσω πως στα φίλτρα σου χρειάζεσαι βιολογικό υλικό δηλαδή siporax ή substrat pro ή και άλλα...

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να διαβασεις το θεμα του φιλου Γιώργου, θα σου απαντηθούν πολλά ερωτήματα!

http://www.aquazone....showtopic=68842

Αν εξακολουθολυν να υπάρχουν απορίες εδώ είμαστε!

Οι απαντήσεις θα γινουν πιο συγκεκριμένες οταν θα παιρεις το ενυδρείο και θα ξέρουμε με τι εχουμε να κάνουμε!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ για τις απαντησεις σας παιδια!

Να σας ρωτησω τωρα κατι! Αν παρω υγρα τεστ και κανω στο ενυδρειο μου για να δω αν ειναι οκ (το 100λτ) μπορω να το μπολιασω με τον εξης τροπο στο μεγαλο??

ακουστε την σκεψη μου να μου πειτε αν ειναι σωστη:

αφου το ενα απο τα 2 φιλτρα που θα χρησιμοποιησω θα ειναι αυτο με το οποιο τρεχει το 100αρι τωρα... μπορω να μην το αδιασω απο το νερο που εχει τωρα μεσα (το φιλτρο) και γεμιζοντας το αλλο ενυδρειο αφου εχω τσεκαρει οτι στο παλιο οι συνθηκες ηταν οκ να το βαλω σε λειτουργια.. και το νερο απο το παλιο να παει στο καινουριο μαζι με ολο το βιολογικο που ηδη βρισκεται μεσα?

θενκς

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ για τις απαντησεις σας παιδια!

Να σας ρωτησω τωρα κατι! Αν παρω υγρα τεστ και κανω στο ενυδρειο μου για να δω αν ειναι οκ (το 100λτ) μπορω να το μπολιασω με τον εξης τροπο στο μεγαλο??

ακουστε την σκεψη μου να μου πειτε αν ειναι σωστη:

αφου το ενα απο τα 2 φιλτρα που θα χρησιμοποιησω θα ειναι αυτο με το οποιο τρεχει το 100αρι τωρα... μπορω να μην το αδιασω απο το νερο που εχει τωρα μεσα (το φιλτρο) και γεμιζοντας το αλλο ενυδρειο αφου εχω τσεκαρει οτι στο παλιο οι συνθηκες ηταν οκ να το βαλω σε λειτουργια.. και το νερο απο το παλιο να παει στο καινουριο μαζι με ολο το βιολογικο που ηδη βρισκεται μεσα?

θενκς

Φυσικά και μπορείς!

Απλά οταν θα αδειάσεις το 100αρι ενυδρειο απο ζωντανούς οργανισμούς ρίχνε λιγο φαγητο αν δυο μέρες στο ενυδρειο για να διατηρείται η βιολογία στο φίλτρο σου!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...